Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ENJOY YOUR LIFE!!!!!!!!!! > ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χρήσιμες συμβουλές για την κουζίνα...

This is a discussion on Χρήσιμες συμβουλές για την κουζίνα... within the ΣΥΝΤΑΓΕΣ forums, part of the ENJOY YOUR LIFE!!!!!!!!!! category; Για να μη σβολιάσει η σοκολάτα που λιώνετε, ρίξτε 1 κουταλιά σούπας βούτυρο όσο είναι ακόμα ζεστή και ανακατέψτε την. ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 22-03-2010, 12:02:   #1
ironitsa
Moderator
 
Το avatar του χρήστη ironitsa
 
Εγγραφή: Feb 2009
Περιοχή: LA
Μηνύματα: 2.769
Thanks: 555
Thanked 876 Times in 574 Posts
My Mood:
ironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enough
Προεπιλογή Χρήσιμες συμβουλές για την κουζίνα...


Για να μη σβολιάσει η σοκολάτα που λιώνετε, ρίξτε 1 κουταλιά σούπας βούτυρο όσο είναι ακόμα ζεστή και ανακατέψτε την.

Εάν το κρέας που βράζετε είναι λίγο σκληρό, προσθέστε 1 κουταλιά σούπας ξίδι στο νερό και θα γίνει πιο τρυφερό.



Για να ξεφλουδίσετε εύκολα τα κάστανα, αφήστε τα μισή μέρα στην κατάψυξη, ρίξτε τα μετά σε βραστό νερό για μερικά δευτερόλεπτα και ύστερα σε κρύο νερό.

Πριν βάλετε τις μπριζόλες στη σχάρα ρίξτε στα αναμμένα κάρβουνα αρωματικά φυτά, όπως θυμάρι, δάφνη, ρίγανη κ.λπ. Θα δώσουν ένα ευχάριστο άρωμα στις μπριζόλες.

Αντικαταστήστε την μπεσαμέλ στα ογκρατέν με ένα μείγμα από χτυπημένους κρόκους με κρέμα γάλακτος και τριμμένο τυρί. Τα φαγητά σας θα πάρουν όμορφο χρώμα και πολύ πιο ελαφριά γεύση.


Το χταπόδι γίνεται πιο μαλακό, χωρίς να βράσει πολύ, εάν βάλετε στην κατσαρόλα ένα φελλό κρασιού.

Η σπιτική πίτσα γίνεται πιο νόστιμη και τραγανή, αν στη ζύμη βάλετε λίγη ζάχαρη. Ρίχνετε απλώς λίγο αλάτι στην επιφάνειά της. Τη βοηθάει να διατηρηθεί φρέσκια για πολύ καιρό.


Αν τα σπιτικά μπισκότα σας νότισαν από την υγρασία, βάλτε τα για 5 λεπτά στο φούρνο, ώστε να ξαναγίνουν τραγανά, και διατηρήστε τα σε αεροστεγές δοχείο.

Για να είναι μαλακό το λεμόνι πριν το στύψετε, κυλήστε το πιέζοντάς το σε σκληρή επιφάνεια ή βάλτε το για 1΄ σε φούρνο μικροκυμάτων.


Φροντίστε τα υλικά που θα τηγανίσετε να είναι όσο πιο στεγνά γίνεται. Αξίζει να περιμένετε λίγο να στεγνώσουν οι πατάτες από το πλύσιμο, να στραγγίξουν τα καλαμαράκια κ.λπ. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ειδική πυκνή σίτα για το τηγάνι. Αν δεν την έχετε διαθέσιμη, λίγο αλάτι (μία κουταλιά περίπου) στη μέση του τηγανιού την ώρα που ζεσταίνεται το λάδι κάνει αρκετά καλή δουλειά.
Αν θέλετε οι πατάτες φούρνου να γίνουν τραγανές, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά προσθέτετε από πάνω και λίγη φρυγανιά τριμμένη.

Δοκιμάστε στα κοκκινιστά αλλά και στη φασολάδα να προσθέσετε κατά το μαγείρεμα λίγη ξεραμένη πορτοκαλόφλουδα.

Για να αποφεύγετε τα δάκρυα μόλις βγάζετε το πρώτο φλούδι από το κρεμμύδι, πρέπει να το ραντίζετε με ξίδι.

Για να μην κόβουν τα αβγά, φροντίζετε να μην έχουν μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας από το μείγμα στο οποίο τα προσθέτετε.


Αν δεν θέλετε το κρεμμύδι να είναι καυτερό, αφού το καθαρίσετε, τρίψτε το καλά με μπόλικο αλάτι και μετά ξεβγάλτε το, για να μην είναι αλμυρό.

Καθαρίσατε σκόρδο και μύρισαν τα χέρια σας; Κόψτε μια ντομάτα και τρίψτε τα με αυτήν.
__________________


Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ironitsa : 22-03-2010 στις 12:11:
Ο χρήστης ironitsa δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
The Following User Says Thank You to ironitsa For This Useful Post:
Stella (22-03-2010)
Sponsored Links
Παλιά 22-03-2010, 12:32:   #2
cRc
Think Different..
 
Το avatar του χρήστη cRc
 
Εγγραφή: Jun 2006
Περιοχή: ΑΛΜΥΡΟΣ
Μηνύματα: 4.277
Thanks: 1.784
Thanked 1.341 Times in 846 Posts
My Mood:
cRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the rough
Προεπιλογή

Είχες δεν είχες μας άνοιξες την όρεξη μεσημεριάτικα .....
__________________

Ο χρήστης cRc δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-03-2010, 12:41:   #3
ironitsa
Moderator
 
Το avatar του χρήστη ironitsa
 
Εγγραφή: Feb 2009
Περιοχή: LA
Μηνύματα: 2.769
Thanks: 555
Thanked 876 Times in 574 Posts
My Mood:
ironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enough
Προεπιλογή

__________________

Ο χρήστης ironitsa δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Χρήσιμες εντολές για Linux Stella WIKI-ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ - ΟΔΗΓΟΙ 0 01-01-2011 13:27:
Οι κίνδυνοι που κρύβει η κουζίνα μας LATEAM RSS NEWS 0 19-11-2008 15:43:
Εpiruschef-Ελληνικό site αφιερωμένο στην ελληνική κουζίνα cRc ΧΡΗΣΙΜΑ LINK 0 08-02-2007 02:08:
Χρήσιμες Συμβουλές cRc WIKI-ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ - ΟΔΗΓΟΙ 0 09-12-2006 10:13:
Αφροδισιακή κουζίνα Stella Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 1 26-08-2006 13:05:


Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 08:41:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam