Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ > ΑΡΧΕΙΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΤΩΝ > ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΝΕΑ ΓΙΑ ΑΕΚ

This is a discussion on ΝΕΑ ΓΙΑ ΑΕΚ within the ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ forums, part of the ΑΡΧΕΙΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΤΩΝ category; Ανακοίνωση... δικαίωσης από Ερασιτεχνική Από τη στιγμή που η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού δικαίωσε την Ερασιτεχνική ΑΕΚ σε ό,τι αφορά τα ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 30-03-2007, 22:19:   #181
geodon
Moderator
 
Το avatar του χρήστη geodon
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 10.919
Thanks: 2.530
Thanked 1.978 Times in 1.430 Posts
My Mood:
geodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to all
Προεπιλογή

Ανακοίνωση... δικαίωσης από Ερασιτεχνική

Από τη στιγμή που η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού δικαίωσε την Ερασιτεχνική ΑΕΚ σε ό,τι αφορά τα έσοδα που πρέπει να έχει από την ΠΑΕ λόγω των πωλήσεων των εισιτηρίων διαρκείας και τα οποία έσοδα φτάνουν στο 10%, ήταν αναμενόμενο ότι θα υπήρχε και η σχετική ανακοίνωση της Ερασιτεχνικής. Αυτή ήρθε την Παρασκευή και μέσω αυτής τονίζεται πως λογικά τώρα η ΠΑΕ θα συμμορφωθεί και πως ανοίγει ο δρόμος και για τα άλλα ερασιτεχνικά σωματεία.

Η ανακοίνωση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ αναφέρει:

"Σας γνωρίζουμε ότι η Επιτροπή για την αντιμετώπιση θεμάτων εφαρμογής του Νέου Αθλητικού Νόμου 2725/1999 όπως τροποποιήθηκε με τον Ν. 3057/2002 της Γ.Γ.Α κατά την συνεδρίαση της 15/03/2007.

Αποφάσισε και πάλι, αφού έλαβε υπόψη της και τα σχετικά υπομνήματα της ΠΑΕ – Α.Ε.Κ (αρ. 18471/04.12.06 & αρ. 18722/14.02.07) ΟΜΟΦΩΝΑ, όπως προκύπτει από το υπΆ αριθμ.249/15.03.07 Απόσπασμα Πρακτικού της, το οποίο παραλάβαμε, κατόπιν της από 26/03/2007 σχετικής αίτησης μας, στις 29/03/2007, ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΣΕΙ το Σωματείο μας, αναφορικά με την οικονομική διαφορά μας με την ΠΑΕ – ΑΕΚ ως προς τον υπολογισμό των εσόδων από το σύνολο των εισπράξεων πάσης φύσεων αγώνων της, των απλών και των εισιτηρίων διαρκείας, ακόμα και αυτών που αγοράστηκαν από τρίτους και ουδέποτε χρησιμοποιήθηκαν.

Σημειώστε ότι την επανασυζήτηση του θέματος την προκάλεσε η ΠΑΕ – Α.Ε.Κ. με παρέμβαση της στον Υφυπουργό κ. Ορφανό μετά την πρώτη δικαίωση μας (απόσπασμα πρακτικού 238/02.10.06) ο οποίος και έκανε αναπομπή με σκοπό να ακουστεί και η άποψη της ΠΑΕ, που σημαίνει ότι δέχεται την αρμοδιότητα της νομικής υπηρεσίας του Υπουργείου Αθλητισμού για γνωμοδότηση – ερμηνεία του νόμου και ότι η οποιαδήποτε απόφαση της επιτροπής θα πρέπει να γίνει αμέσως αποδεκτή εκ μέρους της. Περιμένουμε να δούμε κατά πόσο πιστεύουν στους νόμους και το δίκαιο, έμπρακτα.

Σας παραθέτουμε αυτούσιο το σκεπτικό της απόφασης της Επιτροπής, όπως αυτό προκύπτει από το προαναφερόμενο υπΆ αριθμ. 249/15.03.2007 Απόσπασμα Πρακτικού.

Σύμφωνα με την ομόφωνη άποψη της Επιτροπής, η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας από τις ΠΑΕ, στην πραγματικότητα, δεν είναι τίποτε άλλο παρά μέθοδος προπώλησης εισιτηρίων όλων των αγώνων της περιόδου, συγχρόνως και προείσπραξης του αντιτίμου τους. Συνεπώς τα προερχόμενα από την αιτία αυτή έσοδα αποτελούν αναμφισβητήτως έσοδα από τις εισπράξεις των αγώνων όλης της περιόδου και ως εκ τούτου το ερασιτεχνικό σωματείο διακούται και επί των εισπράξεων αυτών το επίμαχο ποσοστό 10%, ανεξαρτήτως χρήσεως ή μη των εισιτηρίων διαρκείας από τους κατόχους τους.

Κατόπιν τούτων η Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε να εμείνει στη γνώμη της που διατυπώνεται στο 238/02.10.2006 πρακτικό της. Συγκεκριμένα, κατά την ομόφωνη γνώμη της Επιτροπής, από τις αλληλοσυμπληρούμενες διατάξεις της παρ. 3β΄του άρθρου 71 ν. 2725/99 προκύπτει ότι ο ιδρυτικό αθλητικό σωματείο έχει δικαίωμα απόληψης σταθερού ποσοστού δέκα τοις εκατό (10%) και από τις καθαρές κατά χρήση εισπράξεις της ΠΑΕ από τα διατεθέντα εισιτήρια διαρκείας, αφού αναμφισβήτητα οι εισπράξεις αυτές αποτελούν εισπράξεις αγώνων και ως εκ τούτου τα σχετικά έσοδα πρέπει, επιμεριζόμενα αναλόγως, να συμπεριλαμβάνονται στα οικεία φύλλα εκκαθάρισης ακόμα και στην περίπτωση κατά την οποία οι κάτοχοί τους ουδέποτε τα χρησιμοποίησαν».

Μετά την τελεσίδικη γνωμοδότηση της ως άνω επιτροπής η οποία δεν αφήνει περιθώρια άλλης ερμηνείας του Νόμου, πιστεύουμε ότι η ΠΑΕ – ΑΕΚ θα συμμορφωθεί με αυτή, εκπληρώνοντας τις υποχρεώσεις της προς το Αθλητικό Σωματείο.

Τέλος επισημαίνουμε ότι η απόφαση αυτή δικαιώνει τις ενέργειες της Ερασιτεχνικής Α.Ε.Κ. και προσωπικά του Προέδρου της κ. Ανδρέα Ανατολιωτάκη και ανοίγει τον δρόμο σε όλα τα Ερασιτεχνικά Σωματεία να διεκδικήσουν από τις Ανώνυμες Αθλητικές Εταιρείες αυτά που τους ανήκουν.

Αθήνα, 30/03/2007

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ Α.Ε.Κ.".

Πηγή : sportime.gr
__________________

ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο χρήστης geodon δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Παλιά 01-04-2007, 01:32:   #182
geodon
Moderator
 
Το avatar του χρήστη geodon
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 10.919
Thanks: 2.530
Thanked 1.978 Times in 1.430 Posts
My Mood:
geodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to all
Προεπιλογή

«Θα μου λείψει ο κόσμος της ΑΕΚ»

Η επιθυμία του να επιστρέψει στην Ιταλία, για οικογενειακούς λόγους, είναι γνωστή εδώ και ένα χρόνο. Παρά το γεγονός ότι παρέμεινε στην ΑΕΚ, ο Στέφανο Σορεντίνο ήταν παράδειγμα για τον επαγγελματισμό του και τώρα που πλησιάζει το τέλος της σεζόν, σκέφτεται πιο έντονα από ποτέ τον επαναπατρισμό. Με συνέντευξη του σε ένθετο περιοδικό εφημερίδας, ο «Σόρε» τονίζει ότι «αφού απέδειξα ότι μπορώ να παίξω σε υψηλό επίπεδο, νομίζω ότι ήρθε η ώρα να επιστρέψω στην Ιταλία» και συμπληρώνει ότι «θα μου λείψει πολύ το κλίμα της Ελλάδας. Θα μου λείψουν πολύ και οι οπαδοί της ΑΕΚ, όπως και η αγάπη τους». Εκτός για 15 μέρες με θλάση ο Σταύρος Τζιωρτζιόπουλος, δεν προπονήθηκε ο Βαγγέλης Μόρας λόγω ενοχλήσεων στη μέση.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Σορεντίνο στο ένθετο περιοδικό "Homme" της εφημερίδας "Ημερησία" και στον δημοσιογράφο Αντρέα Παλομπαρίνι:

Γιατί έφυγες από την Ιταλία;


«Η εμπειρία σε ένα ξένο πρωτάθλημα μου κέντριζε πάντα το ενδιαφέρον. Επιπλέον, η ΑΕΚ μου έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστώ στο Champions League. Την ευκαιρία να δώσεις μια καλή εικόνα παίζοντας στα λίγα ματς αυτής της διοργάνωσης δεν μπορεί να σΆ τη δώσει κανένα πρωτάθλημα. Επομένως, ήταν φυσιολογικό να φύγω από τη χώρα μου».

¶ρα, γιατί τώρα θέλεις να γυρίσεις;

«Γιατί μετά δύο χρόνια εμπειρίας στο εξωτερικό –κι αφού απέδειξα ότι μπορώ να παίξω σε υψηλό επίπεδο- ως Ιταλός θα ήθελα να κάνω το ίδιο στο ιταλικό πρωτάθλημα, το οποίο θεωρώ ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη».

Τι σου λείπει περισσότερο από τη χώρα σου;

«Η οικογένεια μου και οι φίλοι μου».

Είσαι Ιταλός και η μόδα πρέπει λογικά να είναι στο αίμα σου. Είσαι θύμα της;

«Όχι με αυτή την έννοια. Μου αρέσει να ντύνομαι σχεδόν πάντα αθλητικά, όσο γίνεται πιο ανέμελα και σπάνια θα φορέσω κοστούμι. Θεωρώ ότι ο καθένας μας είναι προτιμότερο να έχει το δικό του στυλ και όχι να ακολουθεί κάποια στερεότυπα. ΣΆ αυτό το θέμα ίσως και να μην είμαι τόσο Ιταλός».

Έκανες πολλές θυσίες. ¶ξιζε τον κόπο;

«Όταν αποφάσισα να παίξω στην ΑΕΚ, έφυγα από την Ιταλία ενώ η κόρη μου ήταν μόνο 14 ημερών. Σίγουρα δεν ήταν εύκολη απόφαση και μου στοίχισε τις πρώτες εβδομάδες, ειδικά αφού την είδα να γεννιέται και μετά την αποχωρίστηκα, καθώς άρχιζε η προετοιμασία με την ομάδα. Αλλά άξιζε τον κόπο γιατί είχαν την ευκαιρία να ωριμάσω πολιτιστικά και να συγκριθώ μΆ ένα λαό διαφορετικό από τον δικό μου, έστω και με αρκετές ομοιότητες».

Μίλησε μας γιΆ αυτές.

«Η Ελλάδα μοιάζει πολύ με τον ιταλικό νότο. Συνηθίζετε να λέτε για καθετί που δεν ολοκληρώνεται «δεν πειράζει», κάτι που ισχύει σε πολλά μέρη της Κάτω Ιταλίας. Οι ρυθμοί της ζωής, επίσης, έχουν ομοιότητες αφού κανείς δε βιάζεται και όλα κυλούν αργά. Εδώ, δεν υπάρχει η πίεση που υπάρχει σε μεγάλες πόλεις στη βόρεια Ιταλία και ο κόσμος αφήνει για το μέλλον πολλά πράγματα που θα μπορούσε να κάνει σήμερα. Όλα αυτά στην αρχή με βόλευαν γιατί και εγώ ήθελα να ξεφύγω από το «ιταλικό στρες». Τώρα, όμως, με ενοχλούν, γιατί επανήλθα στη δυναμική μου, είμαι πού δραστήριος και βρίσκομαι έξω απΆ τα νερά μου».

Σε περίπτωση που φύγεις από την Ελλάδα, υπάρχει κάτι που θα σου λείψει;

«Και βέβαια! Τέτοιο κλίμα, πού θα το βρω; Όσο σκέφτομαι το Τορίνο, όπου μένω, με πιάνει κατάθλιψη. Αν φύγω, θα μου λείψει πολύ η αγάπη των οπαδών της ΑΕΚ, που από την πρώτη κιόλας μέρα με αγκάλιασαν και με στήριξαν. Μου αρέσει που στο δρόμο δε με σταματούν για αυτόγραφα και φωτογραφίες μόνο οπαδοί μας, αλλά και αυτοί του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Πράγμα που στην Ιταλία είναι απίθανο να σου συμβεί, ειδικά σε πόλη που υπάρχουν δύο ομάδες. Φαίνεται όμως ότι εδώ εκτιμούν αρκετοί αυτό που κάνω και αυτό είναι ιδιαιτέρως τιμητικό. Επίσης, προβληματίζομαι για το πού θα βρω ελληνική φέτα σε βαρέλι, για την οποία τρελαίνομαι…».

Βάσει του «εγχειριδίου του καλού τερματοφύλακα», ένας γκολκίπερ πρέπει να διαθέτει λίγη τρέλα, να μην συμβιβάζεται και να λειτουργεί ενστικτωδώς. Σου ταιριάζει η περιγραφή;

«Γάντι, θα έλεγα. Είμαι τρελός, δε διστάζω να βάλω τα χέρια ή το κεφάλι μου μπροστά σε έναν επιθετικό για να διώξω ή να μπλοκάρω την μπάλα. Επίσης, δεν συμβιβάζομαι, γιατί κανείς δεν μου χάρισε κάτι στην καριέρα μου και τη ζωή μου – όλα τα κέρδισα μόνος μου. Ενστικτώδης, γιατί πιστεύω ότι σε περίπτωση που ο τερματοφύλακας βάλει το μυαλό του να λειτουργήσει, τότε διατρέχει κίνδυνο να νικηθεί, ή τουλάχιστον αυτό συμβαίνει τις περισσότερες φορές».

Ωστόσο, αν δεν κάνω λάθος, εσύ δεν ξεκίνησες ως γκολκίπερ –μάλλον σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση κινήθηκες όταν ήσουν πιτσιρικάς.

«Είναι αλήθεια. Ήταν το 1989, όταν ο πατέρας μου ολοκλήρωνε την καριέρα του στη Μπολόνια και εγώ άρχιζα να κλοτσάω την μπάλα στις ακαδημίες της ομάδας. Στη διάρκεια ενός τουρνουά τραυματίστηκαν και οι δύο τερματοφύλακες, οπότε ο κλήρος έπεσε σε μένα να τους αντικαταστήσω. Από εκείνη την μέρα, δεν άλλαξα θέση και βρίσκομαι κάτω απΆ τα δοκάρια. Όμως, το πάθος για την επίθεση δεν μου πέρασε ποτέ. Οπότε, αν στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια πριν το τέλος του πρωταθλήματος η ομάδα μου βρεθεί πίσω στο σκορ, για να ισοφαρίσω στα τελευταία λεπτά, θα κινηθώ προς την αντίπαλη εστία. Όπως καταλαβαίνεις, το να βάλω γκολ είναι το απωθημένο μου».

Τερματοφύλακας ο μπαμπάς σου, τερματοφύλακας και εσύ. Φυσιογνωμικά είστε διαφορετικοί, αλλά ούτε και στο στυλ μοιάζετε. Ήταν έμμονη ιδέα σου να τον ξεπεράσεις;


«Ήταν περισσότερο πρόκληση. Βάσει αποτελεσμάτων και επαγγελματικής πορείας, πιστεύω ότι κατά βάθος τον ξεπέρασα, αλλά βέβαια γιΆ αυτόν μιλάνε οι 300 συμμετοχές στα ιταλικά επαγγελματικά πρωταθλήματα. Η κόντρα μας συνεχίζεται, γιατί τώρα είναι προπονητής και αυστηρός μου κριτής. Το διαρκές πείραγμα του είναι να λέει ότι αν έπαιζε αυτός τώρα, θα ήμουν το πρωινό του».

Πριν έρθεις στην Ελλάδα και την ΑΕΚ, έπαιξες για 4 χρόνια σε μία από τις ιταλικές ομάδες με τη μεγαλύτερη ιστορία, την Τορίνο. Τι θυμάσαι από εκείνα τα χρόνια;

«Το ντεμπούτο μου στη Serie A, σε αγώνα Λέτσε-Τορίνο τον Δεκέμβριο του 2001 υπό καταρρακτώδη βροχή. Θυμάμαι ότι προερχόμασταν από πέντε συνεχόμενες ήττες και φέραμε ισοπαλία 1-1, ενώ αναδείχθηκα καλύτερος παίκτης της αναμέτρησης, σε ηλικία 21 ετών. Επίσης, θυμάμαι την απογοήτευση για τον υποβιβασμό στη Serie B και την τελική επικράτηση στα πλέι-οφ επί της Περούτζια, για την επιστροφή μας στη μεγάλη κατηγορία. Ακόμα και σήμερα, όποτε γυρίζω στο Τορίνο, οι οπαδοί της ομάδας μου δείχνουν όλη την εκτίμηση για όσα πρόσφερα στο σύλλογο και, τελικά, αυτά είναι που μένουν στο ποδόσφαιρο και στη ζωή».

Τι σου έχει δώσει, τελικά, το ποδόσφαιρο;

«Νιώθω πολύ τυχερός, γιατί ασχολούμαι επαγγελματικά μΆ αυτό που θεωρείται το ομορφότερο άθλημα στον κόσμο. Ένα επάγγελμα που δίνει τη δυνατότητα σε μένα και στην οικογένεια μου να διατηρούμε ένα υψηλό επίπεδο ζωής. Όχι μόνο από οικονομική άποψη, αλλά λόγω της ικανοποίησης που συναντώ καθημερινά όταν έρχομαι σε επαφή με τον απλό κόσμο».

Εσείς, οι παίκτες, είστε παράδειγμα για πολλά μικρά παιδιά που θέλουν να σας μοιάσουν. Πολλές φορές, όμως, ξεχνάτε ότι σας βλέπουν εκατομμύρια μικρά παιδιά σΆ όλο τον κόσμο και χάνετε εύκολα τον έλεγχο. Γιατί; Μήπως χάθηκε η ομορφιά του ποδοσφαίρου;

«Το ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια είναι, απλά, μια business που διακινεί δισεκατομμύρια ευρώ σε κάθε χώρα. Οι παίκτες από τη μία κερδίζουν πολλά χρήματα, αλλά πολλές φορές ξεχνούν τι σημαίνει αυτό που κάνουν, το μήνυμα που πρέπει να περάσουμε. Υπηρετούμε, απλά, ένα παιχνίδι και τίποτα περισσότερο. Δυστυχώς, το ποδόσφαιρο είναι το θύμα αυτού του συστήματος. Οι παίκτες ζουν υπό το καθεστώς των προϋπολογισμών, των αριθμών και των συμβολαίων, πιέζονται όλο και περισσότερο για το θετικό αποτέλεσμα, αλλά εύχομαι ότι κάποια στιγμή όλα θα κυλήσουν προς τη σωστή κατεύθυνση. Με περισσότερη αγάπη γιΆ αυτό που κάνουμε και λιγότερη για το εύκολο κέρδος».

Κατάγεσαι από τη Νάπολι, αλά μεγάλωσες στο βορρά. Συνεχίζεις να είσαι προληπτικός;

«Δε γίνεται να μην είμαι. Ειδικά στο ποδόσφαιρο, είναι μετρημένοι όσοι δεν έχουν τα δικά τους «παράξενα» πριν από τους αγώνες. Εγώ, για παράδειγμα, βάζω τη φωτογραφία της γιαγιάς μου –με την οποία ήμουν πολύ δεμένος- στις επικαλαμίδες. Επίσης, αν στο προηγούμενο ματς όλα πήγαν καλά, τότε προσπαθώ να κάνω τα ίδια πράγματα πριν από το επόμενο».

Αυτά είναι όλα;

«Έχω και κάτι άλλο…».

Για πες…

«Εντάξει, αλλά μην γελάσεις!».

ΣΆ το υπόσχομαι.

«Φοράω ανάποδα τα εσώρουχα μου».

Και γιατί αυτό;

«Για να πηγαίνω κόντρα στην ατυχία».

Θλάση κι ο Τζιωρτζιόπουλος...

Η ηρεμία των προηγούμενων ημερών σε ό,τι αφορά τις προπονήσεις της ΑΕΚ, ήταν... ύποπτη. Το Σάββατο, όλοι κατάλαβαν πως όλα κυλούν... φυσιολογικά στην Ένωση, καθώς ο Σταύρος Τζιωρτζιόπουλος ήταν το νέο θύμα της θλάσης. Ο αριστερός μπακ των κιτρινόμαυρων ένιωσε προς το τέλος της προπόνησης ξαφνικό πόνο στο δεξί προσαγωγό και αποχώρησε. Η κλινική εξέταση έδειξε υποψία για θλάση στον δεξί προσαγωγό και ο παίκτης υποβλήθηκε άμεσα σε υπέρηχο, όπου επιβεβαιώθηκε θλάση πρώτου βαθμού (τράβηγμα) στην περιοχή του μυοτενόντιου. Η απουσία του υπολογίζεται σε 15 μέρες.

Στα καθαρά αγωνιστικά, στην πρωινή προπόνηση του Σαββάτου, οι παίκτες της ΑΕΚ χωρισμένοι σε δύο ομάδες, τους γαλάζιους και τους μαύρους, έπαιξαν οικογενειακό δίτερμα. Το σκορ ήταν 2-2. Για τους γαλάζιους και τα δύο γκολ σημείωσε ο Γκουστάβο Μαντούκα, ενώ για τους μαύρους σκόραραν οι Βλάνταν Ίβιτς και Λεωνίδας Καμπάνταης. Στην προπόνηση πήραν μέρος οι Παυλής και Κούρκουλας από την ομάδα Νέων, ενώ απουσίαζαν οι Νίκος Λυμπερόπουλος, Τραϊανός Δέλλας που είχαν εξασφαλίσει άδεια από τον Λορένσο Σέρα Φερέρ. Ο Βαγγέλης Μόρας δεν γυμνάστηκε λόγω ενοχλήσεων στη μέση.

* Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ την Κυριακή έχουν ρεπό. Το πρόγραμμα της επόμενης εβδομάδας προβλέπει προπονήσεις από Μ. Δευτέρα ως Μ. Πέμπτη (στις 10:00 το πρωί). Από Μ. Παρασκευή ως και τη Δευτέρα του Πάσχα οι παίκτες έχουν άδεια από τον Λορένσο Σέρα Φερέρ.


Πηγή : sportime.gr
__________________

ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο χρήστης geodon δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-04-2007, 00:03:   #183
geodon
Moderator
 
Το avatar του χρήστη geodon
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 10.919
Thanks: 2.530
Thanked 1.978 Times in 1.430 Posts
My Mood:
geodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to all
Προεπιλογή

Σενάριο για... Σάλας

Πριν λίγους μήνες, ο Μαρσέλο Σάλας φερόταν να είναι πολύ κοντά στην Ξάνθη. Τώρα, φέρεται να έχει δεχθεί ενδιαφέρουσα πρόταση από την ΑΕΚ. Αυτό αναφέρουν δημοσιεύματα από τη Χιλή, που κάνουν λόγο για προτάσεις από την Ένωση και από την ομάδα της Νέας Υόρκης προς τον 33χρονο πρώην διεθνή Χιλιανό επιθετικό, γνωστό και ως "Ελ Ματαντόρ", που προσπαθεί να χάσει κιλά για να επιστρέψει στη δράση. Για τους κιτρινόμαυρους, πάντως, δεν υπάρχει θέμα, σε αντίθεση με ό,τι έχει να κάνει με τη θέση του τερματοφύλακα, καθώς αναζητείται ο αντικαταστάτης του Στέφανο Σορεντίνο. Ξένος το φαβορί, παίζει και του Μιχάλη Σηφάκη. Ρεπό είχαν την Κυριακή οι παίκτες του Λορένσο Σέρα Φερέρ, τουρκικά δημοσιεύματα για ενδιαφέρον της Μπεσίκτας για τον Τραϊανό Δέλλα. Οι Γάλλοι μιλάνε για επαφή της ΑΕΚ με τον δεξιό μπακ της Νανσί, Μικαέλ Κρετιέν.

Συγκεκριμένα, δημοσιεύμα της "La Tercera" αναφέρει ότι ο Σάλας προσπαθεί να επιστρέψει στο ποδόσφαιρο και για αυτό, μάλιστα, προσέλαβε και ένα γνωστό γυμναστή της Λατινικής Αμερικής, ώστε να τον βοηθήσει να αποκτήσει τη φυσική κατάσταση που απαιτείται. Ονειρο του Σάλας, πάντα σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, είναι να υπογράψει το καλοκαίρι συμβόλαιο με την Ουνιβερσιτάντ ντε Τσίλε, ομάδα από την οποία ουσιαστικά ξεκίνησε την καριέρα του.

Στη συνέχεια, υπάρχουν δηλώσεις ανθρώπου που ξέρει καλά τον Σάλας, ο οποίος ισχυρίζεται πως για τον πρώην επιθετικό των Ρίβερ Πλέιτ, Λάτσιο και Γιουβέντους υπάρχουν δύο ενδιαφέρουσες προτάσεις. Η μία από την ομάδα της Νέας Υόρκης και η άλλη από την ΑΕΚ. Τονίζεται, όμως, ότι προτεραιότητα του 33χρονου άσου είναι η Ουνιβερσιτάντ.

Δεν ασχολούνται στην ΑΕΚ

Για την Ένωση, πάντως, δεν είναι προτεραιότητα ο Σάλας. Η ηλικία του παίκτη καθώς και η κατηφόρα που έχει πάρει τα τελευταία χρόνια, δεν κάνουν πλέον... ελκυστική την περίπτωση του. Η ΑΕΚ θέλει και θα ενισχυθεί στην επίθεση, αλλά το ποιος είναι ο στόχος, το ποιος θα είναι ο παίκτης που θα αποκτηθεί, παραμένει άγνωστο προς το παρόν. Ο Λορένσο Σέρα Φερέρ έχει καθημερινά επαφή με τους συνεργάτες του, σε Ελλάδα και εξωτερικό, με τις επόμενες μέρες να θεωρούνται... πονηρές, καθώς σε αυτό "βοηθάει" και το γεγονός ότι υπάρχει διακοπή του πρωταθλήματος, καθώς και το επικείμενο -εκτός κι αν αλλάξει κάτι- ταξίδι του Φερέρ στην πατρίδα του.

Θέμα που ενδιαφέρει σοβαρά την ΑΕΚ είναι και αυτό του τερματοφύλακα, καθώς θεωρείται δεδομένη η αποχώρηση του Στέφανο Σορεντίνο. Οι περισσότερες πιθανότητες, αυτή τη στιγμή, είναι υπέρ της απόκτησης ξένου γκολκίπερ, ενώ από την ελληνική αγορά η καλύτερη περίπτωση και η πιο εφικτή, θεωρείται αυτή του Μιχάλη Σηφάκη του ΟΦΗ.

Επίσης, τις προσεχείς ημέρες ο Φερέρ θα παραδώσει στον Ντέμη Νικολαΐδη τη λίστα με τους παίκτες που θα πρέπει να αποχωρήσουν και το ποιοι θα πρέπει να παραμείνουν στην ΑΕΚ. Μετά από αυτό, θα είναι πιο σαφές το σε ποιες θέσεις θα θέλει ενίσχυση η Ένωση.

* Ρεπό είχαν την Κυριακή οι παίκτες της ΑΕΚ. Οι κιτρινόμαυροι επιστρέφουν στις προπονήσεις τη Δευτέρα. Ημέρα, κατά την οποία θα επανεξεταστεί η κατάσταση του Βαγγέλη Μόρα, που ένιωσε ενοχλήσεις στη μέση την Παρασκευή και για αυτό τον λόγο δεν προπονήθηκε το Σάββατο.

Πηγή : sportime.gr
__________________

ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο χρήστης geodon δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-04-2007, 21:15:   #184
korn
Moderator
 
Το avatar του χρήστη korn
 
Εγγραφή: Oct 2006
Περιοχή: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Μηνύματα: 6.725
Thanks: 2.251
Thanked 1.470 Times in 1.072 Posts
My Mood:
korn is a jewel in the roughkorn is a jewel in the roughkorn is a jewel in the roughkorn is a jewel in the roughkorn is a jewel in the roughkorn is a jewel in the roughkorn is a jewel in the roughkorn is a jewel in the roughkorn is a jewel in the roughkorn is a jewel in the roughkorn is a jewel in the rough
Προεπιλογή

[align=justify:49bc48f8a4]Ικανοποίηση Φερέρ
ι παίκτες του αυτές τις μέρες, ώστε να εκμεταλλευτούν τη διακοπή του πρωταθλήματος. Τη Δευτέρα ο Ισπανός έμεινε απολύτως ικανοποιημένος και ζήτησε από τους παίκτες του να συνεχίσουν έτσι και τις επόμενες μέρες. Πρόγραμμα αποθεραπείας ξεκίνησε ο Τζιωρτζιόπουλος.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τον κόσμο της ΑΕΚ, επικεντρώνεται στο ποιες θα είναι οι μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας και το αν υπάρχουν νέα σε αυτό τον τομέα. Ο Λορένσο Σέρα Φερέρ, πάντως, δε δείχνει να αγχώνεται και αυτό που τον ενδιαφέρει περισσότερο είναι να δουλέψουν σωστά ο
Μετά από ξεκούραση μιας μέρας, λόγω του ρεπό που έδωσε ο Λορένσο Σέρα Φερέρ για την Κυριακή, οι παίκτες της ΑΕΚ επέστρεψαν στις προπονήσεις. Οι κιτρινόμαυροι προπονήθηκαν το πρωί στους Θρακομακεδόνες, με τον Σταύρο Τζιωρτζιόπουλο να ξεκινάει πρόγραμμα αποθεραπείας, ενώ ο Ακης Ζήκος συνέχισε πρόγραμμα φυσικής κατάστασης.

Σε ό,τι αφορά τον Βαγγέλη Μόρα, που νιώθει ενοχλήσεις στη μέση, συνέχισε πρόγραμμα αποθεραπείας. Από εκεί και πέρα, οι Παναγιώτης Λαγός και Περπαρίμ Χετεμάι συνεχίζουν πρόγραμμα στο γυμναστήριο, ενώ ατομικό πρόγραμμα ακολουθούν οι Νίκος Γεωργέας και Γιώργος Αλεξόπουλος.

Η διάθεση που έδειξαν οι κιτρινόμαυροι άφησε απολύτως ικανοποιημένο τον Φερέρ, που τους ζήτησε να συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό και τις επόμενες μέρες και συγκεκριμένα μέχρι και τη Μεγάλη Πέμπτη, όταν και θα διεξαχθεί η τελευταία προπόνηση πριν την άδεια του Πάσχα. Ο Ισπανός θέλει οι παίκτες του να μείνουν απολύτως συγκεντρωμένοι στη δουλειά τους και να μην χαλαρώσουν ούτε λεπτό, επειδή δεν υπάρχει αγώνας αυτή την περίοδο. Ξέρει, άλλωστε, ότι με την επανέναρξη του πρωταθλήματος η ομάδα του θα πρέπει να συνεχίσει τις νίκες, για να πλησιάσει κι άλλο στην έξοδο στο Champions League.

Κανένας Σάλας, αναμονή για Ισπανία

Στα μεταγραφικά, θέμα Σάλας δεν υπάρχει για την ΑΕΚ. Οι Χιλιανοί μπορούν να γράφουν και να υποστηρίζουν ό,τι θέλουν, αλλά στην Ένωση δεν ασχολούνται με τον 33χρονο επιθετικό, που κάποτε ήταν απλησίαστο όνειρο για τις ελληνικές ομάδες. Τα τελευταία χρόνια, όμως, έχει πάρει την κατιούσα και δεν... συγκινεί. Γενικά στις μεταγραφικές εξελίξεις επικρατί ηρεμία και κάποιο νεότερο ενδέχεται να προκύψει τις επόμενες μέρες και ειδικά όταν ταξιδέψει ο Φερέρ για την Ισπανία.

Στην πατρίδα του ο προπονητής της ΑΕΚ θα έχει επαφές με μάνατζερ και συνεργάτες του, με θέμα ορισμένους παίκτες που βρίσκονται στο στόχαστρο του. Το ποιοι είναι αυτοί οι παίκτες, όμως, και σε ποιες θέσεις αγωνίζονται, προς το παρόν παραμένει άγνωστο, καθώς ο Σέρα έχει δασκαλέψει καλά τους συνεργάτες του, οι οποίοι δε διαρρέουν το παραμικρό.
πηγή sportime.gr[/align:49bc48f8a4]
__________________
Ο χρήστης korn δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-04-2007, 17:46:   #185
korn
Moderator
 
Το avatar του χρήστη korn
 
Εγγραφή: Oct 2006
Περιοχή: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Μηνύματα: 6.725
Thanks: 2.251
Thanked 1.470 Times in 1.072 Posts
My Mood:
korn is a jewel in the roughkorn is a jewel in the roughkorn is a jewel in the roughkorn is a jewel in the roughkorn is a jewel in the roughkorn is a jewel in the roughkorn is a jewel in the roughkorn is a jewel in the roughkorn is a jewel in the roughkorn is a jewel in the roughkorn is a jewel in the rough
Προεπιλογή

Ηρεμία στο βουνό...

Χωρίς προβλήματα πραγματοποιήθηκε η πρωινή προπόνηση της Τρίτης, για την ΑΕΚ. Οι Σταύρος Τζιωρτζιόπουλος και Βαγγέλης Μόρας συνεχίζουν πρόγραμμα αποθεραπείας, ενώ οι Παναγιώτης Λαγός και Περπαρίμ Χετεμάι ακολουθούν ειδικό πρόγραμμα στο γυμναστήριο. Από εκεί και πέρα, οι Γιώργος Αλεξόπουλος και Νίκος Γεωργέας ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα αποκατάστασης με ασκήσεις στο γήπεδο και το γυμναστήριο. Η προπόνηση της Τετάρτης είναι προγραμματισμένη στις 10:00.
πηγή sportime.gr
__________________
Ο χρήστης korn δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-04-2007, 13:44:   #186
korn
Moderator
 
Το avatar του χρήστη korn
 
Εγγραφή: Oct 2006
Περιοχή: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Μηνύματα: 6.725
Thanks: 2.251
Thanked 1.470 Times in 1.072 Posts
My Mood:
korn is a jewel in the roughkorn is a jewel in the roughkorn is a jewel in the roughkorn is a jewel in the roughkorn is a jewel in the roughkorn is a jewel in the roughkorn is a jewel in the roughkorn is a jewel in the roughkorn is a jewel in the roughkorn is a jewel in the roughkorn is a jewel in the rough
Προεπιλογή

Παζάρια για Μαντούκα

Να διατηρήσει τον Γκουστάβο Μαντούκα στις τάξεις τις επιθυμεί η ΑΕΚ, αφού ο Βραζιλιάνος έχει «πείσει» άπαντες στο σύλλογο με τις εμφανίσεις του φέτος. Η Μπενφίκα, στην οποία ανήκει ο Λατινοαμερικάνος, γνωστοποίησε στον μάνατζερ του παίκτη, Αντόνιο Ταβάρες, πως περιμένει την πρόταση της «Ένωσης» η οποία θα προσπαθήσει να «ρίξει» την τιμή. Περαιτέρω εξελίξεις αναμένεται να υπάρξουν μετά το Πάσχα. Το ταξίδι του Λορένσο Σέρα Φερέρ στην Ισπανία, από το οποίο αναμένεται να προκύψουν εξελίξεις σε ό,τι αφορά τα μεταγραφικά θέματα της ΑΕΚ, περιμένουν στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο. Για την Ιταλία θα αναχωρήσει η ομάδα Παίδων της ΑΕΚ, που θα λάβει μέρος στο πιο σημαντικό τουρνουά, με τη συμμετοχή και της Γιουβέντους!

Πρόταση εν όψει

Η Μπενφίκα έχει ήδη κάνει σαφές στον μάνατζερ του Γκουστάβο Μαντούκα, Αντόνιο Ταβάρες, πως περιμένει πρόταση από την ΑΕΚ για τον πελάτη του, γεγονός που σημαίνει πως είναι διατεθειμένοι να διαπραγματευτούν το ποσό για την πώλησή του. Ο Βραζιλιάνος αγωνίζεται φέτος δανεικός στην «Ένωση» και η όψιον αγοράς που υπάρχει στο συμβόλαιό του είναι ένα εκατομμύριο ευρώ.

Η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ δεν προτίθεται σε καμία περίπτωση να καταβάλλει το συγκεκριμένο ποσό στους «Αετούς» της Λισαβόνας για την απόκτηση του Λατινοαμερικάνου μέσου, θέλει όμως να τον κρατήσει. Θα προσπαθήσει λοιπόν να «ρίξει» την τιμή, με την ομάδα του Φερνάντο Σάντος να δείχνει μεν καλή διάθεση, όμως να φέρεται να μην έχει σκοπό να κάνει μεγάλη υποχώρηση ως προς την αρχική τιμή.

Εξελίξεις για το θέμα αναμένονται μέσα στις επόμενες μέρες, με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή να μη γνωρίζει απολύτως τίποτα, αφού η διοίκηση περιμένει τη λίστα με τους παίκτες που σκοπεύει να κρατήσει ο Φερέρ. Ο Ισπανός τεχνικός έχει ενημερώσει τους ιθύνοντες του συλλόγου πως μετά τις διακοπές του Πάσχα θα πάρει οριστικές αποφάσεις σχετικά με το μέλλων αρκετών παικτών και ο Μαντούκα δε θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση.

Αισιοδοξία για Αλωνεύτη

Η υπόθεση Αλωνεύτη φαίνεται να βρίσκεται σε καλό δρόμο για την ΑΕΚ, αλλά ακόμη τίποτα δεν είναι δεδομένο. Δεν είναι υπεροβολή να πει κανείς πως η Ένωση έχει ανοιχτά πολλά μέτωπα αλλά και... κανένα. Ναι μεν, δηλαδή, ο Φερέρ εξετάζει τις περιπτώσεις αρκετών παικτών, αλλά από την άλλη δε διαρρέει το παραμικρό για όνομα. Εξελίξεις, πάντως, θα υπάρξουν λογικά στο ταξίδι του Ισπανού στην πατρίδα του, όπου και θα έχει συναντήσεις με μάνατζερ ποδοσφαιριστών, συνεργάτες του και ίσως ακόμη και με... ποδοσφαιριστές!

Ηρεμία στο βουνό...

Χωρίς προβλήματα πραγματοποιήθηκε η πρωινή προπόνηση της Τρίτης, για την ΑΕΚ. Οι Σταύρος Τζιωρτζιόπουλος και Βαγγέλης Μόρας συνεχίζουν πρόγραμμα αποθεραπείας, ενώ οι Παναγιώτης Λαγός και Περπαρίμ Χετεμάι ακολουθούν ειδικό πρόγραμμα στο γυμναστήριο. Από εκεί και πέρα, οι Γιώργος Αλεξόπουλος και Νίκος Γεωργέας ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα αποκατάστασης με ασκήσεις στο γήπεδο και το γυμναστήριο. Η προπόνηση της Τετάρτης είναι προγραμματισμένη στις 10:00.

Ικανοποίηση Φερέρ

Ικανοποιημένος με την διάθεση που δείχνουν οι ποδοσφαιριστές στις προπονήσεις, παρουσιάστηκε ο Λορένσο Σέρα Φερέρ στην ομιλία του: «Γενικά είμαι ικανοποιημένος από την εικόνα σας στις προπονήσεις. Όμως τη Δευτέρα παρατήρησα ότι κάποιοι από εσάς δεν είχατε τις σωστές επαφές με την μπάλα. Είχαμε πει να παίζουμε με τις δύο επαφές. Κάποιοι από εσάς μάλλον δεν έδωσαν την απαραίτητη προσοχή όταν εξήγησα την άσκηση και κατάλαβαν αργότερα ότι είχαμε πει να παίζουμε με τις δύο επαφές. Δεν πρέπει να είμαστε αφηρημένοι ούτε για ένα δευτερόλεπτο την ώρα που δουλεύουμε. Θέλω όλοι να έχετε το μέγιστο βαθμό συγκέντρωσης όσο κάνουμε προπόνηση ή παίζουμε. Πάντως, στα υπόλοιπα σημεία της προπόνησης, τα πήγατε καλά και δείξατε μεγάλη διάθεση. Πρέπει, ωστόσο, να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά. Θέλω όλοι να είστε συγκεντρωμένοι σ' αυτά που θα δουλέψουμε», υπογράμμισε ο Ισπανός τεχνικός.

Προτιμά Γαλλία ο Κρετιέν

Θέλει να φύγει από την Νανσί, όχι όμως και από το γαλλικό πρωτάθλημα. Αυτό δήλωσε σε Γάλλο δημοσιογράφο, ο Κρετιέν, για τον οποίο φέρεται να ενδιαφέρεται η Ένωση: «Δεν κρύβω ότι με ενδιαφέρει να φύγω το καλοκαίρι και να πάω σε μία μεγαλύτερη ομάδα. Όμως, θα ήθελα να πάω σε μια μεγάλη γαλλική ομάδα. Για την ΑΕΚ δεν μου έχει μιλήσει κανείς». Για τον Κρετιέν, λέγεται πως υπάρχει ενδιαφέρον από τη Μονακό.

Στην Ιταλία η ομάδα Παίδων

Στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην περιοχή Pordenone της Βενετίας, θα βρίσκεται τις ημέρες του Πάσχα η ομάδα των Παίδων. Oι νεαροί ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ θα συμμετέχουν στο διεθνές τουρνουά «5ο Μemorial Franco Gallini» που διοργανώνεται από τις 6 έως τις 9 Απριλίου για ομάδες Under-15.

Στο τουρνουά μετέχουν ακόμη η Γιουβέντους, η Αταλάντα, η Τρεβίζο, η Βενέτσια, η Παρτιζάν Βελιγραδίου, η Ραπίντ Βιέννης, η Δυναμό Ζάγκρεμπ, η Μπράτφορντ, οι Εθνικές ομάδες της Βουλγαρίας, της Ρωσίας, της Λιθουανίας και πολλές ακόμη γνωστές ομάδες – συνολικά 32- οι οποίες θα χωριστούν σε 8 ομίλους των 4 ομάδων. Oι αγώνες θα έχουν διάρκεια 40 λεπτών και θα χωρίζονται σε δυο εικοσάλεπτα ημίχρονα.

Το πρόγραμμα των αγώνων της ομάδας έχει ως εξής:

Παρασκευή 6/4 : Liventina – AEK

Σάββατο 7/4 : AEK – Juventus και AEK - Venezia

Προπονητής της ομάδας είναι ο κ. Μανώλης Σπανουδάκης ο οποίος επέλεξε τους παρακάτω ποδοσφαιριστές:

Στέργιος Χάρης, Αμντουραχμάνι Σέρτζιο, Καραμπάς Παναγιώτης, Ντούμος Χρήστος, Γιωτόπουλος Γιάννης, Μαντάς Σπύρος – Μάριος, Παναγιωτόπουλος Ευστάθιος, Καλδέλης Κωνσταντίνος, Κοζάκης Σταμάτιος, Παπαδόπουλος Ευστράτιος, Γαρουφαλιάς Ηρακλής, Γεωργόπουλος Δήμος, Λαφτσής Πασχάλης, Τσαμουρλίδης Μιχαήλ, Παντελόπουλος Βασίλειος, Σταυρόπουλος Κωνσταντίνος, Αμπντέλ Ραχήμ Αλέξανδρος, Νικόλτσης Γεώργιος.

Η αποστολή της ομάδας αναχωρεί για την Ιταλία την Πέμπτη 5 Απριλίου (07.00π.μ). και επιστρέφει την Τρίτη 10 Απριλίου.

*Φήμες κάνουν λόγο για ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον Μάριαν Αλιούτα.

*Κατατέθηκε στους λογαριασμούς των παικτών της ΑΕΚ η προτελευταία δόση από τα πριμ του Champions League.
πηγή sportime.gr
__________________
Ο χρήστης korn δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-04-2007, 17:35:   #187
ilias
VIP
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 7.753
Thanks: 111
Thanked 853 Times in 534 Posts
ilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the rough
Προεπιλογή

"Έρχονται οι τίτλοι"
«Οι τίτλοι θα έρθουν», ανέφερε ο Ζούλιο Σέζαρ σε συνέντευξη που έδωσε στο επίσημο περιοδικό της ΑΕΚ. Ο Βραζιλιάνος χαφ, του οποίου οι σχέσεις με τον κόσμο της ομάδας είναι μία ζέστη μία κρύο, εξέφρασε την άποψη ότι χρειάζεται λίγος χρόνος ακόμη ώστε πάρει τα σκήπτρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Ο Σέζαρ μίλησε:
Για το μέλλον της ομάδας…
"Χρειάζεται λίγος χρόνος. Πιστεύω ότι τα πράγματα έχουν πάρει έναν πολύ καλό δρόμο. Η ΑΕΚ έχει έναν έμπειρο προπονητή, έμπειρους παίκτες, αλλά και νεαρούς με μεγάλη όρεξη. Χρειάζεται λίγη υπομονή. Οι τίτλοι θα έρθουν. Σε ένα η δύο χρόνια οι τίτλοι θα έρθουν".
Για τη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης…
"Αφού δεν καταφέραμε να διεκδικήσουμε ως το τέλος το πρωτάθλημα, πρέπει τουλάχιστον να πάρουμε τη δεύτερη θέση. Δεν περνάει πλέον από το μυαλό μας ότι θα χάσουμε βαθμούς στα παιχνίδια που απομένουν. Αν δεν τα καταφέρουμε θα είναι άσχημο για μας. Είναι σημαντικό πάντως να μην ξεχνάμε ότι φέτος κάναμε μια πολύ καλή προσπάθεια στο Champions League".
Ο χρήστης ilias δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-04-2007, 23:57:   #188
geodon
Moderator
 
Το avatar του χρήστη geodon
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 10.919
Thanks: 2.530
Thanked 1.978 Times in 1.430 Posts
My Mood:
geodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to all
Προεπιλογή

«Χάθηκε χρόνος…»

Η πρόταση του Ντέμη Νικολαΐδη για αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων από την Ευρώπη για τα επόμενα τρία χρόνια, έχει προκαλέσει εντύπωση και στο εξωτερικό. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ, παραχώρησε συνέντευξη στο ραδιόφωνο του BBC και εξέφρασε την άποψη πως χάθηκε πολύτιμος χρόνος όλα αυτά τα χρόνια, σε ό,τι αφορά την καταπολέμηση της βίας. Επανέλαβε τις προσπάθειες της ΑΕΚ, από τη μέρα που ανέλαβε την προεδρία, για να δοθεί κάποια λύση σε αυτό το σοβαρό πρόβλημα και παράλληλα τόνισε ότι η ΑΕΚ θέλει από τους συνδέσμους οπαδών της να βοηθούν την ομάδα χωρίς προβλήματα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νικολαΐδη:


BBC: Αρχικά θα θέλαμε να μας μιλήσετε σχετικά με τη συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού και των Προέδρων των ομάδων που έγινε την Τρίτη.

«Η άποψή μου είναι ότι όλες αυτές οι συναντήσεις έπρεπε να είχαν γίνει αρκετά χρόνια πριν. Γνωρίζουμε ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα της βίας στο ποδόσφαιρο, γνωρίζουμε ποιοι την προκαλούν και είμαι σίγουρος ότι επίσης η αστυνομία γνωρίζει. Τώρα αποφασίστηκε να ανασταλεί η λειτουργία των οργανωμένων συνδέσμων, αλλά αυτή δεν είναι η απάντηση στο πρόβλημα. Νομίζω ότι χάσαμε πολύτιμο χρόνο που δεν μας περισσεύει»

BBC: Η ΑΕΚ και εσείς ειδικά έχετε εργαστεί σκληρά για να αντιμετωπίσετε το θέμα της βίας στο ποδόσφαιρο. Μπορείτε να μας πείτε κάποια πράγματα που έχει κάνει ο σύλλογός σας μέχρι στιγμής;

«Από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε τη διοίκηση του συλλόγου, αποφασίσαμε ότι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα ήταν να διαθέτουμε ένα ασφαλές γήπεδο με πολιτισμένη ατμόσφαιρα σε κάθε αγώνα της ομάδας μας. Έχουμε εκατοντάδες υπαλλήλους ασφαλείας σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι, έχουμε κάμερες ασφαλείας που παρακολουθούν τους φιλάθλους, έχουμε ήδη ακυρώσει εισιτήρια διαρκείας από κατόχους που δημιουργούσαν προβλήματα, δημοσιεύσαμε φωτογραφίες οπαδών που δημιουργούν επεισόδια, συνεργαστήκαμε με την αστυνομία για να βρεθούν αυτοί οι άνθρωποι ώστε να μην τους επιτραπεί ξανά η είσοδος στο γήπεδο, αλλά δεν είχαμε την ανταπόκριση που περιμέναμε. Περιστασιακά υπήρξαν κάποιες συλλήψεις από την αστυνομία αλλά τίποτα περισσότερο. Αυτό δεν είναι μια σοβαρή λύση».

BBC: Αυτά είναι και μερικά προβλήματα που σχετίζονται με τους οπαδούς σας, ποια είναι η σχέση μεταξύ των συλλόγων και των οργανωμένων οπαδών, πώς συνεργάζονται για παράδειγμα;

«Μέχρι σήμερα, οι σύλλογοι συνεργάζονταν παρέχοντας εισιτήρια για τους εντός και εκτός έδρας αγώνες. Συνήθως αυτά ήταν και τα πιο φθηνά εισιτήρια ώστε οι οργανωμένοι οπαδοί να παρακολουθούν όλους τους αγώνες της ομάδας. Το μόνο που ζητούσαμε από εκείνους είναι να στηρίζουν την ομάδα με πολιτισμένο τρόπο στο γήπεδο. Για παράδειγμα, πριν από λίγο καιρό, έπειτα από κάποια δραματικά γεγονότα, η Super League αποφάσισε ότι για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος δεν θα γίνεται ανταλλαγή εισιτηρίων μεταξύ των συλλόγων για τους εκτός έδρας αγώνες. Αυτό το μέτρο όμως επίσης δεν είναι λύση, καθώς δεν έχεις δυνατούς τρόπους για να ελέγξεις τους οπαδούς, με αυτόν τον τρόπο μπορούν να καθίσουν «ανακατεμένα» στις εξέδρες του γηπέδου. Πλέον ταξιδεύουν μόνοι τους, αποκλείοντας έτσι την αστυνομία από τη δυνατότητα να τους ελέγξει πριν περάσουν μέσα στις Θύρες».

BBC: Εκπλαγήκατε όταν η αστυνομία ανακάλυψε όπλα;

«Όχι, φυσικά όχι. Όλοι γνωρίζουμε πόσο δυνατές είναι οι μάχες που γίνονται μεταξύ των φιλάθλων στις προκαθορισμένες συναντήσεις που δίνουν. Όσο και αν σοκάρει στο άκουσμά του, κανονίζουν ραντεβού θανάτου. Δυστυχώς, πριν από λίγες ημέρες είχαμε τον θάνατο ενός νέου ανθρώπου»

BBC: Προτείνατε, οι ελληνικοί σύλλογοι να μην αγωνιστούν στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα για τα επόμενα τρία χρόνια. Ειλικρινά πιστεύετε ότι αυτό μπορεί να βοηθήσει;

«Βοήθησε σε εσάς, στην Αγγλία. Ίσως ο μόνος τρόπος είναι να κάνουμε κάτι που σοκάρει ώστε να καταλάβουμε πόσο γιγαντιαίο είναι το πρόβλημα. Μόνο με δραστικά μέτρα μπορούμε να αλλάξουμε κάτι. Μπορούμε όλοι μαζί να καθίσουμε και να αποφασίσουμε βήμα – βήμα όλα τα πράγματα που έπρεπε να έχουμε κάνει από …χθες. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας κα το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι τόσο αξιόπιστο όσο θα έπρεπε. Κάποιες φορές θεωρώ ότι δεν είμαστε ικανοί να οργανώσουμε ένα υγιές πρωτάθλημα. Πρέπει λοιπόν να αναδιοργανώσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Να ξεκινήσουμε από την αρχή. Οι ιδιοκτήτες των ομάδων θα πρέπει να θέσουμε ως πρώτη προτεραιότητα το πώς θα αναπτύξουμε και θα εξυγιάνουμε συνολικά το ελληνικό ποδόσφαιρο πριν αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τα πλεονεκτήματα που έχουμε από τη συμμετοχή μας στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα».

BBC: Πόση στήριξη των ιδεών σας πιστεύετε ότι θα έχετε από τους υπόλοιπους ελληνικούς συλλόγους;

«Δεν είναι εύκολο να εφαρμοστούν οι δραστικές προτάσεις. Πρέπει όμως να πολεμάς τη φωτιά με φωτιά, έτσι δεν είναι; Δεν επιθυμώ να έχω υποστηρικτές των ιδεών μου. Χρειάζομαι συνεργάτες, για να δουλέψουμε και να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα».

BΒC: Ποια πιστεύετε ότι πρέπει να είναι η πιο αποφασιστική δράση που πρέπει να ληφθεί εδώ και τώρα;


«Η εφαρμογή του νόμου. Να μπαίνουν στη φυλακή όσοι λειτουργούν παράνομα. Αλλά εάν θέλετε πραγματικά την άποψή μου, θα πρέπει να αρχίσουμε να αγαπάμε το ποδόσφαιρο».

Πηγή : sportime.gr
__________________

ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο χρήστης geodon δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-04-2007, 16:08:   #189
geodon
Moderator
 
Το avatar του χρήστη geodon
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 10.919
Thanks: 2.530
Thanked 1.978 Times in 1.430 Posts
My Mood:
geodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to all
Προεπιλογή

Τέλος Απριλίου για Μαντούκα

Ο Γκουστάβο Μαντούκα έχει ικανοποιήσει πλήρως με την παρουσία του και η απόφαση στην ΑΕΚ είναι να αποκτηθεί ο Βραζιλιάνος άσος με κανονική μεταγραφή από την Μπενφίκα το καλοκαίρι. Ο μάνατζερ του παίκτη, Αντόνιο Ταβάρες με δηλώσεις του τόνισε πως θα συναντηθεί με τον Ντέμη Νικολαΐδη την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ στην Πορτογαλία δημοσιεύματα κάνουν λόγο ότι η υπόθεση θα έχει τελειώσει μέχρι τέλος Απριλίου.

Συγκεκριμένα η "A Bola" αναφέρει: "Ο Μαντούκα που παίζει δανεικός στην ΑΕΚ από την Μπενφίκα, θα δει να κρίνεται το μέλλον του στα τέλη Απριλίου. Δεν είναι μυστικό ότι ο παίκτης είναι στα πλάνα της ελληνικής ομάδας. Ο Μαντούκα έχει 19 συμμετοχές, έχει σημειώσει 4 γκολ και έχει δώσει 2 ασίστ. Η ρήτρα του παίκτη είναι στο 1 εκατ. ευρώ, ένα ποσό που η ΑΕΚ δεν μπορεί να το καταβάλει. Τα ελληνικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η ΑΕΚ θέλει να τελειώσει με αυτό το ζήτημα, αλλά μέχρι στιγμής η μοναδική επίσημη ενημέρωση από την Ελλάδα είναι το ζήτημα θα πρέπει να λυθεί μέχρι τέλη Απριλίου".

Τα ίδια πάνω κάτω τονίζει και η ιστοσελίδα infordesporto: "Ο Μαντούκα μπορεί να μείνει στην ΑΕΚ, η οποία έχει οψιόν αγοράς του από την Μπενφίκα για τουλάχιστον τρία χρόνια, ύψους 1 εκατ. ευρώ. Όλα δείχνουν ότι θα ξεκαθαριστούν μέσα στον Απρίλιο".

Μπορεί οι ημέρες του Πάσχα να αποτελεούν μία καλή ευκαιρία για ξεκούραση, όχι όμως και για τον Λορέντσο Σέρα Φερέρ. Ο τεχνικός της Ένωσης θα έχει μεταγραφικές επαφές επί ισπανικού εδάφους, αφού έχει κανονίσει ραντερβού με αρκετούς μάνατζερ παικτών.


Πηγή : sportime.gr
__________________

ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο χρήστης geodon δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-04-2007, 18:08:   #190
geodon
Moderator
 
Το avatar του χρήστη geodon
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 10.919
Thanks: 2.530
Thanked 1.978 Times in 1.430 Posts
My Mood:
geodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to all
Προεπιλογή

«Όνειρο το Τσάμπιονς Λιγκ»

Ως τη χειρότερη χρονιά της καριέρας του χαρακτηρίζει τη φετινή ο Γιώργος Αλεξόπουλος. Ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, προσθέτει ότι η συμμετοχή του συλλόγου στο Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και τα αποτελέσματα ήταν σαν όνειρο που έζησε αυτός και οι συμπαίκτες του, για να καταλήξει πως αυτό που έχει στο μυαλό του, είναι η προετοιμασία του καλοκαιριού. Στη Φινλανδία για έλεγχο του τραυματισμού του θα μεταβεί στις 16 Απριλίου ο Παναγιώτης Λαγός. Επιστροφή στις προπονήσεις για τους παίκτες την Τρίτη (10/4).

Η χειρότερη χρονιά και το όνειρο


"Ήταν η χειρότερη χρονιά της ζωής μου. Έχω αρχίσει ήδη τρέξιμο, ασκήσεις με μπάλα, πλάγια βήματα, πίσω βήματα κινήσεις που γίνονται σε συνθήκες αγώνα. Έχουμε αποφασίσει με το ιατρικό επιτελείο της ομάδας να συνεχίσουμε συντηρητικά, ο στόχος μας είναι να είμαι έτοιμος στην προετοιμασία", τόνισε ο Αλεξόπουλος για να συνεχίσει. "Το πρόβλημα που αντιμετώπιζα δεν ήταν εύκολο να το προσδιορίσεις. Είχα μικρές ενοχλήσεις, δεν έδινα ιδιαίτερη σημασία γιατί το θεωρούσα φυσιολογικό, αποδείχθηκε όμως ότι σιγά – σιγά το επιβάρυνα. Όταν το πρωτάθλημα τελείωσε και σταμάτησαν οι προπονήσεις, αμέσως το πόδι «αντέδρασε» και έβγαλε το πρόβλημα. Αποφάσισα να κάνω εξετάσεις για να διαπιστώσουμε τι είχα πάθει. Αρχίσαμε συντηρητικό πρόγραμμα αποθεραπείας, ελπίζαμε ότι το πρόβλημα θα υποχωρούσε σιγά-σιγά. Δυστυχώς όμως δεν ανταποκρίθηκε ο τραυματισμός μου στην θεραπεία.

Αυτή η χρονιά είναι η πιο δύσκολη της ζωής μου. Το πρόβλημα έχει να κάνει με την υγεία μου. Για κάθε άνθρωπο η υγεία είναι το πάν. Εμείς, οι αθλητές πρέπει να έχουμε άριστη υγεία για να μπορούμε να δουλέψουμε και η δική μου έχει κλονιστεί. Αυτό ήταν πολύ ψυχοφθόρο. Προσπαθούσα να αντλώ δύναμη για να μην απογοητευθώ, δεν ήταν όμως πάντα τόσο εύκολο. Το πρόγραμμα αποθεραπείας μου ήταν για πολύ καιρό το ίδιο, σχεδόν ένα χρόνο κάνω τα ίδια μονότονα πράγματα, όμως δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να αποθεραπευτώ. Δεν υπήρχε καμία στιγμή που να λύγισα ή να σκέφτηκα να τα παρατήσω. Πιστεύω ότι θα γυρίσω και θα είμαι δυνατός".

Όσον αφορά για τη δύναμη που του έδινε ο κόσμος, τόνισε. "Μου έδινε πολύ μεγάλο κουράγιο ο κόσμος και το ενδιαφέρον που έδειχνε για τον τραυματισμό μου και την αποθεραπεία μου, με συναντούσαν στον δρόμο και σταματούσαν για να ρωτήσουν πως πάει η αποθεραπεία μου. Αυτό με πείσμωνει, να συνεχίσω για να γυρίσω γρήγορα πίσω. Πηγή δύναμης για μένα είναι η οικογένεια μου που είναι συνέχεια δίπλα μου, αλλά και οι συμπαίκτες μου με στηρίζουν όλο αυτό το διάστημα πάρα πολύ".

Για τη συμμετοχή του συλλόγου στο Τσάμπιονς Λιγκ, τη χαρακτήρισε σαν όνειρο. "Φέτος ζήσαμε ένα μικρό όνειρο. Ξεκινήσαμε με την πρόκριση της ομάδας στους ομίλους του Champions League, μετά ακολούθησαν οι καλές εμφανίσεις, οι νίκες επί της Λιλ και της Μίλαν, πιστεύω ότι κάναμε τους φιλάθλους μας υπερήφανους. Διεκδικήσαμε την πρόκριση στην επόμενη φάση μέχρι τέλους και μείναμε εκτός για… λεπτομέρειες. Τώρα στόχος μας είναι να παραμείνουμε στη δεύτερη θέση και να αγωνιστούμε στην προκριματική φάση των ομίλων του Champions League. Σε όλη τη σεζόν εγώ διαπίστωσα ότι όλοι οι παίκτες είχαν πάθος, αφοσίωση και διάθεση για διακρίσεις. Όμως ήμασταν άτυχοι γιατί είχαμε αρκετούς τραυματισμούς παικτών που αγωνίζονταν σε θέσεις κλειδιά και συνέπεσαν χρονικά. Αυτό ήταν λογικό να αποδυναμώσει την ομάδα και να επηρεάσει την απόδοσή της".

Από εκεί και πέρα, αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον του Σέρα Φερέρ για τον τραυματισμό του. "Υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από την πλευρά του προπονητή για μένα και τον τραυματισμό μου. Δεν είχα τη δυνατότητα να δουλέψω μαζί του όμως έχω ένα χρόνο ακόμη συμβόλαιο με την ΑΕΚ. Αυτό που έχω διαπιστώσει συνολικά πάντως είναι ότι πρόκειται για έναν πολύ έμπειρο προπονητή που προέρχεται από την Ισπανία, μια μεγάλη ποδοσφαιρική σχολή. Χαρακτηριστικά του είναι η πειθαρχία, η οργάνωση και η αγωνιστική προσήλωση".

Τέλος, κατέληξε πως ανυπομονεί για την έναρξη της προετοιμασίας του καλοκαιριού. "Για μένα δεν θα υπάρξουν διακοπές, θα συνεχίσω να δουλεύω ασταμάτητα. Όνειρο μου είναι να είμαι πανέτοιμος την 1η Ιουλίου και να συμμετέχω στην προετοιμασία. Η εξέλιξη της αποθεραπείας με κάνει να αισιοδοξώ".

Γίνεται Λαγός για Φινλανδία

Στις προπονήσεις επέστρεψαν την Τρίτη (10/4) μετά το ρεπό του Πάσχα οι παίκτες της ΑΕΚ, με τον Παναγιώτη Λαγό να συνεχίζει το πρόγραμμά του στο γυμναστήριο. Το ιατρικό επιτελείο της Ένωσης, πάντως, έχει προγραμματίσει ταξίδι στο εξωτερικό, καθώς ο παίκτης θα μεταβεί έως τη Φινλανδία στις 16 Απριλίου, προκειμένου να γίνει επενέλεγχος αναφορικά με το θέμα του τραυματισμού του μετά την εγχείρηση στον αχίλλειο τένοντα στην οποία υπεβλήθη. Πρόγραμμα στο γυμναστήριο έκανε και ο Περπαρίμ Χετεμάι.

Από εκεί και πέρα, στην προπόνηση που έγινε στις 10 το πρωί, ο Βαγγέλης Μόρας ξεκίνησε τρέξιμο όπως επίσης και ο Τραϊανός Δέλλας ενώ ο ¶κης Ζήκος έκανε πρόγραμμα στο γυμναστήριο. Ο Σταύρος Τζιωρτζιόπουλος ακολούθησε με αυξημένη ένταση πρόγραμμα φυσικής κατάστασης και αποκατάστασης ενώ ο Νίκος Γεωργέας ασκήσεις με μπάλα και ο Γιώργος Αλεξόπουλος ειδικό πρόγραμμα.

Η προετοιμασία για τον ερχόμενο αγώνα πρωταθλήματος που είναι αυτός με αντίπαλο το Αιγάλεω, θα συνεχιστεί με προπόνηση που θα γίνει την Τετάρτη (11/4) στις 10 το πρωί.


Πηγή : sportime.gr
__________________

ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο χρήστης geodon δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίαςΌλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 14:44:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam