Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΕΛΛΑΔΑ

Μέτρα ενίσχυσης ζητούν και οι Μελισσοκόμοι

This is a discussion on Μέτρα ενίσχυσης ζητούν και οι Μελισσοκόμοι within the ΕΛΛΑΔΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Την έντονη δυσαρέσκεια των Ελλήνων μελισσοκόμων για τον αποκλεισμό τους από τις ενισχύσεις που εξήγγειλε η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 26-01-2009, 16:36:   #1
ilias
VIP
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 7.753
Thanks: 111
Thanked 853 Times in 534 Posts
ilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the rough
Προεπιλογή Μέτρα ενίσχυσης ζητούν και οι Μελισσοκόμοι


Την έντονη δυσαρέσκεια των Ελλήνων μελισσοκόμων για τον αποκλεισμό τους από τις ενισχύσεις που εξήγγειλε η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τον πρωτογενή τομέα παραγωγής εκφράζει η Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος.

Με επιστολή του στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σωτήρη Χατζηγάκη ο πρόεδρος της Ο.Μ.Σ.Ε. κ. Αχιλλέας Παπαστεργίου επικρίνει την κυβέρνηση για πλήρη αδιαφορία έναντι των συσσωρευμένων προβλημάτων της μελισσοκομίας, μεταφέρει την απογοήτευση και αγανάκτηση των Ελλήνων μελισσοκόμων για τον αποκλεισμό της μελισσοκομίας από τα ανακοινωθέντα μέτρα στήριξης του αγροτικού εισοδήματος και ζητά άμεση συνάντηση μαζί του με αντικείμενο την κάλυψη των απωλειών εισοδήματος της διετίας 2007-2008.

Παράλληλα μεταφέρει τις πιέσεις των μελισσοκομικών συλλόγων της χώρας για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των αγροτών ή την διοργάνωση ανεξάρτητων κινητοποιήσεων.

Τον χορό των κινητοποιήσεων των μελισσοκόμων ανοίγουν πάντως σήμερα οι μελισσοκόμοι της Χαλκιδικής, που αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αποκλεισμό της Νομαρχίας Χαλκιδικής διεκδικώντας αποζημιώσεις για μειωμένη παραγωγή της τελευταίας διετίας, επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης και αύξηση της επιστροφής Φ.Π.Α. από 7% σε 12%.

ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ

Αναλυτικότερα, στην επιστολή του ο πρόεδρος της Ο.Μ.Σ.Ε. προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρει τα εξής:

«Κύριε Υπουργέ

Οι μελισσοκόμοι όλης της χώρας αντιμετωπίζουμε πρόβλημα επιβίωσης και συντήρησης των μελισσών μας. Το 2007 και το 2008 ήταν τα χειροτέρα χρόνια από πλευράς παραγωγής. Το 2007 είχαμε απώλεια παραγωγής πλέον του 60% σε σχέση με το παρελθόν και το 2008 στα 50% σε σχέση με το 2007.Το κόστος παραγωγής συνεχίζει να αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς και τα χρόνια προβλήματά μας αυξάνονται αντί να επιλύονται. Βασική μας επιλογή ήταν και είναι η επιδίωξη της επίλυσης των προβλημάτων του κλάδου με επίμονο διάλογο και κατανόηση. Η πολιτεία όμως δεν ανταποκρίνεται.

Ουδεμία απάντηση λάβαμε στις επιστολές με τα αιτήματά μας από το Υπουργείο σας. Απόλυτη αδιαφορία.

« Άκρα του τάφου σιωπή» στην από 10-11-2008 επιστολή μας για συνάντηση με τον προκάτοχό σας κ. Κοντό.

Εδώ σ’ αυτόν τον τόπο ζούμε κι εμείς κύριε Υπουργέ. Ο δρόμος του διαλόγου δεν είναι αδυναμία άλλα σύνεση και σωφροσύνη. Όμως υπάρχουν όρια.

Η πληροφορία ότι η μελισσοκομία είναι έξω από τα προτεινόμενα από εσάς μέτρα δημιουργεί απογοήτευση και αγανάκτηση.

Η Ομοσπονδία μας δέχεται πιέσεις από πολλούς συλλόγους για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ή την προκήρυξη άλλων ανεξάρτητων. Αυτή τη στιγμή γίνονται συσκέψεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Κύριε Υπουργέ

Ζητάμε άμεσα συνάντηση με σκοπό την συζήτηση και επίλυση των ακόλουθων αιτημάτων μας:

• κάλυψη απώλειας εισοδήματος 2007

• κάλυψη απώλειας εισοδήματος 2008

• χορήγηση επιδόματος πετρελαίου κίνησης ανά κυψέλη κατά το καθεστώς που ισχύει για τους λοιπούς κτηνοτρόφους και αγρότες

• επιστροφή Φ.Π.Α. στο 12%

Παράλληλα ζητάμε, σε δεύτερο στάδιο και στο άμεσο μέλλον, την επέκταση της συζήτησης και στα υπόλοιπα αιτήματά μας, όπως σας έχουν γίνει γνωστά με το με αριθ. 1188/10-11-08 έγγραφό μας.

Κύριε Υπουργέ

Δώστε τη δυνατότητα στους Έλληνες μελισσοκόμους να συνεχίσουν να ζουν ανθρώπινα και να ωφελούν την ελληνική αγροτική παραγωγή και οικονομία.

Μη μας απογοητεύετε και μας οδηγείτε σε ενέργειες τις οποίες δεν επικροτούμε».

Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Εξάλλου από την Συντονιστική Επιτροπή κινητοποιήσεων των μελισσοκόμων Χαλκιδικής εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:

«Οι μελισσοκόμοι, ύστερα από τα αλλεπάλληλα αιτήματά μας προς το Υπουργείο Γεωργίας και από την άρνηση του Υπουργού για την ικανοποίηση των βασικών μας προβλημάτων αναγκαζόμαστε να προβούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις αποκλείοντας την Νομαρχία Χαλκιδικής στον Πολύγυρο, αύριο 27-1-09 διεκδικώντας από την κυβέρνηση :

1. Αποζημίωση για τη μειωμένη παραγωγή των ετών 2007 -μείωση 60% και 2008 -μείωση 70%- του μέσου όρου ετήσιας παραγωγής.

2. Επιδότηση πετρελαίου κίνησης των μελισσοκομικών αυτοκινήτων ανά κυψέλη, όπως συμβαίνει στους υπόλοιπους κλάδους της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής.

3. Επιστροφή ΦΠΑ από 7% στο 12%

Ζητούμε επίσης άμεσα ραντεβού των εκπροσώπων του κλάδου μας με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για την επίλυση των θεσμικών μας προβλημάτων όπως:

- Άμεση απόσυρση του άρθρου 5 της υπουργικής απόφασης 1501/15-7-08 τεύχος 2ο αγρονομική διάταξη 1(ασφάλεια και προστασία του αγροτικού περιβάλλοντος και της πρόληψης αγροτικών ατυχημάτων)

- Απαγόρευση της καταπολέμησης του Marchalina Helenica (εργάτη του πεύκου) και απόσυρση του 118352/24-4-08 εγγράφου του Υπουργείου Γεωργίας

- Απαγόρευση χρήσης των μεταλλαγμένων στην Ελληνική Γεωργία, απαγόρευση χρήσης των επενδεδυμένων σπόρων με νικοτινοειδή φυτοφάρμακα

- Ένταξη των μελισσοκόμων στα σχέδια βελτίωσης του προγράμματος αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ»

- Χορήγηση επιδόματος επικονίασης

Για την συντονιστική Επιτροπή των κινητοποιήσεων

Ο Πρόεδρος ΑΧΙΛΕΑΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ

agrotikos
__________________
Ο χρήστης ilias δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Ζητούν μέτρα κατά του κινήματος «Δεν Πληρώνω» LATEAM RSS NEWS 0 08-02-2011 18:21:
Επιστήμονες ζητούν μέτρα κατά της έκθεσης στην χημική ουσία BPA LATEAM RSS NEWS 0 23-06-2010 09:25:
Λ.Κατσέλη για νέα μέτρα ενίσχυσης ελεύθερων επαγγελματιών LATEAM RSS NEWS 0 23-07-2009 19:10:
Μέτρα προστασίας ζητούν τα άτομα με αναπηρία LATEAM RSS NEWS 0 03-12-2008 08:21:
Νέα μέτρα εξετάζει το υπουργείο Οικονομίας, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης των φορολογικών εσόδων LATEAM RSS NEWS 0 21-07-2008 07:42:


Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 20:01:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam