Greek infotainment community

Greek infotainment community (https://www.lateam.gr/forum/)
-   ΕΛΛΑΔΑ (https://www.lateam.gr/forum/f21/)
-   -   Μπλόκα στις εθνικές οδούς από τους αγρότες (https://www.lateam.gr/forum/f21/mploka-stis-ethnikes-odous-apo-tous-agrotes-27438/)

geodon 21-01-2009 01:12:

Μπλόκα στις εθνικές οδούς από τους αγρότες
 
http://img132.imageshack.us/img132/5...s200109vr5.jpg

Διαμαρτυρόμενοι για τις χαμηλές τιμές πώλησης των προϊόντων τους, οι αγρότες ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ τους και ετοιμάζονται από το πρωί της Τρίτης (20/1) να στήσουν μπλόκα σε κεντρικά σημεία των εθνικών οδικών δικτύων. Οι διαδηλωτές προειδοποιούν για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, με επΆ αόριστον αποκλεισμούς δρόμων.

Από τη Δευτέρα (19/1) παραμένει κλειστή η εθνικής οδός Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στον κόμβο της Νίκαιας, στη Λάρισα, ενώ το πρωί της Τρίτης έκλεισε και η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Έδεσσας, στον κόμβο της Νέας Χαλκηδόνας. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω του χωριού Γέφυρα και παρακαμπτηρίων οδών της περιοχής.

Σταδιακά αναμένεται να κλείσουν και άλλα σημεία των εθνικών οδών, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις προγραμματίζονται και στην Κρήτη.

Αναλυτικά:

1) Οι αγρότες από τη Λιβαδειά και τον Ορχομενό, με περίπου 400 αγροτικά μηχανήματα θα αποκλείσουν το δρόμο στον κόμβο του Κάστρου της Βοιωτίας, στο ύψος του 110 χλμ της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας.

2) Αγρότες από τα χωριά της Φθιώτιδας και της Βοιωτίας θα κλείσουν την παλιά εθνική οδό ανάμεσα στη Δαύλεια και την Ελάτεια.

3) Ένα δεύτερο μπλόκο στην εθνική οδό θα δημιουργήσουν οι αγρότες από τη Φθιώτιδα και το Δομοκό, στο ύψος της Αλαμάνας, στο 208 χλμ της Αθηνών-Λαμίας.

4) Αγρότες από την περιοχή των Λιβανάτων και της Αταλάντης αποφάσισαν να στήσουν μπλόκο, στο ύψος των Λιβανάτων στο 146 χλμ της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, αλλά μέχρι στιγμής η απόφαση δεν εντάσσεται στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της συντονιστικής επιτροπής.

5) Οι αγρότες από τα Τρίκαλα, την Καρδίτσα και τα Φάρσαλα θα ενωθούν με τους συναδέλφους τους από το νομό Μαγνησίας για να φτάσουν στις Μικροθήβες και να αποκλείσουν τον κόμβο.

6) Αγρότες από τη Λάρισα πρόκειται να προχωρήσουν στον αποκλεισμό της εθνικής οδού στα Τέμπη.

7) Στον αποκλεισμό της εθνικής οδού Χανίων-Ρεθύμνου, στην θέση «Πλατάνι», προχωρούν οι αγρότες της Κρήτης. Ανάλογη κινητοποίηση θα γίνει και στη Παντάνασσα, στα όρια των νομών Ρεθύμνου - Ηρακλείου.

Κρήτη: Υπό κατάληψη το «Νίκος Καζαντζάκης»

Υπό κατάληψη τελεί το αεροδρόμιο του Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» από τις 3 το μεσημέρι της Τρίτης (20/1) ενώ 10 πτήσεις έχουν ήδη ακυρωθεί.

Έπειτα από τον αποκλεισμό της εθνικής οδού Ηρακλείου - Χανίων οι αγρότες αποφάσισαν να κατευθυνθούν προς το αεροδρόμιο του Ηρακλείου οπού κατέλαβαν την πίστα με αποτέλεσμα να διακοπεί η κανονική λειτουργία του αερολιμένα.

Στη συνέχεια έκαψαν λάστιχα των τρακτέρ τους στον χώρο προσγείωσης- απογείωσης ενώ η φωτιά έσβησε μισή ώρα αργότερα από την πυροσβεστική η οποία κλήθηκε από την αστυνομία και την διοίκηση του αεροδρομίου. Οι αγρότες παρέμεναν μέχρι το βράδυ της Τρίτης στο «Νίκος Καζαντζάκης».


Πηγή : cosmo.gr


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 00:47:.

Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam