Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΕΛΛΑΔΑ

Ενδιαφέρον της MIG για την Ολυμπιακή

This is a discussion on Ενδιαφέρον της MIG για την Ολυμπιακή within the ΕΛΛΑΔΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Πρόταση για την εξαγορά της Ολυμπιακής έκανε η Marfin Investment Group, μέσω του επικεφαλής της Ανδρέα Βγενόπουλου, ανταποκρινόμενη στην έκκληση ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 05-02-2009, 15:51:   #1
geodon
Moderator
 
Το avatar του χρήστη geodon
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 10.919
Thanks: 2.530
Thanked 1.978 Times in 1.430 Posts
My Mood:
geodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to all
Προεπιλογή Ενδιαφέρον της MIG για την ΟλυμπιακήΠρόταση για την εξαγορά της Ολυμπιακής έκανε η Marfin Investment Group, μέσω του επικεφαλής της Ανδρέα Βγενόπουλου, ανταποκρινόμενη στην έκκληση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων προς τους έλληνες επενδυτές να υποβάλλουν ενδιαφέρον.

Η MIG δηλώνει έτοιμη να ξεκινήσει αμέσως τις διαπραγματεύσεις, που εφόσον ευοδωθούν, ο όμιλος προτίθεται να παραχωρήσει οικειοθελώς στο Ελληνικό Δημόσιο τη δυνατότητα επανακρατικοποίησης της Ολυμπιακής σε χρονικό διάστημα μέχρι και τρεις μήνες μετά τη διεξαγωγή των επόμενων εκλογών.

Όπως αναφέρεται στα Νέα, κύκλοι της MIG δηλώνουν ότι προϋπόθεση για να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις είναι η ύπαρξη διακομματικής συναίνεσης, ενώ η εταιρεία είναι διατεθειμένη να "κάνει πίσω" στην περίπτωση που βρεθεί κάποιος άλλος επενδυτής, ο οποίος θα ενδιαφερθεί για την απόκτηση της Ολυμπιακής.

«Θα εξετάσουμε αυτή την πρόταση, όπως και όποια άλλη υποβληθεί με τη δέουσα σοβαρότητα και προσοχή» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη (4/2), η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι απέβη άκαρπη και αυτή η προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής. Μετά το πέρας της συνεδρίασης της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων, ο υπουργός Ανάπτυξης Σωτ. Χατζηδάκης δήλωσε ότι «οι προσφορές που υπεβλήθησαν ήταν κατώτερες των προσδοκιών» και απηύθυνε πρόσκληση σε έλληνες επενδυτές για την υποβολή ενδιαφέροντος.

Η αναλυτική ανακοίνωση της ΜIG:

Στη σημερινή κρίσιμη για την πατρίδα μας οικονομική συγκυρία η συνέχεια της λειτουργίας της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ είναι αποφασιστικής σημασίας για τον τουρισμό, την απασχόληση, την ψυχολογία όλων μας και το κύρος της Ελλάδας στη διεθνή επενδυτική κοινότητα. Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ είναι ένα κομμάτι τις ιστορίας μας και της ζωής μας και θέλουμε να υπάρχει και να μας ξανακάνει υπερήφανους.

Γι'αυτούς τους λόγους η MIG αποφάσισε σήμερα να ανταποκριθεί στην έκκληση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων και είναι έτοιμη να προσέλθει σε απ'ευθείας διαπραγματεύσεις ώστε η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ να συνεχίσει να λειτουργεί στα πλαίσια της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Εφ'όσον οι διαπραγματεύσεις καταλήξουν σε συμφωνία προτιθέμεθα να παραχωρήσουμε οικειοθελώς στο Ελληνικό Δημόσιο τη δυνατότητα επανακρατικοποίησης της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ σε χρονικό διάστημα μέχρι και 3 μήνες μετά τη διεξαγωγή των επόμενων εκλογών.

Η σημερινή μας απόφαση ελπίζουμε να αντιμετωπισθεί σε αντιστοιχία με τις πραγματικές μας προθέσεις και πέρα από πολιτικές σκοπιμότητες. Είμαστε έτοιμοι και να συμπράξουμε στην διαδικασία αυτή, με οποιοδήποτε άλλο υγιή επιχειρηματικό ή επενδυτικό όμιλο επιθυμεί, αλλά και να αποσυρθούμε, εάν κάποιος άλλος Έλληνας σοβαρός ενδιαφερόμενος εξασφαλίσει την επιτυχία του εγχειρήματος και δεν επιθυμεί τη δική μας συμμετοχή.

Να σημειωθεί ότι μετά το τέλος των διαπραγματεύσεων την τελική απόφαση για την απόκτηση της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ θα λάβει το Διοικητικό Συμβούλιο της MIG, σταθμίζοντας μεταξύ άλλων και την επίτευξη ή μη της επιθυμητής διακομματικής συναίνεσης, αλλά και την κοινωνική αποδοχή για τις εξελίξεις αυτές στον εθνικό μας αερομεταφορέα.

Βγενόπουλος: «Δεν υπάρχει πρόθεση μεταπώλησης της Ολυμπιακής»

Για «τεράστιο κόστος που θα έχει το ενδεχόμενο κλείσιμο της Ολυμπιακής για την ελληνική οικονομία, τον τουρισμό και την κοινωνία» μίλησε ο επικεφαλής της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real fm», προσθέτοντας ότι το κόστος αυτό θα βάρυνε και τον ίδιο τον όμιλο λόγω της θέσης που έχει στο ελληνικό οικονομικό σύστημα.

Όπως ξεκαθάρισε, ο όμιλος ενδιαφέρεται να εξαγοράσει και τις τρεις εταιρείες, δηλαδή το πτητικό κομμάτι, τεχνική βάση και την επίγεια εξυπηρέτηση, με την ανάλογη προσφορά.

Σε διευκρινιστικές δηλώσεις του για τις προθέσεις της MIG, ανέφερε ότι ο όμιλος προσανατολίζεται κυρίως προς την επανακρατικοποίηση της Ολυμπιακής, και ότι δεν υπάρχει κάποια άμεση πρόθεση μεταπώλησης της εταιρείας, σε περίπτωση εξαγοράς.

Αναφορικά με τους εργαζομένους, είπε ότι θα εξεταστούν οι φάκελοί τους προκειμένου να αποφασιστεί ποιοι θα επαναπροσληφθούν, τονίζοντας ότι «η παλιά Ολυμπιακή θα πρέπει να εκκαθαριστεί» και η MIG να αναλάβει μια νέα εταιρεία.

ΚΚΕ

«Η ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής, ανεξάρτητα από το τίμημα και τη διαδικασία, είναι σε βάρος του γενικού συμφέροντος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Οι εξελίξεις τόσο στον τομέα των αερομεταφορών όσο και γενικότερα στην οικονομία αναδεικνύουν τις ευθύνες της κυβέρνησης και των κομμάτων που στήριξαν και υπηρέτησαν την απελευθέρωση και την ιδιωτικοποίηση των αερομεταφορών» αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ.

ΣΥΝ

«Όταν στη Βουλή τονίζαμε ότι η απόπειρα ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής ισοδυναμούσε με εθνικό έγκλημα και ότι θα οδηγούσε τον εθνικό αερομεταφορέα σε νέα μοιραία αδιέξοδα, εισπράτταμε από τον κ. Κ. Χατζηδάκη ειρωνείες και περισσή αλαζονεία. Το ομολογημένο τώρα ναυάγιο της, έτσι κι αλλιώς απαράδεκτης, ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής έρχεται να επιβεβαιώσει ότι για άλλη μια φορά η "Ολυμπιακή" χρησιμοποιήθηκε ως "πειραματόζωο" σε μια επιχείρηση που ως αντικειμενικό στόχο έχει τις μαζικές απολύσεις του προσωπικού της, την απόλυτη απαξίωση του εθνικού μας αερομεταφορέα και τελικά τη δραματική συρρίκνωση και κλείσιμό του» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση, αντί να επιμένει στον καταστροφικό ρόλο του «πλασιέ» για το ξεπούλημα της Ολυμπιακής και να απευθύνει εκκλήσεις σε εγχώρια επιχειρηματικά συμφέροντα να αναλάβουν το ρόλο του αυτόκλητου «σωτήρα» της, οφείλει να αποσύρει τον Ν. 3717/2008, να σταματήσει τις απολύσεις προσωπικού και να προχωρήσει στην ανασυγκρότηση της Ολυμπιακής ως δημόσιας εταιρείας με ένα σχέδιο για τη στήριξη και ανάπτυξή της».


Πηγή : cosmo.gr
__________________

ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο χρήστης geodon δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Ενδιαφέρον Παπούλια για την κατάληψη της Νομικής LATEAM RSS NEWS 0 27-01-2011 13:40:
Γαλλικό ενδιαφέρον για ΟΣΕ LATEAM RSS NEWS 0 29-10-2010 08:10:
Μαγνητικός Φακός για το iphone, ενδιαφερον! antonis PDA - SMART PHONES 0 11-04-2009 14:08:
Ενδιαφέρον της MIG για την Ολυμπιακή LATEAM RSS NEWS 0 05-02-2009 14:45:
Στη Βουλή επικεντρώνεται το πολιτικό ενδιαφέρον LATEAM RSS NEWS 0 20-10-2008 09:32:


Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 22:47:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam