Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΕΛΛΑΔΑ

"Φιλικά" από το 2009 τα τουρκικά μαχητικά των παραβιάσεων

This is a discussion on "Φιλικά" από το 2009 τα τουρκικά μαχητικά των παραβιάσεων within the ΕΛΛΑΔΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Η ανάκληση των ελληνικών αναχαιτίσεων, βάσει εγγράφου του πρώην διοικητή του υποστρατηγείου της Λάρισας (7 CAOC) και σημερινού Α/ΓΕΑ προς ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 28-10-2010, 00:06:   #1
geodon
Moderator
 
Το avatar του χρήστη geodon
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 10.918
Thanks: 2.530
Thanked 1.978 Times in 1.430 Posts
My Mood:
geodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to all
Προεπιλογή "Φιλικά" από το 2009 τα τουρκικά μαχητικά των παραβιάσεων



Η ανάκληση των ελληνικών αναχαιτίσεων, βάσει εγγράφου του πρώην διοικητή του υποστρατηγείου της Λάρισας (7 CAOC) και σημερινού Α/ΓΕΑ προς τον Αμερικανό διοικητή του αεροπορικού στρατηγείου της Σμύρνης, φαίνεται πως έχει δρομολογηθεί από το 2009.

Σε αυτή την αποκάλυψη, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία", είχε προβεί και η τουρκική εφημερίδα «Zaman», στις 22 Οκτωβρίου.

Μάλιστα, σε άρθρο της επεσήμανε ότι από τις 14 Οκτωβρίου τα ελληνικά μαχητικά δεν αναχαιτίζουν τα τουρκικά, όταν αυτά αλωνίζουν στο Αιγαίο.

Ελληνικό έγγραφο της 13ης Μαΐου 2009

«Το τελευταίο διάστημα η τουρκική πρόκληση έχει φτάσει σε μάλλον επικίνδυνο σημείο, με τα τουρκικά αεροσκάφη να υπερίπτανται των ελληνικών νήσων, απέναντι στην οποία η Ελλάδα αντέδρασε με προσεκτικό και υπεύθυνο τρόπο.

Επιπροσθέτως, σε μια επιπλέον ένδειξη καλής θέλησης, προκειμένου να μετριαστούν οι εντάσεις, οι ελληνικές αρχές επανεξέτασαν την πολιτική χαρακτηρισμού (σ.σ. των τουρκικών αεροσκαφών) ως Χ-Ray (σ.σ. ύποπτα-εχθρικά) και έχουν κατά την άποψή τους πράξει μια λειτουργική λύση...», σημειώνεται σε επίσημο ελληνικό έγγραφο.

Η ελληνική υποχώρηση για τον κωδικό X-Ray

Ο χαρακτηρισμός X-Ray αποδίδεται στα μαχητικά για να δηλώσει πως τα συγκεκριμένα αεροσκάφη θεωρούνται ύποπτα-εχθρικά και αναχαιτίζονται όταν προβαίνουν σε παραβιάσεις για διασφάλιση της ελληνικής κυριαρχίας.

Η ελληνική πρόθεση επανεξέτασης του συγκεκριμένου χαρακτηρισμού και αντικατάστασής του από ηπιότερο, ο οποίος δεν επιβάλλει αναχαίτιση, καθώς και η όποια προφορική εντολή για αποφυγή αναχαίτισης αποτελούν ενδείξεις υπαναχώρησης και παραχώρησης κυριαρχίας.

Από την άλλη πλευρά, η Τουρκία το 2000 είχε επιχειρήσει των αεροσκαφών της από την Ελλάδα μέσω του ΝΑΤΟ, με αντικατάσταση του Χ-Ray με άλλο ηπιότερο χαρακτηρισμό ώστε να μην υπάρχουν αναχαιτίσεις. Η προσπάθεια αυτή όμως είχε απορριφθεί από την ελληνική πλευρά.

Η εξέλιξη αυτή, που καταγράφεται στην επιστολή της 13ης Μαΐου 2009, έρχεται σε συνέχεια των δύο εντολών-διαταγών του ΝΑΤΟ του 2006 με τις οποίες απαγορεύεται σε ελληνικά μαχητικά να προσεγγίζουν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου πλησιέστερα των 6 ν.μ. και να προσγειώνονται σ' αυτά.

Το θέμα αποκτά ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα στη δεδομένη περίοδο, όταν ομολογείται ότι Αθήνα και Άγκυρα έχουν προχωρήσει ιδιαιτέρως τις διμερείς συνομιλίες για ρυθμίσεις στον εναέριο χώρο, τα χωρικά ύδατα και την υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο.

Επίσημη απάντηση ΓΕΕΘΑ

Σε απάντηση δημοσιεύματος της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία", το ΓΕΕΘΑ υπογραμμίζει πως «όλα τα ίχνη που εισέρχονται στο FIR ΑΘΗΝΩΝ χωρίς να έχουν καταθέσει το σχέδιο πτήσης που προβλέπεται από τον ICAO, αναχαιτίζονται και αναγνωρίζονται κατά πάγια πρακτική».


πηγη
__________________

ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο χρήστης geodon δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
The Following User Says Thank You to geodon For This Useful Post:
Smell (28-10-2010)
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks


Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά LATEAM RSS NEWS 0 09-12-2010 10:41:
Τουρκικά Phantom "έξυσαν" ελληνική φρεγάτα ironitsa ΕΛΛΑΔΑ 0 09-06-2010 08:49:
Διάσημη Ελληνίδα αποτελεί την "πέτρα του σκανδάλου" ανάμεσα σε φιλικά της ζευγάρια ironitsa SHOWBIZ NEWS 0 28-02-2010 19:12:
Αναχαιτίσθηκαν τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο LATEAM RSS NEWS 0 14-04-2009 11:01:
Τουρκικά μαχητικά παραβίασαν το FIR Αθηνών LATEAM RSS NEWS 0 29-08-2008 18:27:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 13:01:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam