Greek infotainment community

Greek infotainment community (https://www.lateam.gr/forum/)
-   ΕΛΛΑΔΑ (https://www.lateam.gr/forum/f21/)
-   -   Aπόφαση εις βάρος της Ελλάδας (https://www.lateam.gr/forum/f21/apofasi-eis-varos-tis-elladas-27622/)

geodon 22-01-2009 18:37:

Aπόφαση εις βάρος της Ελλάδας
 
http://img185.imageshack.us/img185/5...liamentoo3.jpg

Η επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κάλεσε την Τετάρτη το Συμβούλιο υπουργών της ΕΕ να ορίσει ημερομηνία εντός του έτους για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ, χωρίς να συνυπολογίσει τις θέσεις των ελλήνων ευρωβουλευτών.

Τη θέση αυτή της επιτροπής καταψήφισαν οι έλληνες ευρωβουλευτές Γιώργος Δημητρακόπουλος (Νέα Δημοκρατία), Μαριλένα Κοππά (ΠΑΣΟΚ), Θανάσης Παφίλης (ΚΚΕ) καθώς και ο Ιωάννης Κασουλίδης (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Κύπρος).

Ειδικότερα, υιοθετώντας με 64 ψήφους υπέρ, 7 κατά (οι 3 Ελληνες ευρωβουλευτές, ο κ.Κασουλίδης και 3 Σλοβάκοι ευρωβουλευτές) και 2 αποχές, την έκθεση του Ολλανδού ευρωβουλευτή της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς Ερικ Μέγιερ σχετικά με την έκθεση προόδου της ΠΓΔΜ, η αρμόδια επιτροπή της Ευρωβουλής κάλεσε την ΠΓΔΜ και την Ελλάδα να καταλήξουν μέσα από διαπραγματεύσεις σε μια συμβιβαστική λύση σχετικά με το θέμα της ονομασίας, έτσι ώστε το ζήτημα αυτό να μην αποτελεί πλέον εμπόδιο για την συμμετοχή της ΠΓΔΜ σε διεθνείς οργανισμούς.

Η επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων κάλεσε ακόμη την ΠΓΔΜ, ως υποψήφιο κράτος-μέλος, να διατηρεί καλές γειτονικές σχέσεις και να επιλύσει εκκρεμή ζητήματα με τους γείτονές της.

Παράλληλα, η επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων εξέφρασε την ελπίδα ότι η ΠΓΔΜ και η Ελλάδα θα συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις παρά την πρόσφατη προσφυγή της ΠΓΔΜ στο Διεθνές Δικαστήριο σχετικά με την

εφαρμογή της Ενδιάμεσης Συμφωνίας.

Ενόψει του νέου γύρου διαπραγματεύσεων υπό τον Μάθιου Νίμιτς, τα μέλη της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων κάλεσαν την ελληνική κυβέρνηση να μην συνεχίσει να κάνει χρήση του βέτο κατά της ΠΓΔΜ, ενώ τάχθηκαν σαφώς υπέρ της ένταξης της ΠΓΔΜ στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, μιας εξέλιξης που, όπως υποστήριξαν, θα συμβάλλει στην σταθερότητα και την ευημερία της περιοχής.

Η επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων αναγνώρισε, εξάλλου, τις προσπάθειες που καταβάλλει η ΠΓΔΜ για να εκπληρώσει τις προϋποθέσεις για ένταξη στην ΕΕ. Εξέφρασε, όμως, την δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι, τρία χρόνια μετά την αναγνώρισή της ως υποψήφιας προς ένταξη χώρας, οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει.

Τα μέλη της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων σημείωσαν ακόμη τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της ΠΓΔΜ σχετικά με τη μη αναγνώριση των διαβατηρίων τους από ένα κράτος μέλος της ΕΕ και κάλεσαν την Επιτροπή να συστήσει στο Συμβούλιο την επίσπευση της απλευθέρωσης του καθεστώτος των θεωρήσεων για τους πολίτες της ΠΓΔΜ.


Πηγή : skai.gr


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 11:14:.

Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam