Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΕΛΛΑΔΑ

Χάλασε ο γάμος Vodafone και WIND

This is a discussion on Χάλασε ο γάμος Vodafone και WIND within the ΕΛΛΑΔΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Έπειτα από έξι μήνες συνομιλιών και ενώ όλα έδειχναν ότι τις επόμενες ημέρες θα κατέθεταν στις Βρυξέλλες προς έγκριση τον ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 06-02-2012, 14:08:   #1
ilias
VIP
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 7.753
Thanks: 111
Thanked 855 Times in 534 Posts
ilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the rough
Προεπιλογή Χάλασε ο γάμος Vodafone και WIND


Έπειτα από έξι μήνες συνομιλιών και ενώ όλα έδειχναν ότι τις επόμενες ημέρες θα κατέθεταν στις Βρυξέλλες προς έγκριση τον φάκελο συγχώνευσής τους, το πρωί της Δευτέρας ανακοινώθηκε ότι διακόπτουν τις συνομιλίες τους.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες η μετοχική συμμετοχή στο νέο σχήμα θα ήταν 60% Vodafone και 40% WIND.
Όμως πέρα από τις διαρροές των δύο εταιριών στα μέσα ενημέρωσης, το όλο εγχείρημα φαινόταν καταδικασμένο από την αρχή αφού μια ενδεχόμενη συγχώνευση των δυο εταιριών θα δημιουργούσε σκηνικό ολιγοπωλίου στον κλάδο της κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα με ολέθριες συνέπειες για τον καταναλωτή.

Αναλυτές της αγοράς βέβαια έλεγαν ότι η κρίση στην Ελλάδα μπορούσε να είναι η κατάλληλη αφορμή για την δημιουργία ισχυρών παικτών σε όλη την Ευρώπη.

Όμως τα μηνύματα που έλαβαν οι δύο εταιρίες από επιτροπή ανταγωνισμού της Ε.Ε ήταν πέρα για πέρα αρνητικά με αποτέλεσμα εσπευσμένα να ανακοινώσουν την διάλυση του αρραβώνα τους.

Πλέον οι δύο εταιρίες κινητής τηλεφωνίας προχωρούν αυτόνομα και καλούνται να αντιμετωπίσουν το τοπίο που έχει διαμορφώσει η ιδιαίτερα σκληρή οικονομική ύφεση, μιας ύφεσης που έχει ως αποτέλεσμα οι 3 εταιρίες κινητής να έχουν χάσει τα τελευταία χρόνια περίπου το 40% της κερδοφορίας τους. Από την άλλη το θετικό στην όλη υπόθεση είναι το γεγονός ότι διασφαλίζονται σε μεγάλο βαθμό οι θέσεις εργασίας στις δύο εταιρίες αφού είναι γνωστό ότι αν προχωρούσε η συγχώνευση θα έπρεπε να απολυθούν πάνω από χίλιοι εργαζόμενοι οι οποίοι θα περίσσευαν στο νέο σχήμα.

Άλλωστε όπως δηλώνουν οι δύο εταιρίες η αποτυχία του εγχειρήματος δεν σημαίνει και το τέλος του κόσμου. Η Vodafone είναι θυγατρική της μεγαλύτερης εταιρίας κινητών επικοινωνιών στον κόσμο η οποία έχει σημαντικότατη ρευστότητα και πρόσφατα μάλιστα ο επικεφαλής της στην Ελλάδα, Γλαύκος Περσιάνης ,δήλωσε σε συνέντευξη του στο «Πρώτο Θέμα» ότι «η Vodafone όχι μόνο δεν σκοπεύει να φύγει από την Ελλάδα αλλά συνεχίζει να επενδύει. Μάλιστα πριν από ένα μήνα κατέβαλε στο ελληνικό δημόσιο σε μετρητά πάνω από 168 εκατομμύρια ευρώ για ανανεώσει τις άδειες που κατείχε».

Για τη WIND η χρονιά που πέρασε ήταν σημαντική μιας και έχοντας μηδενικό δανεισμό, πέτυχε θετικές ταμειακές ροές. Μέχρι τον Σεπτέμβριο είχε έσοδα 505 εκατομμύρια ευρώ. ενώ το ετήσιο EBITDA στο τέλος της χρονιάς ξεπέρασε τα 150 εκατομμύρια ευρώ. Η εταιρεία κατάφερε με ιδία κεφάλαια να χρηματοδοτήσει το σύνολο του επενδυτικού της πλάνου και κυρίως την ανανέωση της άδειάς της, για τα επόμενα 15 χρόνια, καταβάλλοντας στο ελληνικό δημόσιο 93 εκατομμύρια ευρώ.



πηγη
__________________
Ο χρήστης ilias δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Μια ανάσα απο την συγχώνευση WIND/Vodafone ilias ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ 0 30-11-2011 17:21:
Σας χάλασε το μίξερ; Υπάρχει λύση ilias ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ 0 16-03-2011 19:46:
Wind: Κατάργηση των παλαιών προγραμμάτων Wind Flexy ilias ΚΙΝΗΤΗ 0 13-02-2008 01:49:
COSMOTE, VODAFONE και WIND υιοθετούν το Ευρωπαϊκό Μνημόνιο ilias ΚΙΝΗΤΗ 0 30-01-2008 15:36:
Ωχ, χάλασε. Και τώρα τι κάνω; antonis WIKI-ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ - ΟΔΗΓΟΙ 0 20-07-2007 16:21:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 13:51:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam