Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΕΛΛΑΔΑ

Αντάρτικο εμπόρων για την Κυριακή

This is a discussion on Αντάρτικο εμπόρων για την Κυριακή within the ΕΛΛΑΔΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Η απόφαση να παραμείνουν ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα της Αθήνας την Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου, προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις στους εμπορικούς συλλόγους ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 24-12-2008, 11:27:   #1
ilias
VIP
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 7.753
Thanks: 111
Thanked 855 Times in 534 Posts
ilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the rough
Προεπιλογή Αντάρτικο εμπόρων για την Κυριακή


Η απόφαση να παραμείνουν ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα της Αθήνας την Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου, προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις στους εμπορικούς συλλόγους και της υπόλοιπης Αττικής, οι οποίοι σήκωσαν αντάρτικο και απαιτούν το μέτρο να ισχύσει και εκτός των ορίων του Δήμου Αθηναίων.

Εντωμεταξύ, το Υπουργείο Ανάπτυξης, μετά από συνάντηση που είχε με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, όπου ετέθη, εκ νέου και επιτακτικά, το πρόβλημα της λειτουργίας των καταστημάτων στα όρια ευθύνης του (Δήμος Αθηναίων) λόγω των γεγονότων της προηγούμενης περιόδου, έκανε δεκτό το αίτημα για έκτακτη λειτουργία της Αγοράς την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2008 και μόνο για φέτος. Το αίτημα επίσης ετέθη στον Πρωθυπουργό κατά την επίσκεψη του στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών τη Δευτέρα.

Κατόπιν τούτων, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γεώργιος Βλάχος συναντήθηκε με τον εκπρόσωπο του Νομάρχη Αθηνών κου Ιωάννη Σγουρού (λόγω απουσίας του ιδίου εκτός Αθηνών) Αντινομάρχη και παρά τω Νομάρχη κ. Χάρη Πασβαντίδη. Στη συνάντηση διαπιστώθηκε η κοινή προσέγγιση για τη στήριξη της αγοράς της Αθήνας καθώς και για την υλοποίηση της απόφασης.

Διευκρινίζεται ότι όσοι υπάλληλοι επιλέξουν να εργασθούν την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2008, θα αμειφθούν με προσαύξηση κατά 75% καθώς και με μία επιπλέον μέρα άδειας (ρεπό), η οποία θα δοθεί υποχρεωτικά εντός του Ιανουαρίου 2009. Εναλλακτικά, μετά από κοινή απόφαση των δυο μερών (εργαζόμενοι-εργοδότες), μπορεί η ημέρα απασχόλησης αντί για άδεια να πληρωθεί και σε αυτή την περίπτωση ισχύει επιπλέον προσαύξηση κατά 75%.

Νωρίτερα, με δηλώσεις τους, ο υπουργός Ανάπτυξης Χ. Φώλιας, ο υφυπουργός Γ. Βλάχος και ο αντινομάρχης Αθηνών Χ. Πασβαντίδης, είχαν κάνει γνωστό ότι την απόφαση για το άνοιγμα των καταστημάτων του Δήμου Αθηναίων την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου θα την έπαιρνε το νομαρχιακό συμβούλιο της Αθήνας, επικαλούμενο "έκτακτες ανάγκες", προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Ομοσπονδίας των Ιδιωτικών Υπαλλήλων της Αθήνας.

Για κατάλυση των νόμων και του Συντάγματος έκανε λόγο η Ομοσπονδία των Ιδιωτικών Υπαλλήλων της Αθήνας, υποστηρίζοντας ότι η νομοθεσία δεν προβλέπει μια τέτοια απόφαση. Μάλιστα, οι εμποροϋπάλληλοι προειδοποίησαν με κατάληψη των καταστημάτων που θα λειτουργήσουν.

Ενοχλημένοι εμφανίζονται επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι μεγάλων λιανεμπορικών αλυσίδων, καθώς, σύμφωνα με την απόφαση, τα μεγάλα εμπορικά κέντρα που βρίσκονται εκτός των ορίων του Δήμου Αθηναίων δεν θα λειτουργήσουν την Κυριακή. Την ίδια στιγμή, ο κ. Φώλιας με δηλώσεις του άνοιξε παράθυρο για τη λειτουργία όλων των καταστημάτων της χώρας την ερχόμενη Κυριακή: "Οι εμπορικοί σύλλογοι μπορούν να απευθύνονται στις οικείες νομαρχίες", είπε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου μετά από συνάντηση που είχε ο κ. Βλάχος με τον αντινομάρχη Αθηνών και τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας Π. Καρέλλα, ο κ. Πασβαντίδης, αναφερόμενος στο Νόμο, μίλησε ευθέως για "ζήτημα ερμηνείας της νομοθεσίας, καθώς αυτή δίνει τη δυνατότητα στους νομάρχες να επεκτείνουν το ωράριο τις καθημερινές και όχι να αποφασίζουν για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές".


imerisia
__________________
Ο χρήστης ilias δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Συλλήψεις εμπόρων ναρκωτικών στη Θεσσαλονίκη LATEAM RSS NEWS 0 01-12-2010 14:17:
Αντάρτικο με τασάκια στα καταστήματα LATEAM RSS NEWS 0 18-10-2010 11:15:
Συλλήψεις 55 εμπόρων ναρκωτικών στα Εξάρχεια LATEAM RSS NEWS 0 14-09-2010 18:21:
25 χρόνια για την υπεξαίρεση στο Ταμείο Ασφάλισης Εμπόρων Κων/νος ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ 0 05-12-2009 14:08:
Μέτρα για στήριξη των εμπόρων ilias ΕΛΛΑΔΑ 0 10-12-2008 19:34:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 07:36:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam