Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΕΛΛΑΔΑ

Φάκελος-Γυναικεία κακοποίηση

This is a discussion on Φάκελος-Γυναικεία κακοποίηση within the ΕΛΛΑΔΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Με αφορμή την 25η Νοεμβρίου, παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας εναντίον των γυναικών, το cosmo.gr έκανε μια έρευνα σε πολλές ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 25-11-2009, 00:25:   #1
geodon
Moderator
 
Το avatar του χρήστη geodon
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 10.919
Thanks: 2.530
Thanked 1.978 Times in 1.430 Posts
My Mood:
geodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to all
Προεπιλογή Φάκελος-Γυναικεία κακοποίησηΜε αφορμή την 25η Νοεμβρίου, παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας εναντίον των γυναικών, το cosmo.gr έκανε μια έρευνα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, για να σας παρουσιάσει τη σημερινή κατάσταση. Δυστυχώς τα συμπεράσματα δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

Όσο γιΆ αυτούς ,που πιστεύουν ότι το φαινόμενο της κακοποίησης, αφορά μόνο τις αλλοδαπές και τις χαμηλού μορφωτικού επιπέδου γυναίκες , το μόνο σίγουρο είναι πως θα διαψευστούν.

Η γυναικεία κακοποίηση ,πολλές φορές ,είναι δίπλα μας. Συχνά όμως ,μια κλειστή πόρτα και κυρίως κάποια κλειστά στόματα την κάνουν «φάντασμα» …Ένα «φάντασμα» -εφιάλτη με τεράστιες συνέπειες για τη κακοποιημένη γυναίκα, τόσο σε ψυχολογικό, όσο και σε κοινωνικό –εργασιακό επίπεδο.

Η σωματική βία, που οι άνδρες εφαρμόζουν στις συζύγους τους φτάνει (όχι σπάνια) μέχρι τον βιασμό και τη σεξουαλική κακοποίηση και σε μερικές περιπτώσεις ακόμη και ως τον φόνο. Αυτή είναι μονάχα η μία πτυχή του προβλήματος. Η ψυχολογική ή η οικονομική βία και ο φόβος της αποκάλυψης ότι κάποια γυναίκα είναι θύμα κάποιας μορφής κακοποίησης από τον σύντροφό της, αποτελούν την άλλη όψη του νομίσματος.

Τα μεγαλύτερα θύματα ,αυτής της κατάστασης είναι αδιαμφισβήτητα τα παιδιά, που μεγαλώνουν σΆ ένα περιβάλλον βίας .Το οποίο ,όπως μας είπαν και οι ειδικοί, τα στιγματίζει για όλη τους τη ζωή. Παιδιά ,που μεγαλώνουν σΆ ένα παραμύθι με τη κακιά μάγισσα και το λύκο και δεν έχουν γνωρίσει ποτέ τη καλή νεράιδα ,αν και συχνά αναζητούν το μαγικό ραβδί της για να τα μεταφέρει σΆ ένα καλύτερο μέλλον ,που σίγουρα τους αξίζει.

Δυστυχώς για εκείνα, μαγικά ραβδιά δεν υπάρχουν, υπάρχουν όμως άνθρωποι, που με τις πρωτοβουλίες τους στηρίζουν τις κακοποιημένες γυναίκες . Εθελοντές σΆ όλη την Ελλάδα, που ο καθένας στον τομέα του κάνει ο,τι μπορεί για να πάρουν αυτές οι γυναίκες τη ζωή στα χέρια τους και να δουν και πάλι την αισιόδοξη πλευρά της.

Η κ. Αμαλία Μπασιά ,μέλος του ΤΕΔΚ(Διεθνής Οργανισμός Δήμος και Κοινοτήτων)και πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας μας μίλησε ως γραμματέας ισότητας του Δήμου Χανίων για τις διαστάσεις της γυναικείας κακοποίησης ,στη Κρήτη και ειδικότερα στα Χανιά.

1. Πείτε μας, ποια είναι η διάσταση του προβλήματος στη Κρήτη;

Η διάσταση του προβλήματος της βίας στην Κρήτη είναι μεγάλη. Πιο συγκεκριμένα στο Νομό Χανίων που γνωρίζω καλύτερα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Υπάρχει παντού ανεξάρτητα κοινωνικής τάξης, οικονομικού μορφωτικού επιπέδου φυλής ή ηλικίας.

2. Έχει αλλάξει κάτι τα τελευταία χρόνια;

Οι εμπλεκόμενοι φορείς στο Νομό αλλά και η Νομαρχιακή Επιτροπή Ισότητας και Μ.Κ.Ο. με ημερίδες, εκπομπές στην τηλεόραση και ραδιόφωνο άρθρα στις εφημερίδες προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες αλλά και να τους ενημερώσουμε για όλες τις μορφές βίας. Επίσης και για τη νέα μορφή δουλεμπορίου το trafiking, που αφορά γυναίκες και παιδιά. Αλλά και η γενική γραμματεία με τα Επεακ έχει επιμορφώσει Εκπαιδευτικούς. Και στα Χανιά γίνεται πολύ καλή δουλειά στα σχολεία θα έπρεπε όμως να μπει κανονικό μάθημα περισσότερες ώρες δίδαγμα.

3. Οι γυναίκες που έρχονται σ' εσάς, σε ποιές κοινωνικές ομάδες ανήκουν συνήθως;

Οι γυναίκες που έρχονται σ΄ εμένα ανήκουν σε όλες τις κοινωνικές ομάδες. Αριθμητικά όμως περισσότερες αλλοδαπές και χαμηλών εισοδημάτων. Η άγνοια, η έλλειψη χρημάτων και μόρφωσης σίγουρα συντελεί να διαιωνίζεται μια κατάσταση εκμετάλλευσης και βίας.

4. Υπάρχει κάποιος ξενώνας στα Χανιά για εκείνες;

Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιος ξενώνας αν και αγωνιζόμαστε να κάνουμε. Ο ξενώνας είναι περισσότερο από αναγκαίος.

5. Υπάρχει κρατική μέριμνα για το θέμα;

Όλες οι αρχές Νομαρχίας Ν.Ε. Ισότητας, Δ/νση Κοιν. Πρόνοιας, Δήμος Χανίων (Ο.Δ.Η.Κ.Ο.Ι.Π.) Δικηγορικός Σύλλογος, Αστυνομία, Ιατροδικαστές, Νοσοκομείο, Κέντρο ψυχικής υγείας, συνεργαζόμαστε αλλά το πρόβλημα υπάρχει.

6. Ποια ιστορία ακούσατε τελευταία;

Η τελευταία ιστορία: Οκτώβριος 2009 Γυναίκα 28 ετών μητέρα 4 ανηλίκων παιδιών 3,5 , 5, 6, και 9 ετών και διανύει 8ο μήνα κύησης ο σύζυγος 30 ετών την ξυλοκόπησε άγρια. Το έμαθα από τον φωτογράφο στον οποίο κατέφυγε να φωτογραφήσει την κακοποίηση ο οποίος την έστειλε στο γραφείο μου. Ενέργειες δικές μου. Νοσοκομείο –Δικηγόρος δωρεάν τα 2 παιδιά σε παιδικό σταθμό του Δήμου Χανίων αμέσως.

Τα άλλα δύο έμειναν με τον πατέρα στην Κωμόπολη-πήγαιναν –Δημοτικό Σχολείο. Δικτύωση με κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Χανίων και Δ/νση Κοινωνικής Πρόνοιας. Ηρέμησε λίγο, αποτέλεσμα: έμεινε λίγο στη μητέρα της στα Χανιά. Ο σύζυγός με το δικηγόρο του την έπεισαν γύρισε στο σπίτι. Γέννησε προχθές. Μου ζήτησε να της βαφτίσω το μωρό. Προσπαθώ να έχω επαφή. Αλλά…..

Ο κρατικός φορέας ΕΚΚΑ

Όπως μας ενημέρωσε ο αρμόδιος για τα θέματα της γυναικείας κακοποίησης κ. Θεόδωρος Μουστεράκης .Από τη στιγμή που μια γυναίκα γίνει θύμα τέτοιας κακοποίησης περνά μερικά στάδια μέχρι τη φιλοξενία της στον ξενώνα.

Αρχικά το ΕΚΚΑ παρέχει άμεση βοήθεια στη γραμμή 197, η οποία είναι 24ώρη.Η τηλεφωνική υπηρεσία συνεργάζεται με ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και γιατρούς. Στη συνέχεια πολλά περιστατικά παραπέμπονται σε κοινωνικά κέντρα της υπηρεσίας.

Οι δύο ξενώνες που έχει στη παροχή του, ο κρατικός φορέας εξυπηρετούν τις γυναίκες ανάλογα με το επείγον της κατάστασης .Ο πρώτος φιλοξενεί τις γυναίκες που χρειάζονται άμεσα στήριξη και φροντίδα. Εκεί αποφεύγονται οι τυπικές διαδικασίες των εξετάσεων και οι γυναίκες στεγάζονται άμεσα.

Ο δεύτερος ξενώνας φιλοξενεί περίπου 30 γυναίκες και το συνηθισμένο χρονικό όριο είναι οι τρεις μήνες. Εκεί φιλοξενούνται και Ελληνίδες και αλλοδαπές γυναίκες και τους παρέχεται νομική και κοινωνική κάλυψη. Όσες γυναίκες έχουν παιδιά, φιλοξενούνται μαζί τους.

H ΚΙΒΩΤΟΣ

Η κ. Μαρίνα Κατσιμπάλη ,διευθύντρια στη ΚΙΒΩΤΟ ,με δεκάχρονο έργο. Μας μίλησε ,για τη φετινή τους προσπάθεια. Για πρώτη φορά, δημιουργήθηκε στη ΚΙΒΩΤΟ ξενώνας για τις κακοποιημένες γυναίκες με 39 κλίνες.

«Αλλού τους δίνουν, ένα κρεβάτι και αυτό είναι σημαντικό, εδώ όμως προσπαθούμε να τους βρούμε εργασία και να ανοίξουν μόνες τους τα φτερά τους». Τα παιδιά τους φιλοξενούνται στο ξενώνα της ΚΙΒΩΤΟΥ ένα έργο του πάτερ Αντώνιου, που χρόνια τώρα γέμισε με ελπίδα χιλιάδες παιδιά. Έτσι εκείνες έχουν την ευκαιρία να πάνε σε συνεντεύξεις για εύρεση εργασία. Αυτά τα ραντεβού έχουν κλειστεί από τους ανθρώπους του ιδρύματος. Το οποίο παράλληλα φροντίζει για οτιδήποτε άλλο χρειαστούν . Από φάρμακα, γιατρούς μέχρι ένα χαρτζιλίκι για να κινηθούν στη πόλη.

«Οι γυναίκες αυτές, δεν είναι μόνο ξένες ,αν και αυτό πιστεύουν πολλοί» άκουσα και την ίδια να λέει, όπως άλλωστε τους περισσότερους αρμόδιους για τη κακοποίηση γυναικών. «Οι γυναίκες αυτές δεν ανήκουν μόνο σε χαμηλά μορφωτικά και κοινωνικά επίπεδα»

Στόχος του ξενώνα είναι οι γυναίκες να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια γιατί μόνο έτσι θα κάνουν ευτυχισμένα και τα παιδιά τους. Στη ΚΙΒΩΤΟ έχουν καταλάβει πως αν υπάρχει οικογενειακό περιβάλλον, που νοσεί δε μπορεί να υπάρξει χαρούμενο παιδί. ΓιΆ αυτό και η δράση τους στρέφεται στην ενίσχυση της μητέρας.

Η γνώμη της ψυχολόγου


Είναι σημαντικό ,να κατανοήσουμε τη ψυχολογία αυτών των γυναικών, που δέχονται να είναι ,ακόμα και για χρόνια, θύματα της ενδοοικογενειακής βίας. Γι΄ αυτό το σκοπό ζητήσαμε τη γνώμη της ειδικού ψυχολόγου κ. Νένας Γεωργιάδου, ας δούμε τι μας είπε.

1. Περιγράψτε μας, το προφίλ μιας κακοποιημένης γυναίκας

Γενικότερα κακοποιημένες γυναίκες υπάρχουν σε όλα τα κοινωνικά, οικονομικά και μορφωτικά στρώματα. Παρόλα αυτά πιο συχνά τις συναντάμε στα χαμηλότερα στρώματα. Χαρακτηρίζονται από έλλειψη αυτοπεποίθησης, ασφάλειας, φόβους και πολύ συχνά είναι οικονομικά εξαρτημένες από τους άντρες τους.

2. Μέσα από την εμπειρία σας, ποιοι είναι οι λόγοι που δεν αφήνουν τη γυναίκα να αποδράσει από μια τέτοια κατάσταση;

Οι λόγοι που δεν αφήνουν μια γυναίκα να ξεφύγει από τέτοιες καταστάσεις είναι η ίδια η προσωπικότητα τους, η οικονομική ανασφάλεια που θα προκύψει και πολύ συχνά ο φόβος του εκφοβισμού και του εκβιασμού που δέχονται.

3. Ποιές είναι οι συνέπειες στη ψυχολογία των παιδιών τους;

Τα παιδιά που μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον όπου βλέπουν την μητέρα τους να είναι θύμα και ο πατέρας δράστης αναπτύσσουν συχνά μια αντίστοιχη συμπεριφορά και μπορεί να γίνουν αν είναι αγόρια βίαια ή αν είναι κορίτσια να γίνουν θύματα ως ενήλικες. Μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον που νιώθουν ανασφάλεια και δυσκολεύονται αργότερα να αναπτύξουν κοινωνικές δεξιότητες.

4. Ποια είναι η πιο συχνή μορφή κακοποίησης που δέχονται αυτές οι γυναίκες;

Η πιο συχνή μορφή κακοποίησης είναι η λεκτική κακοποίηση και ο ψυχολογικός εκβιασμός. Είναι πολύ σκληρές μορφές κακοποίησης – συχνά προκαλούν εντονότερα τραύματα από ότι η σωματική κακοποίηση, που τις περισσότερες φορές περνούν απαρατήρητες καθώς δεν αφήνουν εμφανή σωματικά σημάδια.

Ο κρατικός φορέας ΕΚΚΑ

Όπως μας ενημέρωσε ο αρμόδιος για τα θέματα της γυναικείας κακοποίησης κ. Θεόδωρος Μουστεράκης. Από τη στιγμή που μια γυναίκα γίνει θύμα τέτοιας κακοποίησης περνά μερικά στάδια μέχρι τη φιλοξενία της στον ξενώνα.

Αρχικά το ΕΚΚΑ παρέχει άμεση βοήθεια στη γραμμή 197, η οποία είναι 24ώρη.Η τηλεφωνική υπηρεσία συνεργάζεται με ψυχολόγους ,κοινωνικούς λειτουργούς και γιατρούς. Στη συνέχεια πολλά περιστατικά παραπέμπονται σε κοινωνικά κέντρα της υπηρεσίας.

Οι δύο ξενώνες που έχει στη παροχή του, ο κρατικός φορέας εξυπηρετούν τις γυναίκες ανάλογα με το επείγον της κατάστασης .Ο πρώτος φιλοξενεί τις γυναίκες που χρειάζονται άμεσα στήριξη και φροντίδα. Εκεί αποφεύγονται οι τυπικές διαδικασίες των εξετάσεων και οι γυναίκες στεγάζονται άμεσα.

Ο δεύτερος ξενώνας φιλοξενεί περίπου 30 γυναίκες και το συνηθισμένο χρονικό όριο είναι οι τρεις μήνες. Εκεί φιλοξενούνται και Ελληνίδες και αλλοδαπές γυναίκες και τους παρέχεται νομική και κοινωνική κάλυψη. Όσες γυναίκες έχουν παιδιά, φιλοξενούνται μαζί τους.

Ξενώνας Δήμου Αθηναίων

Ο Ξενώνας κακοποιημένων γυναικών λειτουργεί στο Δήμο της Αθήνας από το 1993 και απευθύνεται σε κάθε γυναίκα που δέχεται βία, ελληνίδα ή αλλοδαπή, ανεξάρτητα από το πλαίσιο της σχέσης (εντός ή εκτός γάμου). Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να φιλοξενηθούν μαζί με τα παιδιά τους (τα αγόρια γίνονται δεκτά έως 14 ετών). Για να φιλοξενηθούν στον Ξενώνα πρέπει να απευθυνθούν στο Γραφείο Ισότητας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας του Δήμου Αθηναίων.

Οι γυναίκες που φιλοξενούνται στον Ξενώνα, παραπέμπονται από το Γραφείο Ισότητας του Δήμου Αθηναίων, από το Γραφείο Υποδοχής της Γενικής Γραμματείας Ισότητας και από άλλες Κοινωνικές Υπηρεσίες ή φορείς, με δική τους πρωτοβουλία. Για το λόγο αυτό έχουν ενημερωθεί οι κατά τόπους Κοινωνικές Υπηρεσίες, τα Αστυνομικά Τμήματα, τα Νοσοκομεία, οι Εκκλησίες και όλες οι συναφείς υπηρεσίες.

Η παραμονή τους κατά μέσο όρο και βάσει του Κανονισμού Λειτουργίας είναι 20 ημέρες έως 1 μήνα με προϋπόθεση την προσωπική συνέντευξη από την κοινωνική υπηρεσία και την προσκόμιση ιατρικών εξετάσεων.

Ο Ξενώνας παρέχει στις γυναίκες που φιλοξενεί και στα παιδιά τους στέγη, προστασία, ασφάλεια, ψυχολογική υποστήριξη και κοινωνική κάλυψη από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό. Επίσης νομικές συμβουλές καθώς και πληροφορίες για τη λειτουργία άλλων Κοινωνικών Υπηρεσιών και Φορέων που μπορούν να απευθυνθούν ανάλογα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Στόχος του ξενώνα είναι να δώσει τη δυνατότητα στις γυναίκες που απευθύνονται για βοήθεια να ανατρέξουν στα γεγονότα που προκάλεσαν την κακοποίηση, προσφέροντάς τους τον κατάλληλο χώρο, ψυχολογική και κοινωνική στήριξη, ώστε να σταθεροποιήσουν ή να επανακτήσουν την αυτοεκτίμησή τους. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, θα μπορέσουν νΆ ανακαλύψουν ότι υπάρχουν εναλλακτικές δυνατότητες ζωής και εμπειρίας, πράγμα που θα είναι χρήσιμο είτε επιστρέψουν σπίτι τους, είτε αποφασίσουν να ζήσουν χωρίς τον άνδρα που τις κακοποιεί.

Συνοψίζοντας…

Μύθοι και Αλήθειες για την Κακοποίηση


Μύθος: Ότι τα θύματα προκαλούν την κακοποίηση τους.

Αλήθεια: Αυτή είναι η πιο συχνή δικαιολογία που χρησιμοποιούν οι θύτες.

Μύθος: Ότι σε μερικές γυναίκες αρέσει να τις κακοποιούν.

Αλήθεια:
Σε κανένα δεν αρέσει να κακοποιείται, αλλά ο φόβος είναι ο κυριότερος λόγος που δεν αντιδρούν.

Μύθος: Ότι η βία μεταξύ συζύγων δεν είναι ποινικό αδίκημα.

Αλήθεια:
Η βία είναι ποινικό αδίκημα το οποίο μπορεί να οδηγήσει και στη φυλακή.

Μύθος: Ότι τα παιδιά δεν επηρεάζονται.

Αλήθεια: Οι επιπτώσεις της βίας (άμεση ή έμμεση) πάνω στα παιδιά είναι πάντοτε τραυματικές.


Πηγή : cosmo.gr
__________________

ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο χρήστης geodon δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
The Following User Says Thank You to geodon For This Useful Post:
Κατερίνα (25-11-2009)
Sponsored Links
Παλιά 26-11-2009, 00:55:   #2
geodon
Moderator
 
Το avatar του χρήστη geodon
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 10.919
Thanks: 2.530
Thanked 1.978 Times in 1.430 Posts
My Mood:
geodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to all
Προεπιλογή

Η γυναικεία κακοποίηση στον αναπτυσσόμενο κόσμοΥπάρχουν γυναίκες, που αδιαμφισβήτητα είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού. Γυναίκες ,που βιάζονται και κακοποιούνται για μια ολόκληρη ζωή, χωρίς να έχουν καν τη δυνατότητα να το καταγγείλουν.

Στο Αφγανιστάν ο μαζικός βιασμός γυναικών είναι συνηθισμένο φαινόμενο και αποδεκτό από την κοινωνία.Στο Πακιστάν το 90% των παντρεμένων γυναικών δηλώνει πως έχει υποστεί κακοποίηση. Το 50% το δέχεται ως κάτι φυσικό, ως τη μοίρα των γυναικών.

Στο Μπαγκλαντές, τα μισά θύματα δολοφονιών είναι γυναίκες

Στην Ινδία σε έρευνα που έγινε το 2001, βρέθηκε πως 35.000.000 κορίτσια και γυναίκες είναι θύματα κακοποίησης. Σε μια χώρα που τα κορίτσια γεννιούνται με έλεγχο, αφού αν φανεί στον υπέρηχο ότι το νεογέννητο είναι κοριτσάκι, προχωρούν άμεσα σε έκτρωση. Συχνά δε, σκοτώνουν τα νεογέννητα κορίτσια

Στη Ρουάντα το 20% των γυναικών βιάστηκε ή σκοτώθηκε από το 1994 μέχρι σήμερα.

Στη Κανά το 75% των κοριτσιών ,ακρωτηριάζεται στα γεννητικά όργανα για να μη νιώθει καμιά σεξουαλική ικανοποίηση.

Στη Ν. Αφρική 500.000 γυναίκες και κορίτσια βιάζονται και δολοφονούνται. Για κάθε εικοσιπέντε άνδρες που δικάζονται γι' αυτά τα εγκλήματα , οι είκοσι αφήνονται ελεύθεροι.

Στη προκειμένη περίπτωση οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Η τραγωδία που βιώνουν εκατομμύρια γυναίκες δεν έχει τέλος.


Πηγή : cosmo.gr
__________________

ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο χρήστης geodon δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
The Following User Says Thank You to geodon For This Useful Post:
Κατερίνα (26-11-2009)
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Φάκελος με εκρηκτικά στο υπουργείο Δικαιοσύνης LATEAM RSS NEWS 0 02-02-2011 13:01:
¶νοιξε ο φάκελος του C4I LATEAM RSS NEWS 0 09-03-2010 13:35:
Φάκελος 17 Νοέμβρη: Μία ημερομηνία, μία ιστορία ironitsa ΕΛΛΑΔΑ 0 17-11-2009 10:08:
Στο Συμβούλιο Εφετών ο φάκελος για τα δομημένα ομόλογα LATEAM RSS NEWS 0 04-02-2009 08:48:
Στη Δικαιοσύνη ο φάκελος με τα TOR - M1 LATEAM RSS NEWS 0 05-08-2008 16:20:


Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 02:49:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam