Greek infotainment community

Greek infotainment community (https://www.lateam.gr/forum/)
-   ΕΛΛΑΔΑ (https://www.lateam.gr/forum/f21/)
-   -   Δεν θα συμμετέχει η ΝΔ στην ψηφοφορία για Προανακριτική (https://www.lateam.gr/forum/f21/den-tha-summetexei-i-nd-stin-psifoforia-gia-proanakritiki-21350/)

geodon 23-10-2008 19:04:

Δεν θα συμμετέχει η ΝΔ στην ψηφοφορία για Προανακριτική
 
http://img58.imageshack.us/img58/2112/vouli2210yr1.jpg

Δεν θα συμμετάσχει το κυβερνών κόμμα στην ψηφοφορία της Παρασκευής (24/10), όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος την Πέμπτη. Η συζήτηση για την πρόταση που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ για Προανακριτική Επιτροπή, θα διεξαχθεί κανονικά, σύμφωνα με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων.Δικαιολογώντας την απόφαση της ΝΔ για μη συμμετοχή των μελών της, στην κρίσιμη συνεδρίαση για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, ο υπουργός Εσωτερικών, διευκρίνησε οτι αν η ΝΔ μετείχε στην συνεδρίαση, θα καταψήφιζε την πρόταση. Έτσι, όπως είπε δεν θα υπήρχε δυνατότητα στη συνέχεια -εφόσον προέκυπταν ποινικές ευθύνες κατά την έρευνα της Εξεταστικής Επιτροπής- να συσταθεί Προανακριτική.

Σκληρή απάντηση από Γιώργο Παπανδρέου

Σκληρή ήταν η απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου στην άρνηση του κυβερνώντος κόμματος να συμμετέχει στην συζήτηση για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής. Ο κ. Παπανδρέου μετέφρασε τη στάση της ΝΔ ως «ομολογία ενοχής» και πρόσθεσε: «Στη μεγάλη υπόθεση λεηλασίας του δημοσίου, στο θέμα της μονής Βατοπεδίου, αναλάβαμε τις πρωτοβουλίες για τη διασφάλιση της διαφάνειας, της αλήθειας, της δικαιοσύνης. Η κυβέρνηση της ΝΔ έκανε κάθε τι για να κωλυσιεργήσει».

«Η ΝΔ δεν αντέχει την αλήθεια, τράπηκε σε φυγή, θίγοντας τους θεσμούς του κοινοβουλίου, θίγοντας την αξιοπρέπεια των βουλευτών της, θίγοντας ακόμα και την αξιοπρέπεια των ψηφοφόρων της και την ανάγκη ενός κράτους δικαίου», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και έκανε λόγο για καθολική απαίτηση για αλλαγή.

Δηλώσεις Αλέξη Τσίπρα


«Ήρθε η ώρα ο κ. Ρουσόπουλος να πάει σπίτι του. Αργά ή γρήγορα θα τον ακολουθήσει και ο πρωθυπουργός», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρας ενώ αναφέρθηκε και σε αναφορά του ιδρυτή της ΝΔ Κ. Καραμανλή ότι «τους πρωθυπουργούς και τους υπουργούς είναι καλύτερα να τους στέλνεις σπίτι τους».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως οι πολίτες θέλουν να μάθουν όλη την αλήθεια, να καταγραφούν οι πολιτικές – και οι ενδεχόμενες ποινικές- ευθύνες και να επιστραφεί στην κοινωνία «η δημόσια περιουσία που σπαταλήθηκε με τρόπο που είναι φανερό πλέον σε όλους ότι ήταν έκνομος και έξω από κάθε όριο ηθικής».

Κανονικά η συνεδρίαση της Παρασκευής


Πάντως, η συζήτηση επί του αιτήματος του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, αναφορικά με την υπόθεση του Βατοπεδίου, θα διεξαχθεί κανονικά, καθώς η Διάσκεψη των Προέδρων, απέρριψε την πρόταση των κομμάτων της Αριστεράς για ολιγοήμερη αναβολή.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή αναμένεται να καθορίσει τις επόμενες κινήσεις της εισαγγελέως Εφετών, Ευσταθίας Σπυροπούλου, μετά την ολοκλήρωση των μαρτυρικών καταθέσεων στην υπόθεση.

Σε περίπτωση που η Βουλή δεν εγκρίνει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, η εισαγγελέας θα στείλει κλήσεις για να καταθέσουν με την ιδιότητα των υπόπτων όλοι οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι, για το αδίκημα της απάτης σε βάρος του Δημοσίου.

Εάν εγκριθεί η σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, η κυρία Σπυροπούλου θα αναμένει να της διαβιβαστεί το αιτιολογικό της σύστασης, ώστε να γνωρίζει αν θα συνεχίσει το έργο της ή αν η Επιτροπή της Βουλής θα διερευνήσει ευθύνες και μη πολιτικών προσώπων.

Στην περίπτωση τέλος, που συσταθεί η Προανακριτική και δώσει εντολή στην τακτική δικαιοσύνη να συνεχίσει την έρευνα σε ό,τι αφορά τα μη πολιτικά πρόσωπα, οι κλήσεις που θα σταλούν στους αρμόδιους υπαλλήλους θα αφορούν το αδίκημα της απιστίας.

Πηγή : cosmo.gr


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 07:44:.

Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam