Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΕΛΛΑΔΑ

Ισχύει το αφορολόγητο στη συνιδιοκτησία της πρώτης κατοικίας, λέει το Υπ. Οικονομικών

This is a discussion on Ισχύει το αφορολόγητο στη συνιδιοκτησία της πρώτης κατοικίας, λέει το Υπ. Οικονομικών within the ΕΛΛΑΔΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Σε διευκρινιστική ανακοίνωση προχώρησε το Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι ισχύει το αφορολόγητο στη συνιδιοκτησία της πρώτης κατοικίας, για ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 31-10-2008, 22:23:   #1
geodon
Moderator
 
Το avatar του χρήστη geodon
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 10.918
Thanks: 2.530
Thanked 1.978 Times in 1.430 Posts
My Mood:
geodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to all
Προεπιλογή Ισχύει το αφορολόγητο στη συνιδιοκτησία της πρώτης κατοικίας, λέει το Υπ. Οικονομικών



Σε διευκρινιστική ανακοίνωση προχώρησε το Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι ισχύει το αφορολόγητο στη συνιδιοκτησία της πρώτης κατοικίας, για τα παντρεμένα ζευγάρια.
Την Παρασκευή το μεσημέρι, το Υπουργείο Οικονομικών τονίζει στην ανακοίνωσή του ότι «ο Νόμος 3634/2008 ως προς την απαλλαγή της κύριας κατοικίας από το ΕΤΑΚ, προβλέπει ότι το 2009 και τα επόμενα έτη, θα απαλλάσσεται η κύρια κατοικία μέχρι 200 τ.μ., της οποίας η αξία δεν υπερβαίνει τα 300.000 ευρώ».

«Η κύρια κατοικία θα δηλωθεί από τους φορολογούμενους στη φορολογική δήλωση του 2009. Ειδικά για το 2008, πρώτο έτος εφαρμογής του ΕΤΑΚ, προβλέπεται η αφαίρεση ποσού έως 300.000 ευρώ από τη μεγαλύτερης αξίας κατοικία», διευκρινίζει το Υπουργείο Οικονομικών και συνεχίζοντας μιλάει για «τη μορφή και το περιεχόμενο του εντύπου Ε9, που δεν είναι σε όλες τις περιπτώσεις εφικτή για τεχνικούς λόγους η διάκριση των συνιδιοκτησιών στη μεγαλύτερης αξίας κατοικία».

Η ανακοίνωση ολοκληρώνεται μιλώντας για «τις περιπτώσεις συνιδιοκτητών που που λαμβάνουν εκκαθαριστικά, στα οποία δεν ελήφθησαν υπόψη τα ποσοστά συνιδιοκτησίας μεταξύ συζύγων και ανηλίκων τέκνων τους στην μεγαλύτερης αξίας κατοικία, οι φορολογούμενοι με υπεύθυνη δήλωση στις αρμόδιες ΔΟΥ δεν θα καταβάλουν τον φόρο που αναλογεί στο ποσοστό συνιδιοκτησίας που δεν εξαιρέθηκε από το ΕΤΑΚ».

Όπως ήταν φυσικό η παραπάνω ανακοίνωση προκάλεσε αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, με την πολιτική εκπρόσωπό του Λούκα Κατσέλη να μιλά για προχειρότητες και ερασιτεχνισμούς.

«Ο κ. Αλογοσκούφης και το οικονομικό του επιτελείο δείχνουν πλέον να έχουν χάσει πλήρως τον έλεγχο στην άσκηση οικονομικής πολιτικής. Νέο κρούσμα, τα εκκαθαριστικά που έφτασαν στα χέρια χιλιάδων φορολογουμένων, με τα οποία καλούνται να πληρώσουν το ΕΤΑΚ για την κύρια κατοικία τους, σε περίπτωση που είναι συνιδιοκτησία μεταξύ των συζύγων. Σήμερα, στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομίας διευκρίνισε ότι οι φορολογούμενοι με δήλωσή τους δεν θα πρέπει να πληρώσουν», τονίζει η κ. Κατσέλη.

Eνώ συνεχίζει λέγοντας ότι «τείνει πλέον να γίνει θεσμός η έκδοση από το υπουργείο Οικονομίας μιας διευκρινιστικής δήλωσης τη μέρα, για να καλυφθούν πρωτοφανείς προχειρότητες και ανεπίτρεπτοι ερασιτεχνισμοί. Χθες, ήταν για το πακέτο των 28 δισ., σήμερα, για το ΕΤΑΚ. Οι προχειρότητες και οι ερασιτεχνισμοί τελικά αυξάνουν την αβεβαιότητα και ανασφάλεια του πολίτη».

Πηγή : cosmo.gr
__________________

ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο χρήστης geodon δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Η θεωρία της σχετικότητας ισχύει και για τους ανθρώπους LATEAM RSS NEWS 0 02-11-2010 15:28:
Αλλάζει ο νόμος περι ευθύνης υπουργών - Θα ισχύει ό,τι ισχύει για όλους τους πολίτες Stella ΕΛΛΑΔΑ 0 18-05-2010 15:02:
Αποδειξεις για το αφορολογητο Smell ΕΛΛΑΔΑ 0 01-03-2010 09:07:
Αφορολόγητο 150.000 ευρώ για γονικές παροχές geodon ΕΛΛΑΔΑ 0 15-01-2010 21:31:
Υπουργείο Οικονομικών για απαλλαγή της κύριας κατοικίας από το ενιαίο τέλος ακινήτων LATEAM RSS NEWS 0 19-06-2008 20:11:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 20:44:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam