Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρή σεισμική δόνηση

This is a discussion on Ισχυρή σεισμική δόνηση within the ΕΛΛΑΔΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Ισχυρότατη σεισμική δόνηση μεγέθους 6,5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 7.14 το πρωί με επίκεντρο το Λεωνίδιο Αρκαδίας. Οπως ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 16-09-2009, 13:44:   #1
ironitsa
Moderator
 
Το avatar του χρήστη ironitsa
 
Εγγραφή: Feb 2009
Περιοχή: LA
Μηνύματα: 2.768
Thanks: 555
Thanked 876 Times in 574 Posts
My Mood:
ironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enough
Προεπιλογή Ισχυρή σεισμική δόνηση



Ισχυρότατη σεισμική δόνηση μεγέθους 6,5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 7.14 το πρωί με επίκεντρο το Λεωνίδιο Αρκαδίας. Οπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου Αθηνών, η σεισμική δόνηση είχε μεγάλο εστιακό βάθος και το ακριβές στίγμα του σεισμού είναι 150 χιλιόμετρα νότια νοτιοδυτικά της Αθήνας. Ο σεισμός έγινε αισθητός από την Κρήτη μέχρι τα Γιάννενα και στη Στερεά Ελλάδα, αλλά και το Λεκανοπέδιο της Αττικής. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδουν οι ανταποκριτές μας...

Μάνη

Η έντονη σεισμική δόνηση που σημειώθηκε το πρωί με επίκεντρο την περιοχή του Λεωνιδίου δεν έχει προκαλέσει θύματα ούτε σοβαρές υλικές ζημιές, τόσο στην περιοχή της Κυνουρίας και τα χωριά του Ζάρακα, που βρίσκονται δίπλα στο επίκεντρο, αλλά ούτε και στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου.

Πάτρα

Καμία αναφορά δεν είχε γίνει μέχρι τις 11.30 το πρωί στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Δυτικής Ελλάδος, για τυχόν ζημιές από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στις 7.15 το πρωί, και είχε ως επίκεντρο την ευρύτερη περιοχή του Λεωνιδίου Αρκαδίας.

Η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στη Δυτική Ελλάδα, και κυρίως στους νομούς Ηλείας και Αχαΐας. Πάντως αν και εκείνη την ώρα οι περισσότεροι κάτοικοι βρίσκονταν στα σπίτια τους, δεν προκλήθηκε ιδιαίτερη ανησυχία.

Ηράκλειο

Αισθητός έγινε και στο Ηράκλειο ο ισχυρός σεισμός που σημειώθηκε στις 7.15 το πρωί. Δεν επικράτησε πανικός ,ενώ δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής υλικές ζημιές.

Χανιά

Ιδιαίτερα αισθητή και στο νομό Χανίων έγινε η σεισμική δόνηση 6,5 βαθμων της κλίμακας ρίχτερ που σημειώθηκε στις 7.14 το πρωί 150 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αθήνας.
Η σεισμική δόνηση προκάλεσε την ανησυχία των πολιτών αλλά και την κινητοποίηση των τοπικών αρχών.
Ωστόσο σύμφωνα με τον προϊστάμενο του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας Χανίων Χαράλαμπο Κουκιανάκη σε όλο το νομό δεν αναφέρθηκαν ζημιές
Αμέσως μετά τον σεισμό άμεσα κινητοποιήθηκε και ο μηχανισμός του δήμου Χανίων
Με εντολή του Δημάρχου Κυριάκου Βιρβιδάκη περιπολικά της δημοτικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν περιπολίες στην πόλη δίνοντας βάρος κυρίως στην παλαιά πόλη των Χανίων χωρίς ωστόσο από τους πρώτους ελέγχους να αναφερθούν ζημιές.
Παρα το γεγονός ότι η σεισμική δόνηση ήταν πολύ αισθητη δεν υπηρξαν κλήσεις για αναφορά ζημιών και στην πυροσβεστική υπηρεσία.

Ιταλία

Η ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Πελοπόννησο έγινε αισθητή και στη νότια Ιταλία, σύμφωνα με τις ιταλικές υπηρεσίες πολιτικής προστασίας, οι οποίες δεν ανέφεραν υλικές ζημίες ή θύματα στο νότιο τμήμα της ιταλικής χερσονήσου.

Θεσσαλονίκη

Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), σχετικά με το σεισμό των 6,5 Ρίχτερ, που σημειώθηκε νωρίς το πρωί στην περιοχή του Λεωνιδίου. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο σεισμολόγος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του ΑΠΘ, Μανόλης Σκορδίλης, σεισμοί ενδιαμέσου βάθους, όπως αυτός στην περιοχή του Λεωνιδίου, συνήθως, δε συνοδεύονται από έντονη μετασεισμική ακολουθία και δεν προκαλούν ζημιές.

Επισήμανε δε ότι δονήσεις αυτού του είδους δεν μπορούν να συσχετιστούν με οποιαδήποτε δράση επιφανειακών σεισμών, εκτός εάν υπάρχει διέγερση γειτονικών περιοχών. Για να συμβεί, ωστόσο, αυτό, όπως εξήγησε ο κ. Σκορδίλης, θα πρέπει να είναι ώριμη η περιοχή να δώσει κάποιον σεισμό, κάτι που ο ίδιος εκτιμά ότι δεν συμβαίνει σΆ αυτήν την περίπτωση.
__________________


Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ironitsa : 16-09-2009 στις 14:25:
Ο χρήστης ironitsa δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
The Following User Says Thank You to ironitsa For This Useful Post:
korn (16-09-2009)
Sponsored Links
Παλιά 16-09-2009, 14:21:   #2
ironitsa
Moderator
 
Το avatar του χρήστη ironitsa
 
Εγγραφή: Feb 2009
Περιοχή: LA
Μηνύματα: 2.768
Thanks: 555
Thanked 876 Times in 574 Posts
My Mood:
ironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enough
Προεπιλογή Σεισμός στη Λαμία

Σεισμική δόνηση 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε και στη Λαμία.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στην Μακρακώμη Φθιώτιδας, ενώ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.
__________________

Ο χρήστης ironitsa δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,3 βαθμών στην Κω LATEAM RSS NEWS 0 16-07-2010 13:52:
Ισχυρή σεισμική δόνηση μεταξύ Κω και Αστυπάλαιας LATEAM RSS NEWS 0 16-07-2010 13:25:
Ισχυρή σεισμική δόνηση 5.4 R μεταξύ Ρόδου και Καρπάθου geodon ΕΛΛΑΔΑ 0 19-06-2009 19:29:
Ισχυρή σεισμική δόνηση στην Αυστραλία ilias ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ 0 19-01-2009 11:41:
Ισχυρή σεισμική δόνηση στο Μαντούδι της Εύβοιας LATEAM RSS NEWS 0 14-10-2008 09:00:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 05:53:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam