Greek infotainment community

Greek infotainment community (http://www.lateam.gr/forum/)
-   ΕΛΛΑΔΑ (http://www.lateam.gr/forum/f21/)
-   -   Αντιδράσεις στα μέτρα Αλογοσκούφη (http://www.lateam.gr/forum/f21/antidraseis-sta-metra-alogoskoufi-16946/)

P@ntelis Web 28-08-2008 22:02:

Αντιδράσεις στα μέτρα Αλογοσκούφη
 
Έντονα επικριτική στάση τήρησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης όσον αφορά τα φορολογικά μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας το μεσημέρι της Τετάρτης για να ενισχύσει τον προϋπολογισμό.

"Τα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση και εξήγγειλε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, εν μέσω πανικού, είναι σε λάθος κατεύθυνση. Είναι το αποτέλεσμα μιας αποτυχημένης τετράχρονης οικονομικής πολιτικής. Δεν θωρακίζουν την ελληνική οικονομία, ούτε την οδηγούν σε έξοδο από τη κρίση", αναφέρει σε δηλώσεις της, σχετικά με την σημερινή συνέντευξη Τύπου του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, Γ. Αλογοσκούφη, η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη.

Και προσθέτει: "Είναι μέτρα καθαρά εισπρακτικού χαρακτήρα σε μια απέλπιδα προσπάθεια να καλυφθούν οι τρύπες του Προϋπολογισμού και να ξεφύγει η κυβέρνηση από τη σκόπελο της επιτήρησης. Μέτρα που επιβεβαιώνουν τη βαθύτατα ταξική οικονομική πολιτική της κυβέρνησης".

Η κ. Κατσέλη αναφέρει μεταξύ άλλων ότι πάνω από 750 χιλιάδες φορολογούμενοι, που έως σήμερα δεν πλήρωναν φόρο, θα κληθούν να πληρώσουν από τον επόμενο χρόνο. "Με αυτά τα μέτρα όχι μόνο δεν καταπολεμάται η φοροδιαφυγή, αλλά συρρικνώνονται οι προοπτικές ανάπτυξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων".

Η Κατσέλη κατηγορεί επίσης μεταξύ άλλων την κυβέρνηση ότι "κάνει εμπόριο ελπίδων μεταθέτοντας τη φορολογική ελάφρυνση των μισθωτών στο 2014", ενώ ταυτόχρονα φορολογεί αυτοτελώς τα μερίσματα κατά 10%, και όχι με βάση τη φορολογική κλίμακα εισοδήματος όπως το ΠΑΣΟΚ έχει προτείνει στο πρόγραμμα του.

ΚΚΕ. Για νέα σκληρή φοροεπιδρομή στα μικρά και μεσαία λαϊκά στρώματα, με ταυτόχρονη αύξηση της φοροαπαλλαγής για το κεφάλαιο (μέσω της μείωσης των φορολογικών συντελεστών) κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

ΣΥΡΙΖΑ. Για άγριο εισπρακτικό μέτρο που αποβλέπει στο να βάλει λουκέτο στις πολύ μικρές επιχειρήσεις, έκανε λόγο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης από το ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσθεσε ότι τα περί καταπολέμηση της φοροδιαφυγής διαλύονται ως χάρτινος πύργος με τις νέες ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που επιβραβεύουν τους κακοπληρωτές.

ΛΑΟΣ. "Η Σχολή Χριστοδουλάκη - Αλογοσκούφη οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε οικονομικό μαρασμό. Μπαλώματα σε παλιό καλοσιδερωμένο κοστούμι", σχολίασε το ΛΑΟΣ.

ΣΕΒ. "Οι εξαγγελίες του Υπουργού Οικονομίας & Οικονομικών περιλαμβάνουν δύο θετικά στοιχεία: Δεν θίγονται οι μισθωτοί και συνταξιούχοι. Θέτουν τις προϋποθέσεις για την ενίσχυση της διαφάνειας στα δημόσια οικονομικά και την περιστολή της κρατικής σπατάλης" αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΕΒ.

Ο ΣΕΒ θεωρεί, ωστόσο, "ιδιαίτερα ατυχή" την απόφαση για την επιβολή πρόσθετης φορολογίας στα μερίσματα, σε συνδυασμό μάλιστα με την αύξηση της προκαταβολής του φόρου. "Θίγεται η επιχειρηματικότητα και η ανταγωνιστικότητα της χώρας" αναφέρει ο ΣΕΒ>

ΕΣΕΕ. Θετική χαρακτηρίζει η ΕΣΕΕ (Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου) την εξαγγελία της Κυβέρνησης για την περαίωση των ανέλεγκτων χρήσεων, αλλά κρίνεται άδικη η επιβολή φόρου εισοδήματος από το πρώτο ευρώ στους εμπόρους, λόγω της κατάργησης του αφορολόγητου ορίου των 10.500 ευρώ και προτείνεται, βάσει των στοιχείων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, επιλογή των δραστηριοτήτων εκείνων που αποδεδειγμένα δηλώνουν λιγότερα από τα πραγματικά τους εισοδήματα.

ΕΒΕΑ. Σε μεγάλο βαθμό σύμφωνο το ΕΒΕΑ με τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας δήλωσε ο πρόεδρός του Κωνσταντίνος Μίχαλος.

ΓΣΕΒΕΕ. "Όπως είχαμε προβλέψει συκοφαντήθηκαν οι Μικροί επιχειρηματίες για να επιβληθεί τελικά κεφαλικός φόρος. Αυτό σημαίνει κατάργηση του Αφορολόγητου ορίου που σημαίνει δυσμενής ρατσιστική μεταχείριση σε βάρος τους" αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος σχετικά αναφορικά με τις κυβερνητικές εξαγγελίες.
skai.gr


Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 19:14:.

Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam