Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΕΛΛΑΔΑ

Εισαγωγή υποψηφίων με βάση το 9 σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

This is a discussion on Εισαγωγή υποψηφίων με βάση το 9 σε ΑΕΙ και ΤΕΙ within the ΕΛΛΑΔΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Mηχανογραφικό από όλους Εισαγωγή υποψηφίων με βάση το 9 σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, σχεδιάζει το υπ. Παιδείας 02/07/06 11:28 ΑθήναΜε ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 02-07-2006, 18:04:   #1
radioamateur
Guest
 
Μηνύματα: n/a
Προεπιλογή Εισαγωγή υποψηφίων με βάση το 9 σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Mηχανογραφικό από όλους

Εισαγωγή υποψηφίων με βάση το 9 σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, σχεδιάζει το υπ. Παιδείας



02/07/06 11:28



ΑθήναΜε μεταβατική διάταξη του υπουργείου Παιδείας η βάση του 10 φαίνεται ότι θα μετατραπεί τελικά σε 9, δίνοντας μια δεύτερη ευκαιρία σε ορισμένους υποψηφίους να εισαχθούν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ ως «επιλαχόντες». Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται όλοι οι υποψήφιοι να υποβάλλουν μηχανογραφικό.



Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εφημερίδα Έθνος της Κυριακής, μετά από τα υψηλά ποσοστά εκείνων που έγραψαν κάτω από τη βάση, καθώς και μπροστά στον κίνδυνο να υπολειτουργήσουν σχολές κυρίως των ΤΕΙ, το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να συμπληρώσει τις θέσεις που θα μείνουν κενές με επιλαχόντες.



Οι επιλαχόντες θα είναι εκείνοι που έχουν γράψει κάτω από τη βάση, αλλά η βαθμολογία τους κινείται από 9 και πανω. Ο ακριβής αριθμός των επιλαχόντων θα οριστεί, αφού υπολογιστούν οι κενές θέσεις, ωστόσο οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 13.000 κενές θέσεις.



Προκειμένου να εφαρμοστεί το σχέδιο αυτό, το υπουργείο Παιδείας απέστειλε επείγουσα εγκύκλιο στις διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μόλις λίγα 24ωρα μετά την ανακοίνωση του αριθμού των υποψηφίων που έγραψαν κάτω από τη βάση (39.000 ή 42%).



Στην εγκύκλιο αυτή ζητείται να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν μηχανογραφικό δελτίο όλοι οι υποψήφιοι, ανεξαρτήτως της βαθμολογίας τους. Υπενθυμίζεται ότι οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο από τη Δευτέρα 10 Ιουλίου μέχρι και την Παρασκευή 21 Ιουλίου.



Διευκρινίσεις υπουργείου Παιδείας



Το υπουργείο Παιδείας διευκρίνισε ότι «σύμφωνα με την πρόσφατα ψηφισθείσα νομοθετική ρύθμιση, σχετικά με την πρόσβαση στα ΑΕΙ, η εισαγωγή υποψηφίων σε τμήματα πανεπιστημίων ή ΤΕΙ είναι δυνατή μόνο σε όσους έχουν βαθμό πρόσβασης ίσο ή μεγαλύτερο του 10 και τουλάχιστον το μισό του μέγιστου αριθμού μορίων ή, εναλλακτικά, τουλάχιστον μια από τις παραπάνω δύο προϋποθέσεις.



»Έτσι, είναι δυνατόν υποψήφιος με βαθμό πρόσβασης κάτω του 10 να εισαχθεί σε τμήμα ΑΕΙ εφόσον συγκεντρώσει τουλάχιστον το μισό του μέγιστου συνολικού αριθμού μορίων. Τα συνολικά μόρια υπολογίζονται μόνο μετά την κατάθεση των μηχανογραφικών δελτίων, αφού οι υποψήφιοι εκδηλώσουν τις προτιμήσεις τους, λαμβανομένης υπ' όψιν της βαρύτητας των εξετασθέντων μαθημάτων σε κάθε πεδίο και κατεύθυνση.



»Με βάση τα παραπάνω, το υπουργείο Παιδείας θεωρεί σκόπιμο να υποβάλουν μηχανογραφικά δελτία όλοι οι υποψήφιοι, αφού κατά την επεξεργασία των στοιχείων θα απορριφθούν αυτόματα όσοι δεν πληρούν καμία από τις τεθείσες προϋποθέσεις».



Κώδικας:
http://www.in.gr/
  Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για ειδικές κατηγορίες υποψηφίων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση LATEAM RSS NEWS 0 14-07-2010 17:34:
Καταργείται από φέτος η βάση του «10» για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια ironitsa ΕΛΛΑΔΑ 0 13-04-2010 19:48:
Σήμερα αναρτώνται στα λύκεια της χώρας οι πίνακες με τις βαθμολογίες των υποψηφίων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση LATEAM RSS NEWS 0 19-06-2009 11:04:
Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και τεί LATEAM RSS NEWS 0 24-06-2008 09:38:
Στις 24 Ιουνίου αναρτώνται στα Λύκεια οι πίνακες με τις βαθμολογίες των υποψηφίων για εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ LATEAM RSS NEWS 0 19-06-2008 19:30:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 21:00:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam