Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΕΛΛΑΔΑ

Ευρωρεζιλίκι για τις πόλεις με βόθρους

This is a discussion on Ευρωρεζιλίκι για τις πόλεις με βόθρους within the ΕΛΛΑΔΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; ΑΠΟ ΤΟ 2000 έπρεπε να έχουμε λύσει το πρόβλημα Της ΧΑΡΑΣ ΤΖΑΝΑΒΑΡΑ Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταδίκασε την περασμένη Πέμπτη την ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 29-10-2007, 16:18:   #1
Dj AL
Music Leader
 
Το avatar του χρήστη Dj AL
 
Εγγραφή: Aug 2007
Περιοχή: Almyros, Greece
Μηνύματα: 229
Thanks: 16
Thanked 140 Times in 35 Posts
My Mood:
Dj AL is on a distinguished roadDj AL is on a distinguished road
Προεπιλογή Ευρωρεζιλίκι για τις πόλεις με βόθρους

ΑΠΟ ΤΟ 2000 έπρεπε να έχουμε λύσει το πρόβλημα

Της ΧΑΡΑΣ ΤΖΑΝΑΒΑΡΑ

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταδίκασε την περασμένη Πέμπτη την Ελλάδα για τη δραματική καθυστέρηση στην κατασκευή δικτύων αποχέτευσης και στη λειτουργία εγκαταστάσεων βιολογικού καθαρισμού σε περισσότερες από 20 πόλεις.

Η χώρα μας υποχρεώνεται να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν στην προώθηση των υποδομών, σε αντίθετη περίπτωση θα ακολουθήσει νέα παραπομπή, που αυτή τη φορά θα συνοδεύεται από τσουχτερό πρόστιμο.

Η Ελλάδα είχε επικυρώσει την Οδηγία 91/271, σύμφωνα με την οποία όφειλε να προχωρήσει ώς τον Δεκέμβριο του 2000 στη συλλογή και επεξεργασία των αστικών λυμάτων σε πόλεις άνω των 15.000 κατοίκων. Επτά χρόνια μετά, μεγάλες πόλεις, μεταξύ των οποίων η τουριστική ζώνη της Θεσσαλονίκης, το Ηράκλειο Κρήτης, τα τουριστικά Μάλια, η Παροικιά, η Ηγουμενίτσα, η Τρίπολη, η Ζάκυνθος, η Εδεσσα, η Κατερίνη, το Λιτόχωρο Πιερίας, η Νέα Κυδωνιά Χανίων, η Ναύπακτος καθώς και έξι δήμοι της Αττικής (Ραφήνα, Μαρκόπουλο, Κορωπί, Νέα Μάκρη, Αρτέμιδα και Μέγαρα) δεν διαθέτουν τις υποδομές που είναι απαραίτητες για την ποιότητα ζωής των κατοίκων τους, καθώς και για την ανάπτυξη του τουρισμού και της βιομηχανίας.

Το δικαστήριο επισήμανε μάλιστα ότι η Κάλυμνος απέκτησε πρόσφατα αεροδρόμιο, αλλά δεν διαθέτει σύστημα επεξεργασίας αστικών λυμάτων. Αντίθετα, εξαίρεσε από την καταδίκη την πόλη της Πρέβεζας, αφού δέχτηκε ότι ένα τμήμα του δικτύου αποχέτευσης συνδέεται με το σταθμό επεξεργασίας λυμάτων. Η χώρα μας είχε ειδοποιηθεί με αιτιολογημένη γνώμη, που είναι ο προάγγελος της καταδίκης, τον Ιούλιο του 2005 και της είχε δοθεί δίμηνη προθεσμία για να πάρει μέτρα σε σχέση με τα δίκτυα αποχέτευσης σε 21 δήμους. Επίσης, 23 δήμοι, πολλοί από τους οποίους περιλαμβάνονται στην προηγούμενη περίπτωση, δεν διαθέτουν ούτε εργοστάσια βιολογικού καθαρισμού.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εγκαλεί την Ελλάδα για τον σημαντικό αυτό τομέα προστασίας του περιβάλλοντος, ενώ πρόσφατα βρέθηκε κατηγορούμενη και για τη χωματερή Φυλής - Ανω Λιοσίων. Τον Ιούνιο του 2004 η χώρα μας είχε καταδικαστεί για τα αστικά λύματα του Θριασίου, όπου μετά από πολλές καθυστερήσεις τα έργα έχουν προωθηθεί από το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα υπάρχει με τα Μεσόγεια, την ταχύτερα αναπτυσσόμενη περιοχή της Αττικής, με πληθυσμό που πλησιάζει τις 200.000 και καλύπτεται από βόθρους! Οκτώ δήμοι της περιοχής (Γέρακας, Γλυκά Νερά, Παιανία, Παλλήνη, Ραφήνα, Σπάτα, Ανθούσα και Πικέρμι), με επιστολή τους στον κ. Σουφλιά έχουν ζητήσει από το 2004 την επίσπευση των έργων, θεωρώντας ότι μπορεί να βρεθεί λύση με τις αντιρρήσεις της Αρτέμιδας, στην περιοχή της οποίας θα καταλήγει ο αγωγός με τα επεξεργασμένα λύματα.

Η ελληνική πλευρά δεν αμφισβήτησε το πρόβλημα, το οποίο ήταν γνωστό στο υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ, που υπόσχεται ότι τα έργα βιολογικού καθαρισμού θα είναι στις προτεραιότητες των χρηματοδοτήσεων της περιόδου 2007-13.

Στο θέμα παρενέβη και το ΠΑΣΟΚ, μέσω του αρμοδίου για θέματα υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ Γιάννη Μανιάτη. «Η καταδίκη έρχεται να θυμίσει ότι στα θέματα περιβάλλοντος δεν μπορούμε πια ούτε να παίζουμε ούτε να κρυβόμαστε», τονίζει και προσθέτει: «Οι όποιες ευθύνες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να αποτελούν άλλοθι για την κυβέρνηση και τις καθυστερήσεις της». Ζητά να παρουσιαστεί χρονοδιάγραμμα για τα έργα και αποδίδει ευθύνες και στην αυτοδιοίκηση, επαναλαμβάνοντας την πρόταση της αντιπολίτευσης για δημιουργία ανεξάρτητου υπουργείου Περιβάλλοντος.



[align=right:30623e043c]ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 29/10/2007[/align:30623e043c]
Ο χρήστης Dj AL δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Οι τρεις πιο ευχάριστες πόλεις στις ΗΠΑ LATEAM RSS NEWS 0 27-04-2010 11:44:
Σε 60 πόλεις το CONN-X TV στο τέλος του 2009 LATEAM RSS NEWS 0 29-12-2009 15:31:
Εγκαταλείπουν τις πόλεις LATEAM RSS NEWS 0 08-08-2009 12:06:
Γενικευμένη εξέγερση με επεισόδια σε 15 πόλεις LATEAM RSS NEWS 0 08-12-2008 10:40:
3 δισ. ευρώ για ψηφιακές πόλεις σε όλη την Ελλάδα ilias ΕΛΛΑΔΑ 0 02-01-2008 23:15:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 09:25:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam