Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ENJOY YOUR LIFE!!!!!!!!!! > ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΧΑΛΒΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

This is a discussion on ΧΑΛΒΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ within the ΣΥΝΤΑΓΕΣ forums, part of the ENJOY YOUR LIFE!!!!!!!!!! category; Υλικά # 250 γρ. νισεστέ # 3 κούπες ζάχαρη # 1/2 κουταλάκι βανίλια # 5 κούπες νερό # 1/2 κούπα ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 02-12-2006, 02:38:   #1
ilias
VIP
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 7.753
Thanks: 111
Thanked 853 Times in 534 Posts
ilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the rough
Προεπιλογή ΧΑΛΒΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Υλικά

# 250 γρ. νισεστέ

# 3 κούπες ζάχαρη

# 1/2 κουταλάκι βανίλια

# 5 κούπες νερό

# 1/2 κούπα αμύγδαλα ασπρισμένα και χωρισμένα στη μέση

# 2/3 κούπας βούτυρο λιωμένο ή καλαμποκέλαιο

# ζάχαρη και κανέλα για το πασπάλισμα

Ατομα: Γίνεται 1 1/4 κιλού χαλβάς

Χρόνος προετοιμασίας: 15'

Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα και 30'
Εκτέλεση

Κρατήστε μία κούπα από τη ζάχαρη κι ανακατέψτε την υπόλοιπη με το νισεστέ και τη βανίλια, μέσα σ' ένα μεγάλο μπολ. Ρίξτε το νερό κι ανακατέψτε να διαλυθούν καλά. Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα με πάτο 25 εκ. σωτάρετε τ' αμύγδαλα σε μία κουταλιά από το βούτυρο ή το λάδι. Αφαιρέστε τα με τρυπητή κουτάλα και φυλάξτε τα. Χαμηλώστε τη φωτιά και ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα τη ζάχραη που κρατήσατε λίγη, λίγη, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, ώσπου να λιώσει και να γίνει σκούρα ξανθή καραμέλα. Κατεβάστε την από τη φωτιά, ρίξτε κι ανακατέψτε μέσα σ' αυτή το νερό με το διαλυμένο νισεστέ και τη ζάχαρη. Βάλτε και πάλι την κατσαρόλα επάνω σε μέτρια φωτιά και βράστε, ανακατεύοντας συνεχώς με τη σπάτουλα, ώσπου να γίνει μια πηχτή, γυαλιστερή, διαφανής μάζα, που να ξεκολλάει από το τοίχωμα της κατσαρόλας. Ρίξτε μέσα τ' αμύγδαλα, δυναμώστε τη φωτιά και ρίξτε το βούτυρο ή το λάδι λίγο, λίγο, ανακατεύοντας να ενσωματωθεί με τη μάζα του χαλβά. Όταν τελειώσει το βούτυρο κι ο χαλβάς αρχίσει να πιάνει κρούστα, σα να τηγανίζεται, στρώστε την επιφάνεια με τη σπάτουλα και ψήστε τον 5' - 6', χωρίς να τον ανακατεύετε, για να πιάσει κρούστα. Κατεβάστε τον από τη φωτιά, σκεπάστε την κατσαρόλα μ' ένα ταψάκι κι αναποδογυρίστε τον χαλβά μέσα σ' αυτό. Όταν κρυώσει, κόψτε τον σε κομμάτια. Σερβίρετέ τον, πασπαλίζοντάς τον με λίγη ζάχαρη και λίγη κανέλα. Διατηρείται εκτός ψυγείου.
__________________
Ο χρήστης ilias δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
ΧΑΛΒΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ironitsa ΣΥΝΤΑΓΕΣ 0 18-09-2009 12:42:


Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 02:46:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam