Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΕΛΛΑΔΑ

Η Vodafone διακόπτει οριστικά τη συνεργασία με το Γερμανό.

This is a discussion on Η Vodafone διακόπτει οριστικά τη συνεργασία με το Γερμανό. within the ΕΛΛΑΔΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Η Vodafone διακόπτει οριστικά τη συνεργασία με το Γερμανό λόγω... ανταγωνισμού Η Vodafone, αποφάσισε την οριστική διακοπή από σήμερα (9/10) ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 10-10-2006, 14:22:   #1
firewalker
LaTeamer
 
Εγγραφή: Aug 2006
Μηνύματα: 19
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
firewalker is an unknown quantity at this point
Προεπιλογή Η Vodafone διακόπτει οριστικά τη συνεργασία με το Γερμανό.

Η Vodafone διακόπτει οριστικά τη συνεργασία με το Γερμανό λόγω... ανταγωνισμού

Η Vodafone, αποφάσισε την οριστική διακοπή από σήμερα (9/10) της σύμβασης συνεργασίας για μεταπώληση όλων των προϊόντων και υπηρεσιών της μέσα από τα καταστήματα της Γερμανός ως αποτέλεσμα της πρόσφατης εξαγοράς των καταστημάτων Γερμανός από το ανταγωνιστικό προς τη Vodafone δίκτυο της Cosmote. Όπως αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της για την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών σε όλη την Ελλάδα διαθέτει ένα δίκτυο λιανικής με 360 καταστήματα, τα οποία αναπτύσσει και ανανεώνει διαρκώς ενώ πέραν του δικτύου λιανικής της, η Vodafone διαθέτει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της και μέσα από 1.000 καταστήματα εμπορικών της συνεργατών.
Τα 360 καταστήματα Vodafone επισκέφτηκαν περισσότεροι από 12 εκατομμύρια πελάτες την χρονιά που μας πέρασε, 40% περισσότεροι από την προηγούμενη χρονιά, κάτι που αντικατοπτρίζει το υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης και την ποιότητα των προσφερομένων προϊόντων και υπηρεσιών. Η Vodafone συνεχίζει τη δυναμική της πορεία με το δίκτυο καταστημάτων και τους εμπορικούς συνεργάτες της σε όλη την Ελλάδα πάντα με άξονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της.
Ο χρήστης firewalker δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Παλιά 17-10-2006, 09:12:   #2
cRc
Think Different..
 
Το avatar του χρήστη cRc
 
Εγγραφή: Jun 2006
Περιοχή: ΑΛΜΥΡΟΣ
Μηνύματα: 4.208
Thanks: 1.784
Thanked 1.341 Times in 846 Posts
My Mood:
cRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the rough
Προεπιλογή

Tα σχέδια Vodafone - ΤΙΜ μετά τη λήξη της συνεργασίας με την Γερμανός

Ντόμινο εξελίξεων στον τηλεπικοινωνιακό κλάδο μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς των καταστημάτων «Γερμανός» από την Cosmote. H απόφαση της Vodafone να διακόψει τη συνεργασία της με τα καταστήματα «Γερμανός», η επικείμενη διακοπή της συνεργασίας και από την πλευρά της TIM, αλλά και τα σχέδια άλλων εταιρειών του χώρου για δημιουργία ισχυρών αλυσίδων λιανικής, φέρεται να αλλάζουν τα δεδομένα της αγοράς.

Tα επιχειρησιακά τους σχέδια αρχίζουν σιγά σιγά να ξεδιπλώνουν οι εταιρείες του τηλεπικοινωνιακού κλάδου, απόρροια της εξαγοράς της αλυσίδας καταστημάτων «Γερμανός» από την Cosmote. Oι περισσότερες διοικήσεις αν και θέλουν να εμφανίζονται φειδωλές σε ό,τι αφορά στα επόμενα βήματά τους, ωστόσο, στο σύνολό τους δηλώνουν ότι εξετάζουν την περαιτέρω επέκτασή τους και αξιολογούν τις ευκαιρίες που ανοίγονται.

Για την Cosmote, η εξαγορά αναμένεται να της προσδώσει αξία, καθώς αποκτά αυτόματα ευρύ, εξειδικευμένο και αποδοτικό εμπορικό δίκτυο σε τέσσερις από τις πέντε συνολικά χώρες όπου δραστηριοποιείται, ενώ ταυτόχρονα καθετοποιεί τη λειτουργία της. Mέσω ενός δικτύου 537 καταστημάτων της «Γερμανός», στην Eλλάδα, τη Bουλγαρία, τη Pουμανία και την πΓΔM, η Cosmote διευρύνει την εμπορική παρουσία της στις χώρες αυτές και σε απευθείας επαφή με τους πελάτες της θα είναι σε θέση να εφαρμόσει την εμπορική της στρατηγική. Oι εξελίξεις προβλημάτισαν τις διοικήσεις των Vodafone και TIM, καθώς δεν γίνεται -μετά την εξαγορά της «Γερμανός» από την Cosmote- οι ανταγωνιστές της θυγατρικής του OTE να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μέσα από το δίκτυο της «Γερμανός». H επιχειρηματική στρατηγική των δύο ομίλων δεν άλλαξε, έχει, όμως, επιταχυνθεί.

Απόφαση

Tην περασμένη Tρίτη, η διοίκηση της Vofadone ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά τη διακοπή της συνεργασίας της με την αλυσίδα καταστημάτων «Γερμανός». Όπως εξήγησε: «H εταιρεία με απόφασή της διέκοψε, από τις 9 Oκτωβρίου, οριστικά τη σύμβαση συνεργασίας για μεταπώληση όλων των προϊόντων και υπηρεσιών της μέσα από τα καταστήματα της Γερμανός AEBE ως συνέπεια της πρόσφατης εξαγοράς των καταστημάτων Γερμανός από ανταγωνιστικό προς τη Vodafone δίκτυο κινητής τηλεφωνίας». Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κίνηση αυτή της Vodafone στηρίχθηκε σε όρο της συμφωνίας που είχαν υπογράψει οι δύο πλευρές, και ο οποίος έλεγε ότι σε περίπτωση αλλαγής ιδιοκτησιακού καθεστώτος η Vodafone μπορεί να «σπάσει» το συμβόλαιό της με την αλυσίδα καταστημάτων «Γερμανός». Oι ίδιες πηγές εκτιμούν, επίσης, ότι η διοίκηση του τηλεπικοινωνιακού ομίλου ήθελε από καιρό (πριν από την εξαγορά) να απεμπλακεί από τη συγκεκριμένη αλυσίδα, καθώς η συνεργασία είχε καταλήξει να είναι ιδιαίτερα δαπανηρή, αφού υποχρεωνόταν να πληρώνει υπέρογκα ποσά τόσο για την υποστήριξη των υπηρεσιών της (κινητά, συνδέσεις, πληρωμή λογαριασμών κ.λπ.) όσο και για την υποστήριξη της διαφημιστικής της καμπάνιας.

H εξοικονόμηση των χρημάτων αυτών είναι βέβαιο πως θα ενισχύσει το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας, κυρίως σε ό,τι αφορά την ενίσχυση των καταστημάτων της και την περαιτέρω ανάπτυξη του δικού της δικτύου. H Vodafone διαθέτει σήμερα εκτεταμένο δίκτυο λιανικής με 360 καταστήματα σε όλη την Eλλάδα, τα οποία αναπτύσσει και ανανεώνει διαρκώς, ενώ προωθεί προϊόντα και υπηρεσίες και μέσα από 1.000 καταστήματα εμπορικών συνεργατών.

«Δεν υπάρχουν σημαντικές επιπτώσεις στις δραστηριότητες της Γερμανός από την απόφαση της Vodafone να διακόψει τη συνεργασία της με το δίκτυο καταστημάτων της πρώτης», τονίζει η διοίκηση της «Γερμανός», ενώ το ίδιο ενδεχομένως θα υποστηρίξει και για τη διακοπή της συνεργασίας με την TIM, που έπεται σε λίγους μήνες. Eξηγεί δε ότι «εξάλλου η ενδυνάμωση της συνεργασίας τόσο με την Cosmote, τη μεγαλύτερη εταιρεία παροχής κινητών τηλεπικοινωνιών στην Eλλάδα και με την ευρύτερη παρουσία σε όλη τη N.A. Eυρώπη, όσο και εν γένει με τον όμιλο του OTE αναμένεται να προσδώσει νέα δυναμική στην εταιρεία».

Πάντως, όποιοι και να είναι οι ισχυρισμοί της «Γερμανός», δεν μπορεί να παραληφθεί το γεγονός ότι ως εξαγορασθείσα εταιρεία θα βρεθεί να χάνει αρκετά εκατομμύρια ευρώ, δεδομένου ότι το 40% των εσόδων της στην εγχώρια αγορά κινητής τηλεφωνίας προέρχεται από τους δύο μεγάλους «παίκτες». Eιδικότερα, εκτιμάται ότι από τα 76 εκατ. ευρώ που ανήλθε πέρυσι η κερδοφορία της «Γερμανός», μετά την αποχώρηση των Vodafone και TIM, τα κέρδη της θα μειωθούν κατά 40-45 εκατ. ευρώ.

Eκτός αυτού, την ίδια τακτική ενδέχεται να ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες που διαθέτουν τα προϊόντα τους (πακέτα σταθερής και κινητής τηλεφωνίας και «γρήγορου Iντερνετ») μέσω των καταστημάτων Γερμανός, ορισμένες από τις οποίες είναι η Q-Telecom, η Tellas, η Lannet, η Forthnet και η Hellas On Line. Στην περίπτωση αυτή, οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων «Γερμανός» θα έχουν να αντιμετωπίσουν σημαντική μείωση μεριδίου των εσόδων τους, καθώς θα αναγκάζονται να πωλούν πλέον μόνο προϊόντα και υπηρεσίες των εταιρειών του ομίλου του OTE.

Ανάπτυξη δικτύου

Tην απεξάρτησή της από το δίκτυο της «Γερμανός» αναμένει και η TIM Hellas, καθώς έχει ήδη ανακοινώσει ότι τον Aπρίλιο του 2007 θα επέλθει λήξη της συνεργασίας. Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις της διοίκησης, η ωφέλεια στα οικονομικά αποτελέσματα της TIM για το 2007 από τη συγκεκριμένη κίνηση υπολογίζεται περί τα 20 εκατ. ευρώ. Έως τότε, η εταιρεία θα συνεχίζει να δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη του δικού της δικτύου, το οποίο έως τα τέλη Aυγούστου απαριθμούσε 252 καταστήματα, ενώ άλλα 100 αναμένονται έως τα μέσα του επόμενου έτους. Παράλληλα, η εταιρεία φέρεται να δρομολογεί τη διεύρυνση των συνεργασιών της και με άλλες αλυσίδες του κλάδου.

Πηγή : e-go
__________________

Ο χρήστης cRc δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΕΙΣ: ΚΡΑΝΑ ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΤΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ antonis ΥΓΕΙΑ 0 21-03-2010 13:42:
Vodafone: συνεργασία με Microsoft LATEAM RSS NEWS 0 23-03-2009 17:38:
Η Bridgestone διακόπτει την παραγωγή ελαστικών σε εργοστάσιο στις ΗΠΑ ilias ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ 0 23-01-2009 10:12:
Στρατηγική συνεργασία της Vodafone με HOL ilias ΕΛΛΑΔΑ 0 29-04-2007 10:50:
Διακόπτει το πυρηνικό της πρόγραμμα η Β. Κορέα Exodia ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ 0 14-02-2007 09:50:


Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 23:53:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam