Greek infotainment community

Greek infotainment community (https://www.lateam.gr/forum/)
-   ΕΛΛΑΔΑ (https://www.lateam.gr/forum/f21/)
-   -   Κακοκαιρία με 1 νεκρό, 2 αγνοούμενους (https://www.lateam.gr/forum/f21/kakokairia-me-1-nekro-2-agnooumenous-49203/)

ilias 11-12-2009 10:38:

Κακοκαιρία με 1 νεκρό, 2 αγνοούμενους
 
http://img200.imageshack.us/img200/7...207553324t.jpg
Ενας νεκρός και δύο αγνοούμενοι στη Μαγνησία, πολλοί άλλοι που κινδύνευσαν και διασώθηκαν σε άλλες περιοχές της χώρας, εκατοντάδες πλημμυρισμένα σπίτια, ζημιές σε δρόμους και γέφυρες και αποκομμένες περιοχές είναι ο απολογισμός του κύματος κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα από το βράδυ της Τετάρτης. Στο «μάτι του κυκλώνα» βρέθηκε η Θεσσαλία και κυρίως ο Νομός Μαγνησίας, όπου άνοιξαν οι ουρανοί, ενώ σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν στην Κεντρική Μακεδονία.
Στα λευκά ντύθηκαν τα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Ηπείρου, ενώ από τους θυελλώδεις ανέμους έμειναν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια του Βόλου, της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης, με αποτέλεσμα να αποκοπούν συγκοινωνιακά τα νησιά των Β. Σποράδων, η Θάσος και η Σαμοθράκη.
Η έντονη βροχή, που έπεφτε ακατάπαυστα από το βράδυ της Τετάρτης, μετέτρεψε ρέματα και ξηροπόταμους σε ορμητικά ποτάμια, που παρέσυραν στο πέρασμά τους τρεις ανθρώπους.
Εβδομηντάχρονος βοσκός εγκλωβίστηκε το μεσημέρι στην Ευξεινούπολη Αλμυρού, όταν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες επιχείρησε να περάσει με το κοπάδι του στην άλλη πλευρά του χειμάρρου.
Ο άτυχος βοσκός παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, όπως και ο αδελφός του, που έσπευσε με το τρακτέρ για να τον βοηθήσει. Μάρτυρες είπαν πως η ορμή του ποταμού ήταν τόση μεγάλη που παρέσυρε και το βαρύ αγροτικό μηχάνημα.
Τρεις ώρες αργότερα βρέθηκε νεκρός ο πρώτος από τα δύο αδέλφια, ενώ συνεχίζονταν οι έρευνες για τον εντοπισμό και του δεύτερου, με τη συμμετοχή ανδρών της ΕΜΑΚ, πυροσβεστών, αστυνομικών και κατοίκων.
Ερευνες βρίσκονταν σε εξέλιξη και για έναν δεύτερο αγνοούμενο στον ίδιο νομό, έναν άνδρα περίπου 60 χρόνων, ο οποίος παρασύρθηκε από χείμαρρο στην περιοχή της Αγίας Τριάδας Σούρπης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας εγκλωβίστηκε με το αυτοκίνητό του και παρασύρθηκε από τα νερά μόλις βγήκε από αυτό.
Η Μαγνησία βρέθηκε στο «μάτι του κυκλώνα» και με απόφαση του νομάρχη, Απ. Παπατόλια, κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η έντονη βροχόπτωση στον Βόλο ξύπνησε σε κατοίκους και αρχές εφιαλτικές μνήμες από τις καταστροφικές πλημμύρες του 2006, που ευτυχώς δεν επαναλήφθηκαν. Οι τρεις παραπόταμοι που περνούν από το πολεοδομικό συγκρότημα Ξηριάς, Αναυρος και Κραυσίδωνας «φούσκωσαν» απειλητικά και έφτασαν στα όρια, χωρίς όμως να υπερχειλίσουν μέσα στην πόλη.
Αντίθετα, από υπερχειλίσεις χειμάρρων προκλήθηκαν εκτεταμένες πλημμύρες σε Αγριά, Αλμυρό, Βελεστίνο και Σούρπη. Οι πυροσβεστικές υπηρεσίες του νομού δέχτηκαν πάνω από 150 κλήσεις για πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα, ενώ χρειάστηκε να επέμβουν σε πολλά περιστατικά για τον απεγκλωβισμό ατόμων που ακινητοποιήθηκαν σε διάφορες περιοχές. Προβλήματα παρουσιάστηκαν στο προαύλιο, αλλά και σε αίθουσες του Γυμνασίου Αγριάς.
Στο Πήλιο, από κατολισθήσεις έκλεισαν τμήματα του οδικού δικτύου από Χάνια προς Ζαγορά, ενώ από την ίδια αιτία έκλεισε σε δύο σημεία το επαρχιακό δίκτυο της Σκιάθου.

ΣΤΑ ΛΕΥΚΑ ΤΟ ΟΡΕΙΝΟ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΔΙΚΤΥΟ
Με αλυσίδες η κίνηση των οχημάτων
Λόγω των χιονοπτώσεων, οι οδηγοί χρειάστηκε να κάνουν χρήση αλυσίδων για πρώτη φορά τον φετινό χειμώνα, για να κινηθούν σε μέρος του ορεινού επαρχιακού δικτύου της Δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Ηπείρου.
Συγκεκριμένα, αλυσίδες απαιτούνταν στους δρόμους Καστοριάς-Ιωαννίνων μέσω Νεστορίου και Καστοριάς-Φλώρινας μέσω Βιτσίου, στη Μηλιά Γρεβενών, στην εθνική Τρικάλων-Αρτας, στη Μεσοχώρα και στα Στρουρναρέικα Τρικάλων, καθώς και στον «αυχένα» της Κατάρας. Επίσης, στο δίκτυο της Ανατολικής και Δυτικής Αργιθέας Καρδίτσας, καθώς και στους δρόμους προς τα χιονοδρομικά κέντρα 3-5 Πηγάδια Ημαθίας και Καϊμακτσαλάν Πέλλας.



ethnos

ilias 11-12-2009 10:40:

ΛΑΡΙΣΑ - Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Πλημμύρες και κατολισθήσεις
Στα παράλια της Λάρισας, θάλασσα και στεριά έγιναν ένα και ο παραλιακός δρόμος Αγιόκαμπου - Κόκκινου Νερού έκλεισε από τη φουσκωμένη θάλασσα και τα ορμητικά ρέματα. Πλημμύρισαν πολλά σπίτια, ενώ η Μελίβοια έμεινε χωρίς ρεύμα από την πτώση δέντρου στα καλώδια της ΔΕΗ.
Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η βροχή και στην Κεντρική Μακεδονία και κυρίως στον Νομό Χαλκιδικής, όπου έκλεισε από υπερχείλιση χειμάρρου ο δρόμος Ορμύλιας - Βραστάμων, σημειώθηκαν κατολισθήσεις στη Σιθωνία και πλημμύρισαν 16 σπίτια στην Κασσάνδρα.
Στον Νομό Θεσσαλονίκης έμεινε κλειστός για ώρες ο δρόμος Ρεντίνας-Βόλβης λόγω συσσώρευσης φερτών υλικών και ο δρόμος Μελισσουργό-Στανό από υπερχείλιση χειμάρρου. Στα ανατολικά προάστια της πόλης (Καρδία, Πλαγιάρι), και στα Κουφάλια στα δυτικά σημειώθηκαν πολύωρες διακοπές ηλεκτροδότησης, ενώ μέσα στην πόλη πλημμύρισαν δρόμοι και έπεσαν δέντρα από τους ισχυρούς ανέμους.


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 11:12:.

Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam