Greek infotainment community

Greek infotainment community (https://www.lateam.gr/forum/)
-   ΕΛΛΑΔΑ (https://www.lateam.gr/forum/f21/)
-   -   Με διαδικασίες εξπρές, μέχρι τον Ιούνιο (https://www.lateam.gr/forum/f21/me-diadikasies-expres-mexri-ton-iounio-7562/)

Κων/νος 26-03-2008 20:41:

Με διαδικασίες εξπρές, μέχρι τον Ιούνιο
 
Με διαδικασίες εξπρές, μέχρι τον Ιούνιο, ετοιμάζεται η κυβέρνηση να προχωρήσει όλα τα επώδυνα μέτρα που έχουν στα συρτάρια τους οι υπουργοί, επιλέγοντας την οδό της μετωπικής σύγκρουσης διαρκείας με τα συνδικάτα, μετά τα πολιτικά «τραύματα» που υπέστη λόγω Ασφαλιστικού.
Ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής με την αναφορά του την Παρασκευή στη Βουλή, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, προσδιόρισε σαφώς το πλαίσιο όπου θα κινηθεί η κυβέρνησή του το επόμενο διάστημα και φάνηκε αμετακίνητος.
Με την επισήμανσή του ότι η κυβέρνηση δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος, ο κ. Καραμανλής περιέγραψε τις επόμενες κινήσεις του χρησιμοποιώντας τη φράση: «Το μέλλον απαιτεί ανάληψη ευθύνης από όλους, τολμηρές αποφάσεις, μακριά από δόγματα και αγκυλώσεις».
Αυτές οι «τολμηρές αποφάσεις» κατά την κυβέρνηση αφορούν το αποκαλούμενο και δεύτερο κύμα των μεταρρυθμίσεων, οι οποίες προετοιμάζονται.
Νέος διοικητικός χάρτης της χώρας: Το επόμενο μεγάλο βήμα που μπορεί να προβληθεί ως «μεταρρυθμιστική κίνηση» θα είναι ο «Καποδίστριας Νο 2», τον οποίο ο υπουργός Εσωτερικών Πρ.Παυλόπουλος αναμένεται να παρουσιάσει έως το τέλος Ιουνίου. Μέσα από το νέο σχέδιο συνενώσεων η κυβέρνηση θα επιδιώξει να μειωθούν τουλάχιστον κατά 50% οι δήμοι και κοινότητες.
Ασφαλιστικό δημοσίων υπαλλήλων: Το αργότερο έως τον Σεπτέμβριο θα παρουσιαστούν και οι αλλαγές στο συνταξιοδοτικό καθεστώς των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίες δεν θα προωθηθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, με αυτοτελές νομοσχέδιο, αλλά θα συμπεριληφθούν στην πρόταση νόμου για το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο.
Προώθηση ιδιωτικοποιήσεων: Το σχέδιο για τους εμπορευματικούς σταθμούς των λιμανιών πέρασε ήδη από τη Βουλή. Με φόντο τον ΟΤΕ, ακολουθούν αεροδρόμια, ΕΛΤΑ (σε πρώτο στάδιο τις Ταχυμεταφορές), ενώ επισπεύδονται οι κινήσεις για την Ολυμπιακή. Σχέδια ιδιωτικοποίησης υπάρχουν και για τον ΟΣΕ.
Νέος χωροταξικός σχεδιασμός: Στόχος της κυβέρνησης είναι το σχέδιο του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γ.Σουφλιά, που επιφέρει σημαντικές αλλαγές στις χρήσεις γης, να μπει σε φάση υλοποίησης πριν από το τέλος του εξαμήνου.
Εργασιακές σχέσεις στις ΔΕΚΟ: Το υπουργείο Μεταφορών εμφανίζεται έτοιμο να εφαρμόσει το «μοντέλο ΟΤΕ», που ενισχύει το λεγόμενο «διευθυντικό δικαίωμα» και αλλάζει το εργασιακό καθεστώς για τους νέους υπαλλήλους, και στις άλλες ΔΕΚΟ.


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 08:07:.

Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam