Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΕΛΛΑΔΑ

292 εκατ. δολάρια σε εικονικά παιχνίδια

This is a discussion on 292 εκατ. δολάρια σε εικονικά παιχνίδια within the ΕΛΛΑΔΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Oι παίκτες μπορούν να συνάψουν συμμαχίες, συνομοταξίες και φιλίες, να κάνουν αγοραπωλησίες αγαθών και αντικειμένων...να αποκτήσουν ειδίκευση, να συλλέξουν πολύτιμα ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 05-10-2006, 14:29:   #1
Stella
I'm Blonde and i like it!
 
Το avatar του χρήστη Stella
 
Εγγραφή: Jul 2006
Περιοχή: L.Alaloum
Μηνύματα: 3.411
Thanks: 752
Thanked 1.000 Times in 646 Posts
My Mood:
Stella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura about
Προεπιλογή 292 εκατ. δολάρια σε εικονικά παιχνίδια


Oι παίκτες μπορούν να συνάψουν συμμαχίες, συνομοταξίες και φιλίες, να κάνουν αγοραπωλησίες αγαθών και αντικειμένων...να αποκτήσουν ειδίκευση, να συλλέξουν πολύτιμα αντικείμενα κ.ά. Υπάρχει ιεραρχία και έντονος ανταγωνισμός. Διαθέτουν το δικό τους νόμισμα, έχουν τράπεζα, ακαθάριστο εγχώριο προϊόν, μέχρι και πληθωρισμό, ενώ, όπως και στην πραγματική ζωή, οι πόροι και τα αντικείμενα είναι περιορισμένα σε ποσότητα και αριθμό.
Σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία ερευνών NPD group, τα περσινά έσοδα των κατασκευαστών αυτών των παιχνιδιών μόνο από τις συνδρομές υπολογίζονται στα 292 εκατομμύρια δολάρια. Πέρα όμως από τις εταιρείες, χρήματα, και μάλιστα πολλές φορές αρκετές χιλιάδες δολάρια, καταφέρνουν να βγάζουν και πολλοί παίκτες.
Πώς; Μαζεύοντας εικονικό χρυσάφι, συλλέγοντας ψηφιακά σπαθιά, πανοπλίες και άλλα πολύτιμα αντικείμενα και (μοσχο)πουλώντας τα σε άλλους (πιο μανιώδεις) παίκτες μέσω διαδικτυακών δημοπρασιών, όπως αυτή του e-bay, με αντάλλαγμα αληθινά ευρώ και δολάρια. Μόλις τα χρήματα αλλάξουν τσέπη ακολουθεί η μεταφορά των εικονικών αντικειμένων μεταξύ των παικτών μέσω των διαύλων επικοινωνίας (π.χ. ταχυδρομείο) που διαθέτει το κάθε παιχνίδι.
Υπάρχουν, μάλιστα, μέχρι και εξειδικευμένες ιστοσελίδες που ορίζουν τις ισοτιμίες του χρυσού ή του νομίσματος του κάθε παιχνιδιού σε δολάρια, σε πενθήμερη βάση.
Για παράδειγμα μία μονάδα χρυσού στο παιχνίδι World of Warcraft (θεωρείται σήμερα το δημοφιλέστερο) κόστιζε την περασμένη βδομάδα περίπου 0,18 δολάρια.
Το «παραεμπόριο» αυτό φαίνεται πως είναι τόσο επικερδές, που σε διάφορες ασιατικές πόλεις λειτουργούν ακόμη και εταιρείες που πληρώνουν υπαλλήλους... για να παίζουν και να συλλέγουν πολύτιμα ψηφιακά αντικείμενα, τα οποία μετέπειτα πωλούνται σε ευρωπαίους και αμερικανούς παίκτες. Για τους πιο ανυπόμονους υπάρχουν οι «επαγγελματίες»: άτομα, πρόθυμα να αναλάβουν τον χειρισμό και την εξέλιξη του ψηφιακού ήρωα του κάθε ενδιαφερόμενου, έναντι αμοιβής φυσικά.
Αρκετά συνηθισμένη και πολύ πιο επικερδής είναι η πώληση ολόκληρου του λογαριασμού που έχει κάποιος παίκτης, δηλαδή του ψηφιακού εικονικού ήρωα, μαζί με όλα του τα υπάρχοντα. Στο e-bay για παράδειγμα αυτή τη στιγμή υπάρχουν λογαριασμοί που πωλούνται από 1.000 έως και πάνω από 20.000 δολάρια!
Η τιμή αυξάνεται όσο πιο «έμπειρος» και «ευκατάστατος» είναι ο ψηφιακός ήρωας προς πώληση, ενώ η μεταβίβαση της ιδιοκτησίας του γίνεται με την αποστολή των κωδικών πρόσβασης στο παιγνίδι από τον παλιό στον νέο κάτοχο. Εξίσου ακριβά είναι και τα ψηφιακά ακίνητα. Ενδεικτική είναι η περίπτωση ενός αυστραλού παίκτη που πέρσι αγόρασε έναντι 26.500 δολαρίων ένα εικονικό νησί!
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο συγγραφέας του βιβλίου «Play Money», Julian Dibbell, και συντάκτης στο περιοδικό «Wired», που το 2003 κατόρθωσε να βγάλει 36.000 δολάρια απλώς πωλώντας ψηφιακά αντικείμενα, εικονικό χρήμα και ακίνητα που είχε αποκτήσει στο παιχνίδι Ultima Online.
Οπως μάλιστα παραδέχεται κι ο ίδιος, αποτελεί έναν από τους... χαμηλόμισθους «εικονικούς εμπόρους», αφού υπάρχουν άλλοι που κερδίζουν εξαψήφια και επταψήφια ποσά ετησίως.
Πολλοί φίλοι των διαδικτυακών ηλεκτρονικών παιχνιδιών καταφέρνουν να βγάζουν αρκετά ικανοποιητικό εισόδημα κάθε χρόνο, πουλώντας αντικείμενα και εικονικούς χαρακτήρες που έχουν αποκτήσει παίζοντας (με τις ώρες) σε αυτούς τους ψηφιακούς κόσμους.
Σκεφτείτε το.
Μεγάλα κέρδη από τα λεγόμενα μαζικά παιχνίδια ρόλων πολλών (μανιωδών) παικτών μέσω Ιντερνετ που απαριθμούν ανά τον κόσμο περίπου 12,5 εκατομμύρια, ενώ στο εμπόριο αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 200 τίτλοι παιχνιδιών.
__________________
Ο χρήστης Stella δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks


Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Η Νέλι Φουρτάδο δωρίζει 1 εκατ. δολάρια που πήρε από τον... Καντάφι! LATEAM RSS NEWS 0 01-03-2011 08:49:
1,2 εκατ. Δολάρια για το “A day in the life” των Beatles ironitsa ΜΟΥΣΙΚΗ 0 19-06-2010 07:54:
Κομπίνα με εικονικά τιμολόγια Κων/νος ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ 0 13-03-2009 11:14:
1,5 εκατ. δολάρια για ερωτικό βίντεο της Μέριλιν LATEAM RSS NEWS 0 15-04-2008 11:04:
Δημιουργήστε εικονικά drives Exodia SOFTWARE 0 10-12-2006 10:35:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 23:57:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam