Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ENJOY YOUR LIFE!!!!!!!!!! > ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΡΑΒΑΝΙ

This is a discussion on ΡΑΒΑΝΙ within the ΣΥΝΤΑΓΕΣ forums, part of the ENJOY YOUR LIFE!!!!!!!!!! category; Υλικά 1 1/3 κούπας σιμιγδάλι ψιλό 1 1/3 κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ λίγη ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 03-10-2009, 18:35:   #1
ironitsa
Moderator
 
Το avatar του χρήστη ironitsa
 
Εγγραφή: Feb 2009
Περιοχή: LA
Μηνύματα: 2.769
Thanks: 555
Thanked 876 Times in 574 Posts
My Mood:
ironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enough
Lightbulb ΡΑΒΑΝΙ




Υλικά

1 1/3 κούπας σιμιγδάλι ψιλό
1 1/3 κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
λίγη βανίλια
λίγο αλάτι
8 αυγά
1 1/3 κούπας ζάχαρη
4 κουταλιές γάλα χλιαρό

για το σιρόπι

3 κούπες ζάχαρη
2 1/2 κούπες νερό
6 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
1 1/2 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού

Ατομα: 20
Χρόνος προετοιμασίας: 45'
Χρόνος ψησίματος: 35'

Εκτέλεση

Ανακατέψτε το σιμιγδάλι με το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το αλάτι. Χτυπήστε τ' αυγά με τη ζάχαρη, να πήξουν, 15' περίπου στη δυνατή ταχύτητα στο μίξερ. Καθώς χτυπιούνται, ρίξτε λίγο-λίγο το γάλα. Σταματήστε το χτύπημα κι ανακατεύοντας απαλά με κυκλικές κινήσεις, μ' ένα κουτάλι, ρίξτε λίγα-λίγα τ' ανακατεμένα στερεά υλικά, προσέχοντας να μην ξεφουσκώσουν τ' αυγά. Το μίγμα πρέπει να είναι απαλό και αφράτο. Αδειάστε το σε βουτυρωμένο ταψάκι με διάμετρο 30 εκ. και ψήστε το στους 175oC, για 30'-35'. Βράστε τη ζάχαρη με το νερό 5', ρίξτε μέσα το βούτυρο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και περιχύστε το ραβανί, που πρέπει να είναι χλιαρό, ρίχνοντας το σιρόπι κουταλιά-κουταλιά σε όλα τα σημεία της επιφάνειας. Μην το ρίξετε όλο μεμιάς, γιατί το ραβανί θα καθήσει. ΄Οταν κρυώσει εντελώς, κόψτε το σε κομμάτια, βγάλτε το σε πιατέλα και γαρνίρετέ το, βάζοντας σε κάθε κομμάτι ένα αμύγδαλο ασπρισμένο.
__________________

Ο χρήστης ironitsa δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
The Following User Says Thank You to ironitsa For This Useful Post:
korn (03-10-2009)
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας



Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 03:09:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam