Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΕΛΛΑΔΑ

"Χρυσός" η βενζίνη

This is a discussion on "Χρυσός" η βενζίνη within the ΕΛΛΑΔΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Ασυγκράτητες είναι οι τιμές της βενζίνης στα πρατήρια καυσίμων, με τη μέση τιμή της αμόλυβδης να διαμορφώνεται πάνω από την ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 16-03-2010, 14:05:   #1
ironitsa
Moderator
 
Το avatar του χρήστη ironitsa
 
Εγγραφή: Feb 2009
Περιοχή: LA
Μηνύματα: 2.768
Thanks: 555
Thanked 876 Times in 574 Posts
My Mood:
ironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enough
Προεπιλογή "Χρυσός" η βενζίνη

Ασυγκράτητες είναι οι τιμές της βενζίνης στα πρατήρια καυσίμων, με τη μέση τιμή της αμόλυβδης να διαμορφώνεται πάνω από την περιοχή του 1,40 ευρώ, αγγίζοντας σε πολλές περιπτώσεις και το 1,60 ευρώ το λίτρο. Στο κυνήγι έχει βγει το Παρατηρητήριο Τιμών για να καταγράψει περιπτώσεις αισχροκέρδειας, τέσσερις βενζινοπώλες παραπέμφθηκαν τη Δευτέρα στον εισαγγελέα.

Η αύξηση του ΦΠΑ στα καύσιμα έχει φτάσει τις τιμές της βενζίνης στα ύψη, προκαλώντας την οργή του υπουργείου Οικονομικών που έχει ζητήσει από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας να επιβάλει πλαφόν στις τιμές, απόφαση που αναμένεται να ληφθεί το πολύ σε δύο μήνες, μετά τη συνεδρίαση του συμβουλίου της ΡΑΕ.

Μέσα σΆ αυτό το διάστημα, η χώρα μας έχει φτάσει να πουλά τη βενζίνη ακριβότερα από τις υπόλοιπες 25 χώρες της ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού πια πλασάρεται στη δεύτερη θέση ακρίβειας μετά την Ολλανδία.

Είναι χαρακτηριστικό πως στην Ελλάδα, μέσα σε ένα χρόνο η αμόλυβδη σημείωσε αλματώδη αύξηση κατά 55 λεπτά το λίτρο επιπλέον, ενώ από τις αρχές του νέου έτους η τιμή της έχει αυξηθεί κατά 24 λεπτά το λίτρο!

Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Κομισιόν, η λιανική τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα πωλείται 7,4 λεπτά πιο ακριβά από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ενώ η «καθαρή» τιμή της, δηλαδή η τιμή της χωρίς τους φόρους, πωλείται προς 529,75 ευρώ ανά 1.000 λίτρα, τη στιγμή που ο μέσος της ΕΕ είναι 504,05 ευρώ!

Πάντως είναι χαρακτηριστικό της ασυδοσίας που επικρατεί στην αγορά πως μερικά πρατήρια βρέθηκαν να πωλούν τη βενζίνη ακόμα και πάνω από τα 1,65 ευρώ το λίτρο, ειδικά σε όσες περιοχές είναι απομακρυσμένες αλλά και στα πρατήρια των εθνικών οδών.

Παράλληλα με τους ελέγχους του υπουργείου Οικονομίας, το έτερο υπουργείο Οικονομικών γνωστοποίησε πως από 1η Απριλίου τα πρατήρια καυσίμων υποχρεούνται να κόβουν αποδείξεις στους πελάτες τους, τόσο για τη βενζίνη όσο και για το πετρέλαιο θέρμανσης που θα πωλούν.


Πηγή:cosmo.gr
__________________

Ο χρήστης ironitsa δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks


Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Συνέντευξη Αννας Διαμαντοπούλου στην "Ημερησία" : "Κανείς δεν αντέχει το κόστος των πρόωρων εκλογών" LATEAM RSS NEWS 0 26-02-2011 16:11:
Δημοσιεύματα της "Jerusalem Post" και της "Yediot Aharonot" για τις σχέσεις Ελλάδας - Ισραήλ και συνέντευξη του ΥΠΕΞ Δ. Δρούτσα LATEAM RSS NEWS 0 18-10-2010 15:55:
Ακρίβυνε κατά 5% το οικογενειακό "καλάθι" ενός μεσαίου νοικοκυριού - Β. Λύγκας: " Η κυβέρνηση να ελέγξει την κερδοσκοπία " LATEAM RSS NEWS 0 02-08-2010 16:44:
Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για κλείσιμο του "Ελεύθερου Τύπου" του "Τύπου της Κυριακής" και του ραδιοφωνικού σταθμού "City 99,5" LATEAM RSS NEWS 0 24-06-2009 16:15:
"Ή μειώνουμε έλλειμμα και χρέος ή θα βουλιάξουμε όλοι μαζί", τονίζει στο "Βήμα" ο υπουργός Οικονομίας LATEAM RSS NEWS 0 14-06-2009 10:53:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 14:28:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam