Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ > ΑΡΧΕΙΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΤΩΝ > ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

CHAMPIONS LEAGUE 2007-2008

This is a discussion on CHAMPIONS LEAGUE 2007-2008 within the ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ forums, part of the ΑΡΧΕΙΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΤΩΝ category; [right:ebed5c9898]http://img338.imageshack.us/img338/1960/400sedonis1mr2.jpg[/right:ebed5c9898] Αναλυτικά τα ζευγάρια που ανέδειξε η κλήρωση για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League: Χαφναρφιόρντουρ (Ισλανδία) ή Μπάτε ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 03-08-2007, 14:08:   #1
cRc
Think Different..
 
Το avatar του χρήστη cRc
 
Εγγραφή: Jun 2006
Περιοχή: ΑΛΜΥΡΟΣ
Μηνύματα: 4.208
Thanks: 1.784
Thanked 1.342 Times in 846 Posts
My Mood:
cRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the rough
Προεπιλογή CHAMPIONS LEAGUE 2007-2008

[right:ebed5c9898]http://img338.imageshack.us/img338/1960/400sedonis1mr2.jpg[/right:ebed5c9898]
Αναλυτικά τα ζευγάρια που ανέδειξε η κλήρωση για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League:

Χαφναρφιόρντουρ (Ισλανδία) ή Μπάτε Μπορίσοφ (Λευκορωσία)-Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία) ή Ζάγκλεμπιε (Πολωνία)
Τάμπερε Γιουνάιτεντ (Φινλανδία) ή Λέφσκι Σόφιας (Βουλγαρία)-Ρόζενμποργκ (Νορβηγία)
Σπαρτάκ Μόσχας (Ρωσία)-Σέλτικ (Σκωτία)
Βέρντερ Βρέμης (Γερμανία)-Ντιναμό Ζάγκρεμπ ή Ντομζάλε (Σλοβενία)
Σάλτσμπουργκ (Αυστρία)-Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)
Άγιαξ (Ολλανδία)-Ζίλινα (Σλοβακία) ή Σλάβια Πράγας (Τσεχία)
Βαλένθια (Ισπανία)-Ντέμπρετσεν (Ουγγαρία) ή Έλφσμποργκ (Σουηδία)
Γκενκ (Βέλγιο) ή Σαράγεβο (Βοσνία)-Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία)
Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)-Άντερλεχτ (Βέλγιο)
Ρέιντζερς (Σκωτία) ή Ζέτα (Μαυροβούνιο)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) ή Λεβάντια (Εσθονία)
Τουλούζ (Γαλλία)-Λίβερπουλ (Αγγλία)
Μπενφίκα (Πορτογαλία)-Κοπεγχάγη (Δανία) ή Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ)
Λάτσιο (Ιταλία)-Ντιναμό Βουκουρεστίου (Ρουμανία)
Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)-Άρσεναλ (Αγγλία)
Ζυρίχη (Ελβετία)-Μπεσίκτας (Τουρκία) ή Σερίφ Τιρασπόλ (Μολδαβία)
Σεβίλλη (Ισπανία)-ΑΕΚ (Ελλάδα)

Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 14 ή 15 Αυγούστου και οι επαναληπτικοί στις 28 ή 29 του ίδιου μήνα. Στις 30 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για τη φάση των ομίλων του Champions League.

Η κλήρωση για τους ομίλους του Champions League έχει οριστεί για τις 30 Αυγούστου. Στους ομίλους έχουν προκριθεί αυτομάτως οι Μίλαν, Ίντερ, Ρόμα (Ιταλία), Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα (Ισπανία), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι (Αγγλία), Λιόν, Μαρσέιγ (Γαλλία), Στουτγκάρδη, Σάλκε (Γερμανία), Πόρτο, Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία), Αϊντχόφεν (Ολλανδία), Ολυμπιακός (Ελλάδα), ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)
__________________

Ο χρήστης cRc δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Παλιά 04-08-2007, 20:37:   #2
HELLBOY
LaTeamer
 
Εγγραφή: Nov 2006
Περιοχή: HELL
Μηνύματα: 137
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
HELLBOY is an unknown quantity at this point
Προεπιλογή

ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΡΕ ΑΓΟΡΙΝΑ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ.
Ο χρήστης HELLBOY δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 30-08-2007, 21:07:   #3
ilias
VIP
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 7.753
Thanks: 111
Thanked 855 Times in 534 Posts
ilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the rough
Προεπιλογή

Η κλήρωση των ομίλων (Champions League)


1ος όμιλος:

1) Λίβερπουλ
2) Πόρτο
3) Μαρσέιγ
4) Μπεσίκτας

2ος όμιλος:

1) Τσέλσι
2) Βαλένθια
3) Σάλκε
4) Ρόζενμποργκ

3ος όμιλος:

1) Ρεάλ Μαδρίτης
2) Βέρντερ Βρέμης
3) Λάτσιο
4) Ολυμπιακός

4ος όμιλος:

1) Μίλαν
2) Μπενφίκα
3) Σέλτικ
4) Σαχτάρ Ντόνετσκ

5ος όμιλος:

1) Μπαρτσελόνα
2) Λιόν
3) Στουτγκάρδη
4) Ρέιντζερς

6ος όμιλος:

1) Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
2) Ρόμα
3) Σπόρτιγκ Λισσαβώνας
4) Ντιναμό Κιέβου

7ος όμιλος:

1) Ίντερ
2) Αϊντχόβεν
3) ΤΣΣΚΑ Μόσχας
4) Φενερμπαχτσέ

8ος όμιλος:

1) Άρσεναλ
2) Σεβίλλη / ΑΕΚ
3) Στεάουα Βουκουρεστίου
4) Σλάβια Πράγας

*** Η πρώτη αγωνιστική θα διεξαχθεί στις 18 ή 19 Σεπτεμβρίου, η δεύτερη στις 2 ή 3 Οκτωβρίου, η τρίτη στις 23 ή 24 του ίδιου μήνα, η τέταρτη στις 6 ή 7 Νοεμβρίου, η πέμπτη στις 27 ή 28 του ίδιου μήνα και η έκτη στις 11 ή 12 Δεκεμβρίου.
__________________
Ο χρήστης ilias δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-10-2007, 22:55:   #4
geodon
Moderator
 
Το avatar του χρήστη geodon
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 10.918
Thanks: 2.530
Thanked 1.978 Times in 1.430 Posts
My Mood:
geodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to all
Προεπιλογή

__________________

ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο χρήστης geodon δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-10-2007, 18:32:   #5
geodon
Moderator
 
Το avatar του χρήστη geodon
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 10.918
Thanks: 2.530
Thanked 1.978 Times in 1.430 Posts
My Mood:
geodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to all
Προεπιλογή

[right:22c62347f2]http://www.sportime.gr/images//Kentriko/real.jpg[/right:22c62347f2]
Real stars, παρουσιάστε...

O Oλυμπιακός κλήθηκε ν’ αντιμετωπίσει τη Βέρντερ στη Βρέμη όταν οι Γερμανοί προέρχονταν από την καλύτερή τους εμφάνιση στην μπουντεσλίγκα με το εντυπωσιακό 8-1 επί της Μπίλεφελντ. Οι Πειραιώτες, ωστόσο, πέτυχαν ένα ιστορικό διπλό (3-1) και πανηγύρισαν την πρώτη τους εκτός έδρας νίκη έπειτα από 31 ολόκληρους αγώνες στο Champions League. Τρεις εβδομάδες μετά, ο Ολυμπιακός αγωνίζεται και πάλι μακριά από το γήπεδό του και αντιμετωπίζει τη Ρεάλ που, αντίθετα με τη Βέρντερ, προέρχεται από τη χειρότερη φετινή της εμφάνιση στην πριμέρα ντιβιζιόν. Το Sportime.gr παρουσιάζει την αυριανή αντίπαλο των πρωταθλητών.

Το γεγονός ότι προέρχεται από την πρώτη φετινή της ήττα στο 2-1 από την Εσπανιόλ το Σάββατο στο Μονζουίκ, δε σημαίνει φυσικά ότι την Τετάρτη πρόκειται να συμβεί το ίδιο. ‘Η, έστω, θα έχει την ίδια κακή απόδοση. Τέτοιες ομάδες μπορούν και αντιδρούν άμεσα σ’ ένα χαμένο αποτέλεσμα, το οποίο, άλλωστε, δεν έφερε και την καταστροφή, δεδομένου ότι οι Μαδριλένοι παρέμειναν στην κορυφή του πίνακα, διατηρώντας διαφορά ενός βαθμού από την Μπαρτσελόνα.

Η γκρίνια, ωστόσο, δεν έλειψε από μερίδα των οπαδών της βασίλισσας, κάτι που είχε συμβεί και το καλοκαίρι, όταν η Ρεάλ έχανε τα φιλικά το ένα μετά το άλλο και υπέστη δύο ήττες από τη Σεβίλλη στον τελικό του ισπανικού σούπερ-καπ. Ο Μπερντ Σούστερ μετακόμισε το καλοκαίρι στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι η κριτική που θα του γινόταν θα ήταν μεγάλη. Αυτό είναι και το τίμημα για έναν τεχνικό που αναλαμβάνει τη Ρεάλ και ειδικότερα, όταν ο προκάτοχος του προέρχεται από την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από τρία χρόνια ξηρασίας.

Η άφιξη Σούστερ

Η διοίκηση έκρινε ότι με τον Φάμπιο Καπέλο στον πάγκο της η ομάδα δεν απέδιδε το θεαματικό ποδόσφαιρο που απαιτούν οι οπαδοί της και στη θέση του Ιταλού ανέλαβε ο Μπερντ Σούστερ. Το έργο του Γερμανού τεχνικού στα δύο χρόνια του στη σαφώς μικρότερου βεληνεκούς συμπολίτισσα Χετάφε είχε κριθεί επιτυχημένο, αλλά τα δεδομένα στη Ρεάλ είναι πολύ διαφορετικά.

Ο 47χρονος τεχνικός γνωρίζει καλά τις δυσκολίες του είσαι προπονητής στη Ρεάλ, διότι είναι παλιός γνώριμος στη Μαδρίτη και ένας από τους ελάχιστους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στις δύο αιώνιες αντιπάλους της βασίλισσας, της Μπαρτσελόνα και της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως νέος τεχνικός της Ρεάλ ο Σούστερ υποσχέθηκε στους οπαδούς της ομάδας ότι οι παίκτες του θα αποδίδουν θεαματικό ποδόσφαιρο. Αυτό έχει συμβεί σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως στο εντυπωσιακό 5-0 μέσα στο Μαδριγάλ επί της πολύ δυνατής μέχρι τώρα Βιγιαρεάλ. Υπάρχουν, όμως, και ορισμένα φετινά παιχνίδια, όπου οι Μαδριλένοι παρουσιάζουν κενά στην άμυνα, ενώ δυσκολεύονται ιδιαίτερα στο γκολ. Κλασικό παράδειγμα ήταν το σαββατιάτικο παιχνίδι μέσα στο Μονζουίκ, όπου απλά μείωσαν το σκορ σε 2-1 στο 90 με τον Σέρχιο Ράμος.

Κερδίζει τις εντυπώσεις ο Σνάιντερ


Ο διεθνής αμυντικός από τη Σεβίλλη είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες της φετινής Ρεάλ (πολύ επικίνδυνος στις στημένες φάσεις) και παρά το γεγονός ότι είναι κεντρικός αμυντικός, χρησιμοποιείται ως δεξιός μπακ, δεδομένου ότι ο Μίτσελ Σαλγκάδο έχει χάσει από την περασμένη σεζόν τη θέση του βασικού. Εξαιρετικά είναι τα δείγματα γραφής και του Γουέσλι Σνάιντερ, ο οποίος αποτελεί μέχρι τώρα την καλύτερη μεταγραφή του καλοκαιριού για τους Μαδριλένους, που δε δίστασαν να δαπανήσουν 110 εκ. ευρώ για να ενισχύσουν το ρόστερ τους.

Ο 23χρονος διεθνής μέσος (ένας από τους τέσσερις πλέον Ολλανδούς της Ρεάλ) προσαρμόστηκε με το καλημέρα στη νέα του ομάδα μετά τη μεταγραφή του από τον Αγιαξ και είναι ο πρώτος σκόρερ της Ρεάλ στην πριμέρα ντιβιζιόν με 4 γκολ. Ο Σνάιντερ μπορεί ν’ αγωνιστεί με την ίδια ευχέρεια σε πολλές θέσεις της μεσαίας γραμμής και με το δυνατό σουτ που διαθέτει (είναι πλέον και ο αντί Μπέκαμ όσον αφορά στις εκτελέσεις φάουλ) χρειάζεται μεγάλη προσοχή από τους παίκτες του Ολυμπιακού.

Το ίδιο φυσικά είναι δεδομένο πως ισχύει και για τον Ρουντ Φαν Νίστελροϊ. Ο περσινός πρώτος σκόρερ της πριμέρα ντιβιζιόν έχει μείνει προς το παρόν στα δύο γκολ στο πρωτάθλημα, αλλά στο τσάμπιονς λιγκ ήδη μετράει τρία τέρματα σε δύο αγώνες. Ο Ολλανδός αγωνίζεται ουσιαστικά ως μοναδικός κλασικός προωθημένος, αφού ο αρχηγός Ραούλ, που έχει ξεκινήσει αρκετά ορεξάτος φέτος συνήθως αγωνίζεται λίγο πιο πίσω και είναι αυτός που δίνει τις ασίστ στον υψηλόσωμο στράικερ.

Οι αναντικατάστατοι του Σούστερ

Οι δύο συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές είναι αναντικατάστατοι στη Ρεάλ του Σούστερ, όπως ο κορυφαίος Ισπανός γκολκίπερ Ικερ Κασίγιας, ο Ράμος, ο αρχηγός της εθνικής Ιταλίας Φάμπιο Καναβάρο, ο Γερμανός σέντερ-μπακ Μέτζελντερ, που ήρθε το καλοκαίρι από την Ντόρτμουντ, ο Σνάιντερ, ο Γκούτι και ο γνώριμος στο ελληνικό κοινό Μαχαμαντού Ντιαρά.

Ο διεθνής αμυντικός χαφ από το Μάλι, που ξεκίνησε την καριέρα του από τον ΟΦΗ και συμπεριλήφθηκε από το France Football στη λίστα των 50 κορυφαίων ποδοσφαιριστών της χρονιάς σε όλον τον πλανήτη, είχε σημαντικότατη συμβολή στην κατάκτηση του τίτλου (με δικό του γκολ έγινε το 2-1 επί της Μαγιόρκα την τελευταία αγωνιστική στο 80, πριν ο Ρέγιες διαμορφώσει το τελικό 3-1 λίγο πριν την λήξη).

Αμφίβολος ο Ντιαρά

Ο Αφρικανός μέσος είναι αμφίβολος λόγω τραυματισμού και αν δεν προλάβει το ματς, τότε από την αρχή θα ξεκινήσει ο Γκάγκο. Ο Σούστερ έχει καθιερώσει στα τελευταία παιχνίδια ως αριστερό μπακ το νεαρό Βραζιλιάνο Μαρσέλο, που καλείται να καλύψει το κενό, το οποίο άφησε ο Ρομπέρτο Κάρλος, δεδομένου ότι ο νεοαποκτηθείς Ρόιστον Ντρέντε δείχνει πιο αποτελεσματικός ως εξτρέμ.

Ο νεαρός Ολλανδός, που έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ελπίδων, το οποίο και κατέκτησε η χώρα του, εντάχθηκε στο δυναμικό της Ρεάλ το καλοκαίρι από τη Φέγενορντ και θεωρείται από τους πλέον ανερχόμενους ποδοσφαιριστές της γηραιάς ηπείρου. Ο Ντρέντε λογικά δε θα βρίσκεται στο αρχικό σχήμα της Ρεάλ αύριο, όπου από τους παίκτες που ήρθαν το καλοκαίρι, πρόκειται να ξεκινήσει μόνο ο Σνάιντερ.

Ερωτηματικό με Ρομπίνιο

Ο Αριεν Ρόμπεν, που ταλαιπωρήθηκε πολύ από τραυματισμούς στην Τσέλσι, συνεχίζει τα ίδια προβλήματα και στη Ρεάλ και θα επιστρέψει τον Δεκέμβριο, ενώ τραυματίας είναι και ο Γκαμπριέλ Χάιντσε, ο οποίος αποκτήθηκε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και μέχρι τώρα έχει περάσει απαρατήρητος. Οσο για την άλλη θέση στο αρχικό σχήμα που παίζεται αύριο μάλλον την κερδίζει ο Χιγκουαίν από τον Ρομπίνιο. Ο Βραζιλιάνος διεθνής άσος τιμωρήθηκε για την αργοπορημένη επιστροφή του στη Μαδρίτη λόγω των υποχρεώσεων του στην εθνική ομάδα και η απουσία του ήταν εμφανέστατη στην ενδεκάδα της Ρεάλ στο Μονζουίκ. Ο Σούστερ, ωστόσο, δε φαίνεται να έχει συγχωρήσει τον πολύ ταλαντούχο Βραζιλιάνο και ο Αργεντίνος λογικά θα προτιμηθεί απέναντι στον Ολυμπιακό.

Στον πάγκο ο Σούστερ μεταξύ άλλων έχει την πολυτέλεια να διαθέτει έναν ποδοσφαιριστή της αξίας του Ζούλιο Μπαπτίστα (έστω και αν ετοιμάζεται να παραχωρηθεί τον Ιανουάριο), τον Χαβιέ Σαβιόλα, που είχε μείνει ελεύθερος το καλοκαίρι από την Μπαρτσελόνα, όμως δεν χρησιμοποιείται συχνά, αλλά και τον ταλαντούχο στράικερ Ρομπέρτο Σολδάδο, ο οποίος έχει σκοράρει κόντρα στον Ολυμπιακό πριν από δύο χρόνια, όταν ακόμα ήταν 20 ετών.

Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της Ρεάλ σε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ

20/10 Εσπανιόλ – Ρεάλ 2-1 (Ριέρα 2, Ταμούδο 53 – Σέρχιο Ράμος 90)

7/10 Ρεάλ – Ουέλβα 2-0 (Φαν Νίστελροϊ 73, Χιγκουαίν 90)

3/10 Λάτσιο – Ρεάλ 2-2 (Πάντεφ 32,75 – Φαν Νίστελροϊ 8,61)

30/9 Χετάφε – Ρεάλ 0-1 (Σέρχιο Ράμος 66)

27/9 Ρεάλ – Μπέτις 2-0 (Ραούλ 67 (πεν.), Ζούλιο Μπαπτίστα 85)

23/9 Βαγιαδολίδ – Ρεάλ 1-1 (Λόπεζ 70 – Σαβιόλα 87)

18/9 Ρεάλ – Βέρντερ 2-1 (Ραούλ 16, Φαν Νίστελροϊ 74 – Σανόγκο 17)

15/9 Ρεάλ – Αλμερία 3-1 (Σαβιόλα 36, Σνάιντερ 68, Χιγκουαίν 87 – Ούτσε 73)

2/9 Βιγιαρεάλ – Ρεάλ 0-5 (Ραούλ 39, Σνάιντερ 46,73, Φαν Νίστελροϊ 50, Γκούτι 80)

25/8 Ρεάλ – Ατλέτικο Μ. 2-1 (Ραούλ 14, Σνάιντερ 79 – Αγκουέιρο 1)

Πηγή : sportime.gr
__________________

ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο χρήστης geodon δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-10-2007, 20:38:   #6
geodon
Moderator
 
Το avatar του χρήστη geodon
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 10.918
Thanks: 2.530
Thanked 1.978 Times in 1.430 Posts
My Mood:
geodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to all
Προεπιλογή

[right:33b838a76d]http://www.sportime.gr/images//Kentriko/real_osfp2.jpg[/right:33b838a76d]
Πολυθρόνα για... δέκα (παρά τέταρτο)!

Λένε πως ο χρόνος κυλάει γρήγορα όταν περνάς καλά… Ο Ολυμπιακός δεν έχει διασκεδάσει όλες τις νύχτες του Champions League, όμως εκείνο το βράδυ της 22ας Οκτωβρίου του 1997 δεν μοιάζει και τόσο μακρινό. Ο χρόνος γυρνάει δέκα χρόνια και δύο μέρες πίσω και το Sportime.gr επιστρέφει στον τόπο του… εγκλήματος. Όπως και οι ερυθρόλευκοι, οι οποίοι απόψε (21:45, ΝΕΤ) θέλουν να αφήσουν το σημάδι τους στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Ένα σημάδι που μέσα στα χρόνια που μεσολάβησαν από την πρώτη αντάμωση των δύο αντιπάλων άφησαν παίκτες, προπονητές, διαιτητές και μια απόκρουση που πέρασε στην ιστορία.

No 10. Ριβάλντο




Μέσα στην Μαδρίτη δεν κατάφερε να σκοράρει… Όχι πως χρειάστηκε, όμως! Η παρουσία του στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου από μόνη της ήταν πιο σημαντική και από όλες τις φορές συνολικά που πήρε ο Ολυμπιακός να αντιμετωπίσει τη Ρεάλ στην Ισπανία. Στο πρόσωπο που του Βραζιλιάνου μέσου οι οπαδοί των «μερένγκες» έβλεπαν τον πρώην Καταλανό και όχι έναν παίκτη των ερυθρολεύκων. Ήταν αναμενόμενο και λογικό να αποδοκιμάζεται ο Ριβάλντο σε κάθε του προσπάθεια και να είναι από τα πρόσωπα που σημάδεψαν τις αναμετρήσεις του Ολυμπιακού με τη Ρεάλ. Το ίδιο… σημαδιακή θα ήταν και η επιστροφή του Τζιοβάνι στην Μαδρίτη, όμως ο έτερος Βραζιλιάνος σταρ του Ολυμπιακού δεν είχε αγωνιστεί στον αγώνα του 1999 στην πρωτεύουσα της Ισπανίας.

No 9. Αντώνης Νικοπολίδης



Για να στηθεί μια ομάδα όρθια στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» χρειάζεται οπωσδήποτε τύχη και τερματοφύλακα. Ο Ολυμπιακός τα είχε και τα δύο πριν μερικά χρόνια, προκειμένου να φτάσει στο σημείο να διεκδικεί ένα θετικό αποτέλεσμα από την Ρεάλ. Ο Αντώνης Νικοπολίδης ήταν «παρών» σχεδόν σε όλες τις φάσεις και στο ενεργητικό εκείνο το βράδυ της 28ης Σεπτεμβρίου είχαν καταγραφεί πέντε σωτήριες επεμβάσεις. Στο 5’ σε σουτ του Μπαπτίστα, στο 12’ σε φάουλ του Μπέκαμ, στο 29’ και πάλι στο σουτ του Μπαπτίστα, στο 32’ σε σουτ του Ρομπίνιο και στο 59’ σε σουτ του Μπέκαμ. Σε μια περίπτωση είχε την βοήθεια του δοκαριού, ενώ νικήθηκε στο 86’!

No 8. Ρομπέρτο Σολντάδο



Ο άνθρωπος που ήταν υπεύθυνος για τη… χαλάστρα στην μαγική βραδιά του Αντώνη Νικοπολίδη. Τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπιζαν οι επιθετικοί της Ρεάλ, ανάγκασαν τον Βαντερλέι Λουξεμπούργκο να ρίξει στη μάχη ένα νεαρό παλικαράκι, που μόλις άρχιζε να παίρνει κάποιες συμμετοχές με την ομάδα της Μαδρίτης. Όταν μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, αντικαθιστώντας τον μέχρι εκείνη την ώρα ιδιαίτερα επικίνδυνο Ζούλιο Μπαπτίστα το λογικό συναίσθημα ήταν η ανακούφιση για τους οπαδούς του Ολυμπιακού και η απορία για τους γηπεδούχους. Ο μόλις 20 χρονών και μερικών μηνών επιθετικός, ωστόσο, έκανε τη διαφορά. Πέτυχε το παρθενικό του γκολ με τη φανέλα της Ρεάλ και ήταν εκείνος που στέρησε από τον Ολυμπιακό την ισοπαλία στην Μαδρίτη.

No 7. Νταβόρ Σούκερ



Ήταν… πράσινος από τα χρόνια της Σεβίλλης. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού είχαν κάνει… επίτιμο μέλος του συλλόγου τον Νταβόρ Σούκερ, με την προσμονή να τον δουν μια μέρα να φοράει το τριφύλλι στο στήθος. Η μεγάλη επιθυμία δεν έγινε πραγματικότητα, ωστόσο εκείνο το βράδυ τους έβγαλε και πάλι ασπροπρόσωπους. Ο Κροάτης επιθετικός άλλαξε την μοίρα της Ρεάλ Μαδρίτης τον Οκτώβριο του 1996, όταν ο πρωτάρης Ολυμπιακός είχε βρεθεί να προηγείται με 1-0 μέσα στο Μπερναμπέου. Ο Σούκερ κέρδισε δύο πέναλτι, ευστόχησε και στα δύο κι έγινε είδωλο για τον κόσμο του Παναθηναϊκού, που λίγο καιρό μετά θα τον αποθέωνε στο αεροδρόμιο….

No 6. Πιερλουΐτζι Κολίνα



Ο Νταβόρ Σούκερ έπεφτε, κέρδιζε τα πέναλτι, τα εκτελούσε εύστοχα… Κάποιος, όμως, πρέπει και να τα σφύριζε! Ο κατά τα άλλα συμπαθής και στην μετέπειτα πορεία φιλέλληνας Πιερλουΐτζι Κολίνα ήξερε ότι το δίκαιο της Ρεάλ είναι λίγο πιο… δυνατό από εκείνο του Ολυμπιακού. Έτσι, δεν είχε πρόβλημα να δείξει αβίαστα δύο φορές την άσπρη βούλα. Κι αν στη φάση του 66’, όταν έγινε το 3-1 είχε δίκιο στην απόφασή του, στο 33’ ήταν αν μη τι άλλο γενναιόδωρος με την ομάδα της Μαδρίτης. Πέναλτι δεν υπήρχε ποτέ, όμως καταλογίστηκε και η ανατροπή από το 0-1 προς το 5-1 μόλις είχε ξεκινήσει.

No 5. Νίκος Νταμπίζας



Μένουμε στο ίδιο ματς, την ίδια μέρα, στην ίδια πάντα πόλη… Ο Νίκος Νταμπίζας έμεινε στην ιστορία ως ο άνθρωπος που κατάφερε για λίγη ώρα να κάνει το ακατόρθωτο. Δεν ήταν το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού στο Champions League, αφού είχαν προηγηθεί δύο. Δεν ήταν το πρώτο εκτός έδρας, αφού υπήρχε και του Οφορίκουε. Ήταν, όμως, εκείνο που έκανε έναν υποθετικό εφιάλτη να γίνεται όνειρο. Σε εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, ο Νίκος Νταμπίζας ήταν εκείνος που σηκώθηκε ψηλότερα απ’ όλους και με άπιαστη κεφαλιά έδωσε στον Ολυμπιακό προβάδισμα μέσα στην Μαδρίτη. Το όνειρο κράτησε περίπου 15 λεπτά, όμως ήταν η μοναδική φορά που ελληνική ομάδα προηγήθηκε της Ρεάλ στην Ισπανία. Ο ίδιος παίκτης, ωστόσο, στη συνέχεια του αγώνα ήταν και εν μέρει αρνητικός πρωταγωνιστής, αφού υπέπεσε στα δύο πέναλτι.

No 4. Ντούσαν Μπάγεβιτς



Το ραβασάκι άργησε να παραδοθεί… Περίπου είκοσι μέρες χρειάστηκαν για να οριστικοποιηθεί η απόφαση. Οι συνεχείς υποχρεώσεις του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη δεν είχαν φέρει την αλλαγή, όσο άμεσα ήθελαν στον Πειραιά. Είναι, ωστόσο, ευρέως γνωστό πως εκείνο το βράδυ στην Μαδρίτη η μοίρα του Ντούσαν Μπάγεβιτς θα άλλαζε. Ο Πέτρος Κόκκαλης, σύμφωνα με όσα είχαν κυκλοφορήσει στο ρεπορτάζ της εποχής, αποφάσισε πως ο Σερβοέλληνας τεχνικός δεν έκανε για τον ευρωπαϊκό Ολυμπιακός και αποφασίστηκε μετά την ήττα από τη Ρεάλ με 3-0 πως πρέπει να απολυθεί. Οι μέρες που ακολούθησαν ως το τελευταίο του παιχνίδι (8 Νοεμβρίου με τον ΠΑΟΚ) χρησίμευσαν για να βρεθεί ο διάδοχός του και να ανακοινωθεί άμεσα η πρόσληψη του Αλμπέρτο Μπιγκόν.

No 3. Παντελής Καφές




Αν ο Νίκος Νταμπίζας ήταν ο άνθρωπος που έδωσε πνοή σε ένα άπιαστο όνειρο για περίπου 15 λεπτά, ο Παντελής Καφές ήταν εκείνος που έκανε μια ονειρική ισοπαλία να μοιάζει ρεαλιστικός στόχος! Ο… αντιεμπορικός μέσος του Ολυμπιακού (τότε) διένυε την καλύτερη σεζόν της καριέρας τους στο λιμάνι και ήταν ο άνθρωπος που έφτασε τους ερυθρόλευκους κοντά σε μια διπλή εκτός έδρας επιτυχία. Το γκολ του στο 48’ με υπέροχο μακρινό σουτ, άλλαζε τα δεδομένα στην Μαδρίτη και έβαλε τη Ρεάλ στην πρίζα για περίπου 40 λεπτά. Όπως έχει αναφερθεί και λίγο πιο πάνω, ήρθε ο Σολντάδο για να χύσει την καρδάρα με… τον Καφέ. Ο Ολυμπιακός έχασε 2-1 και το γκολ του Καφέ αργά ή γρήγορα ξεχάστηκε.

No 2. Μάρκους Μερκ



Τα τελευταία χρόνια της δεκαετίας του ’90, όπως και τα πρώτα της νέας χιλιετίας είχαν έντονη την… βασιλική τάση! Η Ρεάλ ήταν πρωταγωνίστρια στις μεταγραφές, ήταν κυρίαρχος στην Ισπανία και έδινε ραντεβού κάθε δύο χρόνια με την μεγάλη κούπα. Στο δρόμο για τη δική της δόξα, υπήρχαν και κάποιοι… έξυπνοι άνθρωποι που γνώριζαν τι έπρεπε να κάνουν. Ο Μάρκους Μερκ ήταν ένας εξ αυτών, αφού ο Ολυμπιακός δεν ήταν το μόνο του… θύμα! Ο Γερμανός αν και γιατρός στο επάγγελμα, φαίνεται πως δεν εμπιστευόταν τους συναδέλφους του και απέφευγε κυρίως τους οφθαλμίατρους! Έτσι, δεν είδε ποτέ το χέρι του Ρομπέρτο Κάρλος στο 27’ της αναμέτρησης το 1999. Ένα πέναλτι που θα έπρεπε να συνοδεύεται με κόκκινη κάρτα και θα έδινε τη δυνατότητα στον Ολυμπιακό να ισοφαρίσει σε 1-1.

No 1. Ρομπέρτο Κάρλος



Πρόσφατα ζήτησε συγνώμη… Τότε, όμως, ίσως και να χόρευε στους ρυθμούς του «Ρομπέρτο που μπλοκάρει πιο καλά, αριστερά ή δεξιά…», αν γνώριζε το σχετικό σύνθημα. Ο Βραζιλιάνος έγινε σήμα κατατεθέν της σεζόν 1999-2000 για τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη, αφού η εκπληκτική του απόκρουση στο 27’ της αναμέτρησης είναι η πιο χαρακτηριστική φάση των αγώνων του Ολυμπιακού στην Μαδρίτη. Έσωσε την ομάδα από την ισοφάριση κι έμεινε στην ιστορία ως μια από τις μεγαλύτερες αδικίες. Ο Ρομπέρτο Κάρλος, ωστόσο, υπήρξε περισσότερα στις μονομαχίες Ρεάλ-Ολυμπιακού στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Έχει σκοράρει δύο φορές, κλείνοντας το σκορ τόσο στο 5-1 του 1997, όσο και στο 3-0 του 1999.

Πηγή : sportime.gr
__________________

ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο χρήστης geodon δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 09-11-2007, 15:20:   #7
geodon
Moderator
 
Το avatar του χρήστη geodon
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 10.918
Thanks: 2.530
Thanked 1.978 Times in 1.430 Posts
My Mood:
geodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to all
Προεπιλογή

__________________

ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο χρήστης geodon δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 09-11-2007, 15:21:   #8
geodon
Moderator
 
Το avatar του χρήστη geodon
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 10.918
Thanks: 2.530
Thanked 1.978 Times in 1.430 Posts
My Mood:
geodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to all
Προεπιλογή

__________________

ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο χρήστης geodon δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-11-2007, 01:48:   #9
ilias
VIP
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 7.753
Thanks: 111
Thanked 855 Times in 534 Posts
ilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the rough
Προεπιλογή

Ποιες ομάδες απέκτησαν προβάδισμα για πρόκριση στους "16"!

Σε τροχιά πρόκρισης στους "16" τους Τσάμπιονς Λιγκ μπήκε η Λιόν μετά την ισοπαλία που απέσπασε από την Μπαρτσελόνα και την ήττα της Ρέιντζερς από την Στουτγκάρδη. Νίκη πρόκριση η Σεβίλλη, αλλά και η Ίντερ...Η Μάντσεστερ και το "5Χ5"...
Οι "μπλαουγκράνα" με το βαθμό αυτό εξασφάλισαν την πρώτη θέση του πέμπτου ομίλου και παράλληλα την πρόκριση, ενώ οι Γερμανοί χρειάστηκαν πέντε αγωνιστικές για να καταφέρουν να κατακτήσουν το πρώτο τους τρίποντο.
Την τελευταία αγωνιστική η Ρέιντζερς φιλοξενεί τη Λιόν σε έναν αγώνα που θα κρίνει ποια από τις δύο ομάδες θα ακολουθήσει την Μπαρτσελόνα στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, καθώς ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση με επτά βαθμούς. Σε περίπτωση ισοπαλία οι Σκωτσέζοι θα περάσουν, αφού είχαν νικήσει στο "Ζερλάν" με 3-0.



Λιόν-Μπαρτσελόνα 2-2
0-1 3' Ινιέστα
1-1 7' Ζουνίνιο
1-2 58' Μέσι πεν.
2-2 80' Ζουνίνιο πεν.

Στουτγκάρδη- Ρέιντζερς 3-2
0-1 21' Ανταμ
1-1 45' Κακάου
2-1 62' Πάρντο
2-2 70' Φέργκιουσον
3-2 85' Μαρικά...

Νίκη πρόκριση η Σεβίλλη
Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από νωρίς, η Σεββίλη κατάφερε να "γυρίσει" το παιχνίδι και να αναγκάσει την Αρσεναλ στην πρώτη της ήττα στη διοργάνωση.
Οι Ισπανοί με αυτή τους την επιτυχία κατάφεραν να περάσουν στην πρώτη θέση του ομίλου και παράλληλα να εξασφαλίσουν την πρόκριση.
Τον πρώτο της πόντο στο Τσάμπιονς Λιγκ κατάφερε να κατακτήσει η Στεάουα, η οποία δεν μπόρεσε να κρατήσει μέχρι το τέλος το προβάδισμα που απέκτησε από το 12' με γκολ του Μπαντέα και παραχώρησε ισοπαλία στην Σλάβια Πράγας.

Σεβίλλη - Αρσεναλ 3-1
0-1 11' Εντουάρντο
1-1 24' Κεϊτά
2-1 34' Φαμπιάνο
3-1 89' Κανουτέ πέν.


Στεάουα Βουκουρεστίου - Σλάβια Πράγας 1-1
1-0 12' Μπαντέα
1-1 78' Σενκερίκ...


Το εισιτήριο για την Ίντερ
Την πρόκριση της στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ εξασφάλισε η Ιντερ μετά την εύκολη νίκη που πέτυχε επί της Φενερμπαχτσέ, παίρνοντας παράλληλα και εκδίκηση για την ήττα στην Τουρκία. Η Αϊντχόφεν επικράτησε της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και συνεχίζει να ελπίζει για πρόκριση.
Για να συμβεί αυτό θα πρέπει την τελευταία αγωνιστική να νικήσει στην Ολλανδία την Ιντερ και παράλληλα η Φενερμπαχτσέ να μην νικήσει εντός έδρας την αδιάφορη βαθμολογικά ΤΣΣΚΑ Μόσχας.


ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Αϊντχόφεν 0-1
0-1 39' Φαρφάν

Ιντερ - Φενερμπαχτσέ 3-0
1-0 55' Κρουζ
2-0 66' Ιμπραΐμοβιτς
3-0 90' Χιμένες




Η Μάντσεστερ και το 5Χ5
Η Μάντσεστερ είχε εξασφαλίσει την πρωτιά και την πρόκριση, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε για να φτάσει σε ακόμα μία νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οι πρωταθλητές Αγγλίας επικράτησαν της Σπόρτινγκ με 2-1 και διατήρησαν το απόλυτο. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο με γκολ στις καθυστερήσεις έστειλε την πρώην ομάδα τους στο ΟΥΕΦΑ.
Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Ρόμα συνέτριψε την Ντιναμό Κιέβου εκτός έδρας με 4-1 και έδωσε τέρμα στα όνειρα των Ουκρανών για την κατάληψη της τρίτης θέσης που οδηγεί στου ΟΥΕΦΑ.

Ντιναμό Κιέβου-Ρόμα 1-4
0-1 4' Πανούτσι
0-2 32' Ζιουλί
0-3 36' Βούτσινιτς
1-3 63' Μπανγκούρα
1-4 78' Βούτσινιτς

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Σπόρτινγκ Λισαβόνας 2-1
0-1 21' Αμπελ
1-1 61' Τέβεζ
2-1 90' Κριστιάνο Ρονάλντο




sportactive.gr
__________________
Ο χρήστης ilias δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-11-2007, 01:59:   #10
ilias
VIP
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 7.753
Thanks: 111
Thanked 855 Times in 534 Posts
ilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the rough
Προεπιλογή Οι καινοτομίες του Πλατινί για το νέο Champions League και τ


Σε ξεχωριστό προκριματικό γύρο, στον οποίο θα συμμετέχουν και πέντε εκπρόσωποι δυνατών πρωταθλημάτων θα διεκδικούν την πρόκρισή τους στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, οι ομάδες των ισχυρών χωρών που τερματίζουν στην 4η θέση της βαθμολογίας. Αυτό το θέμα θα συζητηθεί στην εκτελεστική επιτροπή της ΟΥΕΦΑ.

Αυτό ανέφερε με δηλώσεις του στο πρακτορείο Ρόιτερ ισχυρό στέλεχος της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας κάνοντας φυσικά λόγο για τις Ισπανία, Αγγλία και Ιταλία.

Οι τρεις ομάδες που θα τερματίζουν στην τέταρτη θέση των προαναφερόμενων πρωταθλημάτων θα αντιμετωπίζουν τις ομάδες πέντε χωρών -για παράδειγμα την ομάδα που θα τερματίσει στην 3η θέση της Γερμανίας- και από αυτές την πρόκριση θα παίρνουν μόλις οι τέσσερις!

Αυτό στην ουσία σημαίνει ότι οι πρωταθλήτριες ομάδες των χωρών κάτω από την 8η θέση θα έχουν ευκολότερο έργο πλέον, αφού δεν θα έχουν να αντιμετωπίσουν συλλόγους από τα ισχυρά πρωταθλήματα!

Η νέα μορφή του Τσάμπιονς Λιγκ θα εφαρμοστεί από την περίοδο 2009-2010, με βάση την ειδική κατάταξη της UEFA, όπως αυτή θα διαμορφωθεί στο τέλος της τρέχουσας περιόδου.



sportactive.gr
__________________
Ο χρήστης ilias δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks


Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Champions League Smell ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ 13 20-10-2011 02:08:
Champions League geodon ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ 15 27-11-2008 16:56:
Champions League jim_pap ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ 67 31-07-2008 01:56:
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ SUPER LEAGUE 2007-2008 geodon ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ 29 21-04-2008 21:05:
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPER LEAGUE 2007-2008 geodon ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ 1 14-04-2008 11:11:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 07:20:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam