Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΕΛΛΑΔΑ

Νέα στοιχεία για την επίθεση σε κλούβα των ΜΑΤ

This is a discussion on Νέα στοιχεία για την επίθεση σε κλούβα των ΜΑΤ within the ΕΛΛΑΔΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Δύο διαφορετικά όπλα χρησιμοποίησαν οι δράστες στην επίθεση εναντίον του λεωφορείου των ΜΑΤ στο Γουδί, όπως προέκυψε από την εξέταση ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 24-12-2008, 17:36:   #1
geodon
Moderator
 
Το avatar του χρήστη geodon
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 10.918
Thanks: 2.530
Thanked 1.978 Times in 1.430 Posts
My Mood:
geodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to all
Προεπιλογή Νέα στοιχεία για την επίθεση σε κλούβα των ΜΑΤ



Δύο διαφορετικά όπλα χρησιμοποίησαν οι δράστες στην επίθεση εναντίον του λεωφορείου των ΜΑΤ στο Γουδί, όπως προέκυψε από την εξέταση των επτά καλύκων στα ειδικά εργαστήρια της Αστυνομίας.

Τα όπλα είναι ιδίου μεν τύπου, αλλά διαφορετικά και είναι και τα δύο των 7,62 χιλιοστών. Οι ειδικοί αξιωματικοί της αστυνομίας εικάζουν ότι είναι αυτόματα στρατιωτικού τύπου και κατά τις ενδείξεις χρησιμοποιήθηκαν από δύο διαφορετικά άτομα.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, η Μαρία Καρακλιούμη ζήτησε να υπάρξει ξεκάθαρη και ακριβής ενημέρωση για το περιστατικό, σημειώνοντας ότι η ασφάλεια των πολιτών είναι σημαντική και η ενημέρωση πρέπει να είναι άμεση και όχι αποτέλεσμα διύλισης πληροφορίας.

"Την ώρα που η αστυνομία εκτελεί με σύνεση, υψηλό ηθικό και αυταπάρνηση την αποστολή της, αποκαθιστώντας την κοινωνική γαλήνη, το ΠΑΣΟΚ, κατά την προσφιλή του τακτική, εξαντλείται σε ανεύθυνες ασκήσεις μικροκομματικής και μικροπολιτικής γυμναστικής" ήταν η απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών.

Το περίεργο περιστατικό της επίθεσης με επτά πυροβολισμούς από Καλάσνικοφ εναντίον κλούβας των ΜΑΤ το πρωί της Τρίτης (23/12) στο Γουδή, έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. Παράλληλα, με δυσπιστία αντιμετωπίζεται από τις Αρχές η ανάληψη ευθύνης από την αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «Λαϊκή Δράση», η οποία εμφανίζεται για πρώτη φορά.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Βήματος, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ θεωρούν ότι είτε πρόκειται για μια μεμονωμένη ενέργεια είτε για μια εκδήλωση νέας μορφής τρομοκρατίας, η υπόθεση είναι ιδιαίτερα σοβαρή και για αυτό από την πρώτη στιγμή την ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία υπό την εποπτεία του εισαγγελέα Δ. Παπαγγελόπουλου.

«Πρόκειται για επίθεση με συγκεκριμένο μήνυμα. Η Αστυνομία θα αποτελεί μόνιμο στόχο και τα εις βάρος της χτυπήματα θα γίνονται ολοένα και περισσότερα, ολοένα και βαρύτερα». Η εκτίμηση αυτή κυριάρχησε στην έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών την Τρίτη, όπως αναφέρουν τα Νέα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, οι δράστες είναι δύο: ο ένας πυροβόλησε και ο άλλος κρατούσε τσίλιες. Επίσης, αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής πιστεύουν ότι στόχος του ενόπλου δεν ήταν να σκοτώσει ή να τραυματίσει αστυνομικό, αλλά μέσω της πράξης του να στείλει το δικό του προειδοποιητικό μήνυμα προς την Αστυνομία.

Στο υπουργείο Εσωτερικών και στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. σημείωναν ακόμη ότι το χτύπημα ήρθε σε μια στιγμή που περίμεναν να ηρεμήσουν τα πνεύματα εν όψει των εορτών.

Όπως αναφέρουν τα Νέα, στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ υπάρχει μεγάλος προβληματισμός διότι, όπως επισημαίνουν ανώτεροι αξιωματικοί, «είναι η δεύτερη φορά που μας στήνουν ενέδρα μέσα σε λίγες ημέρες. Είναι φανερό πως μας παρακολουθούν και ανά πάσα στιγμή, δυστυχώς, μπορούμε να πέσουμε θύμα επίθεσης». Η πρώτη ενέδρα εις βάρος και πάλι διμοιρίας των ΜΑΤ που επικαλούνται οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. σημειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη συμβολή των οδών Φειδιππίδου και Μιχαλακοπούλου. Τότε εναντίον της κλούβας εκτοξεύτηκαν βόμβες μολότοφ και απειλήθηκε η ζωή του οδηγού.

Εν τω μεταξύ, αναφορικά με την πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Λαϊκή Δράση» - η οποία ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με τηλεφώνημα αγνώστου στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα Zougla.gr – φαίνεται ότι δεν έχει «πείσει» τις αστυνομικές Αρχές, οι οποίες περιμένουν την προκήρυξη για να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα.

Πηγή : cosmo.gr
__________________

ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο χρήστης geodon δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Νέα στοιχεία για τη διατροφή των Νεάντερταλ LATEAM RSS NEWS 0 28-12-2010 19:52:
Κατασχέθηκαν στοιχεία του Π. Καρακώστα LATEAM RSS NEWS 0 03-09-2010 22:17:
Στοιχεία σοκ για το ΕΣΥ LATEAM RSS NEWS 0 29-01-2010 13:23:
Νέα στοιχεία LATEAM RSS NEWS 0 05-08-2008 17:38:
Νέα στοιχεία για τη Siemens LATEAM RSS NEWS 0 05-08-2008 17:38:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 14:35:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam