Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΕΛΛΑΔΑ

"Φλέγονται" Αθήνα και Θεσσαλονίκη (videos)

This is a discussion on "Φλέγονται" Αθήνα και Θεσσαλονίκη (videos) within the ΕΛΛΑΔΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Τέτοιες δύσκολες ώρες που ο κόσμος πενθεί για τον άδικο θάνατο του νεαρού στα Εξάρχεια και την ίδια ώρα παρακολουθεί ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 08-12-2008, 22:18:   #1
geodon
Moderator
 
Το avatar του χρήστη geodon
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 10.918
Thanks: 2.530
Thanked 1.978 Times in 1.430 Posts
My Mood:
geodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to all
Προεπιλογή "Φλέγονται" Αθήνα και Θεσσαλονίκη (videos)



Τέτοιες δύσκολες ώρες που ο κόσμος πενθεί για τον άδικο θάνατο του νεαρού στα Εξάρχεια και την ίδια ώρα παρακολουθεί με αγωνία την εκτός ελέγχου κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και δη στην Αθήνα, δεν μπορείς να επικεντρωθείς στα αθλητικά δρώμενα... (videos)

Μαζική συμμετοχή στην πορεία

Οι πορείες που ξεκινήσαν από τα Προπύλαια και κοντά στην Ομόνοια από το ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ και την ΚΝΕ αντίστοιχα ήταν μαζικές - δοθείσης και της έκρυθμης κατάστασης που κυριαρχούσε από νωρίς στους δρόμους της Αθήνας, με συμπλοκές στα κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας. Γύρω στις 7.30 η πορεία βρισκόταν στη Σταδίου καταλαμβάνοντας όλη σχεδόν την έκταση της.

Στο έλεος της βίας - σχεδόν χωρίς αστυνομική παρουσία η Αθήνα

Ακολούθησε μια νύχτα χάους, φωτιάς και καταστροφής, με εστίες έντασης να "εκρήγνυνται" σε όλα τα σημεία του κέντρου της Αθήνας και την κατάσταση - λόγω και της ανυπαρξίας αστυνομικής δύναμης στην περιοχή- να γίνεται ανεξέλεγκτη. Στο κέντρο της Αθήνας κυριάρχησε η εκτεταμενη βία, ενώ έγιναν πολλές προσαγωγές.

Κτίρια καίγονται

Εργαζόμενοι βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στις 8 το βράδυ στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Σύνταγμα στο οποίο είχε εκδηλωθεί φωτιά. Την ίδια ώρα το κτίριο πολιορκείτο και από κουκουλοφόρους. Οι εργαζόμενοι καλούσαν προς βοήθεια ενώ γύρω στις οκτώ το βράδυ έφτασε βοήθεια από την Πυροσβεστική. Μία γυναίκα που αγνοείτο στην τράπεζα τελικά κατάφερε να απεγκλωβιστεί. Στις φλόγες έχει παραδοθεί και δεύτερη τράπεζα στο Σύνταγμα καθώς και κτίριο της Ο.Α. στην οδό Φιλελλήνων. Στις φλόγες τυλίχθηκαν πολλά κτίρια και καταστήματα στο κέντρο της πόλης.

Στην Ομόνοια κουκουλοφόροι "έσπασαν" γωνιακό οπλοπωλείο και πήραν όπλα, μαχαίρια, ξίφη και σφαίρες. Εκτεταμένο πλιάτσικο σημειώνονταν στα μαγαζιά που "ανοίγαν" από τους κουκουλοφόρους.

Στα Προπύλαια σημειώθηκαν νωρίτερα καταστροφές σε καταστήματα τα οποία τυλίχθηκαν στις φλόγες επί της οδού Ιπποκράτους. Οι οδομαχίες συνεχίζονται στην περιοχή.

Κτίριο τράπεζας τυλίχθηκε στις φλόγες και στην οδό Ακαδημίας με δύο καθαρίστριες που βρίσκονταν μέσα να φυγαδεύονται μέσα από το κτίριο την τελευταία στιγμή.

«Υπό κατάληψη» βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας η πλατεία Κάνιγκος -όπου εκδηλώθηκαν πυρκαγιές σε καταστήματα - από ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου, ενώ εκτεταμένες φθορές σε καταστήματα πραγματοποιήθηκαν στην οδό Εμμανουήλ Μπενάκη. Στην οδό Σκουφά και στη Σταδίου καταστράφηκαν και πυρπολήθηκαν πολλά καταστήματα.

Εικόνα πολέμου και στην Γ Σεπτεμβρίου όπου σημειώνονταν συμπλοκές μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ. Επί τόπου βρίσκονταν κουκουλοφόροι που εκτόξευαν μολότωφ και πέτρες, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με ρίψεις δακρυγόνων. Στην περιοχή έπιασε φωτιά κτίριο όπου στεγαζόταν φροντιστήριο.

Το απόγευμα γύρω στις επτά σημειώνονταν συμπλοκές μεταξύ νεαρών και αστυνομικών στην πλατεία Ομόνοιας, ενώ έχουν σημειωθεί καταστροφές σε τράπεζες, αλλά και καταστήματα στην οδό Πανεπιστημίου.

Πορείες και επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Σε εξέλιξη βρίσκονταν το απόγευμα της Δευτέρας τρία συλλαλητήρια και στη Θεσσαλονίκη. Σε πορεία έχει καλέσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Αγίας Σοφίας, το ΚΚΕ στο Άγαλμα του Βενιζέλου και η εξωκοινοβουλευτική Αριστερά στην Καμάρα. Μετ’ εμποδίων γινόταν η κίνηση στο κέντρο της πόλης, η οποία βρέθηκε επίσης – όπως και πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας – σε δίνη επεισοδίων, έντασης και αναβρασμού για τρίτη συνεχή μέρα.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας εστίες φωτιάς είχαν ανάψει σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης και σε πολλούς κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης σημειώνονταν σοβαρά επεισόδια από ομάδες κουκουλοφόρων.

ενώ υπάρχουν πληροφορίες για έναν τραυματισμένο αστυνομικό κατά την "πολιορκία" του αστυνομικού τμήματος Συκεών. Φωτιά είχε ξεσπάσει στο Μακεδονία Παλλάς ενώ όπως μεταδίδουν οι δημοσιογράφοι η πόλη έχει σκεπαστεί από τον καπνό από τις φωτιές και τα δακρυγόνα.

Videos από τα επεισόδια...


Πηγή : cosmo.gr
__________________

ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο χρήστης geodon δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks


Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
'Ελληνες το 60% των ατόμων που επισκέπτονται το Πολυϊατρείο των "Γιατρών του Κόσμου" στη Θεσσαλονίκη LATEAM RSS NEWS 0 12-01-2010 13:21:
Παρουσίαση του προγράμματος καταπολέμησης ναρκωτικών "Αθήνα - Ζωή" από τον Ν. Κακλαμάνη σε εκδήλωση με τίτλο " Όχι στις ουσίες ναι LATEAM RSS NEWS 0 10-07-2008 09:17:
Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκαν αστυνομικοί που "πουλούσαν προστασία" LATEAM RSS NEWS 0 03-07-2008 09:21:
Χάντμπολ-ξεκίνησε το καμπ "1st handball summer school" στη θεσσαλονίκη LATEAM RSS NEWS 0 27-06-2008 19:55:
Θεσσαλονίκη: επιστολές μεταναστών ανοίγουν ένα "παράθυρο" στο παρελθόν της ευρώπης LATEAM RSS NEWS 0 27-06-2008 13:27:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 06:05:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam