Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΕΛΛΑΔΑ

"Δεν πληρώνουν" το Δημόσιο οι εστιάτορες μέχρι να αποσυρθεί το 23%

This is a discussion on "Δεν πληρώνουν" το Δημόσιο οι εστιάτορες μέχρι να αποσυρθεί το 23% within the ΕΛΛΑΔΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Στάση πληρωμών προς το Δημόσιο, μέχρι να αρθεί η απόφαση για μετάταξη του κλάδου εστίασης στον ΦΠΑ 23%, αποφάσισε η ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 31-08-2011, 13:27:   #1
geodon
Moderator
 
Το avatar του χρήστη geodon
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 10.918
Thanks: 2.530
Thanked 1.978 Times in 1.430 Posts
My Mood:
geodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to all
Προεπιλογή "Δεν πληρώνουν" το Δημόσιο οι εστιάτορες μέχρι να αποσυρθεί το 23%



Στάση πληρωμών προς το Δημόσιο, μέχρι να αρθεί η απόφαση για μετάταξη του κλάδου εστίασης στον ΦΠΑ 23%, αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων.

Σε έκτακτη γενική συνέλευσή τους, την Τρίτη (31/08), οι εκπρόσωποι του κλάδου αποφάσισαν να προχωρήσουν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας στη ΔΕΘ και να κλείσουν τα καταστήματά τους, σε ημερομηνία που θα καθορίσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας.

Σε παλαιότερες δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο Γενικός Πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ, Γ. Καββαθάς, είχε υπογραμμίσει, ότι "το φορολογικό περιβάλλον δε βοηθάει στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων, πρέπει να είναι σταθερό για τουλάχιστον πέντε χρόνια".

Υπενθυμίζεται ακόμη, ότι σε ανοιχτή επιστολή τους, προς τον αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλο, 28 ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εστίασης απηύθυναν έκκληση, όχι μόνο να μην προχωρήσει η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ στην εστίαση, αλλά να μειωθεί σε μονοψήφιο συντελεστή.

Οι επιχειρηματίες εκτιμούν ότι η νέα αύξηση του ΦΠΑ θα οδηγήσει στην απόλυση 120.000 εργαζομένων, θα πλήξει τον τουρισμό και δεν θα αποφέρει στο κράτος τα προσδοκώμενα έσοδα λόγω της δραματικής μείωσης της κατανάλωσης που θα επιφέρει.

"Σας ζητάμε να σταθείτε δίπλα στις ελληνικές επιχειρήσεις, να τις βοηθήσετε να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν ώστε να συμβάλλουν αποτελεσματικά στην ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας", σημείωναν μεταξύ άλλων στην επιστολή.

Τέλος οι επιχειρήσεις ανέφεραν ως παράδειγμα τη Γαλλία, που μείωσε το ΦΠΑ στην εστίαση από 19,5% σε 5,5% και την Ιρλανδία, μια χώρα που βρίσκεται επίσης υπό την εποπτεία του ΔΝΤ, και προχώρησε σε μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση κατά 30% από 13% σε 9%.


πηγη
__________________

ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο χρήστης geodon δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
The Following User Says Thank You to geodon For This Useful Post:
cRc (08-09-2011)
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Μετρό - θα "κινηθεί" από 10 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα LATEAM RSS NEWS 0 07-07-2010 17:58:
"Στα μαλακά" μέχρι νεωτέρας ο γιατρός του Μ. Τζάκσον ironitsa ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ 0 06-04-2010 20:25:
Συνέντευξη υπουργού Εσωτερικών Ι. Ραγκούση για "Καλλικράτη" και μονιμότητα στο Δημόσιο LATEAM RSS NEWS 0 21-03-2010 15:52:
Microsoft Ελλάς - Μέχρι τον Οκτώβριο η διάρκεια της δοκιμαστικής έκδοσης του νέου "Office" LATEAM RSS NEWS 0 05-01-2010 19:58:
Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για κλείσιμο του "Ελεύθερου Τύπου" του "Τύπου της Κυριακής" και του ραδιοφωνικού σταθμού "City 99,5" LATEAM RSS NEWS 0 24-06-2009 17:15:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 08:40:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam