Greek infotainment community

Greek infotainment community (https://www.lateam.gr/forum/)
-   ΕΛΛΑΔΑ (https://www.lateam.gr/forum/f21/)
-   -   Επιχείρηση "Λευκός Άρτος" (https://www.lateam.gr/forum/f21/epixeirisi-leukos-rtos-22870/)

geodon 11-11-2008 20:18:

Επιχείρηση "Λευκός Άρτος"
 
http://img136.imageshack.us/img136/2...s111108sc1.jpg

Εμφάνιζε την αλυσίδα φούρνων με την επωνυμία «Χωριάτικο», της οποίας ήταν ιδιοκτήτης, να έχει τεράστια κέρδη. Ξέπλενε μαύρο χρήμα που κέρδιζε από τα δύο στριπτιζάδικα, τα οποία διατηρεί στην Αθήνα, μέσω off shore κυπριακής εταιρείας, κι έτσι δικαιολογούσε τα τεράστια κέρδη που του απέφεραν, ο γνωστός επιχειρηματίας Αντώνης Γιαννακόπουλος, ο οποίος αναζητείται και διαφεύγει της σύλληψης από τις αρχές.

Η επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Λευκός Άρτος» διήρκεσε περίπου ένα χρόνο, για τους αστυνομικούς του τμήματος TRAFFICKING του Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με την Ιντερπόλ και πολυμελείς ομάδες αστυνομικών.

Μεικτό κλιμάκιο με αστυνομικούς, επτά εισαγγελείς και δύο υπάλληλοι της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ) πραγματοποίησαν έφοδο στα δύο στριπτιζάδικα, το “Αλκατράζ” που βρίσκεται επί της λεωφόρου Συγγρού και το “Star” στη Μεταμόρφωση και συνέλαβαν συνολικά 31 άτομα. Ανάμεσά τους, ο αδερφός του επιχειρηματία και συνιδιοκτήτης στις επιχειρήσεις, υπάλληλοι και αλλοδαπές χορεύτριες και χορευτές.

Σε έφοδο που πραγματοποίησαν σε γραφείο στην οδό Μιχαήλ Βόδα στο κέντρο της Αθήνας, εντόπισαν τα διπλά βιβλία που διατηρούσε ο επιχειρηματίας, και εκεί καταγράφονται τα πραγματικά έσοδα.

Σε ταυτόχρονη έρευνα σε πολυκατοικία στην περιοχή της Νέας Ιωνίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν και απελευθέρωσαν κοπέλες, τις οποίες ο επιχειρηματίας κρατούσε παράνομα, και τις έβαζε να δουλεύουν στα στριπτιζάδικα, χωρίς να διαθέτουν τα απαιτούμενα έγγραφα.

Συνολικά κατασχέθηκαν 50.000 ευρώ, ενώ κατασχέθηκαν έγγραφα και σημειώσεων, στα οποία αναφέρονται λεπτομέρειες της δράσης του κυκλώματος και ο τρόπος που γινόταν το «ξέπλυμα του μαύρου χρήματος». Τα ημερήσια κέρδη του επιχειρηματία από τα δύο στριπτιζάδικα, υπολογίζεται ότι ανέρχονταν στις 10.000 ευρώ!

Η δράση του κυκλώματος

Όπως έχει προκύψει, η δράση της εγκληματικής οργάνωσης ξεκίνησε πριν από περίπου δύο χρόνια. Μέλη της οργάνωσης, άνδρες και γυναίκες, από την Ελλάδα, το Καζακστάν, τη Μολδαβία, τη Ρωσία, τη Ρουμανία και τη Λιθουανία.

Οι κοπέλες, απευθυνόντουσαν σε γραφείο ευρέσεως εργασίας που εδρεύει στη Ρωσία, με το οποίο συνεργαζόταν το κύκλωμα και είχαν καταχωρήσει αγγελία στην οποία αναζητούσαν χορεύτριες. Με πλαστά έγγραφα, τις έφερναν στην Ελλάδα και αφού τους χορηγούσαν πλαστά διαβατήρια ή ζητούσαν πολιτικό άσυλο, τις ανάγκαζαν με τη βία να κάνουν στριπτίζ και να πηγαίνουν σε ερωτικά ραντεβού.

Οι κατηγορίες

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη για 4 κακουργήματα και σειρά πλημμελημάτων εναντίον 19 ατόμων. Για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, σωματεμπορία και αρπαγή.

Κατηγορούμενοι με ονοματεπώνυμο

Με γνώμονα την προστασία του κοινωνικού συνόλου, ευάλωτων και ανίσχυρων κοινωνικών ομάδων, η εισαγγελέας Ελένη Ράικου έκρινε απαραίτητο και έδωσε εντολή να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα των κατηγορουμένων.

Εγκέφαλος της υπόθεσης θεωρείται ο επιχειρηματίας Άγγελος Γιαννακόπουλος ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης.

Μεταξύ των κατηγορουμένων, είναι ο πρώην αστυνομικός Κωνσταντίνος Κύρου που διαφεύγει της σύλληψης και ο οποίος είχε παλαιότερα αποταχθεί από το Σώμα λόγω μίας υπόθεσης κατάχρησης ύψους 70 εκ δρχ. από το ταμείο του Τμήματος Αλλοδαπών, χρήματα που είχαν καταθέσει μετανάστες για την έκδοση άδειας παραμονής και εργασίας.

Από την αστυνομία έχουν συλληφθεί οι : Γιαννακόπουλος Αντώνιος του Χαραλάμπους- αδελφός του επιχειρηματία, Γαρίδας Χ. Νεκτάριος, Τριανταφύλλου Δ. Σπυρίδων, Κοσμίδης Γ. Δημήτριος, Τριαντάφυλλος Α. Κωνσταντίνος, Marta Zincuta από τη Ρουμανία, Esanu Tatiana από τη Μολδαβία, Pavel Alexandru από τη Ρουμανία, Fliostor Sergiu από τη Μολδαβία, Cretu Mihai από τη Ρουμανία.

Ενώ διαφεύγουν της σύλληψης και έχουν εκδοθεί εντάλματα σε βάρος των : Γιαννακόπουλο Χ. Άγγελο, Σπυρόπουλο Κ. Βασίλειο, Γραμματικόπουλο Π. Νικόλαο, Τσατσούλη Χ. Γεώργιο, Fliostor Igor από τη Μολδαβία, Taraseviciute Asta από τη Λιθουανία, και Ναγκμπίνα Μαρίνα από τη Ρωσία.

Πηγή : cosmo.gr

ilias 12-11-2008 22:18:

leukos artos opos leme leukis sarkos


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 07:59:.

Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam