Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΕΛΛΑΔΑ

ιστοσελίδα για την ακίνητη περιουσία απο το Υπ.Απαχχολησης

This is a discussion on ιστοσελίδα για την ακίνητη περιουσία απο το Υπ.Απαχχολησης within the ΕΛΛΑΔΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Ο υπουργός απασχόλησης κ. Σάββας Τσιτουρίδης, ανακοίνωσε την έναρξη της ιστοσελίδας www.periousia.gr , που αποτελεί το κλειδί για τη διασφάλιση ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 10-03-2007, 17:49:   #1
mpcom
Moderator
 
Το avatar του χρήστη mpcom
 
Εγγραφή: Nov 2006
Περιοχή: Θεσσαλονικη
Μηνύματα: 475
Thanks: 84
Thanked 122 Times in 78 Posts
My Mood:
mpcom is on a distinguished roadmpcom is on a distinguished roadmpcom is on a distinguished roadmpcom is on a distinguished roadmpcom is on a distinguished road
Προεπιλογή ιστοσελίδα για την ακίνητη περιουσία απο το Υπ.Απαχχολησης

Ο υπουργός απασχόλησης κ. Σάββας Τσιτουρίδης, ανακοίνωσε την έναρξη της ιστοσελίδας www.periousia.gr, που αποτελεί το κλειδί για τη διασφάλιση της αξίας και της διαφάνειας στη διαχείριση της κινητής και ακίνητης περιουσίας των ασφαλιστικών οργανισμών. Πιο κάτω, σας παραθέτουμε ολόκληρο το κείμενο της ομιλίας του υπουργού απασχόλησης. Κυρίες και κύριοι,
Η σημερινή εκδήλωση με σκοπό την παρουσίαση και την έναρξη λειτουργίας της ιστοσελίδας www.periousia.gr είναι ιδιαίτερα σημαντική για πολλούς λόγους. Πριν όμως από την αναλυτικότερη παρουσίαση μιας ιστοσελίδας, που αποτελεί το κλειδί για τη διασφάλιση της αξίας και της διαφάνειας στη διαχείριση της κινητής και ακίνητης περιουσίας των ασφαλιστικών οργανισμών, επιτρέψτε μου να παρουσιάσω το γενικότερο πλαίσιο μέσα στο οποίο εντάσσεται η σημερινή παρουσίαση.
Στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης η κυβέρνησή μας έχει δρομολογήσει μια σειρά από μέτρα πολιτικής που στόχο έχουν:

* να αντιμετωπίσουμε τις αδικίες του σημερινού ασφαλιστικού συστήματος
* να ενισχύσουμε το κλίμα εμπιστοσύνης των Ελλήνων πολιτών προς το Δημόσιο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης
* να ενισχύσουμε την απασχόληση και συνάμα το αίσθημα ασφάλειας και αυτοπεποίθησης στο εργαζόμενο και τον συνταξιούχο.
* να δημιουργήσουμε ένα αποτελεσματικό δίκτυο κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης για το σύνολο των Ελλήνων πολιτών
* να πετύχουμε εξορθολογισμό των δαπανών και να ενισχύσουμε τις συντάξεις και τις παροχές τόσο των σημερινών όσο και των μελλοντικών συνταξιούχων.

Όλα αυτά απαιτούν μια συστηματική και συντονισμένη δουλειά. Ξεκαθαρίζουμε ότι για να μπορέσουμε να κάνουμε την αναγκαία μεταρρύθμιση, η οποία θα γίνει στην επόμενη τετραετία, πρέπει να εφαρμόσουμε την ισχύουσα νομοθεσία. Υπάρχουν διατάξεις από το 1992 που δεν έχουν εφαρμοσθεί. Υπάρχουν δυο ολόκληροι Νόμοι, του 1999 και του 2002 που είναι προς εφαρμογή. Αυτή είναι η αλήθεια.
Με την εφαρμογή της νομοθεσίας δημιουργούμε τις βάσεις για να αποτυπώσουμε το Αναλογιστικό έλλειμμα του Συστήματος μας. Αυτό που κάνουμε σήμερα θα επιτρέψει στην Κυβέρνηση της επόμενης τετραετίας να προχωρήσει στις αναγκαίες αλλαγές, μέσα από μια ορθολογική μεταβατική περίοδο. Και να σας διαβεβαιώσω ότι τις λύσεις δεν τις αναζητούμε ούτε σε αυξήσεις ορίων ηλικία, ούτε σε αυξήσεις εισφορών, ούτε, βεβαίως, σε μειώσεις συντάξεων.
Σε κάθε περίπτωση το σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης θα διατηρήσει τα βασικά χαρακτηριστικά του. Ο χαρακτήρας του δηλαδή θα παραμείνει δημόσιος, υποχρεωτικός και αναδιανεμητικός. Η τριμερής χρηματοδότηση θα συνεχίσει να αποτελεί την βάση του συστήματος.
Η κυβέρνηση μας δεν περιμένει βέβαια την επόμενη τετραετία για να παράγει έργο. Από τον Μάρτιο του 2004 κάνουμε πολλή δουλειά. Δουλειά νοικοκυρέματος. Με Νόμο που ψηφίσαμε το Δεκέμβριο αντιμετωπίζουμε θέματα, πολλά από τα οποία εκκρεμούσαν εδώ και δύο δεκαετίες.
Επιπλέον, κατΆ εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, προχωρούμε και σε πολλά άλλα σημαντικά βήματα για το νοικοκύρεμα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

- Ενοποιούμε ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης. Βρήκαμε 87 Ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης. Στο τέλος του χρόνου στόχος μας είναι να φθάσουμε στα 71. Και θα συνεχίσουμε.
- Επιλύσαμε το ασφαλιστικό των Τραπεζών.
- Εντείνουμε τη μάχη κατά της εισφοροδιαφυγής, με αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου.
- Προχωρούμε με γρήγορους ρυθμούς στον εξορθολογισμό των δαπανών στο σύστημα υγείας με τη δημιουργία, μεταξύ των άλλων, σύσταση θέσης Γενικού Επιθεωρητή Δαπανών Υγείας.
- Προχωρούμε στην αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου για την αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης με ενίσχυση της διαφάνειας καθώς και της αποτελεσματικότερης και αποδοτικότερης διαχείρισης των διαθέσιμων. Σε λίγο, έχοντας το πόρισμα μιας επιτροπής που συστήσαμε, θα έχουμε μια ανοιχτή διαβούλευση για το θέμα αυτό.
- Ιδρύουμε φορέα για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση της κοινωνικής ασφάλισης, επιταχύνοντας έτσι τις διαδικασίες μηχανοργάνωσης, και ενισχύοντας τη διαφάνεια και τη διαλειτουργικότητα των πληροφοριακών συστημάτων των εποπτευόμενων οργανισμών.
- Θεσμοθετούμε αντικειμενικό σύστημα αξιολόγησης της ασφαλιστικής συμπεριφοράς του κάθε ασφαλισμένου, ώστε να αποφύγουμε στο μέλλον την προσφυγή σε αποσπασματικές ρυθμίσεις οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, δημιουργώντας έτσι τον «ΤΕΙΡΕΣΙΑ» του ασφαλιστικού συστήματος.
- Όλοι οι φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης ολοκληρώνουν το κλείσιμο ισολογισμών, εκπονούν αναλογιστικές μελέτες και υποβάλουν επιχειρησιακά σχέδια.
- Το μήνα Απρίλιο ξεκινά η Εθνική Απογραφή όλων των ασφαλισμένων, όπως προβλεπόταν ως υποχρέωση της νομοθεσίας από το 1992, ώστε σε όλους τους Έλληνες ασφαλισμένους να αποδοθεί Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης.
- Ζητήθηκε ακόμη από τις Διοικήσεις των φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης να επιταχύνουν τις διαγωνιστικές διαδικασίες που αφορούν στις τραπεζικές συναλλαγές όλων των φορέων. Ήδη υπάρχουν φορείς οι οποίοι ολοκλήρωσαν τις διαγωνιστικές διαδικασίες και έχουμε πολύ θετικά αποτελέσματα, όσον αφορά στη μείωση του κόστους των τραπεζικών συναλλαγών. Ένα κόστος το οποίο επί πολλές δεκαετίες υπήρξε πολλαπλάσιο αυτού που υπάρχει στα κράτη μέλη της Ένωσης.
Με την προώθηση της πολιτικής μας τώρα νοικοκυρεύουμε το σύστημα και θέτουμε τις βάσεις για την αναγκαία μεταρρύθμιση για ένα σύστημα κοινωνικής ασφάλισης ορθολογικό, κοινωνικά δίκαιο και με προοπτική αντοχής στο χρόνο. Γιατί εκείνο απέναντι στο οποίο έχουμε χρέος να ανταποκριθούμε είναι ένα σύστημα το οποίο αφενός θα έχει διάρκεια και αφΆ ετέρου θα μπορεί να προσαρμόζεται στα διαρκώς μεταβαλλόμενα δεδομένα της εργασίας και της κοινωνικής προστασίας.
Σε ό,τι αφορά στη χρηματοδότηση του συστήματος για το 2007 οι συνολικές δαπάνες Κοινωνικής Ασφάλισης φθάνουν στα 10.792 εκατ. ? έναντι 9.663 εκατ. ? το 2006. Είναι, δηλαδή, αυξημένες κατά 1.129 εκατ. ? ή ποσοστό 11,70% σε σχέση με πέρυσι. Το ποσό αυτό είναι το υψηλότερο που δόθηκε ποτέ στα ασφαλιστικά Ταμεία. Και ξεπερνά ακόμη και το ποσό των 9.800 εκ. ευρώ που κατέβαλε η πολιτεία το 2004, χρονιά κατά την οποία πληρώσαμε περισσότερα από 2,5 δις ευρώ για υποχρεώσεις παλαιότερων ετών.
Οι δαπάνες φέτος αντιπροσωπεύουν δε ποσοστό 5,17% του Α.Ε.Π. έναντι 4,96 % του έτους 2006. Και δεσμευτήκαμε στη Βουλή, ότι στη διάρκεια του έτους το σύστημα κοινωνικής προστασίας θα ενισχυθεί και με πρόσθετες επιχορηγήσεις.
Έρχομαι τώρα στην ιστοσελίδα που παρουσιάζουμε σήμερα. Το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας υπηρετώντας με συνέπεια την εξυπηρέτηση του πολίτη, ενισχύει τη διαφάνεια των δράσεων του, καθώς και των δράσεων όλων των εποπτευόμενων από αυτό Φορέων και Οργανισμών. Στο πλαίσιο αυτό, παρουσιάζεται η καινούργια ιστοσελίδα www.periousia.gr, η οποία περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία σχετικά με την κινητή και την ακίνητη περιουσία τους. Μια περιουσία η οποία, με στοιχεία 31.12.05, φθάνει στα 28,9 δις ευρώ, εκ των οποίων η αξία των ακινήτων ανέρχεται στα 700 εκ. ευρώ ή ποσοστό 2,42%. Είναι βέβαιο ότι η πραγματική εμπορική αξία των ακινήτων είναι σημαντικά υψηλότερη.
Η λειτουργία του ιστοχώρου www.periousia.gr κλείνει έναν πρώτο κύκλο των δραστηριοτήτων, που ξεκίνησαν το 2005, με την έκδοση του βιβλίου
«Κινητή και Ακίνητη Περιουσία Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης» και ταυτόχρονα ανοίγει μια καινούργια πύλη διαφάνειας και ενημέρωσης.
Παρέχεται η δυνατότητα ενημέρωσης για την τρέχουσα κατάσταση της περιουσίας και της παρακολούθησης των ενεργειών που πραγματοποιούνται για την περαιτέρω αξιοποίησή της, σε πραγματικό χρόνο, μέσω αναλυτικών ψηφιακών αρχείων.
Ανασύρουμε την περιουσία των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης από την αφάνεια και ενισχύουμε τις δυνατότητες αξιοποίησής της. Με τον πλέον ολοκληρωμένο και συγκροτημένο τρόπο, θωρακίζουμε τη διαφάνεια και ισχυροποιούμε το ασφαλιστικό μας σύστημα.
Παράλληλα δημιουργείται βάση συνεργασίας, συμπληρωματικότητας και βελτιστοποίησης στις οικονομικές ενέργειες και συνέργειες μεταξύ των Ασφαλιστικών Φορέων.
Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα, το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής του Υπουργείου που προανέφερα. Πολιτικής για νοικοκύρεμα του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, αποδοτικότερη λειτουργία των Φορέων του και διασφάλιση των συμφερόντων των ασφαλισμένων.
Απευθύνουμε ανοικτή πρόσκληση σε όλους για σύγχρονες, δημιουργικές και εποικοδομητικές προτάσεις, που θα υποδεικνύουν τρόπους για τη βέλτιστη αξιοποίηση της περιουσίας, αλλά και για βελτίωση του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου. Για το θέμα αυτό, όπως προανέφερα, θα υπάρξει πολύ σύντομα συντονισμένη και οργανωμένη διαβούλευση με εκπροσώπους όλων των αρμοδίων φορέων.
Σήμερα, παρουσιάζεται το σκέλος της ακίνητης περιουσίας των Ταμείων. Τον Απρίλιο θα παρουσιάσουμε το σύνολο των αξιών που απαρτίζουν την κινητή περιουσία των ασφαλιστικών οργανισμών. Θα παρουσιάσουμε μέχρι και την τελευταία μετοχή που έχει το τελευταίο ταμείο. Σε πρώτη φάση θα έχουμε ενημέρωση των τριών τελευταίων ημερών για να μπορούμε κάθε 24ώρο να προσδιορίζουμε την ακριβή αξία του χαρτοφυλακίου κινητής και ακίνητης περιουσίας των Ασφαλιστικών Φορέων σε τιμές τρέχουσες για την κινητή περιουσία και σε εμπορικές για την ακίνητη.
Σε ό,τι αφορά ειδικότερα στην ακίνητη περιουσία η εφαρμογή υποστηρίζεται από ένα πλήρες γεωγραφικό σύστημα, το οποίο περιλαμβάνει υπόβαθρα για όλη την επικράτεια και δίνει τη δυνατότητα απεικόνισης της θέσης του ακινήτου σε χάρτη όπου αναγράφονται οι οδοί του οικοδομικού τετραγώνου στο όποιο ανήκει, καθώς και σημεία ενδιαφέροντος που επιλέγει ο χρήστης.
Τα στοιχεία κάθε ακινήτου συνοδεύονται από κατάλληλα οργανωμένα έγγραφα σε ψηφιακή μορφή (συμβόλαια, μισθωτήρια, αποφάσεις κλπ.) καθώς και από πλήρες αρχείο του διαθέσιμου υλικού.
Σχετικά με την κινητή περιουσία το σύστημα θα επιτρέπει την παρακολούθηση όλων των επενδύσεων που πραγματοποιούν οι Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης όπως :
1. Καταθέσεις
2. Εισηγμένες Μετοχές στο Χ.Α.Α.
3. Αμοιβαία Κεφάλαια
4. Ομολογίες & Ομολογιακά Δάνεια
5. Τίτλοι Ελληνικού Δημοσίου & Ομόλογα Τραπεζών
6. Μη Εισηγμένες Μετοχές
7. Χορηγούμενα Δάνεια
Κυρίες και κύριοι,
Κλείνοντας τη σημερινή παρουσίαση οφείλω να επισημάνω ότι η κυβέρνησή μας προωθεί όλες τις διαδικασίες για την ενίσχυση της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας των δράσεων όλων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης. Το τελευταίο ευρώ των Ελλήνων ασφαλισμένων ήταν, είναι και θα είναι αντικείμενο ελέγχου των αρμοδίων αρχών για τη διαφανή και αποτελεσματική διαχείρισή του.
Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εργαζομένους στο Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας για την εργώδη προσπάθεια που καταβάλουν για την επίτευξη κοινά αποδεκτών στόχων. Το σημερινό διαχειριστικό βήμα είναι αποτέλεσμα της δικής τους δουλειάς.
Ο χρήστης mpcom δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Έλεγχος στην περιουσία Βουλγαράκη LATEAM RSS NEWS 0 29-01-2011 15:17:
Δ. Ρέππας: "Στο κράτος η ακίνητη περιουσία του ΟΣΕ " LATEAM RSS NEWS 0 05-10-2010 19:16:
Σύσκεψη για την εκκλησιαστική περιουσία LATEAM RSS NEWS 0 30-09-2008 09:40:
Βουλγάρικη μουσική ΜΑD ιστοσελίδα ilias ΧΡΗΣΙΜΑ LINK 0 18-02-2007 23:36:
Ιστοσελίδα της EE «τονώνει» την Υγεία geodon ΧΡΗΣΙΜΑ LINK 0 09-02-2007 13:33:


Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 23:55:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam