Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΕΛΛΑΔΑ

Αποζημίωση υπέρ δημοσίου για φθορές στο ΤΑ Ηρακλείου

This is a discussion on Αποζημίωση υπέρ δημοσίου για φθορές στο ΤΑ Ηρακλείου within the ΕΛΛΑΔΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Η δολοφονία του 22χρονου Ηρακλή Μαραγκάκη, πριν από 5χρόνια από αστυνομικούς, έγινε αφορμή για σοβαρά επεισόδια και εκτεταμένες ζημιές στο ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 04-12-2008, 16:35:   #1
geodon
Moderator
 
Το avatar του χρήστη geodon
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 10.918
Thanks: 2.530
Thanked 1.978 Times in 1.430 Posts
My Mood:
geodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to all
Προεπιλογή Αποζημίωση υπέρ δημοσίου για φθορές στο ΤΑ Ηρακλείου



Η δολοφονία του 22χρονου Ηρακλή Μαραγκάκη, πριν από 5χρόνια από αστυνομικούς, έγινε αφορμή για σοβαρά επεισόδια και εκτεταμένες ζημιές στο κτήριο της Ασφάλειας Ηρακλείου, που είχε ως αποτέλεσα να συλληφθούν έξι άτομα τα οποία καταδικάστηκαν.

Σήμερα, σύμφωνα με άρθρο της τοπικής εφημερίδας του Ηρακλείου "Παρτις", οι έξι αυτοί άνθρωποι- δύο γυναίκες και τέσσερις άνδρες-, καλούνται να αποζημιώσουν το Ελληνικό Δημόσιο καταβάλλοντας το ποσό των 30.000 ευρώ για τις προκάλεσαν σε οκτώ υπηρεσιακά αυτοκίνητα της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Ελληνικό Δημόσιο έχει ήδη ενημερώσει τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών για τη διεκδίκηση της αποζημίωσης, με την υπόθεση να έχει οριστεί για να εκδικαστεί στις 16 Σεπτεμβρίου 2009 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου. Όπως αναφέρεται στην ειδοποίηση, με απόφαση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, ζητείται «η καταβολή αποζημίωσης ποσού 30.932,95 ευρώ, νομιμοτόκως από την επίδοση αυτής, για την αποκατάσταση των υλικών ζημιών που υπέστησαν οχτώ υπηρεσιακά αυτοκίνητα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου από παράνομες και υπαίτιες πράξεις των παραπάνω κατά τη διάρκεια επεισοδίων που έλαβαν χώρα τις βραδινές ώρες της 6ης Δεκεμβρίου 2003», έξω από το κτήριο της Ασφάλειας Ηρακλείου.

Την ίδια ώρα, στους έξι εναγόμενους δεν έχει ακόμα επιδοθεί η σχετική ειδοποίηση καθώς εμφανίζονται ως «αγνώστου διαμονής», κι έτσι το Ελληνικό Δημόσιο προχώρησε στη δημοσίευση των ονομάτων τους, προκειμένου να ενημερωθούν και να παραστούν στην συζήτηση της αγωγής, σε διαφορετική περίπτωση η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί ερήμην τους.

Το χρονικό

Τα επεισόδια ξεκίνησαν έξω από το κτήριο της Ασφάλειας Ηρακλείου, που είχαν προσαχθεί και ανακρίνονταν δύο ειδικοί φρουροί του ΤΑΕ Ρεθύμνου και ο επικεφαλής τους αρχιφύλακας, οι οποίοι νωρίτερα σε αστυνομικό μπλόκο στις Γωνιές Μαλεβυζίου είχαν πυροβολήσει εναντίον αγροτικού αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε ο 22χρονος Ηρακλής Μαρακάκης, μαζί με δύο συνομηλίκους του από το Ηράκλειο, και είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο 22χρονος, με τραύμα στο κεφάλι.

Αρχικά στο κτήριο της οδού Ρολέν, όπου στεγάζεται η ασφάλεια, καταφτάνει η μητέρα του 22χρονου και κάποιοι φίλοι του, οι οποίοι επέμεναν να τους επιτραπεί η είσοδος στο κτήριο. Στην απαγόρευση εισόδου, οι νεαροί επιτέθηκαν με πέτρες και ξύλα φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα, ενώ στο χώρο κατέφθανε κόσμος, ανάμεσά τους και μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου με αποτέλεσμα τα επεισόδια να πάρουν έκταση.

Παρά το γεγονός της κλιμάκωσης της έντασης, και του όγκου του κόσμου, δεν ελήφθησαν από τους επικεφαλείς επιπρόσθετα μέτρα φρούρησης του κτηρίου, με αποτέλεσμα ομάδα περίπου 100 ατόμων, μέσα σε 15 λεπτά, να καταστρέψει το κτήριο και να προκαλέσει φθορές σε οχήματα της αστυνομίας, και σε ένα αυτοκίνητο τηλεοπτικού σταθμού.

Μέσα στο κτήριο εκείνη την ώρα εκτελούσαν υπηρεσία συνολικά 20 αστυνομικοί, ο αναπληρωτής Αστυνομικός Διευθυντής και η αντεισαγγελέας που διενεργούσε την προανάκριση για το θάνατο του 22χρονου. Όπως προέκυψε, για το θάνατο του νεαρού Ηρακλειώτη κατηγορήθηκαν ένας αρχιφύλακας και δύο ειδικοί φρουροί οι οποίοι συμμετείχαν στο μπλόκο.

Πρωτόδικα ο αρχιφύλακας καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων σε ισόβια με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας για το θάνατο του 22χρονου και κάθειρξη 13 ετών για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή σε βάρος του οδηγού του οχήματος και του δεύτερου συνεπιβάτη, ενώ οι δύο ειδικοί φρουροί αθωώθηκαν, ο ένας ομόφωνα, ο δεύτερος κατά πλειοψηφία.

Ωστόσο, στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο, στο Εφετείο Πειραιά, ο αρχιφύλακας κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια, και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 5,5 ετών και λίγους μήνες αργότερα αποφυλακίστηκε.

Η απόφαση προκάλεσε την οργή της μητέρας του θύματος, Ευσεβίας Μαραγκάκη, η οποία ξέσπασε εναντίον των ενόρκων.

Ο ίδιος πάντως ο αρχιφύλακας επέμεινε στην αθωότητα του, ενώ στο πλευρό του βρέθηκαν δεκάδες συνάδελφοι του από το Ρέθυμνο. Όπως υποστήριξε στη κατάθεσή του, έριξε δύο βολίδες πλήρως ελεγχόμενες στον αέρα οι οποίες δεν ήταν δυνατόν να πλήξουν το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι τρεις νεαροί.

Το δικαστήριο, δέχτηκε τελικά ότι ο 22χρονος έχασε τη ζωή του από σφαίρα που βλήθηκε από το πιστόλι του αστυνομικού, ωστόσο μετέτρεψε την κατηγορία και αποδέχθηκε την τέλεση της πράξης «από αμέλεια» και του επέβαλε φυλάκιση 4,4 ετών και 12μήνες για την οπλοχρησία. Ενώ για τους ειδικούς φρουρούς, ίσχυσε η πρωτόδικη απόφαση για τον έναν-κρίθηκε αθώος-, ενώ στον δεύτερο επιβλήθηκε 12μηνη ποινή φυλάκισης για την κατηγορία της οπλοχρησία.

Πηγή : cosmo.gr
__________________

ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο χρήστης geodon δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Οι ενοικιαστές αποζημιώνουν μόνο για μη φυσιολογικές φθορές LATEAM RSS NEWS 0 10-06-2010 11:50:
Προσαγωγές για φθορές σε κτίριο της Πολυτεχνειούπολης LATEAM RSS NEWS 0 21-02-2010 11:30:
Ρήγμα σε φορτηγό πλοίο στο λιμάνι του Ηρακλείου LATEAM RSS NEWS 0 30-07-2008 00:01:
Aιματηρή συμπλοκή στις Μαλάδες Ηρακλείου LATEAM RSS NEWS 0 23-06-2008 18:04:
Πυρκαγιά στις Γούρνες Ηρακλείου Κρήτης LATEAM RSS NEWS 0 21-06-2008 15:43:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 14:59:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam