Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΕΛΛΑΔΑ

Από σήμερα δηλώσεις στο Κτηματολόγιο για κατοίκους πρωτευουσών Νομών!

This is a discussion on Από σήμερα δηλώσεις στο Κτηματολόγιο για κατοίκους πρωτευουσών Νομών! within the ΕΛΛΑΔΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Μεγάλη ήταν η προσέλευση των πολιτών στα γραφεία κτηματογράφησης σήμερα, 1η μέρα της υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας ακινήτων. Οι περισσότεροι ζητούσαν ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 17-06-2008, 20:04:   #1
kouklitsa
LaTeamer
 
Το avatar του χρήστη kouklitsa
 
Εγγραφή: Feb 2008
Περιοχή: somewhere in the Universe...
Μηνύματα: 138
Thanks: 20
Thanked 41 Times in 23 Posts
My Mood:
kouklitsa is on a distinguished roadkouklitsa is on a distinguished roadkouklitsa is on a distinguished roadkouklitsa is on a distinguished road
Προεπιλογή Από σήμερα δηλώσεις στο Κτηματολόγιο για κατοίκους πρωτευουσών Νομών!

Μεγάλη ήταν η προσέλευση των πολιτών στα γραφεία κτηματογράφησης σήμερα, 1η μέρα της υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας ακινήτων. Οι περισσότεροι ζητούσαν πληροφορίες και έντυπα, ενώ αρκετοί ήταν και εκείνοι που πήγαν προετοιμασμένοι και υπέβαλαν τις δηλώσεις τους. Μικροουρές σχηματίστηκαν στο κεντρικό γραφείο Κτηματογράφησης του δήμου Αθηναίων, που λειτουργεί στο σταθμό του μετρό στην πλατεία Συντάγματος.

Ο πρόεδρος της "Κτηματολόγιο ΑΕ" Χρήστος Γούλας, που κατέθεσε συμβολικά στην πλατεία Συντάγματος τη δική του δήλωση για το ακίνητό του, δήλωσε ότι ’’υπήρξε σήμερα μια προσέλευση που δεν περιμέναμε. Είναι η 1η ημέρα λειτουργίας, τα πράγματα θα βελτιωθούν μην ξεχνάτε, πρόσθεσε, ότι και την πρώτη μέρα λειτουργίας του αεροδρομίου υπήρχαν κάποια προβλήματα που βελτιώθηκαν τις επόμενες’’.

Ο κ. Γούλας απέδωσε εν μέρει τις ουρές και στο ότι δεν κατέστη δυνατόν να λειτουργήσει, λόγω κτηριακών προβλημάτων, το γραφείο Κτηματογράφησης στην Ευριπίδου, που είναι από τα 6 που έχουν ιδρυθεί στην Αθήνα. Το γραφείο στην Ευριπίδου, όπως είπε, θα είναι έτοιμο σε 5-6 μέρες.

Ο κ. Γούλας εξήγησε ότι η κτηματογράφηση δεν γίνεται από την "Κτηματολόγιο ΑΕ", αλλά από αναδόχους οι οποίοι έχουν προκύψει από διεθνή διαγωνισμό. Εμείς απλώς τους παρέχουμε τους χώρους μέσα στους οποίους εργάζονται. Η όλη οργάνωση αυτή ανήκει στους αναδόχους και ελέγχεται από εμάς από τα εποπτικά μας γραφεία.

Ο πρόεδρος της "Κτηματολόγιο ΑΕ" τόνισε επίσης, ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική η σημερινή ημέρα, γιατί σηματοδοτεί την έναρξη των νέων προγραμμάτων και ζήτησε την κατανόηση των πολιτών τους οποίους και προέτρεψε να υποβάλουν τις δηλώσεις τους έως 30 Σεπτεμβρίου!

Τα προγράμματα που ξεκίνησαν σήμερα αφορούν την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τις πρωτεύουσες νομών. Έχουν συσταθεί 76 γραφεία κτηματογράφησης που εξυπηρετούν 107 περιοχές. Όπως διευκρινίστηκε το πιστοποιητικό μεταγραφής υποβάλεται μόνο εφόσον υπάρχει.

Διευκρινίζεται επίσης ότι σε ακίνητα που είναι ενιαία π.χ. μονοκατοικίες δεν υποβάλλεται χωριστή δήλωση για γκαράζ & αποθήκες. Αυτό συμβαίνει μόνο στις πολυκατοικίες, αν έχουν αγοραστεί από ιδιοκτήτη διαμερίσματος, γκαράζ και αποθήκες.

76 Γραφεία Κτηματογράφησης έχουν δημιουργηθεί, στα οποία οι πολίτες θα υποβάλουν τις δηλώσεις τους, για τις 107 νέες περιοχές που εντάσσονται στο Εθνικό Κτηματολόγιο. Κάθε Γραφείο Κτηματογράφησης είναι αρμόδιο για τα ακίνητα που δηλώνονται σε μία ή περισσότερες περιοχές.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: τηλέφωνο 1015 & ιστοσελίδα ktimatologio.gr

Σε κάθε Γραφείο Κτηματογράφησης:

1. Διατίθενται (δωρεάν) τα απαραίτητα έγγραφα (έντυπο της δήλωσης του Ν.2308/1995, έντυπο πληρωμής παγίου τέλους κτηματογράφησης) & οδηγίες για τη συμπλήρωσή τους

2. Παρέχονται πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία υποβολής της δήλωσης, τις προθεσμίες, τον υπολογισμό του παγίου τέλους κτηματογράφησης και τη συμπλήρωση των εντύπων

3. Παραλαμβάνονται η δήλωση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Η δήλωση ιδιοκτησίας υποβάλλεται αποκλειστικά στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης είτε από τον ίδιο τον δηλούντα είτε από 3ο πρόσωπο. Στην περίπτωση που τρίτος καταθέτει τη δήλωση, απαιτείται απλή εξουσιοδότηση (χωρίς θεώρηση του γνησίου της υπογραφής). Στην περίπτωση που τρίτος συμπληρώνει, υπογράφει και καταθέτει τη δήλωση απαιτείται συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο.

Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα συστημένης ταχυδρομικής αποστολής μέσω ΕΛΤΑ ή courier στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης. Στην περίπτωση αυτή πέραν του εντύπου της δήλωσης και των συνυποβαλλομένων κατά περίπτωση, επισυνάπτονται υποχρεωτικά:
α) απλή φωτοτυπία ταυτότητας ή διαβατηρίου
β) απλή φωτοτυπία εγγράφου από το οποίο να προκύπτει το ΑΦΜ του δηλούντος (π.χ. εκκαθαριστικό εφορίας, λογαριασμός ΔΕΗ κλπ.)
γ) το αποδεικτικό καταβολής του πάγιου τέλους κτηματογράφησης.

πηγή: 17/06/08 forthnet.gr
Ο χρήστης kouklitsa δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Παλιά 17-06-2008, 20:06:   #2
kouklitsa
LaTeamer
 
Το avatar του χρήστη kouklitsa
 
Εγγραφή: Feb 2008
Περιοχή: somewhere in the Universe...
Μηνύματα: 138
Thanks: 20
Thanked 41 Times in 23 Posts
My Mood:
kouklitsa is on a distinguished roadkouklitsa is on a distinguished roadkouklitsa is on a distinguished roadkouklitsa is on a distinguished road
Προεπιλογή

εγώ πάντως τώρα το πληροφορήθηκα...
άλλο τρέξιμο κι αυτό, από αύριο το πρωί..
Ο χρήστης kouklitsa δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Ένας στους τέσσερις κατοίκους των Οινοφύτων πεθαίνει από καρκίνο LATEAM RSS NEWS 0 27-08-2010 12:15:
Οι καύσωνες επιβαρύνουν την υγεία σε κατοίκους της Μεσογείου LATEAM RSS NEWS 0 17-05-2010 12:43:
Από αύριο η καταβολή εφάπαξ οικονομικών Ενισχύσεων στους σεισμόπληκτους κατοίκους των νόμων Αχαϊας και Ηλείας LATEAM RSS NEWS 0 11-06-2008 17:55:
Κατάληψη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας από κατοίκους των οικισμών Αγ.Δημητρίου και Ρυακίου LATEAM RSS NEWS 0 23-05-2008 14:22:
Εφαρμογή των νόμων του Murphy P@ntelis Web ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ 0 23-12-2006 17:37:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 13:16:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam