Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΕΛΛΑΔΑ

Απαγορευση πωλησης καπνου σε ανηλικους

This is a discussion on Απαγορευση πωλησης καπνου σε ανηλικους within the ΕΛΛΑΔΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Το εθνικό σχέδιο δράσης για την προστασία των παιδιών, που μεταξύ άλλων προβλέπει την κάθετη απαγόρευση πώλησης καπνού και αλκοόλ ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 03-05-2007, 20:53:   #1
mpcom
Moderator
 
Το avatar του χρήστη mpcom
 
Εγγραφή: Nov 2006
Περιοχή: Θεσσαλονικη
Μηνύματα: 475
Thanks: 84
Thanked 122 Times in 78 Posts
My Mood:
mpcom is on a distinguished roadmpcom is on a distinguished roadmpcom is on a distinguished roadmpcom is on a distinguished roadmpcom is on a distinguished road
Προεπιλογή Απαγορευση πωλησης καπνου σε ανηλικους

Το εθνικό σχέδιο δράσης για την προστασία των παιδιών, που μεταξύ άλλων προβλέπει την κάθετη απαγόρευση πώλησης καπνού και αλκοόλ σε παιδιά κάτω των 18 ετών, καθώς και την ασφαλιστική κάλυψη όλων των προσπαθειών των γυναικών που επιθυμούν να κάνουν εξωσωματική γονιμοποίηση παρουσίασε ο υπουργός Υγείας. Όπως ανακοίνωσε, στα μέσα Μαΐου με την υπογραφή του σχεδίου, οι νέοι κάτω των 18 ετών δεν θα μπορούν να αγοράσουν καπνό ή προϊόντα καπνού, τσιγάρα και άλλα, καθώς και να προμηθευτούν αλκοόλ.

Μεγάλο μερίδιο ευθύνης βαρύνει και όσους πωλούν τα προϊόντα αυτά, καθώς θα είναι υποχρεωμένοι και τυπικά να αναγράφουν ότι απαγορεύεται η πώλησή τους σε νέους κάτω των 18 ετών αλλά και το κυριότερο να εφαρμόσουν την οδηγία αυτή. Όπως εξήγησε με έμφαση ο κ. Αβραμόπουλος, θα πρέπει επιτέλους να μπει τέλος στο άναρχο τοπίο κερδοσκοπίας σε βάρος των παιδιών μας.

Μεταξύ άλλων, το Εθνικό Σχέδιο Δράσης του υπουργείου Υγείας προβλέπει τον έλεγχο ποιότητας, με διαρκείς ελέγχους κλιμακίων σε όλες τις μονάδες της χώρας που φιλοξενούνται παιδιά, διαφημιστικές καμπάνιες και τη διασφάλιση της υγείας των παιδιών που θα δίνουν έμφαση στην πρόληψη με πειστικά επιχειρήματα, τη νοσηλεία των παιδιών κάτω των 18 ετών μόνο στα νοσοκομεία «Παίδων», καθώς και την απαγόρευση του αλκοόλ και του καπνού στους εφήβους.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει στο Σχέδιο Δράσης του υπουργείου Υγείας η δυνατότητα που δίνεται πλέον σε γυναίκες που δεν μπορούν να αποκτήσουν παιδί να κάνουν με την κάλυψη των ασφαλιστικών τους ταμείων όσες προσπάθειες απαιτούνται για να καταφέρουν να τεκνοποιήσουν.

Εκτιμάται ότι σήμερα στη χώρα μας ένα στα πέντε ζευγάρια είναι υπογόνιμα και οι προσπάθειες εξωσωματικής κοστίζουν ακριβά. «Υποστηρίζουμε τη νέα οικογένεια, προτείνουμε την ολοκληρωμένη κάλυψη από τα ασφαλιστικά ταμεία όλων των προσπαθειών για εξωσωματική γονιμοποίηση» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Το μέτρο αφορά όλες τις γυναίκες μετά τα 30 που δεν μπορούν να αποκτήσουν παιδί και μέχρι σήμερα μπορούσαν να επιχειρήσουν τρεις έως τέσσερις φορές, καθώς μόνο τόσες προσπάθειες καλύπτουν τα ασφαλιστικά τους ταμεία.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι το Εθνικό Σχέδιο Δράσης προβλέπει την πανελλήνια γραμμή SOS. Πρόκειται για τον τηλεφωνικό αριθμό 1056 ο οποίος και επισήμως θα αποτελεί το καταφύγιο όσων παιδιών βρίσκονται σε κίνδυνο ή όσων επιθυμούν να βοηθήσουν τα παιδιά αυτά τηλεφωνώντας στο νούμερο αυτό και επικοινωνώντας με το «Χαμόγελο του Παιδιού».
__________________
Ο χρήστης mpcom δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Οι ΗΠΑ έκλεισαν 82 site πώλησης απομιμήσεων προϊόντων LATEAM RSS NEWS 0 01-12-2010 10:10:
Στη δημοσιότητα το ν/σ για ανήλικους δράστες LATEAM RSS NEWS 0 22-03-2010 16:54:
Την απαγόρευση κάθε μορφής διαφήμισης προϊόντων καπνού ζήτησε ο ΠΟΥ LATEAM RSS NEWS 0 06-06-2008 15:12:
Στοπ για τους ανήλικους ilias NEW GAMES 0 21-01-2007 12:15:
Ασελγούσε σε ανήλικους Exodia ΕΛΛΑΔΑ 4 13-12-2006 01:00:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 15:11:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam