Υλικά
# 1 κιλό μελιτζάνες μακριές λεπτές
# 1/2 κιλό κολοκυθάκια
# 1/2 κιλό πράσινες μακριές πιπεριές κέρατα
# 250 γρ. τυρί φέτα, σε ραβδάκια
για τη σάλτσα
# 2 κουταλιές λάδι
# 1 - 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
# 1 κιλό ώριμες ντομάτες ή ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα
# αλάτι, πιπέρι
# 2 κουταλιές κέτσαπ
# 2 κουταλιές ψιλοκομμένο δυόσμο
Ατομα: 8 - 10
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα
Χρόνος ψησίματος: 20'
Εκτέλεση
Κόψτε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια σε πολύ λεπτές, μακριές φέτες. Πασπαλίστε τις με λίγο αλάτι κι αφήστε τις να σταθούν 1 ώρα σε τρυπητό, για να στραγγίσει το νερό τους και να μαλακώσουν. Ξεπλύντε και σκουπίσττε τις. Τηγανίστε τις ελαφρά. Ψήστε τις πιπεριές 10' στους 200 βαθμούς Κελσίου. Χωρίστε τις κατά μήκος στη μέση. Τυλίξτε ένα ραβδάκι τυριού σε κάθε λωρίδα μελιτζάνας, κολοκυθιού ή πιπεριάς κι αραδιάστε τα ρολάκια, εναλλάξ, το ένα πλάι στο άλλο σε ένα πυράντοχο σκεύος. Ετοιμάστε τη σάλτσα ντομάτας. Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα, επάνω σε δυνατή φωτιά, να ζεσταθεί. Ρίξτε και σοτάρετε το σκόρδο. Ρίξτε τη ντομάτα και τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το δυόσμο, σκεπάστε και σιγοβράστε, ώσπου να δέσει καλά η σάλτσα. Προς το τέλος, ρίξτε το δυόσμο. Περιχύστε με τη σάλτσα τα ρολάκια των λαχανικών, λερώνοντάς τα στο κέντρο μόνο, κατά μήκος. Πασπαλίστε τα με ψιλοκομμένο μαϊντανό και ψήστε τα στους 200 βαθμούς Κελσίου, περίπου 15'. Κατά άλλον τρόπο, πανάρετε τα ρολάκια, αλευρώνοντάς τα, βουτώντας τα σε ασπράδι αυγού χτυπημένο και τυλίγοντάς τα σε τριμμένη φρυγανιά και τηγανίστε τα σε φριτούρα. Στην περίπτωση αυτή, δε θα τηγανίσετε προηγουμένως τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια. Θα ψήσετε μόνο τις πιπεριές.
ΜΥΣΤΙΚΟ: Για να καθαρίσετε εύκολα τη φλούδα από τις πιπεριές, κλείστε τις μόλις τις βγάλετε από τη φωτιά σε πλαστική σακούλα ή τυλίξτε τις σε πλαστική μεμβράνη.