Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΕΛΛΑΔΑ

Lannet: Συγχωνεύεται με Telepassport - εξαγορά

This is a discussion on Lannet: Συγχωνεύεται με Telepassport - εξαγορά within the ΕΛΛΑΔΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Την πρόθεσή τους να ενώσουν τις δυνάμεις τους συμμετέχοντας σε συζητήσεις με σκοπό τη συγχώνευση με απορρόφηση της εταιρίας Telepassport ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 04-07-2006, 20:18:   #1
cRc
Think Different..
 
Το avatar του χρήστη cRc
 
Εγγραφή: Jun 2006
Περιοχή: ΑΛΜΥΡΟΣ
Μηνύματα: 4.208
Thanks: 1.784
Thanked 1.342 Times in 846 Posts
My Mood:
cRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the rough
Προεπιλογή Lannet: Συγχωνεύεται με Telepassport - εξαγορά





Την πρόθεσή τους να ενώσουν τις δυνάμεις τους συμμετέχοντας σε συζητήσεις με σκοπό τη συγχώνευση με απορρόφηση της εταιρίας Telepassport A.E. από τη Lannet Communications αποφάσισαν τα διοικητικά συμβούλια των δύο εταιριών, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες που μετέδωσε το euro2day.gr.



Επίσης, υπογράφηκε προσύμφωνο 8 εκατ. ευρώ για την εξαγορά του 100% της εταιρίας Primus Call, θυγατρική της Telepassport, από τη Lannet.



Οι συζητήσεις για τη συγχώνευση θα γίνουν σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Ν. 2190/20 και σε συνδυασμό με τις αντίστοιχες διατάξεις του Ν. 2166/93.



Η εταιρία Telepassport ιδρύθηκε το 1998 με σκοπό να προσφέρει στους συνδρομητές της προηγμένες, καινοτόμες και ποιοτικές υπηρεσίες. Προσφέρει πανελλαδική κάλυψη διαθέτοντας ήδη 34 τηλεπικοινωνιακούς κόμβους σε όλη τη χώρα, ενώ ο ιδιόκτητος κόμβος που διαθέτει η εταιρία στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας τής προσφέρει άμεση διασύνδεση με τους μεγαλύτερους carriers στον κόσμο.



Η Telepassport δραστηριοποιείται ήδη στην Κύπρο με την Telepassport Cyprus Ltd. Σήμερα η Telepassport κατέχει 4 θυγατρικές εταιρίες, την Primus Call A.E., την Telepass A.E., την TPH A.E. και την Passpoint A.E. Οι δύο εταιρίες δραστηριοποιούνται στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, στους τομείς της σταθερής τηλεφωνίας & Internet.



Ειδικότερα, η Telepassport απευθύνεται αποκλειστικά στην αγορά των οικιακών πελατών με έμφαση στο επαρχιακό δίκτυο, ενώ η Lannet δραστηριοποιείται επιπλέον και στην αγορά των εταιρικών πελατών, στην οποία κατέχει ηγετική θέση.



Η συγχώνευση των δύο εταιριών επαναπροσδιορίζει το χάρτη της τηλεπικοινωνιακής αγοράς στην Ελλάδα και δημιουργεί ένα νέο ισχυρό πόλο τηλεπικοινωνιών. Η εταιρία που θα προκύψει με βάση τα σημερινά δεδομένα των δύο εταιριών έχει κύκλο εργασιών της τάξης των 120 εκατ. euro, με πελατολόγιο που ανέρχεται στους 390.000 ενεργούς πελάτες και 550.000 γραμμές (cli’s).



Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η προκύπτουσα της συγχώνευσης εταιρία:



- κατακτά την πρώτη θέση μεταξύ των εναλλακτικών παρόχων στην ελληνική αγορά



- αποκτά πρόσβαση στην κυπριακή αγορά



- δημιουργεί σημαντικές οικονομίες κλίμακος



- δημιουργείται μία εταιρία με ισχυρή κεφαλαιακή βάση και αυξημένες δυνατότητες χρηματοδότησης και ανάπτυξης, δεδομένων των αυξημένων εταιρικών μεγεθών και της δεσπόζουσας θέσης της στην τηλεπικοινωνιακή αγορά - ολοκληρώνει την τοποθέτησή της στην αγορά του triple play, συνδυάζοντας αφενός την τεχνογνωσία που δημιουργείται από τη Lannet & την Orbitech, αναφορικά με την πλατφόρμα-λογισμικό, αφετέρου με τις διεθνείς συμμαχίες (όπως η ΖΤΕ)



- ενισχύει σημαντικά την υποδομή της αυξάνοντας στο δίκτυό της τον αριθμό των κόμβων σε 51 σε όλη τη χώρα, τους περισσότερους κόμβους μετά τον ΟΤΕ στην Ελλάδα, με πρόσβαση σε dsl σε πάνω από το 50% των Ελλήνων καταναλωτών



- ενισχύει σημαντικά την ανταγωνιστική θέση της εταιρίας με την προσφορά ακόμα πιο καινοτόμων υπηρεσιών και ολοκληρωμένων λύσεων προς ιδιώτες και εταιρείες.



Αναφορικά με την υλοποίηση της συγχώνευσης των δύο εταιριών, με την οποία συμφωνεί το 100% των μετόχων της Telepassport, αναμένεται να οριστεί ως ημερομηνία ισολογισμού μετασχηματισμού η 31η Αυγούστου 2006.



Η τελική σχέση αξιών θα προκύψει μετά τη διενέργεια των σχετικών οικονομικών και νομικών ελέγχων καθώς και της αποτίμησης των δύο εταιριών, που θα διενεργηθεί από εξειδικευμένο διεθνή οίκο. Η ως άνω συγχώνευση τελεί υπό την έγκριση των γενικών συνελεύσεων των δύο εταιριών.



Τέλος, σύμφωνα με τη διαδικασία εγκρίσεων που προβλέπονται από την ΕΕΤΤ (τόσο για το δίκαιο Τηλεπικοινωνιών όσο και του Ανταγωνισμού) και την ισχύουσα χρηματιστηριακή και εταιρική νομοθεσία, η συγχώνευση αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος έτους.



Με την κίνηση αυτή δρομολογείται ουσιαστικά πλέον η πολυσυζητημένη και πολυαναμενόμενη συγκέντρωση του κλάδου των τηλεπικοινωνιών στην ελληνική αγορά, αναγκαία συνθήκη για την εξυγίανση του κλάδου και για τη δημιουργία εταιριών με απαραίτητα μεγέθη που να εξασφαλίζουν τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα και ανάπτυξη.



--------- Προσύμφωνο για την εξαγορά της PRIMUS CALL

Η Lannet ανακοινώνει την υπογραφή προσυμφώνου ύψους 8 εκατ. euro για την εξαγορά του 100% της εταιρίας PRIMUS CALL, ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡEΙΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ.



Η Primus Call Α.Ε., θυγατρική της εταιρίας Telepassport, είναι ένα εξειδικευμένο call center, το οποίο αποτελεί μέχρι σήμερα τον κύριο βραχίονα ανάπτυξης της μητρικής της εταιρίας. Η υπογραφή της οριστικής σύμβασης πώλησης-εξαγοράς και η ολοκλήρωση της μεταβίβασης των μετοχών θα πραγματοποιηθεί μετά τη διεξαγωγή οικονομικού και νομικού ελέγχου.



Η εξαγορά της νέας εταιρίας θα ενισχύσει σημαντικά τη θέση της Lannet, διαμορφώνοντας ένα πιο ανταγωνιστικό κανάλι προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών, ευέλικτο και ευπροσάρμοστο στις ανάγκες που υπαγορεύει η αγορά.



H PRIMUS CALL άρχισε τη δραστηριότητά της τον Ιούνιο του 1998. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, κατέκτησε ηγετική θέση στο χώρο, διαθέτοντας 120 θέσεις εργασίας, έχοντας επιτύχει:



- Άριστη δομή και λειτουργία μέσα από μία προηγμένη και διαρκώς εξελισσόμενη τεχνολογία και ένα συνεχώς και άριστα εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό.



- Διαχείριση και διενέργεια άνω των 5.000.000 τηλεφωνικών επαφών τα τριάμισι τελευταία έτη.



- ”Ανάπτυξη, εφαρμογή και λειτουργία” δύο περιοχών δραστηριότητας, αυτήν της έρευνας αγοράς και αυτήν της αμφίδρομης επικοινωνίας από την ταυτόχρονη συλλογή και παροχή πληροφόρησης.



Η Lannet Communication με την εξαγορά αυτή στοχεύει στην ανάπτυξη του πελατολογίου της στον ευρύτερο τομέα τηλεφωνίας, Internet, ενημέρωσης & ψυχαγωγίας, στην προώθηση νέων προϊόντων, με στόχο την κατάκτηση ηγετικού μεριδίου της αγοράς.



Κώδικας:
Πηγή: http://www.euro2day.gr
__________________

Ο χρήστης cRc δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Ανακοινώθηκε η εξαγορά των πρατηρίων της Shell Stella ΕΛΛΑΔΑ 0 24-09-2009 19:10:
Ο ΟΤΕ έκοψε κυκλώματα της Lannet λόγω χρεών LATEAM RSS NEWS 0 02-07-2008 10:32:
Χορηγία της Lannet Communications ilias ΕΛΛΑΔΑ 0 13-03-2007 17:31:
Νέο προϊόν από Lannet ilias ΕΛΛΑΔΑ 0 21-12-2006 10:24:
Μεγάαααλη εξαγορά!! Smell ΕΛΛΑΔΑ 1 24-07-2006 14:49:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 21:19:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam