Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΕΛΛΑΔΑ

Κραυγή αγωνίας για τα κελιά-κολαστήρια

This is a discussion on Κραυγή αγωνίας για τα κελιά-κολαστήρια within the ΕΛΛΑΔΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; 4.805 κρατούμενοι σε 21 φυλακές της χώρας συμμετέχουν στην απεργία πείνας που ξεκίνησε από την προηγούμενη εβδομάδα. Πρόκειται για τη ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 11-11-2008, 20:30:   #1
geodon
Moderator
 
Το avatar του χρήστη geodon
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 10.918
Thanks: 2.530
Thanked 1.978 Times in 1.430 Posts
My Mood:
geodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to all
Προεπιλογή Κραυγή αγωνίας για τα κελιά-κολαστήρια



4.805 κρατούμενοι σε 21 φυλακές της χώρας συμμετέχουν στην απεργία πείνας που ξεκίνησε από την προηγούμενη εβδομάδα. Πρόκειται για τη μαζικότερη κινητοποίηση κρατουμένων. Συμπαράσταση-καταγγελία από Γιωτόπουλο και Τζωρτζάτο, οι οποίοι κατεβαίνουν και αυτοί σε απεργία.

Αποφασισμένοι να πετύχουν ικανοποίηση των αιτημάτων τους για ανθρώπινες συνθήκες κράτησης και δικαιοσύνη δηλώνουν οι 4.805 κρατούμενοι – άνδρες, γυναίκες και παιδιά – (σχεδόν το 40% των εγκλείστων), οι οποίοι πραγματοποιούν πλέον απεργία πείνας από τους 8.000 που ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα αποχή συσσιτίου. Οι κρατούμενοι στην Ελλάδα ανέρχονται στους 12.192

Όπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου Δημήτρης Χριστόπουλος με επιστολή του εκθέτει την επιτακτική και επείγουσα ανάγκη για ικανοποίηση των αιτημάτων των κρατουμένων.

«Η κατάσταση στις ελληνικές φυλακές δεν περιποιεί τιμή στην ελληνική πολιτεία. Παρά τις διαρκείς επισημάνσεις τόσο εθνικών όσο και διεθνών οργανισμών και άλλων φορέων που δραστηριοποιούνται σχετικά, είναι βέβαιον ότι τα βήματα που έχουν πραγματοποιηθεί προς την κατεύθυνση ανθρωπίνων συνθηκών κράτησης μακράν απέχουν από το να θεωρηθούν ικανοποιητικά. Στην πραγματικότητα, οι φυλακές αποτελούν σχολείο εγκλήματος, χωματερές ανθρώπων και ψυχών» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Ο κ. Χριστόπουλος απαριθμεί τις ρυθμίσεις που πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα:

1) Άρση του αποκλεισμού επισκέψεων και αυτοψιών στους χώρους κράτησης από ανεξάρτητους φορείς

2) Αποκλιμάκωση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά

3) Διαφάνεια και αιτιολογία στις αποφάσεις για άδειες, πειθαρχικές ποινές, μεταγωγές και καθιέρωση συστήματος ελέγχου

4) Απόλυση όλων των κρατουμένων για χρηματικές ποινές, με βεβαίωση των οφειλόμενων ποσών στο δημόσιο ταμείο

5) Άμεση μείωση του ανώτατου χρόνου προσωρινής κράτησης στους 12 μήνες

6) Υλοποίηση, ενίσχυση και επέκταση των προβλεπόμενων εναλλακτικών ποινών, της κοινωνικής εργασίας και της ημιελεύθερης διαβίωσης

Όπως μεταδίδει ο συντάκτης «Ε» στη Θεσσαλονίκη, η διεύθυνση των φυλακών στα Διαβατά αρνείται να δώσει στους κρατουμένους την υπεύθυνη δήλωση ότι κάνουν απεργία πείνας, με αποτέλεσμα να μένουν στα αζήτητα και να στερούνται των δικαιωμάτων τους ως απεργοί πείνας. Την καταγγελία έκαναν μέλη της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων.

Συμπαράσταση-καταγγελία

«Σήμερα Δευτέρα το πρωί, πληροφορηθήκαμε μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με κρατούμενους στις φυλακές Δομοκού ότι εκεί οι κρατούμενοι κάνουν απεργία πείνας και όχι απλώς αποχή συσσιτίου. Αμέσως μετά, ως δια μαγείας, το ενδιάμεσο τηλέφωνο μέσω του οποίου επικοινωνούσαμε νεκρώθηκε, η επικοινωνία διακόπηκε και δεν μπορέσαμε να συνδεθούμε εκ νέου, πράγμα που συμβαίνει για πρώτη φορά. Καταγγέλλουμε αυτή την παρεμπόδιση στην επικοινωνία ανάμεσα σε κρατουμένους διαφορετικών φυλακών που γίνεται σκόπιμα από τις αστυνομικές και τις μυστικές υπηρεσίες για να σαμποτάρουν με κάθε τρόπο την κινητοποίησή τους» αναφέρουν μεταξύ άλλων στην επιστολή τους ο Αλ. Γιωτόπουλου και ο Β. Τζωρτζάτου, της «17Ν».

Και προστίθεται: «Μετά λοιπόν από την αποχή συσσιτίου αποφασίσαμε να προχωρήσουμε και εμείς από αύριο Τρίτη σε απεργία πείνας σαν συμπαράσταση στον αγώνα των ποινικών κρατουμένων. Εκφράζοντας την πλήρη αλληλεγγύη μάς, τη συμφωνία μάς και τη στήριξή μάς στο δίκαιο αγώνα τους και στα δίκαια αιτήματά τους».

Σε απεργία πείνας μετανάστες στα Χανιά

Σε απεργία πείνας προχωρούν την Τρίτη (11/11) 15 οικονομικοί μετανάστες που ζουν στα Χανιά, ζητώντας να τους χορηγηθεί άμεσα άδεια παραμονής στην Ελλάδα.

Οι απεργοί πείνας έστησαν οκτώ σκηνές έξω από το δημαρχείο Χανίων, δηλώνοντας ότι θα παραμείνουν εκεί μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημα τους. Από νωρίς το πρωί έξω από το δημαρχείο συγκεντρώθηκαν και δεκάδες άλλοι οικονομικοί μετανάστες που με πανό και συνθήματα ζητούν και αυτοί να τους χορηγηθεί άδεια παραμονής στην χώρα μας.

Στα Χανιά, οι οικονομικοί μετανάστες που έχουν καταθέσει τα χαρτιά τους αλλά δεν έχουν πάρει άδεια παραμονής, υπολογίζονται στους 500.

Πηγή : cosmo.gr
__________________

ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο χρήστης geodon δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
The Following User Says Thank You to geodon For This Useful Post:
ilias (12-11-2008)
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Ώρες αγωνίας για το δήμαρχο Παγγαίου LATEAM RSS NEWS 0 30-12-2009 20:34:
Επέτρεψαν στα κελιά τους οι κρατούμενες στον Ελαιώνα Θηβών LATEAM RSS NEWS 0 23-03-2009 14:54:
Μια κραυγή που δεν θέλουν να ακούσεις... (νύν Μπάτσος) master ΕΛΛΑΔΑ 0 21-12-2008 21:48:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 08:57:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam