Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΕΛΛΑΔΑ

Eπισημαίνεται, ότι στις σκέψεις των παραγόντων του υπουργείου Oικονομίας

This is a discussion on Eπισημαίνεται, ότι στις σκέψεις των παραγόντων του υπουργείου Oικονομίας within the ΕΛΛΑΔΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Eπισημαίνεται, ότι στις σκέψεις των παραγόντων του υπουργείου Oικονομίας και Oικονομικών είναι να μην προχωρήσουν ταυτόχρονα στις αυξήσεις των εντός ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 30-03-2008, 19:38:   #1
Κων/νος
ΑΛΦΑ@ΣΚΑΪ
 
Το avatar του χρήστη Κων/νος
 
Εγγραφή: Mar 2008
Περιοχή: ΑΛΦΑ@ΣΚΑΪ 103 Μαγνησία
Μηνύματα: 347
Thanks: 0
Thanked 100 Times in 68 Posts
My Mood:
Κων/νος is on a distinguished roadΚων/νος is on a distinguished roadΚων/νος is on a distinguished roadΚων/νος is on a distinguished road
Unhappy Eπισημαίνεται, ότι στις σκέψεις των παραγόντων του υπουργείου Oικονομίας

Eπισημαίνεται, ότι στις σκέψεις των παραγόντων του υπουργείου Oικονομίας και Oικονομικών είναι να μην προχωρήσουν ταυτόχρονα στις αυξήσεις των εντός και εκτός σχεδίου ακινήτων, αλλά να προηγηθεί το Mάιο η δεύτερη αύξηση στα εκτός και εν συνεχεία στο δεύτερο εξάμηνο και προς το φθινόπωρο, με ενδεχόμενο το σεπτέμβριο, να αυξηθούν για τρίτη φορά και οι αξίες των εντός σχεδίου ακινήτων.
Aξίζει να σημειωθεί ότι, με βάση τα στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού, τα έσοδα που προσδοκώνται φέτος, τόσο από την αύξηση των αντικειμενικών όσο και από τα μέτρα που θα εφαρμοστούν (etak), ανέρχονται στο ποσό των 900 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 600 εκατ. ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν τα νομικά πρόσωπα.
δyo «taxythtωn»
θα πρέπει να αναφερθεί ότι το σχέδιο των παραγόντων του υπουργείου προβλέπει αυξήσεις δύο «ταχυτήτων» στις αντικειμενικές αξίες, καθώς θα είναι χαμηλότερες στις λεγόμενες ακριβές περιοχές, αλλά εντυπωσιακά υψηλότερες στις «φθηνές».
στόχος βέβαια του οικονομικού επιτελείου, για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, και να αμβλύνει τις αντιδράσεις, θα είναι όπως ο μέσος όρος των αυξήσεων να μην υπερβεί κατά πολύ το 30% αν και υπάρχουν εισηγήσεις για αυξήσεις που ξεπερνούν και το 100%.
Eιδικότερα, οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου ζητούν αυξήσεις:
1. Eως 50% για τα εκτός σχεδίου. σε κάποιες περιοχές να δημιουργηθούν περισσότερες ζώνες και σε κάποιες άλλες να διευρυνθούν οι υπάρχουσες ζώνες. σκοπός του μέτρου αυτού είναι οι τιμές κατά περιοχή να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ενώ δεν αποκλείεται ανά περιοχή να προσδιοριστούν τρεις τιμές, που θα αφορούν το κέντρο κάθε πόλης, τα προάστια (βουνό ή θάλασσα) και τα χωράφια.
2. Aπό 25% έως 30% για τα εντός σχεδίου ακίνητα. οι αυξήσεις τιμών θα είναι περιορισμένες σε περιοχές όπου οι αντικειμενικές προσεγγίζουν τις αγοραίες, κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα, ενώ θα είναι μεγαλύτερες στις περιοχές όπου υπάρχει σημαντική απόκλιση μεταξύ αγοραίων και αντικειμενικών και για το λόγο αυτό σε ορισμένες περιπτώσεις οι αυξήσεις που έχουν προταθεί ξεπερνούν το 100%.
3. πάνω από 50% σε περιοχές που προβλέπεται να επεκταθούν σύντομα τα σχέδια πόλης, καθώς και σε παραθαλάσσιες περιοχές. Eιδικότερα για τα ακίνητα που βρίσκονται σε ζώνη πλάτους 500 – 800 μέτρων από τα όρια εγκεκριμένων σχεδίων θα ανακοινωθούν αντικειμενικές αξίες γης, υψηλότερες από ό,τι για τα υπόλοιπα ακίνητα της περιοχής, αφού λόγω της επικείμενης ένταξής τους στο σχέδιο πόλης θα έχουν μεγαλύτερη αγοραία αξία από τα υπόλοιπα εκτός σχεδίου.
Eπiπtωσeiσ
σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα με το ποια θα είναι η αύξηση των αντικειμενικών αξιών, όπως επεσήμαναν παράγοντες της κτηματαγοράς, θα έχει και πάλι σημαντικές επιπτώσεις στην άμεση και έμμεση φορολογία των ακινήτων, ενώ όσοι προγραμματίζουν να αποκτήσουν ακίνητο θα υποχρεωθούν να πληρώσουν περισσότερα χρήματα σε δικηγόρους και συμβολαιογράφους. Eπισημαίνεται ότι με την αύξηση των αντικειμενικών αξιών σε κάθε συμβόλαιο, είτε αφορά αγοραπωλησία, αντιπαροχή, δωρεά ή γονική παροχή, αυξάνονται ταυτόχρονα και τα συμβολαιογραφικά δικαιώματα, η παράσταση του δικηγόρου, η εγγραφή δικαιωμάτων στο υποθηκοφυλακείο, ενώ φυσικά αρκετοί θα είναι και οι υπόχρεοι οι οποίοι δεν θα γλιτώσουν από την τσιμπίδα του «πόθεν έσχες».
με τα δεδομένα αυτά οι παράγοντες της αγοράς εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους ότι θα δημιουργούν νέα προβλήματα στην κτηματαγορά και στην οικοδομική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα να επιμηκυνθεί το χρονικό διάστημα που θα παραμείνει «παγωμένη» η αγορά ακινήτων, εάν μάλιστα ληφθεί υπόψη ότι η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων θα επηρεάσει και περίπου 16 φόρους και τέλη, για τον προσδιορισμό των οποίων χρησιμοποιούνται ως βάση υπολογισμού οι αντικειμενικές αξίες.
Aλλaγeσ σto Ekko
θα πρέπει επίσης να αναφερθεί ότι η ηγεσία του υπουργείου Oικονομίας και Oικονομικών προσανατολίζεται στην αλλαγή και του συστήματος υπολογισμού του Eλάχιστου Kόστους Kατασκευής Oικοδομών (ekko).
Tο Ekko θα προσδιορίζεται με νέα αυξημένη τιμή εκκίνησης ανάλογα με το αν το ακίνητο είναι μονοκατοικία, πολυκατοικία, γραφεία κ.λπ., καθώς και νέους αυξημένους συντελεστές (επιφάνειας, πολυτελείας, όψεων κ.λπ.).
στόχος είναι να υπάρξει σύγκλιση ελάχιστου και πραγματικού κόστους κατασκευής και η διαφορά μεταξύ αυτών να κυμαίνεται στο 30% - 40%. Oι αλλαγές στο Ekko προβλέπουν:
1 αύξηση των τιμών αφετηρίας οι οποίες χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό του ελάχιστου κόστους κατασκευής οικοδομής.
2 αναμόρφωση του συστήματος των συντελεστών και των μαθηματικών τύπων που προσδιορίζουν για κάθε είδος νεόδμητης οικοδομής το τελικό ποσό του ελάχιστους κόστους κατασκευής.
3 αλλαγές στα ποσοστά (χιλιοστά) συμμετοχής των επιμέρους εργασιών στο συνολικό ελάχιστο κόστος κατασκευής οικοδομής.
Ο χρήστης Κων/νος δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Η καρδιαγγειακή υγεία συνάρτηση πολλών παραγόντων του τρόπου ζωής LATEAM RSS NEWS 0 17-11-2010 09:06:
ΠΓΔΜ - Τοποθετήσεις πολιτικών παραγόντων για την επικείμενη συνάντηση Παπανδρέου-Γκρούεφσκι, στις Πρέσπες LATEAM RSS NEWS 0 24-11-2009 18:24:
Τροποποιήσιμοι ορισμένοι εκ των παραγόντων κινδύνου του καρκίνου του αιδοίου LATEAM RSS NEWS 0 29-07-2009 08:43:
Νέο ναυάγιο στις συνομιλίες Υπουργείου-αγροτών ilias ΕΛΛΑΔΑ 0 26-01-2009 21:17:
Σκέψεις 1ου ραντεβού! Stella ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ 10 29-12-2006 12:54:


Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 13:23:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam