Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ENJOY YOUR LIFE!!!!!!!!!! > ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σοκολατίνα

This is a discussion on Σοκολατίνα within the ΣΥΝΤΑΓΕΣ forums, part of the ENJOY YOUR LIFE!!!!!!!!!! category; Για το παντεσπάνι: 1 1/2 φλιτζ. αλεύρι 1 1/2 φλιτζ. ζάχαρη 1 φλιτζ. γάλα ζεστό 3 αβγά 40 γραμ. κακάο ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 13-09-2009, 16:12:   #1
ironitsa
Moderator
 
Το avatar του χρήστη ironitsa
 
Εγγραφή: Feb 2009
Περιοχή: LA
Μηνύματα: 2.769
Thanks: 555
Thanked 876 Times in 574 Posts
My Mood:
ironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enough
Προεπιλογή Σοκολατίνα



Για το παντεσπάνι:
  • 1 1/2 φλιτζ. αλεύρι
  • 1 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. γάλα ζεστό
  • 3 αβγά
  • 40 γραμ. κακάο
  • 1 κουταλιά μπέικιν-πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • 1 ποτηράκι λικέρ φράουλα (προαιρετικά)
  • 2 κουταλιές βιτάμ για το άλειμμα
Για την κρέμα:
  • 2 1/2 φλιτζ. γάλα
  • 5 κουταλιές αλεύρι
  • 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 3 κρόκους αβγών
  • 2 κουταλιές κορν-φλάουερ
  • 2 κουταλιές βιτάμ
  • 20 γραμ. σοκολάτα λιωμένη
  • 200 γραμ. φράουλες ψιλοκομμένες
  • 1 βανίλια
  • λίγο αλάτι
Για το γλάσο σοκολάτας:
  • 1/2 κιλό κουβερτούρα
  • 1 φλιτζ. γάλα
  • 2 κουταλιές βιτάμ
Για το γαρνίρισμα:
  • 200 γραμ. φράουλες
  • 1 φλιτζ. αμύγδαλα φιλέ
Εκτέλεση

Πρώτα ετοιμάζουμε το παντεσπάνι.
Βάζουμε σε ένα μπολ τα αβγά μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το αναδευτήρι, μέχρι το μείγμα να ασπρίσει. Κατόπιν προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο, τη βανίλια, ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα, μετά ρίχνουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, ώστε να γίνει το μείγμα ομοιογενές.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο, στους 170οC, αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα αλειμμένη με το βιτάμ και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, για περίπου 40 λεπτά. Κατόπιν βγάζουμε το παντεσπάνι από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και το κόβουμε οριζόντια σε τρεις ίσες σε πάχος φέτες.

Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε την κρέμα:
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κορν-φλάουερ, τη ζάχαρη, το αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε, με ένα αναδευτήρι, τους κρόκους των αβγών μαζί με 1/2 φλιτζάνι κρύο γάλα και κατόπιν τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα του αλευριού. Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το υπόλοιπο γάλα και μόλις κάψει, το ρίχνουμε στο μπολ με το αλεύρι, βάζουμε το μπολ σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε συνεχώς, έως ότου το μείγμα δέσει και γίνει κρέμα.

Μόλις η κρέμα δέσει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βιτάμ και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά. Λίγο πριν κρυώσει, τη χωρίζουμε σε δυο ίσα μέρη, ρίχνουμε στη μισή τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε, ώστε να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.

Φορμάρουμε την τούρτα, βάζοντας σε μια στρογγυλή πιατέλα τη μία φέτα από το παντεσπάνι. Στρώνουμε από πάνω τη λευκή κρέμα και απλώνουμε επάνω από την κρέμα τις ψιλοκομμένες φράουλες. Κατόπιν, στρώνουμε τη δεύτερη φέτα από το παντεσπάνι και απλώνουμε την κρέμα σοκολάτας. Κάνουμε το ίδιο για την τρίτη φέτα από το παντεσπάνι και βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για να παγώσει.

Για να ετοιμάσουμε το γλάσο της σοκολάτας, βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την κουβερτούρα μαζί με το γάλα, το βιτάμ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Βγάζουμε την παγωμένη τούρτα από το ψυγείο και την περιχύνουμε με το γλάσο, προσέχοντας να καλυφθεί παντού. Κατόπιν πασπαλίζουμε τα πλαϊνά τοιχώματα με φιλέ αμύγδαλο και γαρνίρουμε την επιφάνειά της με ολόκληρες φράουλες.

Συμβουλή
Αν θέλουμε να γίνει πιο μαλακό το παντεσπάνι, το ραντίζουμε με λικέρ φράουλας.
__________________

Ο χρήστης ironitsa δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
The Following 2 Users Say Thank You to ironitsa For This Useful Post:
cRc (14-09-2009), geodon (14-09-2009)
Sponsored Links
Παλιά 13-09-2009, 19:13:   #2
Smell
.::HiTecH ManiaC::.
 
Το avatar του χρήστη Smell
 
Εγγραφή: Jun 2006
Περιοχή: Los Almyros
Μηνύματα: 3.400
Thanks: 1.418
Thanked 1.436 Times in 715 Posts
My Mood:
Smell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of light
Προεπιλογή

Ξεκινα και μολις ειναι ετοιμη




__________________

Ουδέν ατέκμαρτον, ουδέν τυφλόν.

Ο χρήστης Smell δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-09-2009, 19:19:   #3
ironitsa
Moderator
 
Το avatar του χρήστη ironitsa
 
Εγγραφή: Feb 2009
Περιοχή: LA
Μηνύματα: 2.769
Thanks: 555
Thanked 876 Times in 574 Posts
My Mood:
ironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enough
Προεπιλογή

__________________

Ο χρήστης ironitsa δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-09-2009, 00:37:   #4
geodon
Moderator
 
Το avatar του χρήστη geodon
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 10.919
Thanks: 2.530
Thanked 1.978 Times in 1.430 Posts
My Mood:
geodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to all
Προεπιλογή

για τετοια σοκολατινα ερχομαι κι εγω χαχαχαχα
__________________

ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο χρήστης geodon δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-09-2009, 21:48:   #5
ironitsa
Moderator
 
Το avatar του χρήστη ironitsa
 
Εγγραφή: Feb 2009
Περιοχή: LA
Μηνύματα: 2.769
Thanks: 555
Thanked 876 Times in 574 Posts
My Mood:
ironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enough
Προεπιλογή

__________________

Ο χρήστης ironitsa δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-09-2009, 23:01:   #6
ironitsa
Moderator
 
Το avatar του χρήστη ironitsa
 
Εγγραφή: Feb 2009
Περιοχή: LA
Μηνύματα: 2.769
Thanks: 555
Thanked 876 Times in 574 Posts
My Mood:
ironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enough
Προεπιλογή

Και για να σας... αποτρελλάνω...
της σοκολατίνας προηγείται... αυτό:


http://www.lateam.gr/forum/showthrea...3994#post63994
__________________

Ο χρήστης ironitsa δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας



Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 15:10:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam