Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΕΛΛΑΔΑ

Ανοργανωσιά και μεσάζοντες

This is a discussion on Ανοργανωσιά και μεσάζοντες within the ΕΛΛΑΔΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ και πληθύνονται τα ξένα αγροτικά προϊόντα, που εισάγονται ακόμη και από χώρες της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής, τα ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 30-10-2007, 07:57:   #1
Dj AL
Music Leader
 
Το avatar του χρήστη Dj AL
 
Εγγραφή: Aug 2007
Περιοχή: Almyros, Greece
Μηνύματα: 229
Thanks: 16
Thanked 140 Times in 35 Posts
My Mood:
Dj AL is on a distinguished roadDj AL is on a distinguished road
Προεπιλογή Ανοργανωσιά και μεσάζοντες

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ και πληθύνονται τα ξένα αγροτικά προϊόντα, που εισάγονται ακόμη και από χώρες της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής, τα οποία εκτοπίζουν αντίστοιχα παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα.

ΑΦΘΟΝΟΥΝ στους πάγκους των σουπερμάρκετ και των οπωροπωλείων τα λεμόνια Αργεντινής, τα μήλα Κίνας, τα σταφύλια Χιλής, τα πορτοκάλια Βραζιλίας και δεκάδες άλλα προϊόντα, τα οποία παράγονται και στην Ελλάδα, αλλά δεν προσφέρονται σε τιμές που να ανταγωνίζονται τα ξένα.

ΕΥΛΟΓΟ είναι το ερώτημα: Εχει καταρρεύσει η ελληνική παραγωγή ή έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη της η εγχώρια γεωργία, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει οικονομικό ενδιαφέρον για μια σειρά προϊόντων;

ΔΕΝ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ η ελληνική παραγωγή. Παράγονται πολλά και καλής ποιότητας προϊόντα, πολλά από τα οποία εξάγονται και εξασφαλίζουν καλό εισόδημα στους οργανωμένους παραγωγούς.

ΑΥΤΗ, ΟΜΩΣ, είναι η εξαίρεση της γενικής κατάστασης στην οποία έχει οδηγηθεί η ελληνική γεωργία, με τη συσσώρευση πολλών προβλημάτων, τα οποία δεν αντιμετωπίστηκαν και δεν λύθηκαν έγκαιρα.

ΒΑΣΙΚΑ προβλήματα είναι η αναδιάρθρωση των καλλιεργειών, η οργάνωση των παραγωγών, η ανταγωνιστικότητα. Δεν καθοδηγήθηκαν ανάλογα οι αγρότες, για να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς η αναδιάρθρωση και να αναπτυχθούν οι βιολογικές καλλιέργειες.

ΕΙΝΑΙ ανοργάνωτοι οι Ελληνες παραγωγοί και δεν αξιοποίησαν τις κοινοτικές χρηματοδοτήσεις για την ανάπτυξη συνεταιρισμών, ομάδων παραγωγών και την τυποποίηση, όπως και την πιστοποίηση προϊόντων.

ΧΑΘΗΚΕ ο χρόνος προσαρμογής στις συνθήκες της παγκοσμιοποιημένης αγοράς, με αποτέλεσμα να μην έχουν γίνει οι κατάλληλες ενέργειες, ώστε να είναι ανταγωνιστική η ελληνική παραγωγή στις τιμές, αλλά προπαντός στην ποιότητα, σε όλα τα στοιχεία που εξασφαλίζουν το «καλό όνομα» που πουλάει το προϊόν.

ΚΟΡΥΦΑΙΟ ζήτημα είναι και παραμένει η διακίνηση των γεωργικών προϊόντων, η οποία δεν γίνεται από τους παραγωγούς, αλλά από τους μεσάζοντες, δηλαδή τους ενδιάμεσους εμπόρους, οι οποίοι εκμεταλλεύονται τον ανοργάνωτο και απροστάτευτο παραγωγό, αλλά και τον καταναλωτή.

ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ οι μεσάζοντες τα αγροτικά προϊόντα σε εξευτελιστικές τιμές από τον παραγωγό -πολλές φορές και κάτω του κόστους- και φτάνουν στην κατανάλωση υπερδιογκωμένες. Η τιμή παραγωγού της ντομάτας είναι 0,30 ευρώ και φθάνει να αγοράζεται από τον καταναλωτή 1,50 - 1,70 ευρώ, δηλαδή πέντε φορές πάνω. Εκβιάζεται ο παραγωγός και με τις αθρόες εισαγωγές ομοειδών προϊόντων.

ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΝΔΕΘΟΥΝ μέσω συνεταιρισμών και άλλων μορφών οργάνωσης η παραγωγή με την κατανάλωση, ώστε να εξουδετερωθούν οι μεσάζοντες, το κύκλωμα εμπορίας δεν θα εξυγιανθεί και η ελληνική γεωργία θα καταρρεύσει.

[align=right:1519c8bb9e]
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 29/10/2007[/align:1519c8bb9e]
Ο χρήστης Dj AL δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Φυσικό αέριο στην Ελλάδα χωρίς Τούρκους ''μεσάζοντες'' geodon ΕΛΛΑΔΑ 0 03-02-2011 03:22:
Μεσάζοντες και «βαφτιστές» θάβουν τη γεωργία Dj AL ΕΛΛΑΔΑ 0 30-10-2007 23:38:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 20:34:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam