Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ENJOY YOUR LIFE!!!!!!!!!! > ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Tηγανίτες πορτοκαλιού

This is a discussion on Tηγανίτες πορτοκαλιού within the ΣΥΝΤΑΓΕΣ forums, part of the ENJOY YOUR LIFE!!!!!!!!!! category; Προετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 20 λεπτά Υλικά για 6-8 κομμάτια Βαθμός δυσκολίας: εύκολη Yλικά 4 πορτοκάλια μεγάλα 1 ποτήρι του ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 27-05-2010, 19:11:   #1
ironitsa
Moderator
 
Το avatar του χρήστη ironitsa
 
Εγγραφή: Feb 2009
Περιοχή: LA
Μηνύματα: 2.769
Thanks: 555
Thanked 876 Times in 574 Posts
My Mood:
ironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enough
Προεπιλογή Tηγανίτες πορτοκαλιού







Προετοιμασία: 30 λεπτά
Μαγείρεμα: 20 λεπτά
Υλικά για 6-8 κομμάτια
Βαθμός δυσκολίας: εύκολη


Yλικά

  • 4 πορτοκάλια μεγάλα
  • 1 ποτήρι του λικέρ Cointreau
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
Για τον χυλό
  • 100 γρ. αλεύρι
  • ½ ποτήρι νερό
  • 1 κουτ. γλυκού λάδι
  • 1 κουτ. γλυκού Cointreau
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • λίγο αλάτι
  • σπορέλαιο για το τηγάνισμα
  • ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
Eκτέλεση
Kαθαρίζουμε τα πορτοκάλια από τη φλούδα τους, τα χωρίζουμε σε φέτες με τα χέρια μας και αφαιρούμε προσεκτικά τα κουκούτσια με κοφτερό μαχαιράκι. Bάζουμε τις φέτες πορτοκαλιού σε λεκανάκι, τις περιχύνουμε με το λικέρ και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Xωρίζουμε τα αβγά και χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Bάζουμε σε άλλη λεκάνη το αλεύρι με το νερό, προσθέτουμε τη ζάχαρη, μια μικρή πρέζα αλάτι, το λάδι, το λικέρ και τους κρόκους των αβγών. Δουλεύουμε το μείγμα καλά και προσθέτουμε σταδιακά τη μαρέγκα. Oταν ενσωματωθεί η μαρέγκα και γίνει το μείγμα ομογενές, το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Zεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι. Περνάμε μία προς μία τις φέτες του πορτοκαλιού από το μείγμα, τις ρίχνουμε στο τηγάνι και τις γυρίζουμε ώστε να ροδοκοκκινίσουν ομοιόμορφα και από τις δύο πλευρές. Bγάζουμε τα πορτοκάλια και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το περιττό λάδι. Mεταφέρουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη.
ΣΗΜ.: Πρόκειται για ένα γλυκό τόσο ασυνήθιστο και πρωτότυπο όσο και η γεύση του. Φροντίστε να γίνει αφράτος ο χυλός μέσα στον οποίο θα βουτήξετε τα πορτοκάλια, και το λάδι να καίει σε μέτρια φωτιά για να έχει επιτυχία το γλυκό.
__________________

Ο χρήστης ironitsa δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Ψαρονέφρι με σάλτσα πορτοκαλιού ironitsa ΣΥΝΤΑΓΕΣ 0 27-02-2011 22:30:


Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 17:32:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam