Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΕΛΛΑΔΑ

Ημερίδα της ΕΕΤΤ «Κεραίες Κινητής Τηλεφωνίας:

This is a discussion on Ημερίδα της ΕΕΤΤ «Κεραίες Κινητής Τηλεφωνίας: within the ΕΛΛΑΔΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Ημερίδα της ΕΕΤΤ «Κεραίες Κινητής Τηλεφωνίας: Υπεύθυνος Διάλογος για την Έγκυρη Ενημέρωση και την Προστασία των Πολιτών» 30 Νοεμβρίου 2006 ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 03-12-2006, 09:16:   #1
radioamateur
Guest
 
Μηνύματα: n/a
Προεπιλογή Ημερίδα της ΕΕΤΤ «Κεραίες Κινητής Τηλεφωνίας:

Ημερίδα της ΕΕΤΤ «Κεραίες Κινητής Τηλεφωνίας: Υπεύθυνος Διάλογος για την Έγκυρη Ενημέρωση και την Προστασία των Πολιτών»

30 Νοεμβρίου 2006

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Πολυχώρο "Αθηναϊς" η Ημερίδα της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) "Κεραίες Κινητής Τηλεφωνίας: Υπεύθυνος Διάλογος για την Έγκυρη Ενημέρωση και την Προστασία των Πολιτών".

Το Πρόγραμμα της Ημερίδας περιλάμβανε τις ακόλουθες τρεις θεματικές ενότητες:

*
Ασύρματες Επικοινωνίες: Ηλεκτρομαγνητικά Πεδία και Επιστημονικά Δεδομένα",
*
Η θέση του Πολίτη στο Νέο Περιβάλλον: Τρόποι Ενημέρωσης & Προστασίας"
*
Απόψεις Φορέων για το Υφιστάμενο Ρυθμιστικό Περιβάλλον-Προτάσεις για το Μέλλον"

Στόχος της Ημερίδας ήταν να ενημερώσει για το αντικείμενο "κινητή τηλεφωνία" και να συμβάλει στη διεξοδική ανάλυση του πολυεπίπεδου θέματος "κεραίες κινητής τηλεφωνίας και ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία", προσεγγίζοντάς το επιστημονικά. Επίσης, με την συγκεκριμένη εκδήλωση δόθηκε η δυνατότητα να καταθέσουν τις απόψεις τους όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη και οι εμπλεκόμενους φορείς καθώς και να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός και εποικοδομητικός δημόσιος διάλογος για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας προς όφελος των Πολιτών.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της ΕΕΤΤ, Καθηγητής Νικήτας Αλεξανδρίδης στην εισαγωγική του ομιλία "Θα πρέπει να γίνει σε όλους κατανοητό ότι για να είναι εφικτή η επικοινωνία μέσω κινητών τηλεφώνων, είναι απαραίτητη η εγκατάσταση ασύρματων δικτύων (με τους σταθμούς βάσης και τις αντίστοιχες κεραίες τους) για την μετάδοση και λήψη σημάτων. Όσο μάλιστα θα αυξάνει η χρήση του κινητού τηλεφώνου με τις επερχόμενες νέες υπηρεσίες και εφαρμογές, τόσο πιο επιτακτική γίνεται η ανάγκη για την "σωστή" σχεδίαση και εγκατάσταση σταθμών βάσης, προκειμένου να εξασφαλισθεί η ικανοποιητική ποιότητα και ασφάλεια υπηρεσιών σε όλους τους χρήστες…Είναι όμως κοινή διαπίστωση ότι η εγκατάσταση σταθμών βάσης προκαλεί ανησυχία στους συμπολίτες μας που θεωρούν ότι εκτίθενται σε κίνδυνο, ενώ η ανησυχία αυτή οδηγεί σε ποικίλες αντιδράσεις. Ομοίως, συζητείται παράλληλα και το θέμα της ασφαλούς χρήσης της συσκευής κινητού τηλεφώνου και υπό αυτό το πρίσμα διάφορες έρευνες ή απόψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Οι πολίτες θα πρέπει να ενημερωθούν υπεύθυνα για τους κινδύνους αλλά και για πιθανόν λαθεμένες φοβίες που έχουν σχηματίσει. Σε κάθε περίπτωση, οφείλουμε να τονίσουμε ότι η εκτίμηση των κινδύνων θα πρέπει να γίνεται με βάση την επιστημονική μεθοδολογία και να λαμβάνει υπόψη τεκμηριωμένα και επιβεβαιωμένα συμπεράσματα".

Η Ημερίδα σηματοδότησε την έναρξη ενός πολυεπίπεδου και συστηματικού προγράμματος δράσεων που εγκαινιάζει η ΕΕΤΤ, το οποίο βασίζεται στο τρίπτυχο " Ενημέρωση-Έλεγχος-Διαφάνεια". Ο Καθηγητής ΕΜΠ Παναγιώτης Κωττής, μέλος της ΕΕΤΤ και συντονιστής του εν λόγω προγράμματος υπογράμμισε τους στόχους της εκστρατείας οι οποίοι είναι α) η προστασία των πολιτών, β) η συμβολή στη διεξαγωγή αξιόπιστων ελέγχων και τη συνεχή παρακολούθηση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας γ) η εμπέδωση της εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς. Επίσης, επισήμανε ότι "τα προσδοκώμενα αποτελέσματα της εκστρατείας είναι η ελαχιστοποίηση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας των πολιτών, η άρση της δυσπιστίας προς τη λειτουργία των εγκατεστημένων κεραιοσυστημάτων και η προληπτική δράση αναφορικά με νέου τύπου κεραίες και ασύρματες εφαρμογές".

Η ΕΕΤΤ παρουσίασε τις δράσεις που προγραμματίζει για το επόμενο έτος, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνονται και οι κάτωθι:

1. Στοχευμένη ενημέρωση μέσω ενημερωτικών φυλλαδίων, εκδηλώσεων, προσωπικών επαφών και εμπλουτισμού του δικτυακού τόπου της ΕΕΤΤ.
2. Λειτουργία ημιμόνιμων σταθμών παρακολούθησης που θα ολοκληρωθεί σε τρείς φάσεις: (Πιλοτική φάση: 1 σταθμός έως 1/2007, Α΄ φάση: 3 σταθμοί έως 3/3007 και Β' φάση: σταδιακή διασπορά σε όλη την Ελλάδα).
3. Δημοσίευση στο ιστοπεδίο της ΕΕΤΤ όλων των στοιχείων που αφορούν σε αδειοδοτημένες κεραιοκατασκευές (Α' φάση: Πλήρης βάση δεδομένων στις αρχές του 2007 και Β' φάση: Χάρτης αδειοδοτημένων συστημάτων σε διαδραστική μορφή έως και 8/2007).
4. Προληπτική ενημέρωση των πολιτών για τις νέες ασύρματες εφαρμογές και τεχνολογίες.
5. Πραγματοποίηση "ηλεκτρονικών στρογγυλών τραπεζών" (e-roundtables) μέσα από την ιστοσελίδα της ΕΕΤΤ, όπου όλοι οι αρμόδιοι φορείς που το επιθυμούν θα μπορούν να συμμετέχουν και να παραθέτουν τις απόψεις τους.
6. Συνεχής διαβούλευση και διάλογος για να επιτευχθούν συναινέσεις με βάση τα επιστημονικά δεδομένα και τη διεθνή εμπειρία.


Μέσα από τις εργασίες του Συνεδρίου, τονίστηκε η σημασία της αντικειμενικής και ολοκληρωμένης πληροφόρησης του κοινού για θέματα κινητής τηλεφωνίας και αναδείχθηκε ο ρόλος της ΕΕΤΤ όσον αφορά στην ενημέρωση του πολιτών και την εφαρμογή διαδικασιών ελέγχου και παρακολούθησης, που αποβλέπουν τόσο στην προστασία και ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων της ακτινοβόλησης του γενικού πληθυσμού όσο και στην ανάπτυξη των ασύρματων επικοινωνιών.

ΠΗΓΗ = ΕΕΤΤ
  Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks


Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Σταματούν οι επιδοτήσεις απο τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας Stella ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ 0 15-06-2010 20:24:
Έρευνα για τις επιπτώσεις της κινητής τηλεφωνίας στην υγεία LATEAM RSS NEWS 0 23-04-2010 13:37:
Ημερίδα της ΕΕΤΤ για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας στις 30 ilias ΚΙΝΗΤΗ 1 31-01-2007 17:42:
«κινητά τηλέφωνα και κεραίες κινητής τηλεφωνίας: τι πρέπει ν ilias ΚΙΝΗΤΗ 0 12-01-2007 20:32:
Η Ελλάδα 2η παγκοσμίως στη διείσδυση κινητής τηλεφωνίας ilias ΕΛΛΑΔΑ 0 18-12-2006 21:06:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 21:37:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam