Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΕΛΛΑΔΑ

Αντιδράσεις για την κατάργηση του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης

This is a discussion on Αντιδράσεις για την κατάργηση του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης within the ΕΛΛΑΔΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Με την ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης και των υπουργείων, σημειώθηκαν οι πρώτες αντιδράσεις για την κατάργηση του υπουργείου ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 07-10-2009, 01:19:   #1
geodon
Moderator
 
Το avatar του χρήστη geodon
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 10.918
Thanks: 2.530
Thanked 1.978 Times in 1.430 Posts
My Mood:
geodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to all
Προεπιλογή Αντιδράσεις για την κατάργηση του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης



Με την ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης και των υπουργείων, σημειώθηκαν οι πρώτες αντιδράσεις για την κατάργηση του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης.

Άμεσα εξέφρασε την αντίδρασή του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκη, ΒασίληςΠαπαγεωργόπουλος, ο οποίος εκτιμά ότι έπρεπε να παραμείνει έως ότου επιλυθεί το Σκοπιανό, ενώ διερωτήθηκε για το επόμενο βήμα.

«Ένα υπουργείο που για λόγους εθνικούς έπρεπε να παραμείνει τουλάχιστον μέχρι την επίλυση του προβλήματος με τα Σκόπια. Ποιο είναι άραγε το επόμενο βήμα;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα υπουργεία Μακεδονίας-Θράκης και Αιγαίου εξυπηρετούν διαχρονικές εθνικές ανάγκες και η κατάργηση τους δεν αποτελεί πράξη σοφίας, επισήμανε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης και πρώην ΥΜΑΘ, Στέλιος Παπαθεμελής.

«Καθυστερημένη πλην επιβεβλημένη εκσυγχρονιστική κίνηση για την υπέρβαση των αγκυλώσεων του παρελθόντος», χαρακτήρισε την κατάργηση του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης η Πολιτική Κίνηση Θεσσαλονίκης των Οικολόγων-Πρασίνων.

Παράλληλα, ανέφερε πως «ήταν ένας παρωχημένος θεσμός που εξυπηρετούσε μονάχα τις πελατειακές σχέσεις του εκάστοτε υπουργού, ο οποίος δια του διορισμού εξασφάλιζε την επανεκλογή του και έπρεπε να είχε καταργηθεί εδώ και πολύ καιρό».

«Η κατάργηση του Υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης, συνιστά κατάργηση του εθνικού ρόλου που επιτελούσε μέχρι σήμερα στην πονεμένη γη της Μακεδονίας και της Θράκης. Έναν ρόλο διαχρονικής έμπρακτης απάντησης της Ελληνικής Κυβέρνησης και του ελληνικού λαού, σε κάθε επίδοξο σφετεριστή της ιστορίας!», υπογράμμισε ο απερχόμενος υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης.

Υπενθύμισε μάλιστα πως το 1985 ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου είχε διατελέσει υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, επισημαίνοντας πως η επιλογή του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου να διαγράψει τον όρο «Μακεδονία» από το Υπουργικό του Συμβούλιο εγείρει προβληματισμούς για τις προθέσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ σε ένα μείζον εθνικό θέμα.

Επίσης, ανέφερε πως η κατάργηση του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης δεν δύναται να ισοσκελιστεί από την εγκατάσταση δύο υφυπουργών στη Θεσσαλονίκη, επισημαίνοντας πως ο πρωταγωνιστικός ρόλος που διαδραμάτισε τους τελευταίους μήνες στα μεγάλα αναπτυξιακά εγχειρήματα, καθώς και σε επιμέρους θέματα καθημερινότητας των πολιτών, αποτέλεσε ένα ουσιαστικό βήμα αναβάθμισης.

«Αντί να επενδύσει σε αυτό και να προχωρήσει στην περαιτέρω ενίσχυση του Υπουργείου, ο κ. Παπανδρέου το καταργεί. Ελπίζουμε αυτό να μη σημαίνει, πως η νέα Κυβέρνηση θα αφήσει να χαθούν όλες οι ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν το τελευταίο διάστημα, για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα», προσέθεσε.

Εξέφρασε την απόφασή του να συνεργαστεί με συναδέλφους βουλευτές, εκπροσώπους φορέων και πολίτες, προκειμένου να αποτρέψει αυτή την εξέλιξη. «Παραδίδω λοιπόν, το Υπουργείο, και την κατάργησή του, στην κρίση της Ιστορίας και των πολιτών», ανέφερε χαρακτηριστικά.



Πηγή : cosmo.gr
__________________

ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο χρήστης geodon δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks


Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Ομιλία Γ. Πεταλωτή σε Ημερίδα της ΓΓ Επικοινωνίας - Ενημέρωσης για τα ΜΜΕ της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης LATEAM RSS NEWS 0 16-03-2010 13:44:
Αρχίζει η λειτουργία του Κέντρου Ενημέρωσης και Υποστήριξης Καρκινοπαθών Μακεδονίας-Θράκης LATEAM RSS NEWS 0 05-10-2009 11:09:
Αρχίζει η λειτουργία του Κέντρου Ενημέρωσης και Υποστήριξης Καρκινοπαθών Μακεδονίας-Θράκης LATEAM RSS NEWS 0 28-09-2009 20:01:
Ύψιστης σημασίας εγχείρημα χαρακτήρισε ο υπ. Μακεδονίας -Θράκης το θέμα της μετεγκατάστασης της ΔΕΘ LATEAM RSS NEWS 0 20-08-2009 17:50:
Συνάντηση με την υπ. Εξωτερικών και τον υπ. Μακεδονίας- Θράκης θα έχει ο πρωθυπουργός LATEAM RSS NEWS 0 20-08-2009 10:40:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 05:59:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam