Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΕΛΛΑΔΑ

Κλειστά τα φαρμακεία την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου

This is a discussion on Κλειστά τα φαρμακεία την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου within the ΕΛΛΑΔΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Αθήνα: Κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία όλης της χώρας την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, λόγω της 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας που κήρυξε ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 11-12-2006, 20:07:   #1
ilias
VIP
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 7.753
Thanks: 111
Thanked 855 Times in 534 Posts
ilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the rough
Προεπιλογή Κλειστά τα φαρμακεία την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου

Αθήνα: Κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία όλης της χώρας την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, λόγω της 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας που κήρυξε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Ο ΠΦΣ διαμαρτύρεται για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στις πληρωμές των φαρμακείων από τον ΟΠΑΔ, τις απαράδεκτες ρυθμίσεις που αποφάσισε το ΤΣΑΥ στο ασφαλιστικό καθεστώς όλων των υγειονομικών και την καθυστέρηση στην αναμόρφωση του Π.Δ. 67/2000 που εκσυγχρονίζει την συνταγογραφία και καθορίζει τα όρια ευθύνης γιατρών, φαρμακοποιών και ασφαλιστικών ταμείων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου, οι φαρμακοποιοί βρίσκονται σε αδυναμία πλέον να πιστώνουν τον ΟΠΑΔ για τις συνταγές των ασφαλισμένων και δηλώνουν ότι κοινωνική πολιτική σε βάρος τους δεν μπορεί να γίνεται. Οι κατά καιρούς «πυροσβεστικές» πληρωμές εκ μέρους του Οργανισμού, δεν μπορούν να σβήσουν τα χρέη των φαρμακείων, που για την Θεσσαλονίκη μόνον, ανέρχονται στα 12.000.000 ευρώ.

Μετά από πιέσεις ο ΟΠΑΔ έδωσε μέρος των χρημάτων που οφείλει, εξοφλώντας τις συνταγές του Σεπτεμβρίου, την στιγμή που νομοθετικά η πληρωμή πρέπει να γίνεται εντός 45 ημερών. Είναι σίγουρο όμως σε μικρό χρονικό διάστημα, λόγω έλλειψης πιστώσεων, τα φαρμακεία θα βρεθούν στην ίδια θέση. Αν δεν δοθεί οριστική λύση από 1/ 1/2007 όλοι οι ασφαλισμένοι θα αναγκασθούν να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακα που παίρνουν από τα φαρμακεία.

Οι φαρμακοποιοί διαμαρτύρονται επίσης για την απόφαση του ΤΣΑΥ -χωρίς προηγουμένως να υπάρξει ενημέρωση των συνδικαλιστικών φορέων- να εντάξει όλους τους υγειονομικούς που έκαναν έναρξη λειτουργίας από 1/1/1993 στην πρώτη ασφαλιστική κατηγορία, σύμφωνα με την οποία η σύνταξη ανέρχεται στα 444 ευρώ, ποσό μικρότερο και από την κατώτερη σύνταξη του ΙΚΑ.

Ο ΠΦΣ ζητά την αναστολή της απόφασης αυτής και την διενέργεια αναλογιστικής μελέτης λαμβάνοντας υπόψιν τα δημιουργηθεντα αποθεματικά μέχρι 1/1/1993 εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα ισόποση σύνταξη για όλους (παλαιούς και νέους ασφαλισμένους) με μεταβατικές διατάξεις.

Οι φαρμακοποιοί είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τους αγώνες τους από τη νέα χρονιά σε περίπτωση που η Πολιτεία δεν δώσει λύση στα χρονίζοντα προβλήματα των φαρμακείων.
__________________
Ο χρήστης ilias δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Κλειστά τα φαρμακεία στις 14 Σεπτεμβρίου LATEAM RSS NEWS 0 14-09-2010 10:05:
Κλειστά τα φαρμακεία στις 14 Σεπτεμβρίου LATEAM RSS NEWS 0 14-09-2010 09:41:
Κλειστά τα φαρμακεία LATEAM RSS NEWS 0 10-05-2010 08:09:
Κλειστά τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα LATEAM RSS NEWS 0 06-05-2010 09:11:
Κλειστά σήμερα Τετάρτη τα φαρμακεία του Πειραιά LATEAM RSS NEWS 0 27-05-2009 11:13:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 08:24:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam