Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΕΛΛΑΔΑ

Εξελίξεις με σφραγίδα ΟΤΕ στις τηλεπικοινωνίες

This is a discussion on Εξελίξεις με σφραγίδα ΟΤΕ στις τηλεπικοινωνίες within the ΕΛΛΑΔΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Την υπογραφή του ΟΤΕ στις τηλεπικοινωνιακές εξελίξεις φέρει το 2008. Το ενδεχόμενο εύρεσης στρατηγικού επενδυτή για τον Οργανισμό αλλά και ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 31-12-2007, 16:58:   #1
ilias
VIP
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 7.753
Thanks: 111
Thanked 855 Times in 534 Posts
ilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the rough
Προεπιλογή Εξελίξεις με σφραγίδα ΟΤΕ στις τηλεπικοινωνίες


Την υπογραφή του ΟΤΕ στις τηλεπικοινωνιακές εξελίξεις φέρει το 2008. Το ενδεχόμενο εύρεσης στρατηγικού επενδυτή για τον Οργανισμό αλλά και η μάχη της ευρυζωνικότητας αναμένεται να καθορίσουν τις επιχειρηματικές εξελίξεις στον κλάδο τη νέα χρονιά.
Ο μετοχικός πόλεμος Δημοσίου - MIG αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή, αποκαθιστώντας την ηρεμία στο εσωτερικό του ΟΤΕ. Η επόμενη μέρα για τον οργανισμό θα εξαρτηθεί από το αν οι δύο βασικοί μέτοχοί του έρθουν σε συμφωνία για κοινή γραμμή πλεύσης. Τέσσερα είναι τα ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά: το Δημόσιο θα επιδιώξει να εξασφαλίσει τη δέσμευση της MIG ότι δεν θα προχωρήσει σε αύξηση της μετοχικής της παρουσίας στον ΟΤΕ και να διασφαλίσει ότι η στρατηγική του Οργανισμού θα εξακολουθεί να χαράσσεται από αυτό. Η MIG από την πλευρά της θα πιέσει για να αποκτήσει 3 θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΤΕ.
Τις σημαντικότερες εξελίξεις θα πυροδοτήσει η εύρεση στρατηγικού επενδυτή για τον ΟΤΕ. Τα σενάρια περί ενδιαφέροντος από την Deutsche Telecom έχουν επιστρέψει στο προσκήνιο, χωρίς, όμως, να αποκλείεται να προκύψει και άλλος Ευρωπαίος διεκδικητής.
Σε επίπεδο αγοράς, το 2008 αναμένεται να ενταθεί ο ανταγωνισμός στο κομμάτι της παροχής συνδυασμένων υπηρεσιών σταθερής - κινητής τηλεφωνίας και ADSL Ιντερνετ. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η εξέλιξη της συνεργασίας του ΟΤΕ με την Cosmote για το λανσάρισμα κοινών πακέτων τηλεφωνίας και Ιντερνετ, καθώς ο ανταγωνισμός από τις Vodafone και Wind γίνεται όλο και πιο έντονος.
Εντονη κινητικότητα αναμένεται και στις υπόλοιπες εταιρίες του κλάδου, ενώ η πορεία αρκετών ενδέχεται να επηρεαστεί από την πώληση της Multichoice. Η συνδρομητική πλατφόρμα με τους περίπου 360.000 ενδιαφέρει πολλούς παρόχους, που «φλερτάρουν» με το triple play. Στον όμιλο Κόκκαλη η Hellas Online κινείται προς το Χρηματιστήριο, εξετάζοντας παράλληλα και το ενδεχόμενο εξαγορών μετά το «ναυάγιο» απόκτησης της Teledome.
Στο ρόλο της «νύφης» έχουν μπει πολλοί πάροχοι, καθώς ο ανταγωνισμός αλλά και τα σωρευμένα αρνητικά αποτελέσματα χρόνων δεν αφήνουν πολλά περιθώρια επιβίωσης στην απαιτητική αγορά των τηλεπικοινωνιών. Στα σενάρια εξαγορών - συγχωνεύσεων έχουν εμπλακεί κατά καιρούς εταιρίες όπως η On Telecoms, η Vivodi αλλά και η εισηγμένη Lannet.
Η Forthnet θα μπορούσε επίσης να είναι ένας από τους στόχους εξαγοράς, ωστόσο ένα τέτοιο deal θεωρείται ακριβό.



e-tipos.com
__________________
Ο χρήστης ilias δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες από την ηλιακή έκλαμψη LATEAM RSS NEWS 0 18-02-2011 22:00:
Με την «σφραγίδα» του Κύπρου Νικολαΐδη το Τμήμα Ιατρικής Εμβρύου της «Γαία» LATEAM RSS NEWS 0 26-11-2010 11:05:
Δολοφονία με σφραγίδα της «Σέχτας Επαναστατών» LATEAM RSS NEWS 0 23-06-2009 02:12:
Δολοφονία με σφραγίδα της «Σέχτας Επαναστατών» LATEAM RSS NEWS 0 18-06-2009 10:06:
Αγορά τριών ταχυτήτων στις τηλεπικοινωνίες ilias ΕΛΛΑΔΑ 2 07-05-2008 02:39:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 11:50:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam