Greek infotainment community

Greek infotainment community (https://www.lateam.gr/forum/)
-   ΕΛΛΑΔΑ (https://www.lateam.gr/forum/f21/)
-   -   Το διαδίκτυο στην εκπαίδευση (https://www.lateam.gr/forum/f21/diadiktuo-stin-ekpaideusi-4381/)

ilias 24-03-2007 10:44:

Το διαδίκτυο στην εκπαίδευση
 
http://img85.imageshack.us/img85/1632/eylikolm5.jpg
H Microsoft Ελλάς σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας της ανανεωμένης διαδικτυακής Εκπαιδευτικής Πύλης για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, που λειτουργεί στην…… ηλεκτρονική διεύθυνση www.e-yliko.gr. Η ανακοίνωση έγινε σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε την Τρίτη 20 Μαρτίου στο Ίδρυμα Ευγενίδου.
Η Εκπαιδευτική Πύλη δημιουργήθηκε με στόχο τη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, τη συγκέντρωση του υπάρχοντος εκπαιδευτικού ψηφιακού υλικού που σήμερα βρίσκεται διάσπαρτο, και την περαιτέρω αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας (Τ.Π.Ε.).
Η νέα διαδικτυακή πύλη διαθέτει ολοκληρωμένες προτάσεις για το σύγχρονο εκπαιδευτικό που επιθυμεί, μέσα από την υιοθέτηση διαδικασιών που στοχεύουν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των μαθητών, να ανανεώσει τις μεθόδους διδασκαλίας που εφαρμόζει. Η ιστοσελίδα www.e-yliko.gr ανανεώνεται διαρκώς με τη συμβολή των ίδιων των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, αποτελώντας για δασκάλους και καθηγητές ένα χώρο ανταλλαγής απόψεων, όπου μπορούν ανά πάσα στιγμή να ανατρέξουν για τον εντοπισμό οποιουδήποτε τύπου εκπαιδευτικού υλικού και καινοτόμων προτάσεων διδασκαλίας. Οι επισκέπτες της συγκεκριμένης διαδικτυακής πύλης θα μπορούν να βρουν προτάσεις διδασκαλίας, υποστηρικτικό υλικό, άρθρα, χρήσιμες διευθύνσεις, τρέχοντες διαγωνισμούς και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες.
Η δωρεάν ανάπτυξη και υποστήριξη της διαδικτυακής πύλης www.e-yliko.gr από τη Microsoft Ελλάς πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας που η εταιρεία υπέγραψε το 2005 Ελλάς με το Υπουργείο Παιδείας, καθώς και του πρωτοποριακού χορηγικού προγράμματος «Συνεργάτες στη Μάθηση» το οποίο η Microsoft υλοποιεί σε περισσότερες από 100 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας. Απευθύνοντας σύντομο χαιρετισμό, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΠΘ, καθηγητής Ανδρέας Καραμάνος, δήλωσε ότι «Οι τεχνολογίες αποτελούν εργαλείο για τη βελτίωση της ποιότητας της εκπαιδευτικής και μαθησιακής διαδικασίας και όχι αυτοσκοπός. Η εκπαιδευτική πύλη που αποτελεί ένα παράθυρο στην εκπαίδευση είναι αποτέλεσμα μίας ιδιαίτερα αξιόλογης προσπάθειας του Υπουργείου, του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και της Microsoft».


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 08:43:.

Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam