Greek infotainment community

Greek infotainment community (https://www.lateam.gr/forum/)
-   ΕΛΛΑΔΑ (https://www.lateam.gr/forum/f21/)
-   -   Έλληνες και με τη «βούλα»! (https://www.lateam.gr/forum/f21/ellines-kai-me-ti-voula-27698/)

ilias 25-01-2009 02:15:

Έλληνες και με τη «βούλα»!
 
http://img504.imageshack.us/img504/9...opoiisibu1.jpg
Πίσω από κάθε χαμόγελο, μια ξεχωριστή ιστορία! Ο Αντώνης από τα Τίρανα, η Βαλεντίνα από την Βουλγαρία, η Γκαμπριέλα, ο Γιάννης, νέοι άνθρωποι, οικογένειες, αλλά και ηλικιωμένοι, που βρήκαν πριν από χρόνια την Ιθάκη τους στην Ελλάδα, κατάφεραν ύστερα από 10 χρόνια γραφειοκρατικής ταλαιπωρίας, να ορκιστούν στην Νομαρχία Πειραιά και να αποκτήσουν και επίσημα πλέον, την ελληνική υπηκοότητα.
Ο 26χρονος Αντώνης, ήρθε στην Ελλάδα από τα Τίρανα μόλις 9 ετών. Σήμερα εργάζεται και σπουδάζει ηλεκτρολόγος στα ΤΕΙ και νιώθει υπερήφανος που η ταυτότητα του, στο εξής, θα γράφει «Έλληνας».
Η Γκαμπριέλα κατάγεται από την Βουλγαρία και έφτασε πριν από 14 χρόνια στην Ελλάδα, που θεωρεί πλέον, δεύτερη πατρίδα της. Όπως είπε «παντρεύτηκα έλληνα, που ήταν συμφοιτητής μου στο Πανεπιστήμιο. Ξεκινήσαμε και οι δύο, ήρθαμε εδώ με τα πτυχία μας, παλεύουμε, δουλεύουμε, είμαστε και οι δύο φυσικοθεραπευτές. Εδώ απέκτησα τα παιδάκια μου. Νιώθω πολύ καλά που ζω στην Ελλάδα».
Από το 2003 έως σήμερα, 1.250 άτομα πήραν την ελληνική υπηκοότητα. Από αυτούς, το 80% είναι ομογενείς μας από την Αλβανία και οι υπόλοιποι, οικονομικοί μετανάστες από την Βουλγαρία, την Ρωσία, την Αίγυπτο και την Συρία, που έχτισαν μια καινούργια ζωή και δημιούργησαν οικογένεια στην Ελλάδα.
«Οι έλληνες δεν είναι ρατσιστές, οι δημόσιες υπηρεσίες είναι..!» λέει ο Γιάννης Σούκας από το Αργυρόκαστρο, ο οποίος ζει και εργάζεται 17 χρόνια στην Ελλάδα.




alpha


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 20:29:.

Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam