Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΕΛΛΑΔΑ

Ένα παιδί 5 ετών αργοπεθαίνει αβοήθητο

This is a discussion on Ένα παιδί 5 ετών αργοπεθαίνει αβοήθητο within the ΕΛΛΑΔΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Ένα παιδί πέντε ετών αργοπεθαίνει αβοήθητο, γιατί οι γιατροί ούτε μπορούν να το χειρουργήσουν στην Ελλάδα, αλλά ούτε και δίνουν ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 08-10-2009, 13:58:   #1
ilias
VIP
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 7.753
Thanks: 111
Thanked 855 Times in 534 Posts
ilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the rough
Προεπιλογή Ένα παιδί 5 ετών αργοπεθαίνει αβοήθητο


Ένα παιδί πέντε ετών αργοπεθαίνει αβοήθητο, γιατί οι γιατροί ούτε μπορούν να το χειρουργήσουν στην Ελλάδα, αλλά ούτε και δίνουν γνωμάτευση για να χειρουργηθεί στο εξωτερικό.

Η Λάουρα Λάχα είναι πέντε ετών. Ο πατέρας της Λιριάν εδώ και 14 χρόνια ζει και εργάζεται νόμιμα στην Ελλάδα. Με σκληρή δουλειά ως οικοδόμος, ο Λιριάν Λάχα ονειρεύεται να αποταμιεύσει ένα ποσό που θα του επιτρέψει να στήσει μία μικρή επιχείρηση στην πατρίδα του, στο Ελμπασάν της Αλβανίας.

Όμως η τύχη μερικές φορές παίζει άσχημα παιγνίδια. Πριν από 18 μήνες, η μικρή Λάουρα παρουσίασε μία μικρή αστάθεια στο βάδισμα. Η κατάστασή της επιδεινώθηκε ραγδαία, παρά την εισαγωγή της στο Νοσοκομείο Παίδων. Η διάγνωση ήταν σοκαριστική για την οικογένεια: Όγκος στον εγκέφαλο.

Η μικρή Λάουρα υπεβλήθη επειγόντως και επί 18 μήνες σε χημειοθεραπεία, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ο όγκος δεν υποχωρούσε και η μόνη λύση φάνηκε να είναι η χειρουργική. Όμως οι γιατροί τριών νοσοκομείων, του «Ευαγγελισμού», του «Γεώργιος Γεννηματάς» και του νοσοκομείου παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», δεν αναλαμβάνουν μία τόσο περίπλοκη επέμβαση, κρίνοντας πως «η μάζα δεν είναι χειρουργικά εξαιρέσιμη».

Οι νευροχειρουργοί των δύο νοσοκομείων «Ευαγγελισμός» και «Γεώργιος Γεννηματάς» γνωμοδοτούν ότι το περιστατικό χρήζει αντιμετώπισης από ειδικό κέντρο του εξωτερικού.

Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με τους γιατρούς του πλέον αρμόδιου ιδρύματος, του νοσοκομείου παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Αν και το νοσοκομείο αναγνωρίζει ότι η επέμβαση δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα, αρνείται να δώσει στην οικογένεια Λάχα, την απαραίτητη γνωμάτευση ότι η μικρή πρέπει να χειρουργηθεί στο εξωτερικό, λέγοντας ότι πρέπει να σταθμιστούν οι πιθανότητες επιτυχίας.

Ο πατέρας της μικρής Λάουρα, Λιριάν Λάχα, κάνει έκκληση προς τους αρμοδίους για να δοθεί μία λύση στην τραγική κατάσταση που βρίσκεται το παιδί του.

Η zougla.gr επικοινώνησε με ειδικούς του νοσοκομείου παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», οι οποίοι θέλησαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους και επικαλέστηκαν το ιατρικό απόρρητο για την κατάσταση της υγείας της μικρής Λάουρα. Ωστόσο, δήλωσαν ότι από τη στιγμή που ένα νοσοκομείο του εξωτερικού πιστοποιήσει ότι η περίπτωση είναι χειρουργήσιμη και την αναλαμβάνει, αμέσως θα δώσουν την απαραίτητη γνωμάτευση, όπως άλλωστε προβλέπει ο νόμος.

Εύλογα όμως προκύπτει το ερώτημα: Μήπως αν στη θέση της Λάουρα βρισκόταν το παιδί κάποιου ευκατάστατου ή επιφανούς πολίτη, οι μηχανισμοί θα είχαν κινηθεί πολύ πιο γρήγορα και αποτελεσματικά και οι θεράποντες ιατροί θα είχαν από μόνοι τους προσπαθήσει να βρουν ένα νοσοκομείο του εξωτερικού για να αναλάβει την περίπτωση;




madata
__________________
Ο χρήστης ilias δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Πατέρας βίασε το παιδί του Stella ΕΛΛΑΔΑ 0 11-02-2010 13:33:
Και 7ο παιδί για την Angelina Jolie! ironitsa SHOWBIZ NEWS 0 13-11-2009 14:19:
Η Νία Βαρντάλος απέκτησε παιδί ilias ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ 0 17-11-2008 20:28:
Στραγγάλισε το παιδί του LATEAM RSS NEWS 0 27-05-2008 11:40:
Τραυμάτισε παιδί με αεροβόλο LATEAM RSS NEWS 0 21-05-2008 10:44:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 07:00:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam