Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΕΛΛΑΔΑ

EΚΛΟΓΕΣ 2007

This is a discussion on EΚΛΟΓΕΣ 2007 within the ΕΛΛΑΔΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Πού και πώς ψηφίζουμε Την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου διεξάγονται οι βουλευτικές εκλογές στη χώρα, από τις 7 το πρωϊ έως ...

Νέο Θέμα  Κλειστό Θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 13-09-2007, 11:26:   #71
aggelos_a
LaTeamer
 
Το avatar του χρήστη aggelos_a
 
Εγγραφή: Nov 2006
Περιοχή: Los Almyros
Μηνύματα: 1.192
Thanks: 13
Thanked 26 Times in 10 Posts
My Mood:
aggelos_a is on a distinguished roadaggelos_a is on a distinguished roadaggelos_a is on a distinguished road
ΠροεπιλογήΠού και πώς ψηφίζουμε


Την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου διεξάγονται οι βουλευτικές εκλογές στη χώρα, από τις 7 το πρωϊ έως τις 7 το βράδυ.

Στους εκλογικούς καταλόγους είναι εγγεγραμμένοι 9.824.223 πολίτες. Από αυτούς οι 4.746.516 είναι άνδρες και 5.077.707 είναι γυναίκες. Ο αριθμός των νέων εκλογέων , όσοι δηλαδή είναι από 18 έως 21 ετών, καθώς και των πολιτογραφηθέντων, όσων δηλαδή ενεγράφησαν στους εκλογικούς καταλόγους από το 2004 ως τις 30.6.2007, ανέρχεται σε 490.015.

Οι εκλογείς μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 3.941 υποψήφιους, 21 Συνδυασμών κομμάτων, καθώς και ανεξάρτητων ή μεμονωμένων.

Πού ψηφίζουμε

Για να μάθουν πού ψηφίζουν οι εκλογείς μπορούν να το πληροφορηθούν από την ιστοσελίδα του ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α. (www.ypes.gr).

Ειδικά για τον Δήμο της Αθήνας, παρέχεται η δυνατότητα στον χρήστη της ιστοσελίδας να έχει πρόσβαση σε χάρτη που να τον καθοδηγεί για την ακριβή θέση του εκλογικού τμήματος.

Επίσης από το τετραψήφιο νούμερο εξυπηρέτησης πολιτών του ΥΠ.ΕΣ.Σ.Δ.Α. 1564, το οποίο λειτουργεί όλο το 24ωρο.

Τρίτη εναλλακτική δυνατότητα είναι τα 1.050 ΚΕΠ σε όλη τη χώρα. Ειδικά οι εκλογείς της Νομαρχίας Αθηνών μπορούν να καλέσουν και στον αριθμό 1539.

Πώς ψηφίζουμε

Η αναγνώριση των εκλογέων γίνεται με βάση την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριό τους, ακόμη και αν έχει λήξει. Αρκεί και η «κομμένη» αστυνομική ταυτότητα, όχι όμως το δίπλωμα οδήγησης. Ειδικά για την εξυπηρέτηση όσων εκλογέων έχουν χάσει την ταυτότητά τους, τα γραφεία Ταυτοτήτων θα παραμείνουν ανοικτά το Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου, από τις 7.30 το πρωί έως τις 10 το βράδυ και την Κυριακή , από την έναρξη ως τη λήξη της ψηφοφορίας.

Οι εκλογείς στις εκλογικές περιφέρειες, όπου εκλέγονται από ένας μέχρι και τρεις βουλευτές, μπορούν να επιλέξουν έναν μόνο υποψήφιο (έναν σταυρό) .Στις εκλογικές περιφέρειες, όπου εκλέγονται από τέσσερις έως και επτά βουλευτές, μέχρι δύο υποψηφίους.

Στις εκλογικές περιφέρειες, όπου εκλέγονται από οκτώ έως και δώδεκα βουλευτές, μέχρι τρεις υποψηφίους

Στις εκλογικές περιφέρειες, όπου εκλέγονται περισσότεροι από δεκατρείς βουλευτές, μέχρι τέσσερις υποψηφίους.

Για τους πυρόπληκτους εκλογείς

Η ταυτοποίηση των εκλογέων αυτών των περιοχών, που δεν έχουν αστυνομική ταυτότητα γίνεται, από τις τοπικές Αστυνομικές Διευθύνσεις οι οποίες εκδίδουν άμεσα δελτία ταυτότητας στους ενδιαφερόμενους, χωρίς παράβολο και μέχρι τις βραδινές ώρες.

Τεχνική υποδομή

H εταιρία SingularLogic θα εξασφαλίσει ακόμη μια φορά τη διαδικασία μετάδοσης των αποτελεσμάτων το βράδυ της Κυριακής.

Η εταιρία για λογαριασμό του ΥΠΕΣΔΔΑ θα συγκεντρώσει, θα επεξεργαστεί και θα μεταδώσει τα εκλογικά αποτελέσματα στα ΜΜΕ με σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα.
Ο χρήστης aggelos_a δεν είναι συνδεδεμένος  
Sponsored Links
Παλιά 14-09-2007, 23:28:   #72
aggelos_a
LaTeamer
 
Το avatar του χρήστη aggelos_a
 
Εγγραφή: Nov 2006
Περιοχή: Los Almyros
Μηνύματα: 1.192
Thanks: 13
Thanked 26 Times in 10 Posts
My Mood:
aggelos_a is on a distinguished roadaggelos_a is on a distinguished roadaggelos_a is on a distinguished road
ΠροεπιλογήΓ.Ραγκούσης:"Την Κυριακή "έρχεται η νίκη για το ΠΑΣΟΚ".

Το ΠΑΣΟΚ έδωσε τον προεκλογικό αγώνα με αρχές και αξίες και στη βάση ενός πολιτικού πολιτισμού που θέλει την αλήθεια στην υπηρεσία του λαού, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης, τονίζοντας ότι την Κυριακή "έρχεται η νίκη για το ΠΑΣΟΚ".

Ανέφερε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ έδωσε την ευκαιρία στον ελληνικό λαό να κρίνει με βάση το πρόγραμμα που έχει ανακοινώσει εδώ και πολύ καιρό και να πάρει τις αποφάσεις του για το μέλλον της χώρας. Και παράλληλα έθεσε και πάλι το δίλημμα αν την Κυριακή θα επιλεγεί ως κυβέρνηση της χώρας η δημοκρατική προοδευτική παράταξη ή η συντηρητική δεξιά.

Τόνισε ακόμη ότι οι Ελληνες δεν θα δώσουν δεύτερη ευκαιρία στη ΝΔ και στον κ. Κ. Καραμανλή, διότι, όπως είπε, δεν έχουν την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών και πρόσθεσε ότι "για να φύγει αυτή η αναξιόπιστη και ανίκανη κυβέρνηση πρέπει να δοθεί ψήφος στο ΠΑΣΟΚ".

Ο Γιάννης Ραγκούσης έδωσε στη δημοσιότητα έγγραφα για τρεις περιπτώσεις τις οποίες το ΠΑΣΟΚ θεωρεί είτε παράνομες, είτε απαράδεκτες δεοντολογικά. Ειδικότερα, ο κ. Ραγκούσης αναφέρθηκε σε διορισμούς 35 ατόμων με απόφαση του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, απόφαση η οποία, όπως είπε, ελήφθη μόλις προχθές. Οπως ανέφερε ο κ. Ραγκούσης, ερευνάται ως προς τη νομιμότητά της, αλλά σε κάθε περίπτωση θεωρείται απαράδεκτη και πρωτοφανής σε τέτοιες μέρες.

Παράνομη θεωρεί επίσης το ΠΑΣΟΚ την απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευ. Μπασιάκου ο οποίος, όπως είπε ο κ. Ραγκούσης, με απόφασή του επεκτείνει το χρονικό όριο των αποζημιώσεων για πυρόπληκτες περιοχές μέχρι το 2004. Και το θεώρησε ως ένδειξη πανικού της απερχόμενης, όπως είπε, κυβέρνησης. Οπως ανέφερε ο κ. Ραγκούσης, δεν μπορεί ένας υπουργός να επέμβει και να αλλάξει μια πράξη νομοθετικού περιεχόμενου, όπως αυτή που όριζε τα χρονικά όρια αποζημιώσεων σε πυρόπληκτες περιοχές.

Ο Γιάννης Ραγκούσης αναφέρθηκε και σε ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, σύμφωνα με την οποία έχουν γίνει καταγγελίες για παράνομους και φωτογραφικούς διορισμούς 614 δικαστικών αντιπροσώπων. Οι αντιπρόσωποι αυτοί, είπε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, δεν μπορούν να αναλάβουν σε καμιά περίπτωση την ευθύνη διεκπεραίωσης εκλογικής διαδικασίας, από τη στιγμή που διορίστηκαν παράνομα.
Ο χρήστης aggelos_a δεν είναι συνδεδεμένος  
Παλιά 14-09-2007, 23:28:   #73
aggelos_a
LaTeamer
 
Το avatar του χρήστη aggelos_a
 
Εγγραφή: Nov 2006
Περιοχή: Los Almyros
Μηνύματα: 1.192
Thanks: 13
Thanked 26 Times in 10 Posts
My Mood:
aggelos_a is on a distinguished roadaggelos_a is on a distinguished roadaggelos_a is on a distinguished road
ΠροεπιλογήΟμιλία Γ.Παπανδρέου στην Πάτρα

«Στις 16 του Σεπτέμβρη έχουμε το μεγάλο ραντεβού με την ιστορία. Ψηφίζουμε τη σιγουριά για κάθε σπιτικό και κάθε οικογένεια, την ελπίδα για τα παιδιά μας, για τα νιάτα της πατρίδας μας και την προοπτική για την Ελλάδα» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στην τελευταία προεκλογική συγκέντρωση του Κινήματος στην Πάτρα, τόπο καταγωγής της οικογένειας Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε βέβαιος ότι το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει τις εκλογές, το οποίο, όπως υπογράμμισε, σημαίνει ότι «μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα κράτος για τους πολίτες, μια οικονομία για όλους και μια δίκαιη κοινωνία με ισότητα και ευημερία για κάθε πολίτη». Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στο ζήτημα των πυρόπληκτων περιοχών τονίζοντας ότι θα ακυρώσει οποιαδήποτε πράξη εκχώρησης, από την σημερινή κυβέρνηση, δημόσιας γης σε ιδιώτες.

Ο κ. Παπανδρέου επανέφερε τα κρίσιμα διλήμματα της μεθαυριανής εκλογικής αναμέτρησης, την οποία χαρακτήρισε «δημοψήφισμα με όλη την σημασία της λέξης», αναφέρθηκε στην κρισιμότητα της ψήφου των πολιτών διότι, όπως τόνισε, «κρίνεται το παρόν και το μέλλον της χώρας» και ζήτησε ψήφο στο ΠΑΣΟΚ «για να φύγει αυτή η καταστροφική κυβέρνηση και να ανοίξει ο δρόμος για την εθνική αναγέννηση».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απευθύνθηκε πάλι σε «όσους ταλαντεύονται ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τα κόμματα της Αριστεράς» λέγοντας τους «ξεκάθαρα και με το χέρι στην καρδιά» ότι «κανένας δημοκράτης, κανένας προοδευτικός, κανένας σοσιαλιστής, κανένας αριστερός δεν εκχωρεί στη Δεξιά την τύχη της χώρας του».

Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την ΝΔ για τα μέχρι τώρα πεπραγμένα της, αλλά και για την «κρυφή ατζέντα» που επιφυλάσσει για μετά τις εκλογές και τόνισε ότι ο ελληνικός λαός «δεν θα δώσει την ανοχή του στον πρωθυπουργό που κινδυνολογεί με πλαστά διλήμματα, δημαγωγεί και διχάζει τους Έλληνες για να κρύψει τις δικές του ευθύνες».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η απάντηση στα προηγούμενα είναι η «κυβέρνηση της Νέας Αλλαγής» η οποία θα είναι «κυβέρνηση της σιγουριάς, της ελπίδας, της προοπτικής, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αναδιανομής του πλούτου». Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι αυτή η κυβέρνηση θα είναι κυβέρνηση της «πράσινης ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος, κυβέρνηση της δημοκρατίας, της συμμετοχής και της αποκέντρωσης».

«Για να φύγει η δεξιά από την κυβέρνηση ένας δρόμος υπάρχει: Την Κυριακή ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, καλώντας σε συστράτευση «όλους όσοι συναντηθήκαμε μαζί τους στους δρόμους του αγώνα, στα συνδικάτα, στα πανεπιστήμια, στην Αυτοδιοίκηση, όσους βλέπουν ότι δεν πάει άλλο με τη δεξιά, και με όσους θέλουν, όπως κι εμείς, μια άλλη κοινωνία, μια κοινωνία ισότητας, ελευθερίας και αλληλεγγύης, μια κοινωνία σοσιαλιστικής προοπτικής».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απευθύνθηκε, μεταξύ άλλων, και στον καλλιτεχνικό και πνευματικό κόσμο καλώντας τον σε συστράτευση για την ανάδειξη του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού και την αλλαγή του πολιτικού πολιτισμού.

Ο κ. Παπανδρέου αναφερόμενος ειδικά στην σκληρά δοκιμασθείσα από τις πυρκαγιές Πελοπόννησο, είπε ότι «μέσα από τις στάχτες, μπορεί και πρέπει να ξεπηδήσει η ελπίδα, η προοπτική, η σιγουριά. Στην Πελοπόννησο, παίρνει σάρκα και οστά το σχέδιο ανασυγκρότησης, που θα γίνει πυξίδα για την εθνική αναγέννηση σε όλη τη χώρα».

«Ειδικά εδώ, στην Αχαΐα, όπου η πυρκαγιά στην Αιγιάλεια, άφησε οδυνηρά τα σημάδια της στις ζωές των ανθρώπων και το περιβάλλον, θα κάνουμε μαζί μια καινούργια αρχή. Θα σταθούμε κοντά στους πυρόπληκτους και στις καθημερινές τους ανάγκες. Θα διασφαλίσουμε γι’ αυτούς «το κεκτημένο ζωής». Θα δώσουμε στην περιοχή μια νέα δημιουργική πνοή με πολιτικές που φέρνουν ανάπτυξη στηριγμένη στο περιβάλλον», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο οποίος υπογράμμισε ότι «θέλω, σήμερα, από την Πάτρα, να προειδοποιήσω: Κάθε πράξη της κυβέρνησης που φεύγει, που αφορά στα καμένα και εκχωρεί δημόσια έκταση, δημόσιο πλούτο σε ιδιωτικά συμφέροντα, θα ακυρωθεί. Δεν παραχωρούμε τα δάση μας, τη φύση μας, την ιστορία μας στα αρπακτικά της κερδοσκοπίας».

«Η κυβέρνηση Καραμανλή είναι ήδη παρελθόν» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος ολοκλήρωσε την ομιλία του καλώντας τους οπαδούς και τα μέλη του Κινήματος να δώσουν «το αγωνιστικό τους παρόν, κάθε ώρα και κάθε λεπτό σε κάθε γωνιά της Ελλάδας» και εκφράζοντας την βεβαιότητά του ότι « η δεξιά θα ηττηθεί, η δημοκρατική και προοδευτική παράταξη θα νικήσει».
Ο χρήστης aggelos_a δεν είναι συνδεδεμένος  
Παλιά 17-09-2007, 12:18:   #74
aggelos_a
LaTeamer
 
Το avatar του χρήστη aggelos_a
 
Εγγραφή: Nov 2006
Περιοχή: Los Almyros
Μηνύματα: 1.192
Thanks: 13
Thanked 26 Times in 10 Posts
My Mood:
aggelos_a is on a distinguished roadaggelos_a is on a distinguished roadaggelos_a is on a distinguished road
Προεπιλογή

Με 41,90% προηγείται η Νέα Δημοκρατία, με καταμετρημένο το 98,71% των ψήφων στο σύνολο της Επικράτειας. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 38,10%, το ΚΚΕ με 8,10%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 5% και ο ΛΑΟΣ με 3,80%.

Με ενσωματωμένο αυτό το ποσοστό των ψήφων, ψήφισαν το 74,12% των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους. Τα έγκυρα ήταν 97,34% και τα Λευκά/Ακυρα 2%.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, βάσει των καταμετρημένων ψήφων, το τελικό αποτέλσμα διαμορφώνεται ως εξής:

ΝΔ 152 έδρες
ΠΑΣΟΚ 102 έδρες

ΚΚΕ 22 έδρες
ΣΥΡΙΖΑ 14 έδρες
ΛΑΟΣ 10 έδρες
Ο χρήστης aggelos_a δεν είναι συνδεδεμένος  
Παλιά 17-09-2007, 12:34:   #75
aggelos_a
LaTeamer
 
Το avatar του χρήστη aggelos_a
 
Εγγραφή: Nov 2006
Περιοχή: Los Almyros
Μηνύματα: 1.192
Thanks: 13
Thanked 26 Times in 10 Posts
My Mood:
aggelos_a is on a distinguished roadaggelos_a is on a distinguished roadaggelos_a is on a distinguished road
Προεπιλογή

Ίδια γεύση στην κυβέρνηση
Η ισχνή αυτοδυναμία δεν αφήνει περιθώρια στον Καραμανλή για μεγάλους πειραματισμούς

Με τις δοκιμασμένες συνταγές και χωρίς αλλαγές στη βασική ομάδα προσανατολίζεται ο Πρωθυπουργός να σχηματίσει τη νέα κυβέρνησή του, στην οποία πιθανότατα θα υπάρξουν τουλάχιστον δύο συνενώσεις υπουργείων. Η ισχνή αυτοδυναμία άλλωστε της Ν.Δ. δεν αφήνει περιθώρια στον Κώστα Καραμανλή για μεγάλους πειραματισμούς και ανατροπές που θα προκαλούσαν κλυδωνισμούς στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα.
Έτσι η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Γιώργος Αλογοσκούφης, ο Γιώργος Σουφλιάς, ο Θόδωρος Ρουσόπουλος και ο Προκόπης Παυλόπουλος παραμένουν στα ισχυρά υπουργεία Εξωτερικών, Οικονομίας, Περιβάλλοντος, Επικρατείας και Εσωτερικών που κατείχαν μέχρι σήμερα. Μια περίπτωση υπάρχει να μετακινηθεί ο Προκόπης Παυλόπουλος σε άλλο σημαντικό υπερυπουργείο εάν τελικά γίνουν συνενώσεις υπουργείων. Μια από τις εκπλήξεις του νέου κυβερνητικού σχήματος αναμένεται να είναι ο Δημήτρης Σιούφας, ο οποίος σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες θα είναι ο νέος πρόεδρος της Βουλής. Κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι σ΄ αυτή τη νέα Βουλή οι δυσκολίες θα είναι μεγάλες και ο Πρωθυπουργός προκρίνει τον έμπιστο συνεργάτη του κ. Σιούφα ως τον πλέον ικανό για να τηρήσει τις ισορροπίες που θα απαιτηθούν.

Για την Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη θα υπάρχει διακριτός ρόλος στην κυβέρνηση, όπως επισημαίνουν στελέχη της Ρηγίλλης. Πολλοί ωστόσο την τοποθετούν στο υπουργείο Δικαιοσύνης από όπου φαίνεται να απομακρύνεται ο Αναστάσης Παπαληγούρας.
Τα λάθη της Μαριέττας
Βέβαιη θεωρείται η απομάκρυνση της Μαριέττας Γιαννάκου από το υπουργείο Παιδείας. Ο κ. Καραμανλής, όπως λένε με έμφαση οι συνεργάτες του, έχει πάντα σε μεγάλη εκτίμηση την κ. Γιαννάκου. Δεν της χρεώνει πολιτικές αστοχίες αλλά μόνο επικοινωνιακά λάθη. Δεν μπορεί ωστόσο να παραμείνει στη θέση που κατέχει, λένε οι συνομιλητές του Πρωθυπουργού, διότι στον διάλογο για την Παιδεία πρέπει να γίνει καινούργια αρχή, με νέα πρόσωπα. Στελέχη του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος πάντως υποστήριζαν ότι η κ. Γιαννάκου θα έχει ρόλο και στο νέο κυβερνητικό σχήμα, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί σε σημαντικό βαθμό και από τη θέση της στο ψηφοδέλτιο της Α΄ Αθήνας.
Εκτός κυβέρνησης και σε κάθε περίπτωση εκτός υπουργείου Δημόσιας Τάξης φαίνεται να είναι ο Βύρων Πολύδωρας. Μια αλλαγή που θα επιφέρει αμέσως αντικαταστάσεις στην ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος και της Αστυνομίας. Άλλωστε το πιθανότερο σενάριο είναι το υπουργείο Δημόσιας Τάξης να συνενωθεί με το υπουργείο Εσωτερικών ή κατά μία εκδοχή με το υπουργείο Δικαιοσύνης. Μια ακόμη σημαντική συνένωση που μελετά ο Πρωθυπουργός είναι των υπουργείων Παιδείας και Πολιτισμού. Εάν αυτά τα υπουργεία συνενωθούν, το νέο υπερυπουργείο θα είναι ένας πολύ σημαντικός κρίκος της κυβέρνησης, αφού πρώτο θέμα στην ατζέντα του κ. Καραμανλή είναι οι μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία.
Στη θέση του κ. Σιούφα στο υπουργείο Ανάπτυξης επικρατέστεροι να τον διαδεχθούν είναι ο μέχρι σήμερα υφυπουργός Οικονομίας Χρήστος Φώλιας και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου. Και οι δύο είναι στενοί συνεργάτες και πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού.
Θέλουν άλλο υπουργείο
Στη θέση του φαίνεται να παραμένει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, παρότι ο ίδιος θα ευθυμούσε να μετακινηθεί από το υπουργείο Υγείας σε άλλο παραγωγικό υπουργείο ενώ μια αντίστοιχη μετακίνηση φέρεται να επιθυμεί και ο Γιώργος Βουλγαράκης, ο οποίος θα μετέχει και στο νέο κυβερνητικό σχήμα.
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης πιθανότητα παραμένει στο υπουργείο Άμυνας, αν και θα επιθυμούσε, σύμφωνα με πληροφορίες, να μετακινηθεί σε άλλο κρίσιμο υπουργείο. Σε μια τέτοια περίπτωση θα τοποθετηθεί στο Άμυνας πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του κ. Καραμανλή λόγω των εξοπλιστικών προγραμμάτων που πρόκειται να προχωρήσουν το προσεχές διάστημα.
Στο υπερυπουργείο Απασχόλησης πιθανότητα θα παραμείνει ο Βασίλης Μαγγίνας, καθώς η εικόνα που έχει ο Πρωθυπουργός τούς λίγες μήνες που βρίσκεται εκεί είναι απολύτως θετική, όπως λένε στο Μέγαρο Μαξίμου.
Επιτυχημένη, όπως λένε οι συνεργάτες του κ. Καραμανλή, είναι και η Φάνη Πετραλιά, η οποία κατά πάσα πιθανότητα παραμένει στο υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης.
«Παίζει» ο Σαμαράς
Δύσκολη θεωρείται από τους περισσότερους στη Ν.Δ. ότι είναι η μετακίνηση του Μιχάλη Λιάπη από το υπουργείο Μεταφορών ενώ ήταν άγνωστα μέχρι χθες τα σχέδια του Πρωθυπουργού για τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Εμπορικής Ναυτιλίας. Αρκετοί στη Ν.Δ. εκτιμούν ότι είναι πιθανό να τοποθετηθεί σε ένα από αυτά ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ στη Ρηγίλλης προβλέπουν αναβάθμιση του υφυπουργού Εξωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη.
Στο Μαξίμου επίσης επισημαίνουν ότι η δέσμευση του Πρωθυπουργού για ανανέωση της κυβέρνησης θα γίνει πράξη και γι΄ αυτό τουλάχιστον πέντε νέοι βουλευτές θα καταλάβουν θέσεις υφυπουργών.
Ο χρήστης aggelos_a δεν είναι συνδεδεμένος  
Παλιά 17-09-2007, 14:24:   #76
cRc
Think Different..
 
Το avatar του χρήστη cRc
 
Εγγραφή: Jun 2006
Περιοχή: ΑΛΜΥΡΟΣ
Μηνύματα: 4.208
Thanks: 1.784
Thanked 1.341 Times in 846 Posts
My Mood:
cRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the rough
Προεπιλογή

Εγγεγραμμένοι 9,896,909
Ενσωμάτωση 99.54 %
Ψήφισαν 74.14 %
Εγκυρα 97.33 %
Ακυρα/Λευκά 2.67 %
Ν.Δ. 152 (41.84 %)
ΠΑΣΟΚ 102 (38.10 %)
Κ.Κ.Ε. 22 (8.15 %)
ΣΥΡΙΖΑ 14 (5.04 %)
ΛΑΟΣ 10 (3.79 %)

Τελευταία ενημέρωση στις 14:30 , πηγή : ekloges.ypes.gr
__________________

Ο χρήστης cRc δεν είναι συνδεδεμένος  
Παλιά 17-09-2007, 15:14:   #77
cRc
Think Different..
 
Το avatar του χρήστη cRc
 
Εγγραφή: Jun 2006
Περιοχή: ΑΛΜΥΡΟΣ
Μηνύματα: 4.208
Thanks: 1.784
Thanked 1.341 Times in 846 Posts
My Mood:
cRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the rough
Προεπιλογή

[right:61153a5a65]http://img523.imageshack.us/img523/9717/832528bbm8.jpg[/right:61153a5a65]
Μετά την εκλογική νίκη της ΝΔ (έλαβε ποσοστό 41,8% και 152 έδρες), ο Κώστας Καραμανλής λαμβάνει την εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, το μεσημέρι της Δευτέρας.

Η πρόεδρος της Βουλής Αννα Μπενάκη ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη σύνθεση της νέας Βουλής. Όπως δήλωσε η κ. Μπενάκη, στη νέα Βουλή η ΝΔ θα έχει 152 έδρες, το ΠΑΣΟΚ 102, το ΚΚΕ 22, ο ΣΥΡΙΖΑ 14 και ο ΛΑΟΣ 10 έδρες.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Βουλής, η νέα κοινοβουλευτική περίοδος θα ξεκινήσει στις 26 Σεπτεμβρίου.

Σε λίγη ώρα, ο Κ.Καραμανλής θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, για να ζητήσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Κάρολο Παπούλια.

Η νέα κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινωθεί την Τρίτη και η ορκωμοσία θα γίνει το πρωί της Τετάρτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο κυβερνητικό σχήμα θα είναι ανανεωμένο και πιθανότατα μικρότερο, σε σύγκριση με το σχήμα που προέκυψε από τις εκλογές του 2004.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης θα ενσωματωθεί στο υπουργείο Εσωτερικών, το Αιγαίου στο Ναυτιλίας, ενώ η γγ Κοινωνικών Ασφαλίσεων θα μεταφερθεί στο υπουργείο Υγείας.

Η κυβέρνηση εξετάζει και το ενδεχόμενο ενοποίησης του υπουργείου Μεταφορών με το ΥΠΕΧΩΔΕ και τον διαχωρισμό των υπηρεσιών για το περιβάλλον σε αυτόνομο υπουργείο.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες ο Κ.Καραμανλής προτίθεται να ανανεώσει την κυβέρνησή του σε πρόσωπα.

πηγή in.gr
__________________

Ο χρήστης cRc δεν είναι συνδεδεμένος  
Παλιά 17-09-2007, 15:23:   #78
cRc
Think Different..
 
Το avatar του χρήστη cRc
 
Εγγραφή: Jun 2006
Περιοχή: ΑΛΜΥΡΟΣ
Μηνύματα: 4.208
Thanks: 1.784
Thanked 1.341 Times in 846 Posts
My Mood:
cRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the rough
Προεπιλογή

[right:e438750fae]http://img156.imageshack.us/img156/636/522037byo8.jpg[/right:e438750fae]
Οι Δημήτρης Αβραμόπουλος από τη Νέα Δημοκρατία και ο Κώστας Σκανδαλίδης από το ΠΑΣΟΚ έρχονται πρώτοι σε σταυρούς στην Α' περιφέρεια Αθηνών. Εκτός Βουλής φαίνεται ότι μένουν γνωστά ονόματα και τη θέση τους καταλαμβάνουν νέα πρόσωπα.

Συγκεκριμένα, βάσει των ενσωματωμένων μέχρι στιγμής ψηφοδελτίων και κατά σειρά προτίμησης, εκλέγονται οι:

Επικρατείας
ΝΔ: Μιλτιάδης Έβερτ, Γιώργος Σουφλιάς, Ελευθερία Μπερνιδάκη-Αλντούς, Θόδωρος Ρουσόπουλος, Ιωάννης Βαληνάκης και Χρυσή Καρύδη
ΠΑΣΟΚ: Αννα Διαμαντοπούλου, Μαρία Δαμανάκη, Στέφανος Μάνος, Μίμης Ανδρουλάκης, Ανδρέας Ανδριανόπουλος και Σωκράτης Κοσμίδης

Α' Αθηνών
ΝΔ: Δημήτρης Αβραμόπουλος, Νικήτας Κακλαμάνης, Γιώργος Βουλγαράκης, Γιώργος Αλογοσκούφης, Προκόπης Παυλόπουλος, Μαριέττα Γιαννάκου, Αννα Ψαρούδα-Μπενάκη, Δημήτρης Κωνσταντάρας, Έλενα Κουντουρά
ΠΑΣΟΚ: Κώστας Σκανδαλίδης, Χρήστος Παπουτσής, Νάσος Αλευράς, Θανάσης Τσούρας, Συλβάνα Ράπτη, Γιάννος Παπαντωνίου
ΚΚΕ: Λιάνα Κανέλλη
ΣΥΝ: Νίκος Κωνσταντόπουλος

Β' Αθηνών
ΝΔ: Τζαννής Τζαννετάκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Αρης Σπηλιωτόπουλος, Πάνος Καμμένος, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Κατερίνα Παπακώστα, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Βύρων Πολύδωρας, Μιχάλης Λιάπης, Σοφία Βούλτεψη, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, Λευτέρης Ζαγορίτης, Αρης Σταθάκης, Γιάννης Παπαθανασίου, Θόδωρος Κασσίμης, Απόστολος Ανδρεουλάκος και Κώστας Καρράς
ΠΑΣΟΚ: Μιλένα Αποστολάκη, Ανδρέας Λοβέρδος, Βάσω Παπανδρέου, Γιάννης Δημαράς, Απόστολος Κακλαμάνης, Πέτρος Ευθυμίου, Αλέκος Παπαδόπουλος, Τηλέμαχος Χυτήρης, Κίμων Κουλούρης, Κώστας Γείτονας, Ελένη Κούρκουλα, Χρήστος Πρωτόπαπας, Σταύρος Μπένος, Γιώργος Ανωμερίτης, Νόρα Κατσέλη, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, Αργύρης Γιαννόπουλος
ΚΚΕ: Αλέκα Παπαρήγα, Ορέστης Κολοζώφ και Αντώνης Σκυλλάκος
ΣΥΝ: Αλέκος Αλαβάνος, Φώτης Κουβέλης και Γιάννης Δραγασάκης

Α' Πειραιώς
ΝΔ: Πέτρος Μαντούβαλος, Βασίλης Μιχαλολιάκος, Γιώργος Καλός, Παναγιώτης Μελάς
ΠΑΣΟΚ: Κώστας Σημίτης
ΚΚΕ: Ελπίδα Παντελάκη

Β' Πειραιώς
ΝΔ: Αναστάσιος Νεράντζης, Ιωάννης Τραγάκης, Γιώργος Βασιλείου, Ιωάννης Κουράκος
ΠΑΣΟΚ: Γρηγόρης Νιώτης, Δημήτρης Λιντζέρης, Ιωάννης Διαμαντίδης
ΚΚΕ: Γιάννης Πατσιλινάκος

Α' Θεσσαλονίκης
ΝΔ: Κώστας Καραμανλής, Κώστας Γκιουλέκας, Γιάννης Ιωαννίδης, Γιώργος Ορφανός, Στέλιος Παπαθεμελής, Έλενα Ράπτη, Τάσος Σπηλιόπουλος και Σταύρος Καλαφάτης
ΠΑΣΟΚ: Γιώργος Παπανδρέου, Χάρης Καστανίδης, Ευάγγελος Βενιζέλος, Χρύσα Αράπογλου, Ακης Τσοχατζόπουλος, Γιάννης Μαγκριώτης
ΚΚΕ: Γιώργος Χουρμουζιάδης
ΣΥΝ: Ασημίνα Ξηροτύρη

Β' Θεσσαλονίκης
ΝΔ: Αδάμ Ρεγκούζας, Γιώργος Σαλαγκούδης, Θεόδωρος Καράογλου, Δημήτρης Γαλαμάτης και Κώστας Ζαχαράκης
ΠΑΣΟΚ: Βασίλης Γερανίδης
ΚΚΕ: Αγγελος Τζέκης

Υπόλοιπο Αττικής
ΝΔ: Θανάσης Μπούρας, Γιώργος Βλάχος, Θανάσης Κατσιγιάννης, Πέτρος Δούκας, Θόδωρος Κατσίκης, Απόστολος Σταύρου
ΠΑΣΟΚ: Θεόδωρος Πάγκαλος, Ντίνος Βρεττός, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Βασίλης Οικονόμου, Ηλίας Παπαηλίας
ΣΥΝ: Αθανάσιος Λεβέντης

Νομός Αιτωλοακαρνανίας
ΝΔ: Μάριος Σαλμάς, Ανδρέας Καραγκούνης, Νίκος Αγγελόπουλος, Βασίλειος Μαγγίνας και Απόστολος Κωστόπουλος
ΠΑΣΟΚ: Χρίστος Βερελής, Θανάσης Μωραΐτης και Ανδρέας Μακρυπίδης

Νομός Αργολίδας
ΝΔ: Γιάννης Μανώλης, Έλσα Παπαδημητρίου
ΠΑΣΟΚ: Ιωάννης Μανιάτης

Νομός Αρκαδίας
ΝΔ: Πέτρος Τατούλης και Ανδρέας Λυκουρέντζος
ΠΑΣΟΚ: Δημήτρης Ρέππας

Νομός Αρτας
ΝΔ: Κώστας Καραμπίνας και Γιώργος Παπαγεωργίου
ΠΑΣΟΚ: Θεόδωρος Κολιοπάνος

Νομός Αχαΐας
ΝΔ: Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, Νίκος Νικολόπουλος, Θεόφιλος Βασιλείου και Μιχάλης Μπεκίρης
ΠΑΣΟΚ: Ανδρέας Φούρας, Μιλτιάδης Βέρρας, Κώστας Σπηλιόπουλος και Απόστολος Κατσιφάρας
ΚΚΕ: Παναγιώτης Κοσιώνης

Νομός Βοιωτίας
ΝΔ: Ευάγγελος Μπασιάκος και Μιχάλης Γιαννάκης
ΠΑΣΟΚ: Αλέξανδρος Ακριβάκης και Βασίλης Τόγιας

Νομός Γρεβενών
ΝΔ: Χρήστος Φώλιας

Νομός Δράμας
ΝΔ: Σταύρος Δαϊλάκης και Μαργαρίτης Τζίμας
ΠΑΣΟΚ: Χρήστος Αηδόνης

Νομός Δωδεκανήσου
ΝΔ: Αριστοτέλης Παυλίδης, Αναστάσιος Καραμάριος και Βασίλης Χρύσης
ΠΑΣΟΚ: Κώστας Καϊσερλής και Γιάννης Παρασκευάς

Νομός Έβρου
ΝΔ: Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος και Σταύρος Κελέσης
ΠΑΣΟΚ: Απόστολος Φωτιάδης και Γιώργος Ντόλιος

Νομός Ευβοίας
ΝΔ: Αναστάσιος Λιάσκος, Σίμος Κεδίκογλου και Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος
ΠΑΣΟΚ: Κατ. Περλεπέ-Σηφουνάκη, Δημήτρης Πιπεργιάς και Γιώργος Παπαγεωργίου

Νόμος Ευρυτανίας
ΝΔ: Δημοσθένης Τσιαμάκης

Νομός Ζακύνθου
ΠΑΣΟΚ: Δημήτρης Βρανβαρίγος

Νομός Ηλείας
ΝΔ: Παναγιώτης Αδρακτάς, Γιώργος Κοντογιάννης και Κρινιώ Κανελλοπούλου
ΠΑΣΟΚ: Γιάννης Κουτσούκος, Τάκης Αντωνακόπουλος και Δημήτρης Γεωργακόπουλος

Νομός Ημαθίας
ΝΔ: Μιχάλης Χαλκίδης και ο Ηλίας Φωτιάδης
ΠΑΣΟΚ: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Αναστάσιος Σιδηρόπουλος

Νομός Ηρακλείου
ΝΔ: Μανόλης Κεφαλογιάννης, Γιώργος Δεικτάκης και Κώστας Μπαντουβάς
ΠΑΣΟΚ: Μανόλης Στρατάκης, Ευαγγελία Σχοιναράκη, Μάνος Φραγκιαδουλάκης, Στέλιος Ματζαπετάκης και Βασίλης Κεγκέρογλου

Νομός Θεσπρωτίας
ΝΔ: Αντώνης Μπέζας

Νομός Ιωαννίνων
ΝΔ: Σταύρος Καλογιάννης, Αντώνης Φούσας και Κωνσταντίνος Τασούλας
ΠΑΣΟΚ: Ευάγγελος Αργύρης και Μιχάλης Παντούλας

Νομός Καβάλας
ΝΔ: Γιώργος Καλαντζής και Δημήτρης Χριστοφιλογιάννης
ΠΑΣΟΚ: Γιάννης Τσακλίδης και Κώστας Τσίμας

Νομός Καρδίτσας
ΝΔ: Δημήτρης Σιούφας, Σπύρος Ταλιαδούρος και Κωνσταντίνος Τσιάρας
ΠΑΣΟΚ: Κωνσταντίνος Ρόβλιας και Νικόλαος Σαλαγιάννης

Νομός Καστοριάς
ΝΔ: Ανέστης Αγγελής
ΠΑΣΟΚ: Φίλιππος Πετσάλνικος

Νομός Κέρκυρας
ΝΔ: Νικόλαος Γεωργιάδης και Νικόλαος Δένδιας
ΠΑΣΟΚ: Αντζελα Γκερέκου

Νομός Κεφαλληνίας
ΝΔ: Πέτρος Αλιβιζάτος

Νομός Κιλκίς
ΝΔ: Κωνσταντίνος Κιλτίδης και ο Σάββας Τσιτουρίδης
ΠΑΣΟΚ: Γιώργος Φλωρίδης

Νομός Κοζάνης
ΝΔ: Νικόλαος Τσιαρτσιώνης, Μιχάλης Παπαδόπουλος και Γιώργος Κασαπίδης
ΠΑΣΟΚ: Λάζαρος Λωτίδης και Ιωάννης Βλατής

Νομός Κορινθίας
ΝΔ: Αναστάσιος Παπαληγούρας και Αθηνά Κόρκα-Κώνστα
ΠΑΣΟΚ: Αγγελος Μανωλάκης και Αναστάσιος Χωρέμης

Νομός Κυκλάδων
ΝΔ: Γιάννης Χωματά και Γιάννης Παλαιοκρασσάς
ΠΑΣΟΚ: Παναγιώτης Ρήγας

Νομός Λακωνίας
ΝΔ: Παναγιώτης Σκανδαλάκης και Θανάσης Δαβάκης
ΠΑΣΟΚ: Λεωνίδας Γρηγοράκος

Νομός Λαρίσης
ΝΔ: Χρίστος Ζώης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Γιώργος Γαρουφαλιάς και Κωνσταντίνος Αγοραστός
ΠΑΣΟΚ: Βασίλης Έξαρχος, Έκτορας Νασιώκας, Φώτης Χατζημιχάλης
ΚΚΕ: Δημ.Τσιόγκας

Νομός Λασιθίου
ΝΔ: Γιάννης Πλακιωτάκης
ΠΑΣΟΚ: Μιχάλη Καρχιμάκης

Νομός Λέσβου
ΝΔ: Γιάννης Γιαννέλης-Θεοδοσιάδης και Χριστίνα Καλογήρου
ΚΚΕ: Σταύρος Σκοπελίτης

Νομός Λευκάδας
ΝΔ: Ξενοφών Βεργίνης

Νομός Μαγνησίας
ΝΔ: Αθανάσιος Νάκος, Ζέτα Μακρή-Θεοφίλου και Γεώργιος Σούρλας
ΠΑΣΟΚ: Ροδούλα Ζήση
ΚΚΕ: Νικόλαος Γκατζής

Νομός Μεσσηνίας
ΝΔ: Δημήτρης Σαμπαζιώτης, Σοφία Καλαντζάκου και Γιάννης Λαμπρόπουλος
ΠΑΣΟΚ: Δημήτρης Κουσελάς και Πέτρος Κατσιλιέρης

Νομός Ξάνθης
ΝΔ: Αλέξανδρος Κοντός, Φίλιππος Τσαλίδης
ΠΑΣΟΚ: Παναγιώτης Σγουρίδης

Νομός Πέλλας
ΝΔ: Γεώργιος Καρασμάνης και Ιορδάνης Τζαμτζής
ΠΑΣΟΚ: Θεοδώρα Τζάκρη και ο Γιώργος Πασχαλίδης

Νομός Πιερίας
ΝΔ: Γιώργος Κωνσταντόπουλος, Ευάγγελος Πολύζος και Αντώνης Καρπούζας
ΠΑΣΟΚ: Θανάσης Παπαγεωργίου

Νομός Πρέβεζας
ΝΔ: Δημήτρης Τσαντούλας
ΠΑΣΟΚ: Βαγγέλης Παπαχρήστος

Νομός Ρεθύμνου
ΝΔ: Γιάννης Κεφαλογιάννης
ΠΑΣΟΚ: Μανόλης Όθωνας

Νομός Ροδόπης
ΝΔ: Ευριπίδης Στυλιανίδης και Αχμέτ Ιλχάν
ΠΑΣΟΚ: Χρύσα Μανωλιά

Νομός Σάμου
ΝΔ: Θαλασσινός Θαλασσινός

Νομός Σερρών
ΝΔ: Ευάγγελος Χαϊτίδης, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Μαρία Κόλλια-Τσαρούχα και Κωνσταντίνος Τσιπλάκης
ΠΑΣΟΚ: Αρης Μουσιώνης, Μάρκος Μπόλαρης και Στάθης Κουτμερίδης

Νομός Τρικάλων
ΝΔ: Νικόλαος Λέγκας, Θεόδωρος Σκρέκας και Σωτήρης Χατζηγάκης
ΠΑΣΟΚ: Χρήστος Χάιδος και Αθανασία Μερεντίτη

Νομός Φθιώτιδας
ΝΔ: Θανάσης Γιαννόπουλος και Ηλίας Καλλιώρας
ΠΑΣΟΚ: Τόνια Αντωνίου και Λάμπρος Παπαδήμας

Νομός Φλώρινας
ΝΔ: Νικόλαος Κορτσαρής
ΠΑΣΟΚ: Γιώργος Λιάνης

Νομός Φωκίδας
ΝΔ: Γιάννης Μπουγάς

Νομός Χαλκιδικής
ΝΔ: Γιώργος Βαγιωνάς και Βασίλης Πάππας
ΠΑΣΟΚ: Ιωάννης Δριβελέγκας

Νομός Χανίων
ΝΔ: Χρ. Μαρκογιαννάκης και Στέλιος Νικηφοράκης
ΠΑΣΟΚ: Νίκος Χριστοδουλάκης και Μανόλης Σκουλάκης

Νομός Χίου
ΝΔ: Γιάννης Πίττας
ΠΑΣΟΚ: Ελπίδα Τσουρή

Ίσως οι μεγαλύτερες εκπλήξεις σε επίπεδο προσώπων είναι η διαφαινόμενη μη εκλογή του Γεράσιμου Αρσένη από το ΠΑΣΟΚ και του Αχιλλέα Καραμανλή από τη Νέα Δημοκρατία.

Επίσης, γνωστά ονόματα από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και τη ΝΔ, μένουν εκτός Κοινοβουλίου.

Μέχρι στιγμής, από το ΠΑΣΟΚ δεν εκλέγονται οι: Παναγιώτης Φασούλας, Γιάννης Καψής, Στέφανος Μανίκας, Βασίλης Κοντογιαννόπουλος, Νίκος Μπίστης, Αναστάσιος Μαντέλης, Θόδωρος Τσουκάτος, Γιώργος Δασκαλάκης, Ελένη Ανουσάκη, Λευτέρης Οικονόμου, Λευτέρης Βερυβάκης, Παναγιώτης Κρητικός, Παναγιώτης Φωτιάδης, Νίκος Γκεσούλης, Γιώργος Δρυ.

Από τη ΝΔ εκτός Βουλής φαίνεται ότι μένουν οι: Αλέξανδρος Παπαδόγγονας, Σωτήρης Κούβελας, Μάρω Κοντού, Μαρία Καρά.

Κάμψη εμφανίζουν και ορισμένα ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως η Βάσω Παπανδρέου, ο Απόστολος Κακλαμάνης και ο Ακης Τσοχαταζόπουλος. Στη Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι αυτή η κάμψη σχετίζεται με την άνοδο στελεχών που συμβολίζουν την ανανέωση, όπως η Μιλένα Αποστολάκη, και ο Ανδρέας Λοβέρδος. Στην Α' Θεσσαλονίκης, άλλωστε, εκρηκτική ήταν η άνοδος του Χ.Καστανίδη.

Πιο δυναμική από ποτέ είναι, τέλος, η παρουσία των γυναικών στη νέα Βουλή, όπου θα συμμετέχουν 39 κυρίες -οκτώ περισσότερες από το 2000, οπότε είχε σημειωθεί το προηγούμενο ρεκόρ. Σημειώνεται ότι στα ψηφοδέλτια συμμετείχαν 309 γυναίκες.

πηγή : Newsroom ΔΟΛ
__________________

Ο χρήστης cRc δεν είναι συνδεδεμένος  
Παλιά 25-09-2007, 08:53:   #79
cRc
Think Different..
 
Το avatar του χρήστη cRc
 
Εγγραφή: Jun 2006
Περιοχή: ΑΛΜΥΡΟΣ
Μηνύματα: 4.208
Thanks: 1.784
Thanked 1.341 Times in 846 Posts
My Mood:
cRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the rough
Προεπιλογή

Πάει και αυτό πέρασε !!!!!!

Closed !!!!
__________________

Ο χρήστης cRc δεν είναι συνδεδεμένος  
Κλειστό Θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Rockwavefestival 2007 mpcom ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ 2 17-06-2007 23:32:
Eurovision 2007 ilias ΜΟΥΣΙΚΗ 13 11-02-2007 19:01:
Tα νέα... πολυκινητά του 2007 geodon ΚΙΝΗΤΗ 0 08-01-2007 23:53:
Οι κυκλοφορίες του 2007 cRc NEW GAMES 0 04-01-2007 01:26:
Γκαζαμίας 2007 P@ntelis Web ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ 1 23-12-2006 22:03:


Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 07:34:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam