Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ - ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ > ΔΟΡΥΦΟΡΙΚH ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ > ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΝΕΑ

Ανάπτυξη στη δορυφορική αγορά επιδιώκει η ΕΡΤ Α.Ε.

This is a discussion on Ανάπτυξη στη δορυφορική αγορά επιδιώκει η ΕΡΤ Α.Ε. within the ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΝΕΑ forums, part of the ΔΟΡΥΦΟΡΙΚH ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ category; ΣΤΗΝ ΤΑΧΕΙΑ ανάπτυξη του ΕΡΤ World, προχωρώντας στην αναδιάρθρωση, ανανέωση και επικαιροποίηση του προγράμματός του, κινήθηκε η ΕΡΤ Α.Ε., η ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 13-02-2008, 20:43:   #1
ilias
VIP
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 7.753
Thanks: 111
Thanked 855 Times in 534 Posts
ilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the rough
Προεπιλογή Ανάπτυξη στη δορυφορική αγορά επιδιώκει η ΕΡΤ Α.Ε.


ΣΤΗΝ ΤΑΧΕΙΑ ανάπτυξη του ΕΡΤ World, προχωρώντας στην αναδιάρθρωση, ανανέωση και επικαιροποίηση του προγράμματός του, κινήθηκε η ΕΡΤ Α.Ε., η οποία χθες παρουσίασε -για πρώτη φορά μετά από τριάμισι χρόνια, από τότε που το τιμόνι της εταιρείας ανέλαβε η τρέχουσα διοίκηση- το πρόγραμμα της μεγαλύτερης σε εύρος προσπάθειας ελληνικού δορυφορικού καναλιού.
Ειδικότερα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε χθες ο πρόεδρος του φορέα Χρήστος Παναγόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου που παρατέθηκε παρουσία του γενικού διευθυντή Τηλεόρασης Δημήτρη Γόντικα, του διευθυντή Διεθνών Τηλεοπτικών Εκπομπών Νίκου Κούρτη και του συμβούλου του προέδρου Μίμη Παπαναγιώτου, με αφορμή το θέμα αυτό, από την πλευρά της διοίκησης καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια όλα αυτά τα χρόνια, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα αξιόλογο πακέτο προγραμμάτων, που να τυγχάνει της αποδοχής των ομογενών και να εκπέμπει, όχι μόνο στις τρεις ηπείρους που εξέπεμπε παλαιότερα το κανάλι, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Διεύρυνση εκπομπών
Στο πλαίσιο αυτό έγινε διεύρυνση των μεταδόσεων με συνεργασίες, στη Βόρειο και Νότιο Αμερική, στην Αφρική, στην Αυστραλία και στην Ασία, φέρνοντας το πρόγραμμα της ERT World σε περίπου 5 εκατομμύρια ομογενείς ανά τον κόσμο.
Η προσπάθεια όμως δεν περιορίστηκε μόνο σε αυτό, αφού κατέστη σαφές ότι θα έπρεπε να βελτιωθεί σημαντικά και το εκπεμπόμενο περιεχόμενο. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε από τον πρόεδρο της ΕΡΤ, το πρόγραμμα της ERT World, σε αρκετές χώρες του κόσμου καλείται να «σταθεί» δίπλα σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικά προγράμματα υψηλού κόστους.
Με στόχο να βελτιωθεί η εικόνα αυτή και προκειμένου να συμπεριληφθούν και νέες παραγωγές, ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας δαπάνησε το ποσό των 4 εκατ. ευρώ μόνο για νέες παραγωγές.
Αίσθηση προκάλεσε δήλωση του κ. Παναγόπουλου, ο οποίος με αφορμή το κόστος του προγράμματος, επεσήμανε ότι η αντίστοιχη δαπάνη που πραγματοποιείται από την πλευρά των φορέων του εξωτερικού για τέτοια προγράμματα, κυμαίνεται μεταξύ των 20 και 30 εκατ. ευρώ, τονίζοντας παράλληλα ότι οι κινήσεις αυτές αποτελούν απλώς την αρχή της προσπάθειας για την περαιτέρω ενίσχυση της ERT World.
«Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγόπουλος, ανακοινώνοντας παράλληλα, ότι πλέον το πρόγραμμα του καναλιού θα μεταδίδεται με διπλή ροή, προκειμένου τα προγράμματά του, να «παραδίδονται» στην τηλεθέαση της χώρας προορισμού, σε αντίστοιχη ώρα με την ώρα εκπομπής. Για παράδειγμα η θεία Λειτουργία θα μεταδίδεται πρωινές ώρες στην Αυστραλία, πρωινές ώρες στην Αμερική κ.λπ.
Τέλος ο πρόεδρος της ΕΡΤ, αναφέρθηκε στη σημαντική προσπάθεια που κάνει το επιτελείο του ERT World, ενώ αναφέρθηκε και στη συνεισφορά στην προσπάθεια και του διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης της ΕΡΤ Δημήτρη Μιχαλέλη.

Περιεχόμενο: Νέες εκπομπές και αθλητικά
Στο περιεχόμενο της ERT World και ειδικότερα στα αθλητικά, αναφέρθηκε ο Νίκος Κούρτης επισημαίνοντας ότι και αυτά περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του καναλιού και σε συνδυασμό με τις νέες ελληνικές ταινίες και τα εξειδικευμένα προγράμματα για τους ομογενείς, αποτελούν ένα ισχυρό πακέτο, που κερδίζει ολοένα και περισσότερους ομογενείς.
Μόνο στους τελευταίους μήνες έχουν προστεθεί 50.000 επιπλέον συνδρομητές στις ΗΠΑ και 400.000 συνδρομητές στα Βαλκάνια. Ο συνολικός αριθμός των τηλεθεατών του ERT World, ξεπερνά τα 4 εκατομμύρια, αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.
Με αφορμή το αθλητικό περιεχόμενο, διευκρινίστηκε ότι η ΕΡΤ δεν μπορεί να μεταδώσει διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις, όπως το EURO και το Champions League λόγω των περιορισμών που τίθενται από τις ομοσπονδίες για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, ανά χώρα.
Ο Δημήτρης Γόντικας, τόνισε ότι η ΕΡΤ καταβάλλει προσπάθεια σε διεθνές επίπεδο, βασιζόμενη στη διαφορετική γλώσσα μετάδοσης, ώστε να υπερκερασθεί το εμπόδιο αυτό.


naftemporiki.gr
__________________
Ο χρήστης ilias δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Παλιά 14-02-2008, 09:25:   #2
jim_pap_2
LaTeamer
 
Το avatar του χρήστη jim_pap_2
 
Εγγραφή: Jan 2007
Περιοχή: Los Almyros
Μηνύματα: 754
Thanks: 386
Thanked 127 Times in 61 Posts
My Mood:
jim_pap_2 will become famous soon enoughjim_pap_2 will become famous soon enoughjim_pap_2 will become famous soon enoughjim_pap_2 will become famous soon enoughjim_pap_2 will become famous soon enoughjim_pap_2 will become famous soon enoughjim_pap_2 will become famous soon enoughjim_pap_2 will become famous soon enough
Προεπιλογή

Αντε να τους δουμε τι θα κανουν και αυτοι
Ο χρήστης jim_pap_2 δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks


Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Ψηφιακή δορυφορική τηλεόραση Stella ΔΟΡΥΦΟΡΙΚH ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ 0 06-07-2010 14:48:
Το καλοκαίρι η δορυφορική Conn-x TV; P@ntelis Web ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΝΕΑ 0 15-03-2010 22:32:
Συλληψη για δορυφορικη πειρατεια Smell ΕΛΛΑΔΑ 2 05-02-2010 15:07:
Τίνα Μπιρμπίλη : "Δεσμευτικές αποφάσεις επιδιώκει η Ελλάδα στη Διάσκεψη για το Κλίμα στην Κοπεγχάγη" LATEAM RSS NEWS 0 26-11-2009 09:54:
GEOs για να συνεχίσει την εμπορική δορυφορική αγορά ilias ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ 0 05-04-2007 18:07:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 11:14:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam