Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΕΛΛΑΔΑ

Ιατροφαρμακευτική κάλυψη για ελεύθερους επαγγελματίες που διακόπτουν την άσκηση επαγγέλματός τους

This is a discussion on Ιατροφαρμακευτική κάλυψη για ελεύθερους επαγγελματίες που διακόπτουν την άσκηση επαγγέλματός τους within the ΕΛΛΑΔΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Δυνατότητα ιατροφαρμακευτικής κάλυψης από τον κλάδο υγείας του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών έχουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες που διακόπτουν την άσκηση ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 30-08-2010, 20:36:   #1
Stella
I'm Blonde and i like it!
 
Το avatar του χρήστη Stella
 
Εγγραφή: Jul 2006
Περιοχή: L.Alaloum
Μηνύματα: 3.411
Thanks: 752
Thanked 1.000 Times in 646 Posts
My Mood:
Stella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura about
Προεπιλογή Ιατροφαρμακευτική κάλυψη για ελεύθερους επαγγελματίες που διακόπτουν την άσκηση επαγγέλματός τους



Δυνατότητα ιατροφαρμακευτικής κάλυψης από τον κλάδο υγείας του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών έχουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες που διακόπτουν την άσκηση επαγγέλματός τους.

Οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ ηλικίας άνω των 30 ετών και μέχρι 65, που διέκοψαν την άσκηση του επαγγέλματός τους, καλύπτονται για παροχές ασθένειας από τον Κλάδο Υγείας του Οργανισμού για δύο χρόνια από τη διακοπή της ασφάλισης, εφόσον συντρέχουν οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

α) να έχουν πραγματοποιήσει στην ασφάλιση οποιουδήποτε ασφαλιστικού οργανισμού 600 ημέρες εργασίας ή 2 χρόνια. Το κατώτατο αυτό όριο, αυξάνεται ανά 120 ένσημα ή τέσσερις μήνες κάθε χρόνο μετά τη συμπλήρωση του 30ου έτους της ηλικίας και μέχρι τη συμπλήρωση των 4.500 ημερών εργασίας ή 15 ετών ασφάλισης και

β) να μην ασφαλίζονται για οποιοδήποτε λόγο στο δημόσιο ή άλλο ασφαλιστικό οργανισμό. Με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης αναμένεται να καθοριστούν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή των ρυθμίσεων του άρθρου αυτού.

Να σημειωθεί, ότι και στον τελευταίο νόμο για το ασφαλιστικό, υπάρχει πρόβλεψη για το συγκεκριμένο θέμα κα συγκεκριμένα για την οικονομική κάλυψη των συγκεκριμένων παροχών υγείας. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η σύσταση στον ΟΑΕΔ Ειδικού Λογαριασμού Επαγγελματιών (Ε.Λ.Ε.) με οικονομική και λογιστική αυτοτέλεια. Θεσπίζεται μάλιστα, ατομική μηνιαία εισφορά ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ ύψους 5 ευρώ, η οποία θα συνεισπράττεται με τις τακτικές εισφορές του Οργανισμού. Το 60% του ποσού αυτού, θα αποτελεί πόρο του ειδικού λογαριασμού που θα συσταθεί στον ΟΑΕΔ και θα αποδίδεται, μετά από απόφαση του Δ.Σ. του ΟΑΕΕ ανά τετράμηνο (με την ολοκλήρωση της είσπραξης της εισφοράς κάθε δευτέρου διμήνου). Επίσης, προβλέπεται η σύσταση στον Οργανισμό Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ) Ειδικού Λογαριασμού Επαγγελματικής Εστίας (Ε.Λ.Ε.Ε.), με σκοπό την οργάνωση και εφαρμογή προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού, διακοπών και εκδρομών στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, τους συνταξιούχους του καθώς και τα μέλη οικογενείας ασφαλισμένων και συνταξιούχων του Οργανισμού αυτού. Πόροι του λογαριασμού αυτού θα είναι το υπόλοιπο 40% της μηνιαίας ατομικής εισφοράς των 5 ευρώ, καθώς και μέρος της μηνιαίας εισφοράς ύψους 1 ευρώ, που θα παρακρατείται από τις καταβαλλόμενες από τον ΟΑΕΕ συντάξεις 12 μηνών. Μέρος της δεύτερης αυτής εισφοράς του ενός ευρώ, θα διατίθεται για την οικονομική ενίσχυση της Ομοσπονδίας και των σωματείων συνταξιούχων του ΟΑΕΕ.
__________________
Ο χρήστης Stella δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Ιατροφαρμακευτική κάλυψη για ανέργους LATEAM RSS NEWS 0 21-10-2010 12:56:
Ασθενείς πληρώνουν οι ίδιοι την ιατροφαρμακευτική φροντίδα τους LATEAM RSS NEWS 0 12-10-2010 12:14:
Μέλη κυκλώματος κρατούσαν λαθρομετανάστες έγκλειστους, ζητώντας τους μεγάλα ποσά για να τους αφήσουν ελεύθερους LATEAM RSS NEWS 0 08-08-2008 16:14:
Δυναμικές κινητοποιήσεις από ελεύθερους επαγγελματίες για τη βιωσιμότητά του ΟΑΕΕ LATEAM RSS NEWS 0 28-06-2008 12:32:
Δράσεις για τους ελεύθερους χώρους LATEAM RSS NEWS 0 26-06-2008 14:11:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 14:06:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam