Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΕΛΛΑΔΑ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΣΕΕΔ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

This is a discussion on ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΣΕΕΔ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ within the ΕΛΛΑΔΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Για την απόσυρση παλιών οχημάτων - δικύκλων αυτοκινήτων Δημοσιευθηκε από τον: Στέφανο Κόκκαλη στις 17-09-2009 Προς: Τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 20-09-2009, 23:43:   #1
despot
LaTeamer
 
Εγγραφή: Jul 2008
Μηνύματα: 27
Thanks: 3
Thanked 28 Times in 13 Posts
despot is on a distinguished road
Προεπιλογή ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΣΕΕΔ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Για την απόσυρση παλιών οχημάτων - δικύκλων αυτοκινήτων
Δημοσιευθηκε από τον: Στέφανο Κόκκαλη στις 17-09-2009

Προς:
Τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος
Εξοχότατο Κύριο Κωνσταντίνο Καραμανλή

Εξοχότατε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εμπόρων Εισαγωγέων Δικύκλων και παρεμφερή ειδών με διακριτικό τίτλο ΠΑΣΕΕΔ (πρώην ΠΑΣΣΕΜ) εκπροσωπεί Πανελλαδικά τον κλάδο Εμπορίου Μοτοσυκλέτας καθώς και μεικτών επιχειρήσεων που περιλαμβάνουν τόσο το Εμπόριο όσο και τα συνεργεία ανταλλακτικά που αριθμούν 8.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις παρέχοντας τις υπηρεσίες τους σε 3.500.000 πολίτες – μοτοσυκλετιστές, που χρησιμοποιούν την μοτοσυκλέτα για την μετακίνηση τους.
Ο Σύνδεσμος μας έχει επανδρωθεί και στελεχοποιηθεί με επιστημονικούς συμβούλους όπως φοροτέχνες, νομικούς, μηχανολόγους, τεχνικούς μηχανικούς κ.λ.π.
Σας επισημαίνουμε ότι τα τελευταία έτη διοργανώνουμε κορυφαίο γεγονός του κλάδου μας, την έκθεση μοτοσυκλέτας και δημιουργήσαμε επιτροπή στο Υ.Μ.Ε. για τον κλάδο μας όπως και άλλες δραστηριότητες.
Ο ΠΑΣΕΕΔ ευαισθητοποιημένος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Επιχειρήσεις μέλη του, προσπαθεί να δίδει αμέριστα την βοήθεια του προς αυτά.

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Με το έγγραφο μας αυτό, Σας αποστέλλουμε συννημένο το Υπόμνημα – Αίτημα – Μελέτη Προτάσεων, που έχουμε αποστείλει στα συναρμόδια Υπουργεία ΥΠΕΧΩΔΕ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ καθώς και ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ.
Επίσης επιθυμούμε τόσο να Σας ενημερώσουμε, όσο και να Σας ευαισθητοποιήσουμε για την ΑΔΙΚΙΑ που υφίσταται ο κλάδος μας
( Εμπορία Μοτοσυκλετών – Βιοτεχνία Συνεργείων Μοτοσυκλετών), που προσφέρουν στην ΕΘΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ και κυρίως κατ ‘ επέκταση οι μοτοσυκλετιστές – καταναλωτές.
Λόγω του επικείμενου νομοσχεδίου που αφορά « νέα μέτρα αντιμετώπισης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από την οδική κυκλοφορία» και στο οποίο προβλέπονται συγκεκριμένα μέτρα καθώς και οικονομικές ενισχύσεις για την απόσυρση των παλαιάς τεχνολογίας αυτοκινήτων – οχημάτων», που θα έλθει στην βουλή προς ψήφησιν, ΖΗΤΟΥΜΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΘΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ.
Μη λησμονείτε Κύριε Πρωθυπουργέ, ότι οι πλειονότητα των μοτοσυκλετιστών ανήκουν στις χαμηλότερες και μεσαίες εισοδηματικές τάξεις και τις χρησιμοποιούν για να εξυπηρετήσουν επαγγελματικούς σκοπούς και λιγότερο για λόγους αναψυχής.
Μετά τα τελευταία μέτρα που λάβατε με την μείωση του τέλους ταξινόμησης για τα αυτοκίνητα κατά 50%, μειώθηκαν δραστικά οι πωλήσεις των μοτοσυκλετών.
Ενδεικτικά, Σας αναφέρουμε, ότι παρά την προσπάθεια της Κυβέρνησης για την μείωση των τελών ταξινόμησης που καταβάλλονται στα τελωνεία κατά 50%, μέτρο το όποιο ίσχυε μέχρι την 7ην Αύγουστου 2009, οι ταξινομήσεις - πωλήσεις στις κατά τόπους Νομαρχίες που εκδίδονται οι άδειες κυκλοφορίας των μοτοσικλετών έχουν μειωθεί κατά 50% , σε σύγκριση με την περσινή περίοδο του 2008. Αυτό είχε σαν συνέπεια την μείωση του κύκλου εργασιών (τζίρου) των επιχειρήσεων μας που εμπορεύονται καινούργιες μοτοσυκλέτες, παρουσιάζοντας μια πτώση της τάξεως του 60% (τζίρου) σε σύγκριση με τον περσινό κύκλο εργασιών του 2008.
Επίσης στα συνεργεία των μοτοσυκλετών (επισκευαστικές- βιοτεχνικές επιχειρήσεις) , παρατηρήθηκε μείωση του κύκλου εργασιών τους, στην τομέα παροχής υπηρεσιών τους κατά 50%, σε σύγκριση με την περσινή περίοδο του 2008.
Το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών έχει θεσπίσει κάποια κίνητρα για τις μοτοσυκλέτες τα οποία και ισχύουν μέχρι το τέλος του έτους 2009.
Όμως τα κίνητρα αυτά έχουν αποδειχθεί μέχρι σήμερα, εντελώς αναποτελεσματικά στους μικρούς και μεσαίους κυβισμούς (που στη χώρα μας είναι οι πλέον δημοφιλείς), ενώ επίσης δεν προβλέπονται αντικίνητρα για την κυκλοφορία των παλαιών δικύκλων.
Πρόσφατα με την ΠΟΛ 1102 / 06/08/2009 του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών που αναφέρεται στην "Κοινοποίηση των άρθρων 32 και 33 του ν.3775/2009 (ΦΕΚ 122 Α΄/21.7.2009) σχετικά με τον ειδικό φόρο επιβατικών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών ιδιωτικής χρήσης με μεγάλο κυλινδρισμό κινητήρα, το τέλος συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας και τέλος καρτοκινητής τηλεφωνίας", προσετέθη άλλο ένα οικονομικό αντικίνητρο προς τους μοτοσυκλετιστές, με την επιβολή νέου ειδικού ετήσιου φόρου στα επιβατικά αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες ιδιωτικής χρήσης που έχουν κυλίνδρισμα κινητήρα από 1.929 κυβικά εκατοστά και άνω, ως εξής με τις διατάξεις των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 32 του κοινοποιούμενου νόμου, έτσι επιβάλλεται νέος ετήσιος ειδικός φόρος υπέρ του δημοσίου:


Πηγη 0-300
Ο χρήστης despot δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Επιστολή της ΓΣΕΒΕΕ προς τον πρωθυπουργό, για το ασφαλιστικό LATEAM RSS NEWS 0 07-06-2010 19:57:
Επιστολή προς τον πρωθυπουργό της χώρας απέστειλε η ΓΕΠΟΕΤ LATEAM RSS NEWS 0 01-06-2010 18:51:
ΓΣΕΕ - Επιστολή προς τον πρωθυπουργό για επείγουσα συνάντηση LATEAM RSS NEWS 0 29-04-2010 12:22:
Ανοικτή επιστολή στον Μπαράκ Ομπάμα antonis ΕΛΛΑΔΑ 0 27-04-2009 18:10:
Επιστολή της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης προς τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ LATEAM RSS NEWS 0 04-08-2008 12:48:


Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 20:41:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam